TASOS - u reči i slici

Pa ja iscitala na pocetku nekoliko i ove zadnje... i svi pricaju o Limenasu, Limenariji i Potosu jer izgleda svi idu u ta neka veca mesta. Iz dosadasnjeg iskustva sa letovanja na ostrvima znam da mogu o celom ostrvu da preporucim stranu ostrva ili plaze na nekom delu ostrva, ili ako si u nekom delu sta tije blizu a sta daleko i slicno :) ... Ovde sam skoro sve ista iskustva citala.
OK... hvala u svakom slucaju. U medjuvremenu sam dobila potrebne informacije

Posto ovih dana treba da donesem definitivnu odluku gde cu na letovanje, znacilo bi mi da mi neko odgovori na sledece pitanje... Ako je neko od Vas forumasa isao u hotel Lena (Limenas) zanima me da li se u bliznini nalazi neka lepa plaza ili su sve kvalitetnije udaljene? Hvala :).

Posto ovih dana treba da donesem definitivnu odluku gde cu na letovanje, znacilo bi mi da mi neko odgovori na sledece pitanje... Ako je neko od Vas forumasa isao u hotel Lena (Limenas) zanima me da li se u bliznini nalazi neka lepa plaza ili su sve kvalitetnije udaljene? Hvala :).

Bio u Leni, nalazi se u centru grada, u uluci koja je paralelna sa glavnim setalistem. SVe je blizu. Odnos cena kvalitet je dobar, sobe nisu nista posebno ali su ciste, redovno menjaju peskire, carsave, ciste svaki dan! Preporucujem! Dorucak je pomalo jednolican, ali je obiman i ukusan :)

Sto se tice plaza, blizu je gradska, koja je skroz korektna. Ima plavu zastavicu, lepa je plaza, ima dosta kafica na samoj plazi. Osim nje, peske mozes do Makrijamosa, ali je lakse brodicem koji ide iz glavne luke, kosta 4e povratna karta, ukljucujuci i ulaznicu za plazu. To je jedina plaza na Tasosu na koju se placa ulaz.. Takodje, postoji i brodic do Golden Beach-a i jos nekih plaza. Ukoliko imate mogucnost, iznajmite kola sa jos nekim, kada se podeli na 4-5 osoba ne izadje skupo da se iznajme kola na 2 dana recimo, pa da se obidju i ostale plaze. Ako to nije opcija, preporucujem turu oko ostrva, koja obuhvata Panagiu ( selo u unutrasnjosti), Manastir sv Mihajla, nekoliko plaza.

Ako to nije opcija, preporucujem turu oko ostrva, koja obuhvata Panagiu ( selo u unutrasnjosti), Manastir sv Mihajla, nekoliko plaza.
Imam par pitanja vezanih za ove ekskurzije iz Limenasa:
Da li je to tura autobusom? Koliko košta? (s' obzirom da postoji i regularna autobuska karta "oko ostrava" sa ulascima/izlascima po želji i nije skupa) Koliko traje i ima li vodiča? Kakve su ture brodovima oko ostrva? (Na internetu se spominje brod Eros II)

srdačan pozdrav,
Aleksandar

Pozdrav. Prvi put idem na Tasos. Limenarija, potos ili mozda nesto trece. moje pitanje je kakva je situacija da se tamo pronadje i iznajmi smestaj? Da li je to mozda bolja varijanta, ili obavezno preko agencije. Ja u Bugarsku i Crnu Goru idem bez smestaja.

Moze neko da mi poogne oko ovog pitanja. Idem pocetkom jula.

Hvala

Imam par pitanja vezanih za ove ekskurzije iz Limenasa:
Da li je to tura autobusom? Koliko košta? (s' obzirom da postoji i regularna autobuska karta "oko ostrava" sa ulascima/izlascima po želji i nije skupa) Koliko traje i ima li vodiča? Kakve su ture brodovima oko ostrva? (Na internetu se spominje brod Eros II)

srdačan pozdrav,
Aleksandar

Da, tura autobusom, kosta 25-30 e, krece se ujutru, vracate se nazad u Limenas predveče. Ukoliko idete u neki drugi grad, Limenariju, Potos, postoji opcija da vas pokupe usput. Dosta stvari se obidje. Ima vodica, nas vodic je bila Zorica, ona ima turisticku agenciju u ulici u kojoj je Lena, par metara nize niz ulicu, prekoputa. Agencija se zove Mithos. Njen muz drzi restoran Mithos mislim, koji se nalazi usput do plaze. Stvarno nam je lepo objasnjavala, zna sve na ostrvu i svi znaju nju, pa nas je vodila u fabriku maslinovog ulja i na jos par vrlo zanimljivih mesta.

Karte oko ostrva nisu bas jeftine, oko 5e je npr Limenas - Limenarija, a dok povezete posle do svake plaze, manastira, sela... Izaslo bi i vise sigurno. Preporuka: iznajmite rent a car na par dana ako nemate svoja kola, podelite trosak sa jos nekim parom i izaci ce vas vrlo jeftino, a imacete priliku da obidjete celo ostrvo, da pre podne budete na jednoj plazi, popodne na drugoj, a uvece na jagnjetini uz muziku u Teologosu :)

Sto se tice broda, cena je takodje oko 30e, traje ceo dan, imate rucak na brodu, staje da se kupate, i obilazi par plaza. Mislim da je zanimljivija tura busom, bar je takvo moje iskustvo.

Poslednja izmena:
Нема ,,даље'' :)
Лименарија, Лименас и Потос, то су ти три већа места на Тасосу.
У Потосу ти је, као, неки провод. Мени је Потос јако леп, јер су близу предивне плаже, а близу је и Лименарија. Нема великих таласа, нема ветра као на другој страни...

Koje su to predivne plaze blizu Potosa, koje bi trebalo da se obidju (po tvom misljenju i iz tvog iskustva)?

Мени лично је лепа и Потос плажа. Предивна ми је плажа Металиа, и Пефкари плажа. Сувише извикане су неке плаже, али их вреди видети. Ако идете аутом, онда вам је лако. Ако идете бусом, ја свакако препоручујем крстарење, тако ћете видети лепе плаже и купати се на њима.

Мени лично је лепа и Потос плажа. Предивна ми је плажа Металиа, и Пефкари плажа. Сувише извикане су неке плаже, али их вреди видети. Ако идете аутом, онда вам је лако. Ако идете бусом, ја свакако препоручујем крстарење, тако ћете видети лепе плаже и купати се на њима.

Kolima idemo, nego cisto da imam neki okvirni plan za 10 dana. Hvala na odgovoru

Kolima idemo, nego cisto da imam neki okvirni plan za 10 dana. Hvala na odgovoru

Ако идете колима, онда вам није проблем да обиђете цео Тасос неколико пута. :)
Алики плажа је ,,извикана'' и прелепа је, али по мом мишљењу вреди ићи ујутру, али то је зато што не волим гужву. Мермерну плажу исто вреди обићи, а Ливади и Макријамос су дивне, с тим што је на Макријамосу исто гужва. :)
Има људи који то воле, ја не волим.
Обавезно обиђите Гиолу, нађите на неком сајту пут донде, вреди свакако.
Просто, кад сте аутом, онда возите и бирајте куда ћете!
Мада, што се мене тиче, кад сам ишла бусом исто сам била на лепим плажама...

e ovako...drugarica i ja se vec mesec dana dogovaramo za more u Grckoj,i dok smo odabirale mesto (svaka na svoju ruku) mi ostadosmo bez svih tih mesta...popunjena su:confused: i tako mi prvo sto je bilo slobodno uplatimo ( 07.07.),a da ni nemamo pojma sta smo uplatile :( u svakom slucaju to je... Kiparisiou Limenaria ... i to preko argus tursa.... koliko sam gledala slike more u tom delu i nije nesto ili se to meni samo cini, ne znam...bez kola smo i tako...ako neko nesto zna i moze da nam pomogne u vezi ovoga,neka napise,ja jesam citala forum,ali mi se nesto i nije svidelo sta sam videla i procitala u vezi Limenarija, ali sta je tu je sad....hvala ;)

Ако идете колима, онда вам није проблем да обиђете цео Тасос неколико пута. :)
Алики плажа је ,,извикана'' и прелепа је, али по мом мишљењу вреди ићи ујутру, али то је зато што не волим гужву. Мермерну плажу исто вреди обићи, а Ливади и Макријамос су дивне, с тим што је на Макријамосу исто гужва. :)
Има људи који то воле, ја не волим.
Обавезно обиђите Гиолу, нађите на неком сајту пут донде, вреди свакако.
Просто, кад сте аутом, онда возите и бирајте куда ћете!
Мада, што се мене тиче, кад сам ишла бусом исто сам била на лепим плажама...

pa otprilike imam neki raspored u glavi...obici cemo te plaze koje si pomenula pocevsi od Pefkari, Metalia,Mermerna, Makrijamos verovatno samo jednom (ja inace izbegavam guzvu), verovatno I Giolu (za nju treba da provalim gde je), jedno vece cu da obidjem Limenas i mislim da je to to....opustena varijanta ;)

Већ сам писала, али, хајде..
И Црна Гора има прелепе плаже, па кад одемо тамо, не идемо аутом 50 км до неке друге плаже, него се купамо у месту у ком смо одсели. То важи и за све остале државе, чак и за Грчку, само не за Тасос. На Тасосу се само јурца по плажама.
Мени лично је јурцање по плажама досадно.
Радије идем да видим нешто, и на Аликију ми се допало археолошко налазиште, Гиолу свакако вреди видети, али је још лепша с мора. У фабрици накита у Лименарији купио ми муж прелеп сребрни прстен, тек за успомену...Теологос је предиван, са јагњетином или без.. ето, мени се то све допало, туристички... а плажа ми је сасвим довољна била Потос плажа и Металиа, ја је волим, многима се не допада... Да, и она камперска између Потоса и Пефкарија, тамо смо проводили највише времена нас четворо. На Потос плажу сам ишла сама, ујутру...

Potpuno se slazem. Mislim ici cu po malo tamo vamo, ali ne mugu ceo odmor da provedem u kolima. Drago mi je da sam cuo da su te plaze dole ok.

Искрено, завидим ти, ја сам два пута била на Тасосу, и оба пута сам баш уживала! Можда још некад одем... :) Уживајте, Тасос није баш уредан, али је стварно диван!

Pozdrav svima,

imam pitanje vezano za alternativni prevoz do Tasosa. Tacnije alternativu autobusu i kolima, avionski prevoz. Da li neko nudi nesto slicno, neka turisticka agencija? Znam da nema aerodrom na Tasosu, ali mora da postoji neki relativno blizi aerodrom, pa onda malo truckanja busom itd? E da, da me ne napadnu sad kako sam trebao da procitam celu temu, poceo sam zaista, cak sam i pretragu radio ali osim nekih linkova na agencije koje vise ni nenude Tasos nista bitnije nisam nasao. Tako da...hvala u napred na odgovorima.

Unapred se izvinjavam ako se ponavljam, dooosta sam kopala po temi bas ali ili nisam nasla ili sam se mimoisla s jednom stvarcicom koja me jaaako zanima :) volem hranu skoro koliko i more pa me zanima je l' ima u potosu dobar giros i svezih morskih plodova i koje biste girosdzinice i taverne preporucili? Hvala unapred :bye:

Back