TASOS - u reči i slici

Idem na Tasos u drugoj polovini avgusta. Uzasno se plasim zmija. Naisla sam negdje na podatak, da ih ima u planinskim predjelima, gdje necu ici. Interesuje me da li ih ima u onim sumicama sto vode do plaza? Ili uopste, da li ih je negdje neko vidjeo? :dash:

Evo par slicica:
panorama Aliki plaza
Panorama10-1.jpg

panorama Marion plazice
Panorama7-1.jpg

panorama Kamenolom (da bi uvideli koja je velicina obratite paznju na buldozere :) )
Panorama3-1.jpg

panorama Tripity plaze
Panorama1-1.jpg

Zalazak sunca u Potosu
IMG_7016-1.jpg

Negde sa magistrale jutro kad sam obilazio ostrvo motorom
IMG_7091-1.jpg

Paradise beach isto jutro, duvao neki vetar ali me nije sprecio
IMG_7104-1.jpg

Sa trajekta juce ujutro kad smo kretali kuci
IMG_7386-1.jpg

Imam oko 400 fotki i jako mi je tesko koju da odaberem da postavim :)

Bageri kao igrackice :)

Da li je neko isao na jednodnevi obilazak Tasosa autobusom, sto orgnizuju agencije na Tasosu? I kakava su iskustva, sta se sve obidje itd? Mi cemo biti smjesteni u Limenariji, a htjeli bismo jedan dan otici i do Kavale. Da li je neko isao do Kavale? Sta treba obavezno da posjetimo u Kavali? Citala sam dosta clanaka o Kavali, ali bih voljela da cujem licna misljenja, ne samo ono sto agencije pisu. Koja nam je najbolja opcija odlaska u Kavalu, obzirom da nismo autom? Iskusni Tasovci hvala :hvala: :D

Da li je neko isao na jednodnevi obilazak Tasosa autobusom, sto orgnizuju agencije na Tasosu? I kakava su iskustva, sta se sve obidje itd? Mi cemo biti smjesteni u Limenariji, a htjeli bismo jedan dan otici i do Kavale. Da li je neko isao do Kavale? Sta treba obavezno da posjetimo u Kavali? Citala sam dosta clanaka o Kavali, ali bih voljela da cujem licna misljenja, ne samo ono sto agencije pisu. Koja nam je najbolja opcija odlaska u Kavalu, obzirom da nismo autom? Iskusni Tasovci hvala :hvala: :D

Ja sam bio u Kavalu trajektom iz Skale Prinos. Bio sam gore na tvrdjavi, tu imas rusevine crkvica itd....neka zdanja koja je pravio sulejman velicanstveni....itd Ne znam ni ja i mi smo isli sami bez vodica. Od 14-17 ne rade lokali, ako ste mislili na neki soping cisto da znate....

Да поновим нешто о чему сам већ много пута писала: Не разумем, зашто бисте поред толико дивног Тасоса ишли на излет негде на копно. Следеће године летујте на месту одакле ћете посетити жељене градове.
Ми смо прошле године летовање и планирали тако да, кад завршимо на Тасосу 10 дана, одемо на Халкидики, успут у Уранополис, који нам се допао једаред :), да обиђемо места у којима нисмо били и да одседнемо у Калитеи који дан, јер нам је Калитеа остала у лепој успомени. То смо и урадили.

Мислим, сигурна сам да нисте правили излет до Дубровника или до Будве ако сте били смештени у Сутомору..а то је ближе него Порто Карас од Потоса, зар не?

Ако желиш да обиђеш сестру, одвој који дан за то.
Са Тасоса нема излета такве врсте, а штета би било да се замараш до Кавале или Керамотија, па неким локалним бусом..ко зна како би то ишло.
Нисам хтела да будем непријатна, само сам искрена.

Evo da zapocnem ovu temu jer sam pun utisaka sa ovog prelepog mesta. Skala Potamia sta reci prava Grcka u malom, buzuki uzivo apartman u kojem smo odseli je za svaku pohvalu a domacini i vise nego ljubazni. Apartman je Pleidas i dajem sve preporuke clanovima foruma za ovaj kompleks apartmana. Smestaj perfektan novi namestaj, menjanje posteljine na tri dana sto je verujem dosta retko po drugim letovalistima, internet wifi, blizina plaze i setalista do 50 metara. Prekoputa apartmana je izvrstan restoran Alkyoni ili kako se vec pise sa izvrsnom hranom i uzivo muzikom svakog vikenda. Plaza nije skroz peskovita za one mamine maze ima malo nanize Golden Bich koji je sav u pesku a u blizini apartmana je mesovita plaza sa malo kamena malo peska. More je cisto kao suza i prepodne i popodne da covek ne poveruje pored toliko kupaca da je voda kristalno cista. Jednostavno savrsen odmor. Ako se neko od vas nadje u Skala Potamiji obavezno je da se poseti i Panagia selu u brdu koje je da ne verujes iako je udaljeno od mora napravljeno na pravu malu turisticku atrakciju. To bi bilo sve za sada. Pozdrav

Juče sam se vratio sa Tasosa i ono što ja posle prvog letovanja mogu da tvrdim da je Limenas odličan za (prvo) upoznavanje sa ostrvom, da su plaže na istoku i severu sasvim dovoljne za 10-11 dana, Skala Potamia je plaža kao stvorena za decu i neplivače, Paradiso ogroman prirodan wave pool koji nudi zabavu kakvu imate u akvaparkovima, Saljara najlepša plaža na ostrvu, poseta manastiru sv.Arhangela Mihalia je Ok ali pogled sa terase na Livadi ili pogled na manastir sa mora su Wow!, Panagia se ne propušta, Aliki precenjen ali slikovit i to treba videti, Glifoneri me je oduševio - Pahis razočarao mada nije loš, s' druge strane gradska plaža u Limenasu prijatno iznenađenje, i Tarsanas je Ok, Karnagio za spretne i ljubitelje fotografije, Golden lep, solidan (nažalost, bio sam samo na 2 sata tamo), a Makrijamos super. Zbog nekih nepredviđenih okolnosti nisam posetio Nisteri (koga su pohvalili ljudi iz smene pre nas) i tog dana završio na Vurnelisu (četvrtoj plaži Limenasa) koji može da posluži kad vam je dete nervozno :) ili više volite da plivate nego da se izležavate na plaži. Na severu ima još par lepih plaža Glikadi (za mlade), Papalimani i Glifada.

Jug (koji izgleda kao neko sasvim drugo ostrvo, bez šuma i sa stenovitom obalom) sam ostavio za neko drugo letovanje, mada sam imao želju da još sada posetim Skalu Marion (kada sam video to mesto sa brodića s' kojim smo obišli celo ostrvo, mada smo se kupali u jednoj uvali u blizini, do koje je pristup moguć samo s' mora).

Јоој, знам ту увалу, купала се тамо, прелепа је..са све извором, је ли?

U stvari, ta uvala se nalazi u blizini Tripiti plaže. Ima nekoliko veoma lepih malih uvala u stenama između Skala Mariona i Tripitija, i na većini njih možete videti glisere i jedrilice (kao i u ovoj u kojoj je izletnički brodić pristao).

82666.jpg

Ovde se vidi ta uvala sa mora.

82676.jpg

Dok je ovde brod već pristajao :)

82690.jpg

A evo i nas na (toj) maloj šljunkovitoj plaži. Ja sam onaj u tamno sivom šortsu a moja ćerkica sa ružičastom gumom :)

Sve u svemu, veoma lepo iskustvo i odlična voda za plivanje ... i roštiljanje ;)

82681.jpg

Naš kapetan u (pravoj) akciji :)

Pozdrav svima!
Otvorila sam profil samo kako bih mogla da učestvujem u ovoj temi :)
Naime, 08.09.2012. idem sa dečkom na Tasos, Limenas, vila Edem. Idemo svojim kolima, tako da se nadam da ćemo stići sve da obiđemo, a iskreno i lakše mi je kad smo kolima jer mogu da ponesem više hrane odavde. Koliko sam uspela da pročitam ( a ima dosta za čitanje ) utisci su uglavnom pozitivni. Jedino mi još ostaje da se nadam da će nas vreme poslužiti.
Pozdrav! :)

Pozdrav svima!
Otvorila sam profil samo kako bih mogla da učestvujem u ovoj temi :)
Naime, 08.09.2012. idem sa dečkom na Tasos, Limenas, vila Edem. Idemo svojim kolima, tako da se nadam da ćemo stići sve da obiđemo, a iskreno i lakše mi je kad smo kolima jer mogu da ponesem više hrane odavde. Koliko sam uspela da pročitam ( a ima dosta za čitanje ) utisci su uglavnom pozitivni. Jedino mi još ostaje da se nadam da će nas vreme poslužiti.
Pozdrav! :)
I ja idem 08.09. u Limenas,ali busom,vila Aleksandra,vidimo se tamo:bye:

Juče sam se vratio sa Tasosa i ono što ja posle prvog letovanja mogu da tvrdim da je Limenas odličan za (prvo) upoznavanje sa ostrvom, da su plaže na istoku i severu sasvim dovoljne za 10-11 dana, Skala Potamia je plaža kao stvorena za decu i neplivače, Paradiso ogroman prirodan wave pool koji nudi zabavu kakvu imate u akvaparkovima, Saljara najlepša plaža na ostrvu, poseta manastiru sv.Arhangela Mihalia je Ok ali pogled sa terase na Livadi ili pogled na manastir sa mora su Wow!, Panagia se ne propušta, Aliki precenjen ali slikovit i to treba videti, Glifoneri me je oduševio - Pahis razočarao mada nije loš, s' druge strane gradska plaža u Limenasu prijatno iznenađenje, i Tarsanas je Ok, Karnagio za spretne i ljubitelje fotografije, Golden lep, solidan (nažalost, bio sam samo na 2 sata tamo), a Makrijamos super. Zbog nekih nepredviđenih okolnosti nisam posetio Nisteri (koga su pohvalili ljudi iz smene pre nas) i tog dana završio na Vurnelisu (četvrtoj plaži Limenasa) koji može da posluži kad vam je dete nervozno :) ili više volite da plivate nego da se izležavate na plaži. Na severu ima još par lepih plaža Glikadi (za mlade), Papalimani i Glifada.

Jug (koji izgleda kao neko sasvim drugo ostrvo, bez šuma i sa stenovitom obalom) sam ostavio za neko drugo letovanje, mada sam imao želju da još sada posetim Skalu Marion (kada sam video to mesto sa brodića s' kojim smo obišli celo ostrvo, mada smo se kupali u jednoj uvali u blizini, do koje je pristup moguć samo s' mora).

Lepo si ti to opisao,evo vec se vidim na svakoj od tih plaza po malo.....leeeeeepo:)

Aj i ti Vanda,da nam budes licni vodic;)
Ja idem sa drugaricom,nista deca nista muzevi nista prijatelji,kumovi.....
al nemamo kola...:(

Радо! Ја једне године ишла само са сестром и њеним ћеркама, без кола. И било дивно, ишле на излет бродићем, мувале се свакако, свашта виделе и без аута.
Леп провод вам желим, Тасос је заиста посебан!

Радо! Ја једне године ишла само са сестром и њеним ћеркама, без кола. И било дивно, ишле на излет бродићем, мувале се свакако, свашта виделе и без аута.
Леп провод вам желим, Тасос је заиста посебан!

Hvala,potrudicemo se da se sto bolje provedemo:ok:

Back