TASOS - u reči i slici

Rabindrant:
I još malo detalja :

U tvojoj banci ćeš morati da otvoriš devizni račun (ako ga nemaš), na njemu moraš ostaviti naku siću (5-10 E) sa koga će banka prebaciti pare u GR. Obavezno uzmi swift (potvrdu o transferu novca) za svaki slučaj. Ima malo troškova oko otvaranja računa i provizije, ali sve je to daleko manje od agencijske provizije.
Što se tiče papira za vizu, isti su i kad ti vizu vadi agencija, zakazivanje funkcioniše OK, samo zovi na vreme.

Moram priznati da sam malo podozriva :shock: . Kako da znam da me taj Grk nece prevariti kad mu posaljem pare, moze taj apartman da izda jos nekome itd....Kad dodjem moze da mi poveca cenu....Zao mi je sto ovako razmisljam ali sve kroz sta smo prosli me je naucilo da budem vrlo oprezna.
Jesi uplacivao samo kaparu ili ceo iznos? Koliko ti je bila kapara?

Putnica!:
Moram priznati da sam malo podozriva :shock: . Kako da znam da me taj Grk nece prevariti kad mu posaljem pare, moze taj apartman da izda jos nekome itd....Kad dodjem moze da mi poveca cenu....Zao mi je sto ovako razmisljam ali sve kroz sta smo prosli me je naucilo da budem vrlo oprezna.
Jesi uplacivao samo kaparu ili ceo iznos? Koliko ti je bila kapara?

Koliko sam saznala 20% od cene se uplati, ostalo kada dodjete. Poneste E-mail sa vasom prepiskom i to je to.

Hvala iva_m!!!
Ipak složili smo se oko sasvim drugog smeštaja.Doduše vrlo blizu predhodnog.
Rezervisali smo sobe(PP) u Hotelčiću "KAPACHI" u mestu pored Potosa Pefkari.Jako povoljan aranžman,hotel na samoj plaži...
PITANJE:Čuli smo da su Grci jako strogi po pitanju smeštaja dece na zadnjem sedištu.Kažu da do devet godina moraju biti u stolici(sedištu)za dete?!Moj sinčić od 1.5 god.će biti u stolici ali ćerka od 4.5 sigurno neće.Bratovu ćerku ne možete naterati da sedne u stolicu pa planiraju da snaja bude na zadnjem sedištu sa njom.I druga porodica sa kojom idemo ima sličan problem.
Da li su Grci stvarno strogi po tom pitanju i da li su kazne velike? :?:

Koliko ja imam iskustva,u Grckoj retko vidjate miliciju.Rezervisala sam preko Perle apartman u vili ANGEL,to je nova vila ,medjutim muci me plaza ,jer je to u blizini pristanista gde staju fery-boats.Koja je najbliza plaza i koliko je udaljena,da li neko zna.?Prosle godine smo bili u vili MarryAn koja je fenomenalna ,deklarisana kao A-kategorija -sto sigurno i jeste,ali na zalost ove godine izdaje se samo strancima.Nadam se da ovo nece biti tako los smestaj.

za herMAMA

Ja zivog policajca nisam videla na Tasosu i mislim da necete imati nikakvih problema. Put je dobar i nema bas neke guzve. Nadam se da necete imati problema. Obavezno se cenjkajte za kola, npr posto vidim da vas je vise onda mozete da se pogodite kod iste agencije za 2 auta za manje pare, jedino ako ne budu imali, a i to se moze desiti u sezoni. Van sezone je mnogo lakse.
Sto se tice Pefkarija meni se tamo plaza vise dopala od one u Potosu a setnjom, po putu, ne plazi stizete za 5min u Potosu. Savet za kupovinu - prodavnica u Potosu na glavnoj, i jedinoj raskrsnici, 10tak metara na putu za Teologos, diskont gde je sve jeftinije.

Sedna-4:
Koliko ja imam iskustva,u Grckoj retko vidjate miliciju.Rezervisala sam preko Perle apartman u vili ANGEL,to je nova vila ,medjutim muci me plaza ,jer je to u blizini pristanista gde staju fery-boats.Koja je najbliza plaza i koliko je udaljena,da li neko zna.?Prosle godine smo bili u vili MarryAn koja je fenomenalna ,deklarisana kao A-kategorija -sto sigurno i jeste,ali na zalost ove godine izdaje se samo strancima.Nadam se da ovo nece biti tako los smestaj.
Mi smo bili u vili Marian lepa je ali nista posebno- gazda je kreten,
a sto se tiča plaža slično je.Imaš Tarsanas koja je inače mala i prljava, Nisteri koja je velika i ima dosta hlada , jedan restoran i neka tavernica i ništa drugo (i ona je neuređena po mom ukusu) i sa druge strane imaš onu gradsku plažu koja isto tako nije ništa posebno. Sve u svemu sve te plaže u Limenasu su po meni loše. Ali zato uzmite obavezno rent-a-car i idite na Makrijamos (možeš i brodićem 3 e je povratna karta), idite na Golden bich koja je ogromna i često ima talasa a voda je izuzetno čista, zatim na Pahihs plažu koja je oko 7-10 km od Limenasa ka Skala Rahoni i imaš jednu malu plažicu pre Pahis plaže oko 5 km od Limenasa ka Rahoniju mislim da se skreće kod nekog hotelčića Glifada ili Glifonerija
plaža je prelepa tu su ti ležaljke besplatne :lol:

Obisli smo i mi dosta plaza na Tasosu.Makrijamos p.se deci svidela zbog nazovi sadrzaja ali je svo vreme naseg boravka voda nanela otkinute delove algi -ni traga od plave zastavice.Pahis plaza je zbilja lepa samo imo dosta plitkog,Golden beach nam se uopste nije svideo a Aliki je meni najlepsa plaza do sada vidjena. Onu plazu na 5 km od Limenasa nismo videli,potrazicemo je ove godine.Hvala na informaciji.

nssimba:
Jel moze neko da mi pomogne u izboru. Dvoumim se izmedju Limenasa i Limenarije. Nebi volela da sam u nekom premalom mestu, da se smorimo, a opet ne znam kakve su plaze u Limenasu.

Oba mesta su mala Limenarija je nesto manja od Limenasa ali ako gledas raspored plaza lakse je otici is Limenasa jer su blize.
Iskreno lepsi mi je Limenas.

Svakako Tasos nije neko mesto de ces se ludo provesti uvece.

nssimba:
Hvala na savetu. Ako je lepsi Limenas onda idemo u Limenas

Ne znam da li ides kolima ili kako.. uglavnom blizu Limenasa ti je Makrijamos plaza. Pachis koja je meni omiljena, Tarzanas , u nastavku jos nekoliko plaza ali na sve uglavnom mora da se ide prevozom. (Tarzanas je blizu)

Limenarija je blizu Potosa i ostalih aktuelnih plaza o kojima je pisano i ima slika na forumu.

Ja sam se ove godine odlucila za Potos iz razloga sto su plaze blize a u Limenasui sam vec bila.

draganco:
Da li je neko bio u vili Mihalis u Potosu. Ima li nekih saveta za put kolima. Kakva je situacija sa auto-gasom.

Mi bili prosle godine kolima u Potosu, autogas na Tasosu nismo nasli, cak su se na pumpama ponasali kao poslednji kreteni, iznenadjeni kako to auto moze da ide na gas :)
Jedan je cak molio mog supruga da mu otvori haubu da on vidi kako to izgleda motor auta koji ide na gas :) Ma show.
Dzabe smo objasnjavali i na engleskom i na srpskom i rukama i nogama da je u pitanju tecni gas, LPG i sta ti ja znam, ostali su zaprepsceni.

Tu negde kod Keramotija su nas setali od pumpe do pumpe, ali nigde nismo uspeli da nadjemo gas. Na kraju saznadosmo da ima jedino negde kod Soluna, ali nam je bilo komplikovano da trazimo (u povratku) tako da nigde u Grckoj gas nismo natocili. Samo u Makedoniji.
Ali im je zato bezin bio odlicnog kvaliteta i auto je zaista manje trosio pa je sa te strane krajnja racunica bila podnosljiva.

herMAMA:
Hvala za savet!
Inače,idemo svako svojim kolima.
Nadam se da ni mi nećemo imati problema sa saobraćajcima...

Ma ni ja nisam videla ni jednog policajca na Tasosu prosle godine, a za ceo put kroz Grcku videli smo dvojicu koji su stajali negde pored puta i caskali.
Ali ih zato ima kroz Makedoniju dosta, i pored svake patrole je stajalo po jedno vozilo koje su upravo zbog necega zaustavili.

I moji su klinci bili mali prosle godine, mladja je imala nesto preko 1,5 a starija 5,5 i put su dobrim delom prespavali zbog tabletica protiv povracanja. Nismo imali autosediste nego smo potrpali torbe izmedju prednjeg i zadnjeg sedista i stavili im cebad i jastuke i tu su spavali kao u krevetu.

Ljudi,

juce sam u Argusu uplatila aranzman za Limenas Hotel Marina** ,to je bio jedini preostali smestaj u Limenasu ,pocetkom juna,kada i meni zbog posla kojim se bavim najvise odgovara.Uzasno sam se uplasila jer nigde na internetu ne mogu da pronadjem opis, navedenog hotela, ma cak ni sliku, u Argusu kazu da je to novi objekat i da stoga nemaju bas toliko podataka o njemu, sem da je nekih 150m udaljen od mora i 500m od plaze.Bila bih zahvalna bilo kome ko ima ikakvu informaciju o ovom hotelu, ne zelim da jedini odmor koji imam u toku godine sebi unakazim zbog loseg smestaja ........hvala

mimihumi:
Ne znam da li ides kolima ili kako.. uglavnom blizu Limenasa ti je Makrijamos plaza. Pachis koja je meni omiljena, Tarzanas , u nastavku jos nekoliko plaza ali na sve uglavnom mora da se ide prevozom. (Tarzanas je blizu)

Limenarija je blizu Potosa i ostalih aktuelnih plaza o kojima je pisano i ima slika na forumu.

Ja sam se ove godine odlucila za Potos iz razloga sto su plaze blize a u Limenasui sam vec bila.

To nam i jeste problem sto idemo autobusom pa ne znam da li cemo moci ici na te okolne plaze.
Jel znas mozda neku dobru i ne mnogo skupu agenciju preko koje bi mogli ici.

nssimba:
To nam i jeste problem sto idemo autobusom pa ne znam da li cemo moci ici na te okolne plaze.
Jel znas mozda neku dobru i ne mnogo skupu agenciju preko koje bi mogli ici.
Nemas problema, jer imas autobuski prevoz oko ostva koji staje na sve glavne plaze pa tako da ti nece biti problem da stignes do njih u bilo kom mestu da si.

Pozdrav svim zaljubljenicima Tasosa.Zovem se Biljana i nov sam član.Što se tiče Tasosa,na tom prelepom ostrvu letujem već godinama i to u Limenariji.Ove godine sam uplatila dve smene u junu preko "Argusa".Za mene i mog supruga nema iznenađenja što se tiče smeštaja,jer su svi apartmani manje-više pravljeni po istom principu.Zato svake godine tražimo najpovoljniji aranžman,jer i ionako najmanje vremena provodimo u sobi.Ja sigurno mogu da kažem da sam pronašla svoj "mali raj".Letovala sam i u drugim zemljama,na Tasosu se baš osećam kao kod kuće.Za sada toliko od mene.

Back