TASOS - u reči i slici

Putnica2006:
Dekibre, hvala na detaljnom opisu.
Nego ja ne mogu na netu da pronadjem taj Giolo, da li si siguran da se tako pise. Proucila sam Tasos od A -S ali nigde nisam cula za taj Giolo dok ti nisi napisao. Ajde ako imas neki link postuj. Posto si isao sopstvenim prevozom, mozes li mi dati informaciju kad ste krenuli (da li iz BG) koliko ste cekali, koji je bio dan. Mada mi to nece puno znaciti ja treba da idem u iducu subotu a kazu da je subotom velika guzva. Znas li mozda kad je poslednji trajekt i tako jos neke korisne stvarcice ako se setis.
Hvala unapred
Na netu nisam ni tražio nešto posebno o Gioli, a ime sam saznao iz brošure o Tasosu koju sam kupio u Limenariji i pitao sam prodavca da mi objasni put do tamo. Kada dodjem kući postaviću par slika.
Što se tiče prevoza krenuo sam u 3:40 iz Kule, kroz Beograd sam prošao negde oko 6:10, morao sam češće da se zaustavljam tako da sam stajao na OMV pumpama u Lapovu i Aleksincu a potom i u Predajanama i Bujanovcu da točim gorivo. Dan kada sam krenuo bio je ponedeljak, tako da mogu da ti kažem da stvarno nije bilo gužve, možda dva automobila ispred mene. Pošto je to bio 12.06.2006 mislim da u tom periodu nije neka prevelika gužva jer je to ipak početak sezone.
Raspored polazaka za trajekt možeš pogledati na sajtu
Ferry boat
Obavezno vodite računa da kada udjete u Grčku sat se pomera sat unapred tj. ako je kod nas 10:00 onda je kod njih 11:00.
Na gore spomenutom sajtu ćeš naći veliki broj korisnih informacija.
Ako te još nešto korisno interesuje, pitaj slobodno.
Pozdrav, srećan put i lep provod.

Izvinjavam se moj lapsus mesto se zove Giola (a ne Giolo kako sam prvo napisao), a taj naziv sam pronasao u besplatnoj brosuri koju sam uzeo ispred restorana na Alyki plazi.
Evo i slike:
giolamala7rb.jpg

Hocu da uplatim aranzman u Limenasu ali mesta je ostalo samo u vilama Zimaris, Edelvajz, Garden i Iris o kojima nista ne mogu da nadjem na netu. Interesuje me koliko su udaljene od centra, od plaze Tarzanas, kakvi su sobe i sl?

Pozdrav svima i svaka cast na fantasticnim opisima Tasosa.

Prvi put sam išao kolima na Tassos (i u Grčku uopšte) pa bih želeo da podelim lična zapažanja sa svim koji krenu po prvi put ka Grčkoj a nisu sigurni da znaju kuda treba voziti. Meni lično je bilo najteže snalaženje oko Soluna. U dolasku ispred Soluna se najpre nailazi na izlaz za Edessu a zatim na izlaz za Kavalu, iako na tabli piše da je izlaz za Kavalu 250m ubedjen sam da je izlaz mnogo bliže, a ima i nekog rastinja tako da se baš najbolje nevidi, tako da treba voditi računa da se izlaz ne promaši. Posle toga čini mi se da su putokazi jako loše postavljeni pošto su načičkani tako da sam ja umesto da skrenem za Kavalu izašao na izlaz za Veroia, pa sam bio prinudjen da na sledećoj petlji se držim pravca za Solun pa zatim sam skrenu levo na ring road i posle toga se vratio na put za Kavalu i išao sam putem kojim je zabranjeno za teretna vozila tako da jezera ostaju sa desne strane, a dalje za Kavalu je lako. U povratku ispred Soluna se treba držati pravca za Edessu a kasnije se pojavljuje putokaz za Evzoni što je put ka granici.

Dragi moji Tasosofili, niko u svojim reportazama nije opisao plazu na kojoj se nalazi Vila Nisteri. Ta plaza je, ako se ja dobro secam, (a secanje je od pre 20 godina........) na nekih 2 km od Limenasa, kada se krene prema Prinosu...

Pominjem je sa divnim secanjem jer smo se na njoj porodicno kupali jedno 15tak godina uzastopno.......Otud moja tolika ljubav prema ovom ostrvu, a na ovoj adresi mozete da vidite o cemu je rec http://www.thassos-island.com/pages/nisteri/

Ne znam da li je neko prolazio tuda, prosto me interesuje da li je mozda plaza zatvorena za ulazak, ili je niste posetili...

Isto tako, niko ne pominje diskoteku JUST IN TIME... Da li to jos uvek postoji u Limenasu? To je pitanje za mladje ucesnike ovog foruma. Ja je sigurno ne mogu posetiti sada sa dvoje male dece....

Puno, puno pozdrava svima koji salju ove divne fotografije.

skorpija/vaga:
Isto tako, niko ne pominje diskoteku JUST IN TIME... Da li to jos uvek postoji u Limenasu? To je pitanje za mladje ucesnike ovog foruma. Ja je sigurno ne mogu posetiti sada sa dvoje male dece....
.

a pa ne pratite detaljno postove...pomenula sam ja par puta...odlicno sam se provodila tamo proslog puta na Tasosu.Lep prostor,malo zavucen,divno osoblje,a i vlasnik pravi domacin,vrlo druzeljubiv...nadam se da to mesto radi i ovog leta... :D

Tamplja, hvala na brzom odgovoru, možete li mi reći kakvi su tamo super marketi, ima li neki veći
tipa Maxija ili su to male prodavnice? Ima li neke pijace u Limenasu? Ja idem sa troje dece, moram znati kakva je ponuda na Tasosu- Limenasu da bih se organizovala.
Ne znam da li da nosim sve odavde, ili će tamo biti da se kupi ono što mi treba.
Pozdrav.

Vesna Ks:
Lepo su ti rekli-Limenas nema neku plazu,ali veci je,uvece imas veci izbor...Potos ima slatku plazu,blizu ti je plaza Pefkarija(10 min.hoda)ali je mali,naucis ga napamet za 2 dana.Na autobuse ne recunaj mnogo za uvece,preko dana ima do poznatih plaza,ali ne nesto cesto(mozda su to popravili).Od Potosa do Limenarije mozes taxijem,nije daleko pa samim tim ni skupo...sad se smisli sta ti je bitnije pa odaberi sto pre jer vidim da je ove godine stravicna navala na Tasos i Krf(ja licno uvek glasam za Potos i Pefkari). :D
Hvala puno na odgovorima i eto ja se odlucih za Potos,vise sam za takvu neku varijantu volim da su mi plaze lepe.E sad sam neodlucna Vila Susana preko Odeona ili Vila Ana preko Magica ili hotel Akti(Pefkari).Da li je neko bio u ovim smestajima ili koju mi smestaj preporucujete u Potosu ili Pefkariju .Jos jednom hvala 8)

chamche:
Hvala puno na odgovorima i eto ja se odlucih za Potos,vise sam za takvu neku varijantu volim da su mi plaze lepe.E sad sam neodlucna Vila Susana preko Odeona ili Vila Ana preko Magica ili hotel Akti(Pefkari).Da li je neko bio u ovim smestajima ili koju mi smestaj preporucujete u Potosu ili Pefkariju .Jos jednom hvala 8)
Vila Ana ima super poziciju i taj bazen,moj brat ide ove godine na moju preporuku,takodje preko Magica.Akti je sladak,uredan,na izvanrednom mestu,sa prelepim restoranom...neces pogresiti kako god odlucis

chamche:
Bio sam u poseti kod prijatelja koji su bili smešteni u dvokrevetnom studiju u vili Ani. Studio je sasvim OK, vila se nalazi na početku Potosa iz pravca Alyikija, ali stvarno nije daleko od centra. Iza vile se nalazi bazen i bar, upoznao sam i gazdu sasvim OK lik. Plaža je odmah posle bazena, ma sve je blizu. Taj moj prijatelj je čak noću lovio ribe na plaži i prvu noć je uhvatio baš veliki brancin. Levo od vile se nalazi mali potok koji se uliva u more, kada se on pregazi u produžetku je plaža breeze, veoma dobra za malu decu pošto je tamo plićak.
O ovoj drugoj vili ti nemogu ništa reći jer neznam ništa o njoj. Mislim da iza vile u dvorištu nije problem parkirati auto ako se odlučite na tu varijantu.
Pozdrav i lep provod.

Putnica2006:
Dekibre,
kojim kolima si isao kad si se upustao u takve avanture kao sto je Giola. Deluje jako privlacno, ali mi se cini da treba imati zver od kola da podnese taj put.
Nisi napisao u koliko sati si stigao na Tasos.
Pozdrav
Nije ti potrebna zver od auta za put do Giola. Imam Daciu Logana 1.4 (složićeš se da to nije neki jak auto), samo je potrebno malo opreznije voziti na usponu jer je strmo, ali se može proći, nemojte da vas to obeshrabri.
Stigao sam u Keramoti u 18:15 (znači 17:15 po našem), tj. ukrcao sam se na taj trajekt. Od Limenasa do Potosa ima nekih 45km i trajektu je potrebno da dodje do Limenasa nekih 40-45 minuta, zavisi koliko dugo traje ukrcavanje i iskrcavanje. Nadam se da sam ti pomogao.

Cao svima i puno hvala na iscrpnim informacijama o Tasosu. Narocito bih pozdravila Mirabi, koja me je odusevila svojim opisima. Ja sam uplatila za 10. avgust preko agencije Astours, vila Thea u Limenasu, pa bih bila zahvalna za informaciju o samoj vili, njenom polozaju i sl. :lol:

Hvala na odgovoru, u vise navrata sam se vracala na ovaj forum, pa vise ne znam gde sam i sta procitala, hvala na direktivama. U svakom slucaju, planiram da idem sa deckom kolima u Potos, jos uvek se dvoumimo oko agencije, pa bih bila zahvalna kad bi mi neko preporucio neku (vila Maria: Kim travel i Fantast Tourist imaju istu ponudu, Argus i Magelan takodje, ili mozda vila Anna preko Magic-a, ili mozda nesto u Pefkariju?). A i s obzirom da je to ipak dug put, mislili smo da prespavamo u nekom motelu/hostelu usput, ali nemamo ideju gde i koliko bi to kostalo. Razmatramo cak i varijantu auto vozom do Soluna (168evra za dvoje)..Svi saveti su dobrodosli...
Hvala unapred!

Pozdrav svima!

Svaka cast na temi s obzirom da idem na Tasos krajem avgusta imam jos vremena da sve lepo procitam 8-)

Nego naidjoh na nesto sa druge teme, u pitanju je Krf, citiram: Kazna da te uhvate bez medjunarodne dozvole je 300eura,a bez kacige za skuter 90eura

Da li je to slucaj i na Tasosu ili je tamo ipak maaaaalkice opustenije?

Koliko BUS-om treba od Bg-a do Potosa?

I jos jedno pitanjce da li cene rent-a-car-a opadaju kako se blizi kraj sezone?

:lol:

vesnachi:
Hvala na odgovoru, u vise navrata sam se vracala na ovaj forum, pa vise ne znam gde sam i sta procitala, hvala na direktivama. U svakom slucaju, planiram da idem sa deckom kolima u Potos, jos uvek se dvoumimo oko agencije, pa bih bila zahvalna kad bi mi neko preporucio neku (vila Maria: Kim travel i Fantast Tourist imaju istu ponudu, Argus i Magelan takodje, ili mozda vila Anna preko Magic-a, ili mozda nesto u Pefkariju?). A i s obzirom da je to ipak dug put, mislili smo da prespavamo u nekom motelu/hostelu usput, ali nemamo ideju gde i koliko bi to kostalo. Razmatramo cak i varijantu auto vozom do Soluna (168evra za dvoje)..Svi saveti su dobrodosli...
Hvala unapred!

Sto se dvoumljenja oko agencije tice mogu da ti prenesem nase iskustvo od prosle nedelje: SKORO SVE JE RASPRODATO!!!! Odn da budem konkretnija ostalo je (mozda) nesto mesta od 10 septembra pa na dalje (doduse mozda tada i planirate da idete) tako da je moj savet - pozurite. Na Vilu Ana (Magic) zaboravi rasprodata je jos pre dva meseca....

Pozdravcic

Back