TASOS - u reči i slici

ja sam danas dobio odgovor, da opel astra ili accent izdaju za 280 eura na 10 dana sada sredinom juna.

mene interesuje, posto mi je devojka u drugom (kriticnom) mesecu trudnoce, a imala je spontani zadnji put, dali imaju bolnicu tmao? i kakva je bolnica, i sta vi zene i majke savetujete uopste? danas je malko krvarila (opet), pa razmisljamo i da ne idemo u evropu (iako su nas karte izasle oko 4500 dolara)?kad pomislim da ima 15 sati truckanjem busem do tamo....svaki info dobrodosao.

darkesha:
ja sam danas dobio odgovor, da opel astra ili accent izdaju za 280 eura na 10 dana sada sredinom juna.

mene interesuje, posto mi je devojka u drugom (kriticnom) mesecu trudnoce, a imala je spontani zadnji put, dali imaju bolnicu tmao? i kakva je bolnica, i sta vi zene i majke savetujete uopste? danas je malko krvarila (opet), pa razmisljamo i da ne idemo u evropu (iako su nas karte izasle oko 4500 dolara)?kad pomislim da ima 15 sati truckanjem busem do tamo....svaki info dobrodosao.
Postoji i avionski prevoz do Tasosa, a i do drugih ostrva naravno.
Ja ne bih isla u tom slucaju nigde od kuce, ali takva sam ja.

Darkesha, morala sam odmah da ti odgovorim na ovo pitanje. NIKAKO NIGDE....... Zao mi je sto cete propustiti ovo leto, ali nemoj da se zezate.... Ili, da sacekate septembar ako do tada bude sve u redu, jer je to ipak onda vec neki 5 mesec. Mada, ici kolima, ili autobusom, i truckati se......
Mozda bolje da sacekate sledeci septembar, pa sa bebicom, daj Boze da uzivate negde. Imam dvoje dece, i bez obzira sto su mi obe trudnoce dobro prosle shvati ovaj savet kao najdobrodosliji...

Ipak razmislite.........

hvala na odgovorima...mada mi mislimo da ce biti onako kako bude sudjeno. a ako bi otisli dole, verovatno bi onda uzeli neki slobodni avionski aranzman. problem je sto idemo samo na dve (devojka) nedelje, tako da nemamo mnogo izbora sa ponudjenim datumima.

Pa ni ja se na vasem mestu ne bih mrdala od kuce,ali ako ste bas navalili onda nemojte na Tasos...nije to bas neko preterano razvijeno mesto,sem turisticki i to u zadnje vreme...idite lepo onda u neku vecu civilizaciju gde ce vam sve biti na dohvat ruke...

Ako bas morate, ni slucajno autobusom ili kolima, mikrovibracije u voznji mogu izazvati kontrakcije. Tako je bar meni rekao moj lekar. Ja sam se ipak odlucila na put kolima ali u 7om mesecu trudnoce kad bas i nije tako strasno, ali smo pravili pauze svakih sat vremena po deset minuta lagane setnje. Opet po preporuci lekara. Dobro razmislite jos jednom

:D Evo ti strucnog misljenja(ja sam ginekolog)-u situaciji kada zena krvarucka nikako nije pozeljno putovanje niti sve ono sto nosi letovanje.Kod mnogih se to stabilizuje,pa od drugog trimestra trudnoca krene sasvim stabilno.I uopste,taj period(4.5.i 6.mesec) su najstabilnije stanje,zena ima najmanje tegoba,posteljica je razvijena pa nema hormonskih krvarenja...Pre putovanja je neophodan pregled,da ginekolog proveri kako grlic drzi,i onda se moze ici na letovanje,ali se ponesu za svaki slucak tablete protiv kontrakcija(naravno uz blagoslov lekara,ako nema kontraindikacija).I tada-sve umerenije nego van tog drugog stanja.Tasos nema neku bolnicu,ima je u Kavali,ali kod(ne daj Boze)spontanog pobacaja krvarenje moze tako zestoko da krene da bi put do tamo bio predug,zena bi bespotrebno izgubila mnogo krvi!Dakle-vama nije pametna ideja da idete pre 4.ili 5.meseca,niti na Tasos!Sve ove dame su lepo odgovorile,a sta tvoja devojka kaze na sve to?
Kazes-bice kako je sudjeno.Tacno,nikad niko nema garancije ni za sta,ali ne treba izazivati sudbinu,jer kazem ti nije samo trudnoca u pitanju,vec i trudnica se dovodi u rizicnu situaciju ako profuzno prokrvari a u skorije vreme ne moze da se uradi kiretaza.Takodje-cene medicinskih usluga su u Grckoj velike!(jednom sam morala da izvadim zub-ojadili me!)
Pozdrav i pamet u glavu!!!

Da li je neko bio u hotelu Amfipolis u Limenasu ili ako barem znate koliko je udaljen od plaže? Pretpostavljam da je negde u samom gradu, a koliko sam videla (koliko se može preko Google Earth) najbliža plaža u Limenasu je ta pomala gradska plaža koja je otprilike bar oko 500m od samog grada iza 2 luke. U agenciji naravno samo kazu razdaljinu do mora (tj. do luke) što mi nista ne znači. Takođe me interesuje kako je organizovan javni prevoz (autobusi, brodići) do ostalih plaža. Može li se pouzdati u vozni red i koliko su česti polasci?

ma jel zna neko za prijatelja janjisa koji cak stigo na naslovnu stranu novosti ???

ne znam o cemu pisete ovdi ,, ali ja bi tako negde ishla -- ,,,, pa gledam destinacije ,, lepe slike nema sta ,,, ali ide mi se opet na tasos ,,, pa ooovaj ako ima neko lepse odmaraliste neka mi javi ,,,, dakle treba mi mirno, mirisljavo, sa onakvim plazicama ,,

OK,hvala u svakom slucaju...
grinning-smiley-003.gif

E jos samo jedno pitanje...jel zna neko kakvo je sad vreme na Tasosu ili negde u okolini Tasosa...da znam sta da ponesem od garderobe,putujem u nedelju...

Posto nam je Argus otkazao sve aranzmane za Zakintos ovog leta iz nepoznatog razloga i ostavio nas na cedilu,jer retko gde je jos ostalo mesta na Grckim ostrvima krajem jula, bili smo primorani da uplatimo Tasos na koji idemo po ko zna koji put. Idemo u Limenas u vilu eden,pa me zanima da li je neko vec bio smesten tamo i kakvi su utisci?

Tamplja_90:
Jao ja unedelju putujem!!!Jeeeeee....ne mogu da dochekam,vecj sam smorila svoje drushtvo...:lol: Idem u Limenas...htela sam samo da pitam,jel ima u nekom od tih mesta na Tasosu da se ide na ronjenje?
Blago tebi i srecan put!Svi ste super.Ja i muz planiramo Tasos,ali mi tek u ponedeljak stize katalog,pa cu onda da vas gnjavim,da vidim sta je tacno u ponudi za kraj avgusta. Pozdrav,fenomenalni ste!!!

Ljudi necete mi verovati sad su me zvali da mi otkazu iz Travel house agencije za hotel Makrijamos jer navodno hotel nece da primi goste iz Srbije i nude mi umesto toga neki hotel na Sitoniji Athena pallas village ja uplatila hotel jos pre mesec dana sta da radim u soku sam

Back