TASOS - u reči i slici

:roll: Ljudi bre...ne palite se vise!Ovaj stvor uziva da nervira ostale,pretvorila se lepa i korisna prepiska u bezvezno prepucavanje...Ignorisite ga,on ce da lupa,lupa pa kad nema sagovornike prestace!
P.S.Jos su mi ruke otecene od ujeda osica na Tasosu 2005,ali uz neizdrzive muke i bolove napisah ovo... :D

Ljudi evo da vam pričam...vratio sam se sa Tasosa 30.09. i ukratko pokajao sam se što sam išao u ovo vreme! Ajde da krenem od smeštaja: Vila Mihalis je u centru grada, malo zavučena i ne može se pohvaliti pogledom i okolinom (u dvorištu su zavezani kučići i neke koze) ali smeštaj i enterijer su OK. E sad dolazimo do dela priče gde je zbog KATASTROFALNOG vremena koje sam imao ovih deset dana, voda u kupatilu bila hladna jer vlasnici vila greju vodu na solarnu energiju.
Da se vratim na vreme...Od 10 dana mi je 7 dana padala kiša, i to padala brate po celu noć! Ne videh takvo vreme u Grčkoj. A Tasos na kraju septembra stvarno nije upečatljiv, iako ga ja volim i uvek bi išao. Kafići se zatvaraju ili su već zatvoreni, plaže su prazne i kafići su takođe ugašeni ali im to ne smeta da ti naplate dve ležaljke i suncobran 6€. Mislim preteraše bre! Uglavnom bleda slika Tasosa koji ja poznajem i u koji sam se zaljubio, tako da je moja poruka svima - NE IDITE NA TASOS U SEPTEMBRU!

Pa mozda ima i jeftnije vode ali ja ti pricam o "marketu" koji je bio nama najblizi. Nemam nameru da odem na Tasos i vučem vodu po 2-3 km ili da vucem iz onog sela Limenarije.

Sto se tiče girosa, nemoj da kenjassss mi smo ga u septembru mogli da kupimo tek posle 11 - 12 h

Tasos je za ljude koji nemaju lovu i koji sebi ne mogu da priušte neko bolje mesto i zato vas ja razumem, kao sto sam ovu Mirarbi skapirala. Posto je 10 god letovala u Paraliji koja je ubedljivo najjeftinija destinicija i najvece selo, normalno je da će joj Tasos biti kao meni Santorini, a posto ima i podosta godina slazem se sa njom da je Tasos za njenu generaciju pošto je stvarno penzionersko ostvro, a da i za ljude koji nemaju decu.
Neko ko je autobusom morao da obidje celo ostrvo hehehehe heheh pa njemu je sve super.

A ti tako lovarna bukvaru šta si tamo radila u septembru kada je najjeftinije.Što nisi išla u špicu sezone kada je najskuplje jel si to možda htela da uštediš cicijo ili ti sponzor nije dovoljno jak?Vidim i giros si kupovala umesto ručka oko podneva a tada je vreme za obilniji obrok.Zezaš ljude ovde da nemaju love što je veoma nisko i podlo sa tvoje strane. Nisi ni svesna da neko ko zna da uživa u svome odmoru, nemora da ima džak para na letovanju da bi mu bilo lepo.I da si bila na Santoriniju tamo si naspram ljudi sa zapada bila uboga sirotinja.

1.e pa bila u septembru i bila 22 dana
2. u to vreme sam ustajala
3. imam malo dete pa ne mogu u julu i avgustu na 40C

alooo ja kazem da za te pare imate mnogo mnogo boljee a to je mogao da provali svako onaj kome je IQ bar 60 (ako znas sta to znaci)

Imate Krit za 460E ALL avionom!!!!!!!!!!!! nije li to bolje od Tasosa majketi???????
Mnogo lepog ste rekli o ostvru koje to nezaslužuje.

Uzivajte mene takve gluposti vise nece videti
ALL I TURSKA SU ZAKON

E pa narode ajde da i ja konacno kazem koju rec.... Juce smo porodicno stigli sa Tasosa i licno mislim da je ostrvo sasvim ok da ima sadrzaja i za vas lovarne a i za nas manje lovarne. He he meni licno je bilo mnogo lepo jedina je zamerka na stvarno lose vreme u septembru jer smo od 10 dana imali 4 kisna! Inace bili smo u Potosu veoma je malo mestasce ali onima kojima zaista treba odmor od buke i posla mesto je odlicno. Voda je topla i cista i ima dosta malih divljih plaza. Mi smo redovno posecivali jednu od njih a i kupali smo se na gradskoj plazi koja je malo urbanija a samim tim i mutnija je voda. Put do Tasosa je jako dug ali je nama bio jos duzi pogotovo u povratku zbog izrazite neljubaznosti i nekulturnosti vozaca autobusa PALMA TRAVEL koji ocigledno nisu za taj posao i uopste mi nije jasno zasto ih agencija DELFIN preko koje smo putovali uopste i angazuje?!!? Znaci ako to izuzmemo ostalo je sasvim korektno. Smestaj je odlican ljudi prilicno ljubazni more i voda super sveopsti utisak 4+! Verovatno da Grcka ima mnogo lepsih mesta kao sto neki kazu ili da nespominjemo tamo neku Spaniju ili Italiju pa cak i Hrvatsku ali i na tasosu se covek sasvim lepo odmori i opusti ako to zaista i zeli! Inace nikada vise na Tasos necemo ici autobusom zbog malocas navedenih neprijatnosti ali to ne znaci da necemo ici kolima i to mozda vec sledece godine. E da i verovatno pocetkom septembra zbog vremena.

mica zr:
E pa narode ajde da i ja konacno kazem koju rec.... Juce smo porodicno stigli sa Tasosa i licno mislim da je ostrvo sasvim ok da ima sadrzaja i za vas lovarne a i za nas manje lovarne. He he meni licno je bilo mnogo lepo jedina je zamerka na stvarno lose vreme u septembru jer smo od 10 dana imali 4 kisna! Inace bili smo u Potosu veoma je malo mestasce ali onima kojima zaista treba odmor od buke i posla mesto je odlicno. Voda je topla i cista i ima dosta malih divljih plaza. Mi smo redovno posecivali jednu od njih a i kupali smo se na gradskoj plazi koja je malo urbanija a samim tim i mutnija je voda. Put do Tasosa je jako dug ali je nama bio jos duzi pogotovo u povratku zbog izrazite neljubaznosti i nekulturnosti vozaca autobusa PALMA TRAVEL koji ocigledno nisu za taj posao i uopste mi nije jasno zasto ih agencija DELFIN preko koje smo putovali uopste i angazuje?!!? Znaci ako to izuzmemo ostalo je sasvim korektno. Smestaj je odlican ljudi prilicno ljubazni more i voda super sveopsti utisak 4+! Verovatno da Grcka ima mnogo lepsih mesta kao sto neki kazu ili da nespominjemo tamo neku Spaniju ili Italiju pa cak i Hrvatsku ali i na tasosu se covek sasvim lepo odmori i opusti ako to zaista i zeli! Inace nikada vise na Tasos necemo ici autobusom zbog malocas navedenih neprijatnosti ali to ne znaci da necemo ici kolima i to mozda vec sledece godine. E da i verovatno pocetkom septembra zbog vremena.
Daleko je sledece leto, ali razmisli o Jerisosu, Sartiju, Uranopolisu, Pargi (Jonsko more), Krfu. Fenomenalne destinacije za otici kolima, ako ti kola nisu Yugo.

Nekako mi se ne svidja da ovako lepu temu zavrsimo prepucavanjima. Nasla sam neke zanimljive slicice na netu - Tasos zimi. Izgleda neverovatno, ali istinito - ima snega. Pa kako nam zima predstoji, eto da se malo pripremimo za nju :)

Ovako je bilo letos:

img0353eo1.jpg

img0352fk9.jpg

A ovako ce da bude...

winter30qu3.jpg

winter13hx4.jpg

9423sg6.jpg

Ista sam takva, mirabi:) Planiram ja i zimovanje negde krajem januara-početkom februara, ali već posle dočeka nove godine krećem sa planiranjima za moreeeeee:)))))))))) Ono što ti kažeš "U mojoj glavi je uvek leto, sunce sija, cuje se sum talasa, mirise more..."

Negde sam vec pomenula da zivim na Tasosu i da mogu da odgovorim na neka pitanja onima koji razmisljaju da letuju ovde ovog leta. Proslog leta sam upoznala mnogo Srba, turista, koji su poneli mnogo hrane iz Srbije, jer su mislili da je ovde mnogo skuplje nego tamo. Tako je jedan bracni par poneo nekoliko kg mesa, ne znam koliko mleka pa cak i povrce. Iznenadili su se kada su videli da ovde cene nisu tako visoke. Naravno ne mora da znaci da nekome drugome nisu. Zapravo, hocu da kazem, da mogu svima onima koji zele da napisem cene za ono sto ih interesuje, pocev od girosa i proizvoda u super marketima do rent-a-cara i restorana. Ovo bi mnogima pomoglo da naprave maltene precizan racun koliko ce ih letovanje kostati.

E baš lepo što imamo još jednu osobu na forumu za info iz prve ruke!
Na jednoj od tema ovde na podforumu je bio Skiatos,koji je stvarno prelep sudeći po fotografijama i ljudima koji su letovali na tom ostrvu, ali smo iz nekoliko razloga odlučili da to najverovatnije bude Tasos ove godine.
Za početak bih pitala, s obzirom da bi smo išli kolima, kako je najlakše stići do ostrva i kolike su cene trajekta, putarina...a i mogućnost rentiranja automobila.
Gde bi nam preporučila da idemo,kolike su cene apartmana, studija....
Na Makriamosu sam videla da postoje bungalovi,pa ako možeš napiši nešto i o tome.
Išli bi smo u krajem jula,početkom avgusta...znači najveći špic sezone.

I ja bi isao na Tasos krajem jula sa devojkom. Verovatno Limenarija ili nesto drugo. Nikad tamo nisam bio, pa bi i meni svaki savet bio koristan. Interesuje me i rentiranje kola, kao na sta treba da obratimo paznju prilikom rentiranja, tj. da li je sve pokriveno. Prosle godine smo bili na Krfu i rentirali smo Corsu i stvarno nismo imali nikakvih problema. Interesuju me manji automobili sa klimom. A i neki studio ako imas da preporucis ili neku agenciju. U svakom slucaju hvala na pomoci. Pozz

Nisam ocekivala da cu tako brzo dobiti pitanja.
Putarina se ne placa do Tasosa.
Najjeftiniji nacin da dodjete do Limenarije je da kolima dodjete do Keramotija i onda trajektom do Limenasa. Voznja trajektom traje 30 minuta i onda 30 minuta Limenas -Limenarija kolima. Trajekt kosta oko 13e. To je za auto i plus 1,5e po osobi.Od grcke granice do Limenarije kolima je potrebno 4-5 sati. Znam da je prosle godine povratna karta autobusom bila 55e. To po meni nije skupo, ukoliko agencija dobro organizuje put i ne kasni puno. Sto se tice rentiranja automobila prosle godine ste u junu mogli iznajmiti manji auto za 18e dnevno, a za 40e na tri dana. Sutra cu iskopirati cenovnik za ovu godinu i postaviti ovde.
Cene apartmana morate videti u ponudama agencija, jer cene koje oni imaju su sasvim drugacije od onih koje traze Grci ovde tj. do juna je jeftinije uplatiti apartman preko agencije nego direktno od vlasnika ovde. Dakle pogledajte dobro sta imate u ponudi, a ja vam mogu reci posle nesto o hotelu i sl. Dakle cene se formiraju u Srbiji, a ne ovde tako da ih ja ne mogu znati. U Limenariji ima nekoliko izuzetnih hotela koji su u ponudama nasih agencija. Jedan od njih je Garden hotel i misilm da je prosle godine bio u ponudi Argusa. Ne znam da li ce i ove biti. Kada su hoteli u pitanju tesko je reci koji je dobar, a koji nije jer to umnogome zavisi od potreba pojedinaca. Upoznala sam ljude koji su prezadovoljni nekim hotelom, jer je blizu plaze npr. dok drugi pljuju po njemu zbog buke i sl. Ne znam da li sam odgovorila na sva pitanja, ali u svakom slucaju imamo jos vremena do pocetka sezone pa mozemo "pretresti" ceo Tasos.
O bungalovima u Makriamosu su dosta pisali ovde tako da je mozda bolje da procitate to, jer su to ljudi koji su boravili u njima pa verovatno vise znaju o tome nego ja. Licno vise volim ovaj deo ostrva nego taj, jer su ovde mnogo lepse plaze i voda cistija.

Back