TASOS - u reči i slici

Kao iskusna mama koja je troje dece vodila na more od "bebeceg"perioda,reci cu ti da je za taj uzrast dovoljan frizider u sobi i jedan reso koji mozes poneti od kuce,kao i neki sudic,tako da mislim da je sve jedno da li ces u hotel ili apartman.Ipak-ja bih u takvoj kombinaciji izabrala apartman. :D

Vesna Ks:
Kao iskusna mama koja je troje dece vodila na more od "bebeceg"perioda,reci cu ti da je za taj uzrast dovoljan frizider u sobi i jedan reso koji mozes poneti od kuce,kao i neki sudic,tako da mislim da je sve jedno da li ces u hotel ili apartman.Ipak-ja bih u takvoj kombinaciji izabrala apartman. :D

Hvala puno Vesna!

Ma i meni se to cini prakticnije ali imam prijatelja koji mi kazu da je bolje da idem u hotel i uzivam nego da se zezam u apartmanu pa mi to izaziva zabunu. U svakom slucaju ima do juna jos vremena pa cu da smislim vec nesto. :D

Vila Tina ima jedan 4-krevetni apartman na I spratu sa pogledaom na bazen. Kad pogledas u Perlinom katalogu videces da su to 2 sobe. Jako je lepo od Argusa sto su vam to dali kao trokrevetni ako je zaista tako. Znaci vidi na mojim slikama ovde na forumu, iznad bazena 2 terase na I spratu pripadaju bas tom apartmanu, a to se lepo i vidi u katalogu. Mada spolja iz hodnika te sobe imaju odvojene ulaze.

Giordana Bgd:
Molba za Mimihumi !!!
Posto nameravamo da idemo sa bebom od 9 meseci na more ove godine- mozda i na Tasos koji smo posetili pre 4 godine i lepo se odmorili (tad nas je bilo dvoje :) molila bih da mi kazes par korisnih saveta sto se tice smestaja. Da li ste bili u apartmanima ili u hotelskom smestaju - ja se mnogo dvoumim u tome - isla bih rado u hotel ali onda nisam sigurna kako da 'hranim' dete a cini mi se da je u apartmanu to ipak mnogo izvodljivije. Unapred hvala na svakom savetu

Moj predlog, idi u apartman manje ces platiti a dodje ti na isto. Mi smo ceo dan bili na plazi jer smo se vozali kolima po ostrvu. Na plazi sam joj davala da uzina neku vockicu, i davala da siki. Kasice kupovne nece da jede pa sam joj par puta naprvila palentu kuci i stavila u rucni frizider , kupila jogurt i to je par puta ruckala. Obavezno kupi bazen mali na naduvavanje ili camac. Nasa mala je spavala u tome na plazi.
Iskreno mi smo bili spremni na mucenje :) ali ispalo je fenomenalno. Mala nije kukala , vozali smo se razgledali ostrvo, svaki dan druga plaza.

Kuci sam pripremala dorucak i veceru, kuvala razno povrce, pilece meso, pirinac, mutila kasice. Sve sto inace mala jede.

Nisam procitala, da li ides kolima?

mimihumi:
Moj predlog, idi u apartman manje ces platiti a dodje ti na isto. Mi smo ceo dan bili na plazi jer smo se vozali kolima po ostrvu. Na plazi sam joj davala da uzina neku vockicu, i davala da siki. Kasice kupovne nece da jede pa sam joj par puta naprvila palentu kuci i stavila u rucni frizider , kupila jogurt i to je par puta ruckala. Obavezno kupi bazen mali na naduvavanje ili camac. Nasa mala je spavala u tome na plazi.
Iskreno mi smo bili spremni na mucenje :) ali ispalo je fenomenalno. Mala nije kukala , vozali smo se razgledali ostrvo, svaki dan druga plaza.

Kuci sam pripremala dorucak i veceru, kuvala razno povrce, pilece meso, pirinac, mutila kasice. Sve sto inace mala jede.

Nisam procitala, da li ides kolima?

Da idemo kolima. I isli bi najverovatnije kraj juna pocetak jula. Jel nije bilo suvise vruce na plazi za spavanje? Jeste nosili vas suncobran posto se ne secam da na plazama na Tasosu ima neke hladovine. To znaci da ste citav dan bili na plazi. I mi smo spremni za mucenje :) tako da to nije problem. jeste li putovali nocu ? Gde ste bili smesteni ? Mi bismo voleli Potos ili Limenariju jer nam je taj juzni kraj lepsi. Jeste li imali poseban krevetac za bebu ili kako ? Jesi li nosila kolica? Ne mogu sada svega da se setim sto bih te pitala :p

Putnica!:
Vila Tina ima jedan 4-krevetni apartman na I spratu sa pogledaom na bazen. Kad pogledas u Perlinom katalogu videces da su to 2 sobe. Jako je lepo od Argusa sto su vam to dali kao trokrevetni ako je zaista tako. Znaci vidi na mojim slikama ovde na forumu, iznad bazena 2 terase na I spratu pripadaju bas tom apartmanu, a to se lepo i vidi u katalogu. Mada spolja iz hodnika te sobe imaju odvojene ulaze.
Čitam već duže vreme ovaj forum. Veoma lepo to radite, za svaku pohvalu. Zainteresovana sam da ovo leto provedem na Tasosu. Rešila sam da budem stacionirana u Limenasu, ali ne nameravam da idem preko nasih agencija vec da bukiram preko neta.Međutim, to još nisam uradila.Videla sam mnogo hotela ili apartmana pa ne mogu da se odlucim.Da li neko može da mi da neke informacije o samom gradu Limenasu i o ovim hotelima Fila, Nikoleta, Pighassos. Hvala unapred.

Giordana Bgd,

Pisem vec 3 put hahahahah! nikako da mi prodje poruka.

Bili smo u Limenasu. Potos mi je najlepsi jer su i sve plaze koje teba obicu u blizini. Limenarija mi je najmanje lepa od ova 3 gradica.

Putovali smo 10-ak sati. Sve je proslo ok , putovali nocu. Vec od 10 ujutru nastaje paka pa gledajte da ste vec u 10 na Tasosu. Mi smo stigli oko podne i prilicno se skuvali.

Plaze neke imaju hlad, posto ste kolima nije tesko da se krecete po ostrvu pa istrazite sta vam odgovara ali kao sto rekoh ima hlada skoro na svakoj.

Od hrane za bebce dobro dodju gotove kasice -ako hoce da ih jede sto kod nas nije slucaj - hahah, takodje super stvar za plazu Milupne kase koje se prave sa vodom ima 10-ak ukusa i super su.

kolica velika obaverzno jer moze i u njima da spava na plazi. A uvece nasa mala uvek dremne jednu partijicu.

Krevetac smo nepotrebno nosili jer je spavala sa nama u bracnom( trazili smo u agenciji bracni krevet) tako da smo to bas bezveze nosili. Moje misljenje netreba ti.

Nastavak sledi...

Pišem drugi put.Molim za pomoć da li je neko bio u hotelu Macedon u Limenasu? U kom delu grada se nalazi? Pročitala sam da balkon gleda na more .Ako neko zana da mi da neke detaljnije informacije. Pomozite mi :-( :-( :-(

Hvala Nikana1 na brzom odgovoru.Ne znam da li si primila moju poruku pa je ponavljam,još sam nevešta u svemu ovom.Pročitala sam skoro ceo forum o Thasosu, a još sam uvek neodlučna, gde. Ono sto mene interesuje je hotel ili apartman A ili B kategorije sa balkonom koji gleda na more, da su u blizini restorani i da ima barem malo noćnog života.Ne bih išla preko nijedne naše agencije našla sam neke grčke sajtove pa bih direktno bukirala preko njih.Išla bih sopstvenim prevozom. Šta ti preporučuješ? Hvala unapred. Vita jela... :-) :-) :-)

popito:
Pišem drugi put.Molim za pomoć da li je neko bio u hotelu Macedon u Limenasu? U kom delu grada se nalazi? Pročitala sam da balkon gleda na more .Ako neko zana da mi da neke detaljnije informacije. Pomozite mi :-( :-( :-(

Limenas je mali grad , tako da ti je taj hotel u sirem centru grada, ali posto tu nema plaza , tj moras da ides ili na gradsku ili da krenes kolima na neku stranu svakako ti dodje sve jedno gde je. Do gradske plaze ides 15ak minuta peske, a ima i nekih plaza na 7-8 minuta hoda ali nisu nikakve. Imas i relativno blizu plazu u sklopu hotela Tarzanas ona je ok. Prosle godine smo prosli bas pored hotela Macedoni stvarno izgleda lepo.

Ja opet da kazem posto sam bila u Limenasu definitivno bi sledeci put izabrala Potos jer su sve plaze blize i manje se putuje do njih nego iz Limenasa.

Hvala mimihumi. Znaci ti si videla taj hotel. Da li mozda znas da li on gleda jednim delom na more? Ja sam procitala, ali samo na jednom sajtu da gleda, drugi ne pominju. Jos jedno pitanje da li si cula/videla za hotel Kohylia beach 3 km od Limenasa?Moje razmisljanje je nocu Limenas bez kola/ voznje, danju plaze i lutanje.

Hotel Macedon se po meni nalazi u lepsem delu Limenasa, tu su novije kuce i manje guzve ima i svideo mi se i po polozaju i po izgledu. Da li ima pogled na more iz soba ne znam, moguce je jer nije mnogo daleko od mora. Za Kohyali beach moras imati kola, jer po meni nije bas najprijatnija setnja do Limenasa pogotovo nocu, jer nema staze vec se ide glavnim putem koji kruzi oko ostrva. Ali zato ima svoju plazu i taj deo je sumovit (borovi), i mislim da ima prirodnog hlada.

popito:
Moje razmisljanje je nocu Limenas bez kola/ voznje, danju plaze i lutanje.

Nisam odsela bas u Limenasu ali sam obisla sva mesta, nije ti Tasos bas ostrvo za provod, mislim na izlaske nocu, ali Potos mi se cini kao bolji izbor svejedno, ima kafica koji su vrlo zivi, lepsa mi je atmosfera nego u Limenasu iako je ovaj glavni grad. Razmisli, raspitaj se jos malo ukoliko nisi odlucila.

Ne znam da li sam vec napisala da mi je apartman u EFES gardenu preko kima travela bio najlepsi koji sam videla do sada. Mislim na bastu , sobu , bazen, dvoriste puno maslina, prelepo sredjeno, lezaljke oko bazena, cisto.... a povoljno.

Bitno mi je da je mirno. Iznajmiću auto pa ću obići sve što sam čula i pročitala na ovoj temi. Planovi su mi neki pali u vodu jer sam upravo saznala da najveroverovatnije odmor mogu da koristim tek krajem avgusta i početkom septembra. Još se malo dvoumim Sarti ili Tasos...

Prosle godine letovala sam sa porodicom u Limenasu ,preko Perle toursa i fenomenalno se provala.Bili smo u Villi Meryan koja je A-kateg. sa bazenom u blizini Tarzanas plaze.Villa je nova,prvi put ponudjena nasima ali na zalost i zadnji put,od sada je izdaju strancima.Sada sam videla ponudu za ESPERIDOS SOFRAS RESORT HOTEL, preko BELA TOURSA .Jako bih bila zahvalna ako neko ima bilo kakva iskustva sa tom agencijom da mi odgovori, posto me je strah ici preko meni nepoznate agencije sa decom.

Planiram ove godine da idem na Tasos na letovanje autom. Tačnije, nas dve porodice sa po jednim detetom. Da li mi neko može dati savet da li je bolje da uplatim nešto preko ovih naših agencija, ili, da krenem "na slepo" pa šta nađem. Išao bih u drugoj polovini juna. Da li tada može da se nađe nešto, osim hotela, naravno? Ili je možda ova varijanta previše rizična? Šta mislite vi, koji ste već bili na Tasosu, naročito me zanima šta Nikana1 kaže. Pozdrav!

Prosle godine je u avgustu sve bilo zauzeto jer tada letuju Grci i Italijani. Mnogi koji su posli na slepo vracali su se s ostrva, jer zaista nije bilo slobodnih apartmana. Mi zivimo u centru i trudili smo se da pomognemo mnogima koji su zakucali na vrata, ali cesto nismo uspevali. Sto se juna tice ne bi trebalo da bude problema. Ne znam samo koliko se isplati. Po meni u to vreme je povoljnije ici preko agencije, jer sam upoznala mnoge koji su letovali u junu prosle godine za 15-30 evra za 10 dana plus put 55 evra. Dakle verovali ili ne to je 1,5 -3e noc po osobi. To je nista! Grk sigurno nece izdati apartman po tako niskoj ceni. Fazon je da nase agencije tada zaradjuju samo od prevoza, a apartmane su ionako otkupili za celu sezonu. Druga stvar je viza. Ukoliko imate nekog ko ce da vam posalje garantno pismo to je OK, ali se viza svejedno placa 35e po osobi tako da kada se sve uzme u obzir mislim da ideja sto se finansijske strane tice nije dobra.
Ukoliko zelite da dodjete u Limenariju ja vam mogu pomoci oko apartmana. Mogu vec ovih dana da pitam "komsije" kakve ce cene biti u junu pa cemo onda sa sigurnoscu znati da li se isplati. Ukoliko zelite moju pomoc napisite mi nesto blize o tome sta vas zanima pa cu vam javiti.
PS. Sto pre jer sledece nedelje idem za Srbiju i vracam se ovde tek za mesec dana.

@Vladax
...dobro je sto ides autom, jer si u mogucnosti da obidjes celo ostrvo, a ako odustanes uvek postoji mogucnost rent a car-a...ne isplati se biti samo na jednom mestu, brzo dosadi a i neces nista videti...sa autom ces obici celo ostrvo i uzivati u prelepim plazama...
...osvrni se na ranije postove, imas sve o ostrvu, sta treba obavezno obici i gde su najlepse plaze... pozz..

Mislim da nije pametno uputiti se bez rezervacije za letovanje ,pogotovo sa decom.U agenciji su mi rekli da su prve rezervacije za predsezonu izvrsene vec u Decembru.Da li je neko bio na Tasosu u Esperidos Sofras Resort Hotelu i da li je zadovoljan.Volela bih ako mi neko moze reci nesto o Bela agenciji!

Back