TASOS - u reči i slici

Da li neko može da mi kaže odakle je bolje ići trajektom za Tasos?
Iz Kavale ili iz Keramotija? I zašto?
Da ki je cena trajekta ista iz oba grada?
Da li je neko išao turistički u Kavalu?
Da li tamo ima neki hiper market?

Pozdrav od Micke 1

Posto sam ovde procitala da i Petka takodje ide preko iste agencije u isti hotel molim da napise da li su i njoj isto otkazali pretpostavljam da jednostavno neko drugi hoce moje sobu pa su mi zato rekli da hotel nece goste iz Srbije a ako tebi Petka nisu otkazali onda sam u pravu

Uh, bas sam se razbesnela kad sam procitala da su ti otkazali aranzman na Tasosu u Makriamos bungalovima i to jos sa tako bednim obrazlozenjem.

Kao prvo, mislim da je cista laz agencije i brzopleto smisljeno opravdanje, da u Makriamos bungalovima ne primaju Srbe. Strasno!!! Pa Srbi vec godinama odsedaju u tim bungalovima. Zasto nas sada ne bi primali?!

Jos nije kasno. Mnoge ovdasnje agencije i dalje imaju u svojoj ponudi te bungalove (Magic holidays, Belvi, Robinson...). Zovi ih i vidi ima li preko njih slobodnih mesta u Makrijamosu. Preko Magica mozes da dobijes popust od 5% za bukiranje preko Interneta (www.magic.co.yu), ali se prvo na njihovom sajtu uclani u njihov klub.

Kad proveris da li ostale agencije i dalje vode u te bungalove (sto bi znacilo da je razlog za otkazivanje izmisljen) i ima li slobodnih mesta, agenciji koja ti je otkazala putovanje trazi da ti izdaju potvrdu (pismeni dokument) o razlozima otkazivanja i trazi im da ti vrate novac (mozes slobodno da trazis i zakonsku zateznu kamatu od dana uplate aranzmana). Ukoliko ne budu hteli, zapreti im da ces ih prijaviti inspekciji, Yuti i da ces o ovome sto su ti uradili obavestiti upravu hotela Makriamos, turisticku organizaciju Grcke, turisticku organizaciju Tasosa, grcku ambasadu u Beogradu i medije, jer sire medjunacionalnu mrznju.

Dobro prouci i opste uslove putovanja te agencije, pa vidi koje sankcije su predvidjene za otkazivanje putovanja krivicom agencije i imas li pravo na naknadu stete (za one koji se cude zasto govorim o naknadi stete: s obzirom da su gotovo svi aranzmani za Grcku vec planuli, ostecena si otkazivanjem putovanja, jer sad tesko mozes da nadjes povoljan aranzman na Tasosu).

Javi sta si uradila.

Pozdrav!!!

mirarbi:
Uh, bas sam se razbesnela kad sam procitala da su ti otkazali aranzman na Tasosu u Makriamos bungalovima i to jos sa tako bednim obrazlozenjem.

Kao prvo, mislim da je cista laz agencije i brzopleto smisljeno opravdanje, da u Makriamos bungalovima ne primaju Srbe. Strasno!!! Pa Srbi vec godinama odsedaju u tim bungalovima. Zasto nas sada ne bi primali?!

Jos nije kasno. Mnoge ovdasnje agencije i dalje imaju u svojoj ponudi te bungalove (Magic holidays, Belvi, Robinson...). Zovi ih i vidi ima li preko njih slobodnih mesta u Makrijamosu. Preko Magica mozes da dobijes popust od 5% za bukiranje preko Interneta (www.magic.co.yu), ali se prvo na njihovom sajtu uclani u njihov klub.

Kad proveris da li ostale agencije i dalje vode u te bungalove (sto bi znacilo da je razlog za otkazivanje izmisljen) i ima li slobodnih mesta, agenciji koja ti je otkazala putovanje trazi da ti izdaju potvrdu (pismeni dokument) o razlozima otkazivanja i trazi im da ti vrate novac (mozes slobodno da trazis i zakonsku zateznu kamatu od dana uplate aranzmana). Ukoliko ne budu hteli, zapreti im da ces ih prijaviti inspekciji, Yuti i da ces o ovome sto su ti uradili obavestiti upravu hotela Makriamos, turisticku organizaciju Grcke, turisticku organizaciju Tasosa, grcku ambasadu u Beogradu i medije, jer sire medjunacionalnu mrznju.

Dobro prouci i opste uslove putovanja te agencije, pa vidi koje sankcije su predvidjene za otkazivanje putovanja krivicom agencije i imas li pravo na naknadu stete (za one koji se cude zasto govorim o naknadi stete: s obzirom da su gotovo svi aranzmani za Grcku vec planuli, ostecena si otkazivanjem putovanja, jer sad tesko mozes da nadjes povoljan aranzman na Tasosu).

Javi sta si uradila.

Pozdrav!!!
Ja sam sokirana idem sutra u agenciju danas nisam mogla da izadem sa posla cim se vratim napisacu sta je bilo

micka1:
Da li neko može da mi kaže odakle je bolje ići trajektom za Tasos?
Iz Kavale ili iz Keramotija? I zašto?
Da ki je cena trajekta ista iz oba grada?
Da li je neko išao turistički u Kavalu?
Da li tamo ima neki hiper market?

Pozdrav od Micke 1
Iz Keramotija trajekt ide za Limenas,rastojanje krace,voznja kraca i zato jeftinija,a polasci skoro non-stop.Cene iz jula 2005:kola 6-8E,odrasli 1,6E.a deca 0,8E.Iz Kavale ide do Skale Prinos,a detalje vidi na www.thassos-island.gr :-D

coka 24:
Ljudi necete mi verovati sad su me zvali da mi otkazu iz Travel house agencije za hotel Makrijamos jer navodno hotel nece da primi goste iz Srbije i nude mi umesto toga neki hotel na Sitoniji Athena pallas village ja uplatila hotel jos pre mesec dana sta da radim u soku sam
Da im zapretis objavljivanjem njihovog bezobrazluka u novinama! Idioootiii! :evil:

coka 24:
Ljudi necete mi verovati sad su me zvali da mi otkazu iz Travel house agencije za hotel Makrijamos jer navodno hotel nece da primi goste iz Srbije i nude mi umesto toga neki hotel na Sitoniji Athena pallas village ja uplatila hotel jos pre mesec dana sta da radim u soku sam
:shock:
Nemoj da me plasis. Mi trebamo da idemo za 10 dana, nisu nas zvali, danas treba da odem da uplatim drugi deo.
Javi, molim te kad se vratis.
Nemam komentar za objasnjenje. Znam ljude iz Srbije koji su bili tamo predhodnih godina. Strasno, nemoj da se predas, nesto muvaju.

tako je i nama Argus otkazao Zakintos sa obrazlozenjem da nema dovoljno putnika...iako treba da idemo tek za mesec ipo dana,a za putovanje je potrebno 40 putnika...ma ko zna sta te agencije sve muvaju...mi smo onda jedva pronasli mesto za Tasos

Draga Mirarbi,
Posto mi delujes kao najveci poznavalac Tasosa, molim te reci mi ako nesto znas o apartmanima Gianikis, trebalo bi da su izmedju Limenarije i plaze Tripiti! Ili mozda bar znas kakvo je tamo more ili plaza?
Hvala unapred!

Videla sam na mapi Tasosa. Iz Skale Prinos takodje krecu trajekti i tu okrecu autobusi. Videla sam ga. Presedali smo tu iz busa u bus. Jos manje mesto od Limenarije, a plaza katastrofa, turista skoro i nema.

Ako nude Limenas, Potos ili Skalu Rahoni, to bi vec bilo bolje.

A da li neko moze da mi kaze nesto vise o vili eleni, o apartmanima, gde se nalazi tacno u limenasu? da li je neko tamo bio ? idem preko kima
inace super je ova teme i divno je koliko ljudi imaju utisaka o tasosu- znaci da valja ! radujem se sto cu tamo.pozdrav

Jos nista nije reseno gde cu ici ali najverovarnije u Potos u hotel Aleksandra beach preko agencije Sabra,ovi iz Travel housa ce mi vratiti pare, ceo vikend smo proveli u razmisljanima kako cemo i sta cemo.Kad sve definitivno bude odluceno napisacu sta sam odlucila.Zelim mnogo svima da se zahvalim koji su mi pomogli sa savetima a posebno Mirarbi za Skalu Prinos zamalo da odem tamo jer su mi ovi iz Travela to nudili kao zamenu.Mirarbi svaka cast na svim opisima i jos jednom i tebi i svima mnogo hvala.

I jos jedno pitanje vezano za Tasos.

Da li na ostrvu postoje pumpe na kojima se moze sipati autogas? Idemo svojim kolima, pa da znamo da li da natocimo "do vrha" pre nego sto se ukrcamo na trajekt ili onako, opusteno... :)
Svi saveti vezani za autogas i Grcku su dobrodosli! :)

Back