TASOS - u reči i slici

interesuju me cene, iskljucivo iznajmljivanja kolaa ,ili motora? i uopste kakvo je mesto, posto idem sa momkom pa da li ima nesto lepo da se vidi i obidje? hvalaa :D

Ako ste bez auta, na pravom ste mestu zato sto je gradska plaza ok i plaze par kilometra levo i desno su ok, u stvari najbolje su plaze u tom delu. Cene rentiranja ne znam zato sto sam bio autom pa me nije interesovalo. Cene pica su uglavnom oko 2.5 e, (pola evra gore dole). Mesto je malo, ali je iz nekog razloga u Potosu najveca guzva. Ima par ulica sa lokalima i jedan red uz plazu sa kaficima i tavernama. Pravo mesto za odmor(tiho, mirno). Nema bas nesto da se vidi i obidje, zato iznajmite motorcic i obodjite ceo Tasos. Na Tasosu ima sta da se obidje. Ja sam sam zujao svaki dan ;)

Ako ste bez auta, na pravom ste mestu zato sto je gradska plaza ok i plaze par kilometra levo i desno su ok, u stvari najbolje su plaze u tom delu. Cene rentiranja ne znam zato sto sam bio autom pa me nije interesovalo. Cene pica su uglavnom oko 2.5 e, (pola evra gore dole). Mesto je malo, ali je iz nekog razloga u Potosu najveca guzva. Ima par ulica sa lokalima i jedan red uz plazu sa kaficima i tavernama. Pravo mesto za odmor(tiho, mirno). Nema bas nesto da se vidi i obidje, zato iznajmite motorcic i obodjite ceo Tasos. Na Tasosu ima sta da se obidje. Ja sam sam zujao svaki dan ;)
Hvala puno :)))

e ovako, Tasos je prelepo ostrvo to nema sta, ali nikad NIKAD NIKAD preko agencije LUITRAVEL!!!! Ljudi najdobronamernije vam kaze,,da yanate ako neko odluci preko njih! Autobus je bio horor ya 16 sati puto, toliko je brujao motor da se mi medjusobno nismo culi, kad izadjemo iz autobusa na pauzu bruji u usima, klima je horor, voyac je napravio frizider od autobusa, pa nam je sve vreme kapljalo na glavu,manje vise to! Dosli tamo, vec ne cujemo 50 posto, a vila, hororor MINI house, na magistari, soba hooooorororoor, spaiz, sa vrata se ulazi u krevet, dvoje ne moze da se mimoidje, vec jedan mora da se vraca ili popne na krevet, terasa sa pogledom na magistralu, na kojoj, ako se sgura stane dve osobe. Kuhinja na terasi,preko frizidera pers sudove. Kupatio, horor, dok se tusiras drma stuja, dobro zive glave izvukosmo, ajde i to.Inace nocu nismo oka sklopili, jer je vila, ako se tako moze nazvati,iznad magistale,dok spavas mislis da ti onaj sa kamionom, ili motorom ulazi u sobu, BUKA KATASTROFA!bILO JE TU JOS SVEGA! Onda smo saznali da su svi platili last minute ponudu, kao i mi 4 dana pred putovanje, ali po 40 evra manje nego mi, sto znaci 80 evra za dve osobe . Odmah smo ih zvali, navodno greska u obracunu bice vraceno kad dodjemo u Beograd.... i mi smo danas bili, takav neprofesionalizam u zivotu nisam videla. Pokusali su da nas naprave budalama, vikali na nas, vredjali nas, promenili deset prica,navodno je grsku napravila neka koleginica, kod ostalih, pa ce da ih zove da doplate....da li ste to culi u zivotu, pa su rekli da je taj dan izasao last minute, pa nije,pa su promenili pricu jos deset puta, da bi na kraju kad smo trazili da razgovaramo sa direktorom, ona na mog muza vikao preko telefona i pretio!NEOPISANA NEPROFESIONALNOST! Odoh da trazim broj turisticke inspekcije, sad mi vise nije do para,nego necu da dozvolim da se neko tako ponasa i pravi budallom!

ps: izvinjavam se za slovne i gramaticke greske, kucala sam veoma iznervirana!

Marble beach je ustvari cuvena Soliara beach iliti Mermerna plaza, nalazi se u blizini Makriamos beach(jedine plaze na Tasosu gde se naplacuje ulaz-mozda je zbog toga poznatija)
U odnosu na Potos paaa.... pravac- dijagonalom severoistok otprilike

i da 001.... stizem:manikir:

Marble beach je ustvari cuvena Soliara beach iliti Mermerna plaza, nalazi se u blizini Makriamos beach(jedine plaze na Tasosu gde se naplacuje ulaz-mozda je zbog toga poznatija)
U odnosu na Potos paaa.... pravac- dijagonalom severoistok otprilike

i da 001.... stizem:manikir:

E pa za tu plazu sam vec cuo i bio.Makriamos beach ? Cuo sam da se tamo naplacuje jer zele nesto da naprave na toj plazi pa zato. :think:

Ne mogu da otvorim šta piše? :confused:

http://nikana.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11372:vazno-obavestenje-sa-tasosa&catid=80&Itemid=244&lang=sr Eto to link tog sajta.

A ako ne mozes da otvoris evo sta pise :

mary
upravo sam pročitala vest da u Grčkoj bukte požari, a da je najteža situacija na Tasosu i u okolini Kavale. Deca su mi na Tasosu i sutra treba da krenu kući. Naravno da sam se zabrinula, dok nisam pročitala komentare nekih turista i otvorila Anin sajt.... Pitam se kome odgovara da plasira ovakve dezinformacije? (pitam se, a znam odgovor)

Dule

Svi mediji u srbiji trube o pozarima u grckoj a specijalno na Tasosu i drugom prstu! :-?

towertapi

Evo ja ću da kažem ono što niko neće...
Crnogorski lobi plasira ovakve vesti!
Da cela Grčka izgori ja nikada ali NIKADA kod njih u CG ne bi otišao na more!

Vesna i Aca

Danas sam dosao sa Tasosa(Potos)i prvo sto su me pitali prijatelji, to je bilo u vezi pozara koji bukte par dana(informacij e medija),na sta sam se ja samo slatko nasmejao.Tako da se zna,na Tasosu, Kavali i Solunu, nema ni P od "pozara", informacija je vrlo tacna, posto ste na pocetku teksta vec upuceni da sam sa porodicom stigao jutros.

dragoslaw

Na Tasosu sam i smejem se dok dobijam sms vesti o požaru.
Nešto slično se dogodilo i pre par godina.
Kvazi vesti plasiraju "ekolozi", kako bi spasili ne godinu,
nego turističku deceniju. Ali džaba. Njima samo Milo može pomoći.
Kada ode.
Profitirali su i mobilni operateri. Zabrinutost za najbliže
je iziskivala poziv više nego obično.

Ne opterecujem se :P Nego jel znas mozda koliko ima od Potosa do plaze Marble Beach ? Gledala sam slike i jako mi se svidja, pa bih volela da odem da vidim :D

Tacno pre kapije za Makrijamos nasatavis desno od kapije neasfaltiranim, prasnjavim putem i tako cca 4.5 km i nailazis pravo na plazu....videces automobile.....plaza je maksimalno komercijalizovana.(ima i glasne muzike, sto je retkost na Tasosu). Iditie malo ranije. rano zalazi sunce, i najbolje vikendom kad ne radi rudnik i nema kamiona da dizu prasinu. Lepa je plaza. Od Potosa ima cca 50-tak km, na sasvim suprotnoj strani ostrva od Potosa......Par kilometra od Limenasa istocno

Poslednja izmena:
Prvo, hvala svima koji su pisali na ovom forumu i dali interensantne informacije

Idemo na Thassos pocetkom septembra, verovatno u Limenariu, nisam jos rezervisao hotel, dugo sam se dvoumio izmedju Limenarie i Limenasa. Volim Grcku ( ne samo zbog mora), a volim i nihovu staru muziku, odnosno rebetiko. Da li ima taverna gde se uzivo svira rebetiko, ili barem njihova grcka uz buzuki ? Da li ima u Limenarii ? ili mozda samo u Limenas ?

Tacno pre kapije za Makrijamos nasatavis desno od kapije neasfaltiranim, prasnjavim putem i tako cca 4.5 km i nailazis pravo na plazu....videces automobile.....plaza je maksimalno komercijalizovana.(ima i glasne muzike, sto je retkost na Tasosu). Iditie malo ranije. rano zalazi sunce, i najbolje vikendom kad ne radi rudnik i nema kamiona da dizu prasinu. Lepa je plaza. Od Potosa ima cca 50-tak km, na sasvim suprotnoj strani ostrva od Potosa......Par kilometra od Limenasa istocno

HVALA PUUUNO!

e ovako, Tasos je prelepo ostrvo to nema sta, ali nikad NIKAD NIKAD preko agencije LUITRAVEL!!!! Ljudi najdobronamernije vam kaze,,da yanate ako neko odluci preko njih! Autobus je bio horor ya 16 sati puto, toliko je brujao motor da se mi medjusobno nismo culi, kad izadjemo iz autobusa na pauzu bruji u usima, klima je horor, voyac je napravio frizider od autobusa, pa nam je sve vreme kapljalo na glavu,manje vise to! Dosli tamo, vec ne cujemo 50 posto, a vila, hororor MINI house, na magistari, soba hooooorororoor, spaiz, sa vrata se ulazi u krevet, dvoje ne moze da se mimoidje, vec jedan mora da se vraca ili popne na krevet, terasa sa pogledom na magistralu, na kojoj, ako se sgura stane dve osobe. Kuhinja na terasi,preko frizidera pers sudove. Kupatio, horor, dok se tusiras drma stuja, dobro zive glave izvukosmo, ajde i to.Inace nocu nismo oka sklopili, jer je vila, ako se tako moze nazvati,iznad magistale,dok spavas mislis da ti onaj sa kamionom, ili motorom ulazi u sobu, BUKA KATASTROFA!bILO JE TU JOS SVEGA! Onda smo saznali da su svi platili last minute ponudu, kao i mi 4 dana pred putovanje, ali po 40 evra manje nego mi, sto znaci 80 evra za dve osobe . Odmah smo ih zvali, navodno greska u obracunu bice vraceno kad dodjemo u Beograd.... i mi smo danas bili, takav neprofesionalizam u zivotu nisam videla. Pokusali su da nas naprave budalama, vikali na nas, vredjali nas, promenili deset prica,navodno je grsku napravila neka koleginica, kod ostalih, pa ce da ih zove da doplate....da li ste to culi u zivotu, pa su rekli da je taj dan izasao last minute, pa nije,pa su promenili pricu jos deset puta, da bi na kraju kad smo trazili da razgovaramo sa direktorom, ona na mog muza vikao preko telefona i pretio!NEOPISANA NEPROFESIONALNOST! Odoh da trazim broj turisticke inspekcije, sad mi vise nije do para,nego necu da dozvolim da se neko tako ponasa i pravi budallom!

ps: izvinjavam se za slovne i gramaticke greske, kucala sam veoma iznervirana!

NEMOGU DA VERUJEM KAKVIH AGENCIJA IMA! A ja sam i preko njih gledala za tasos al mi se nesto ponuda koju su imali i nije svidela, tako da sam nasla preko sabre, beogradska agencija.. moja drugarica je isla preko njih par puta i kaze da su korektni. Sreca pa nisam uzela preko Luitravel :)

Back