TASOS - u reči i slici

Cao svima, ja idem na Tasos početkom avgusta prvi put. Vereujem da je ostrvo fenomenalno, ko god je bio to mi je potvrdio sem one gore mukice koja je putovala LUI TRAVELOM . Mi idemo preko Argusa i bicemo u Limenasu . Kao i vecinu interesuju me cene , piva pre svega, klope u restoranu , lezaljke i slično.
Takođe ako ima nekog ko je iznajmljivao kola ,da li treba međunarodna vozačka ili može i sa našom. i koje su cene rentiranja , kako kola tako i skutera.
Pozdrav:ok::)

Cao svima, ja idem na Tasos početkom avgusta prvi put. Vereujem da je ostrvo fenomenalno, ko god je bio to mi je potvrdio sem one gore mukice koja je putovala LUI TRAVELOM . Mi idemo preko Argusa i bicemo u Limenasu . Kao i vecinu interesuju me cene , piva pre svega, klope u restoranu , lezaljke i slično.
Takođe ako ima nekog ko je iznajmljivao kola ,da li treba međunarodna vozačka ili može i sa našom. i koje su cene rentiranja , kako kola tako i skutera.

Evo ti tacne cene iz Limenasa :

Hleb 0.9-1e
Jogurt 1.8
Jaja 30kom. 3.5
Secer 1
Meso 5-8
Krem 1kg 3-5
Sokovi 0.9-2
Pivo lim. 0.45-0.7
Koka kola 1.45
Paradajz 0.7
Paprika 0.9-1.4
Lubenica 0.5
Banane 2
Jabuke 1.8
Vecernje novosti 1.7
Marlboro 4
Inace najeftiniji supermarket u Limenasu,a cini mi se i na celom ostrvu je veliki zuti na putu za Makrijamos.Pocinje na slovo A, a u nastavku su neki Grcki heroglifi pa ne mogu da napisem, a ni da izgovorim.
Sto se tice taverni i lokala
Pivo toceno veliko 2.5-3
Pivo toceno malo 1.5-2
Kokteli 4.5-7
Rakija 2
Giros 2.5
Suvlaki 1
A na plazi suncobran 1, a lezaljka 2e

Evo par slicica:
panorama Aliki plaza
Panorama10-1.jpg

panorama Marion plazice
Panorama7-1.jpg

panorama Kamenolom (da bi uvideli koja je velicina obratite paznju na buldozere :) )
Panorama3-1.jpg

panorama Tripity plaze
Panorama1-1.jpg

Zalazak sunca u Potosu
IMG_7016-1.jpg

Negde sa magistrale jutro kad sam obilazio ostrvo motorom
IMG_7091-1.jpg

Paradise beach isto jutro, duvao neki vetar ali me nije sprecio
IMG_7104-1.jpg

Sa trajekta juce ujutro kad smo kretali kuci
IMG_7386-1.jpg

Imam oko 400 fotki i jako mi je tesko koju da odaberem da postavim :)

Da li su to tvoje fotke ili si negde skinuo tebe nema nigde. A ako si ti slikao onda si isao sa najmodernijem fotoaparatom. :D :think:

Moj savet je da izvadis i zelenu kartu i medjunarodnu obavezno, bez obzira na rentiranje

e ovako, Tasos je prelepo ostrvo to nema sta, ali nikad NIKAD NIKAD preko agencije LUITRAVEL!!!! Ljudi najdobronamernije vam kaze,,da yanate ako neko odluci preko njih! Autobus je bio horor ya 16 sati puto, toliko je brujao motor da se mi medjusobno nismo culi, kad izadjemo iz autobusa na pauzu bruji u usima, klima je horor, voyac je napravio frizider od autobusa, pa nam je sve vreme kapljalo na glavu,manje vise to! Dosli tamo, vec ne cujemo 50 posto, a vila, hororor MINI house, na magistari, soba hooooorororoor, spaiz, sa vrata se ulazi u krevet, dvoje ne moze da se mimoidje, vec jedan mora da se vraca ili popne na krevet, terasa sa pogledom na magistralu, na kojoj, ako se sgura stane dve osobe. Kuhinja na terasi,preko frizidera pers sudove. Kupatio, horor, dok se tusiras drma stuja, dobro zive glave izvukosmo, ajde i to.Inace nocu nismo oka sklopili, jer je vila, ako se tako moze nazvati,iznad magistale,dok spavas mislis da ti onaj sa kamionom, ili motorom ulazi u sobu, BUKA KATASTROFA!bILO JE TU JOS SVEGA! Onda smo saznali da su svi platili last minute ponudu, kao i mi 4 dana pred putovanje, ali po 40 evra manje nego mi, sto znaci 80 evra za dve osobe . Odmah smo ih zvali, navodno greska u obracunu bice vraceno kad dodjemo u Beograd.... i mi smo danas bili, takav neprofesionalizam u zivotu nisam videla. Pokusali su da nas naprave budalama, vikali na nas, vredjali nas, promenili deset prica,navodno je gresku napravila neka koleginica, kod ostalih, pa ce da ih zove da doplate....da li ste to culi u zivotu, pa su rekli da je taj dan izasao last minute, pa nije,pa su promenili pricu jos deset puta, da bi na kraju kad smo trazili da razgovaramo sa direktorom, on na mog muza vikao preko telefona i pretio!NEOPISANA NEPROFESIONALNOST! Odoh da trazim broj turisticke inspekcije, sad mi vise nije do para,nego necu da dozvolim da se neko tako ponasa i pravi budallom!

ps: izvinjavam se za slovne i gramaticke greske, kucala sam veoma iznervirana!

Ja se izvinjavam što ću ovako odgovoriti ali mislim da preterujete, samo sam se zbog ovog komentara registrovala :

Ja sam išla već preko njih pre dve godine, nisu ni bolji ni lošiji od drugih, prosek, meni ni ne treba neki tretman a i jeftiniji su zbog toga što imaju svoje autobuse, uostalom ... Drugo ova vila za koju si pisala je krš i na slikama, zašto očekujete hotel sa 5 zvezdica a platite malo, još i vidite na slici da grozno izgleda...samo objašnjenje o vili sadrži da se ona nalazi na magistrali, piše na svim forumima takođe...mi idemo na Tasos pa sam gledala smeštaje svuda i raspitala se unapred..
Gde god sam išla i birala jeftinije nisam ni očekivala da ću dobiti lux..To za doplatu se žalite, pišite inspekciji za zaštitu potrošača i pare vam moraju vratiti, ako ne vrate pozovite yutu i onda su u problemu..

Samo više truda uložiti pred put i niko vas neće "zeznuti"
Pozdrav

Iznajmio sam kod "motozagos" http://www.thassos-island.com/tourism-thassos/moto-zagos nalazi se na izlazu iz Limenarije prema Tripity, uzeo sam skuter od 125ccm za to treba A kategorija i cena je 20e ako uzimas samo na jedan dan a za vise dana ne znam, hteo sam da iznajmim skuter od 250ccm ali je trazio 40e pa mi je bilo puno, ovi mali od 50ccm ne znam koja je cena ali su sigurno jeftiniji.
A recimo video sam u Limenariji da neki lik iznajmljuje i pitam za kros od 660ccm trazio je 35e tako da odes obidjes i vidis sta ti odgovara.

super, nije to puno.. Ma da naci cu nesto sto mi odgovara :D hvala puno na odgovoru.

Pa trudim se nije da se ne trudim a i aparat je ok ;) zato sam i iznajmio motor da mogu da obidjem ostrvo na miru i solo.
aj kad vam se svidza :)
IMG_6765-1.jpg

isto negde na nekom vidikovcu
IMG_6817-1-1.jpg

opet nas dvojica na tripiti plazi kod pecine
IMG_6836-1.jpg

metalia
IMG_7132-1.jpg

Ovo izgleda extra ali je mnogo ukusnije najeo sam se kao prasac :)
IMG_7338-1.jpg

Ja se izvinjavam što ću ovako odgovoriti ali mislim da preterujete, samo sam se zbog ovog komentara registrovala :

Ja sam išla već preko njih pre dve godine, nisu ni bolji ni lošiji od drugih, prosek, meni ni ne treba neki tretman a i jeftiniji su zbog toga što imaju svoje autobuse, uostalom ... Drugo ova vila za koju si pisala je krš i na slikama, zašto očekujete hotel sa 5 zvezdica a platite malo, još i vidite na slici da grozno izgleda...samo objašnjenje o vili sadrži da se ona nalazi na magistrali, piše na svim forumima takođe...mi idemo na Tasos pa sam gledala smeštaje svuda i raspitala se unapred..
Gde god sam išla i birala jeftinije nisam ni očekivala da ću dobiti lux..To za doplatu se žalite, pišite inspekciji za zaštitu potrošača i pare vam moraju vratiti, ako ne vrate pozovite yutu i onda su u problemu..

Samo više truda uložiti pred put i niko vas neće "zeznuti"
Pozdrav
Ja sam prosle godine isla preko argusa u grcku i odveli su nas u smestaj za koji nismo platili, koji je bio udaljem 15min od plaze, a ne 5 min koliko su rekli!!! tako da svaka agencija pravi greske! Niko netrazi hotel sa 5* ako za to nije platio, nego samo da smestaj bude ok! a ako je i to previse onda stvarno... platim za vilu avenue koja je blizu plaze, a odvedu me u neku sasvim drugu i kazu da su malo pobrkali raspored gostiju i da nema mesta...

Evo ti tacne cene iz Limenasa :

Hleb 0.9-1e
Jogurt 1.8
Jaja 30kom. 3.5
Secer 1
Meso 5-8
Krem 1kg 3-5
Sokovi 0.9-2
Pivo lim. 0.45-0.7
Koka kola 1.45
Paradajz 0.7
Paprika 0.9-1.4
Lubenica 0.5
Banane 2
Jabuke 1.8
Vecernje novosti 1.7
Marlboro 4
Inace najeftiniji supermarket u Limenasu,a cini mi se i na celom ostrvu je veliki zuti na putu za Makrijamos.Pocinje na slovo A, a u nastavku su neki Grcki heroglifi pa ne mogu da napisem, a ni da izgovorim.
Sto se tice taverni i lokala
Pivo toceno veliko 2.5-3
Pivo toceno malo 1.5-2
Kokteli 4.5-7
Rakija 2
Giros 2.5
Suvlaki 1
A na plazi suncobran 1, a lezaljka 2e

super, hvala puno :)

Ja sam prosle godine isla preko argusa u grcku i odveli su nas u smestaj za koji nismo platili, koji je bio udaljem 15min od plaze, a ne 5 min koliko su rekli!!! tako da svaka agencija pravi greske! Niko netrazi hotel sa 5* ako za to nije platio, nego samo da smestaj bude ok! a ako je i to previse onda stvarno... platim za vilu avenue koja je blizu plaze, a odvedu me u neku sasvim drugu i kazu da su malo pobrkali raspored gostiju i da nema mesta...

:hahaha: De si se nekad i to.

Иначе, изненадила ме цена меса око 8 евра, ми прошле године не нађосмо испод 14.. :(
Пре 3 године, Тасос је за мој џеп био веома јефтин. Онда смо претпрошле године били у Калитеи која је иначе скупа, најскупља на Халкидикију, по ценама у маркетима и ресторанима, бар нам тако рекоше. Но, прошле године, Тасос је био веома скуп, а ми свратили после на пар дана у Калитеу и изненадили се колико је јефтина у односу на Тасос.
Елем, то се тамо мења из месеца у месец, али, ако већ идем на море, ме пада ми на памет да пазим на сваки евро!

Иначе, изненадила ме цена меса око 8 евра, ми прошле године не нађосмо испод 14.. :(
Пре 3 године, Тасос је за мој џеп био веома јефтин. Онда смо претпрошле године били у Калитеи која је иначе скупа, најскупља на Халкидикију, по ценама у маркетима и ресторанима, бар нам тако рекоше. Но, прошле године, Тасос је био веома скуп, а ми свратили после на пар дана у Калитеу и изненадили се колико је јефтина у односу на Тасос.
Елем, то се тамо мења из месеца у месец, али, ако већ идем на море, ме пада ми на памет да пазим на сваки евро!

Oho,pa kada si to primetila?To je tako uvek i uvek ce biti.Npr. u tome nema razlika izmedju nas i njih.U pravu si za sve to. :D

Back