mirarbi
Primećen član
- Poruka
- 801
Sutradan smo videli da ni plaza u centru Limenarije nije mnogo bolja. Mala je, peskovita i sa nesto cistijom vodom od one ispred Hotela Ralitsa. Na njoj se tu i tamo nadje po neki turista. Obzirom da smo znali da na ostrvu ima mnogo lepsih plaza, nismo imali nikakvu zelju da se tu kupamo i tracimo vreme.
gradska plaza u Limenariji
Usput smo uspeli da saznamo zasto je plaza ispred Hotela Ralitsa toliko losa, kao i plaze u njenoj okolini. Naime, u more, pored samog hotela, slivaju se potocici sa planinskih venaca iz centralnog dela ostrva, koji tu donose kisnicu pomesanu sa blatom, liscem i granjem. U susnom periodu, taj zemljani usek, sirine 10 metara, koji se nalazi uz bok hotela, presusi, ali kad na planinama u centru ostrva padaju kise, voda krene u bujicama da navire, tako da sa te prednje i bocne strane hotela ne mozete ni da prodjete, vec morate da koristite zadnji izlaz i da do centra gradica idete okolo, preko metalnog mostica.
Shvatili smo da to nece biti odmor kakav smo planirali (plivanje, citanje knjiga i dremuckanje na lezaljci na plazi ispred hotela) i kakav smo ljudima iz Agencije saopstili da zelimo, ali, sta je tu je, nismo hteli da dopustimo da nam letovanje propadne. Zato smo kupili kartu ostrva, nabavili raspored autobuskih polazaka i krenuli u istrazivanje.
Do blizih plaza (do 10 kilometara udaljenosti) isli smo peske, a na one dalje smo odlazili autobusom. Autobuske karte kostaju od 1 – 4 Eura. Autobusi su lepi, turisticki, sa klima uredjajima. Tacni su, ali retki. Red voznje je prilicno komplikovan, obzirom da pise samo vreme polaska iz npr. Limenasa ili nekog drugog mesta na ostrvu, a autobusi voze oko celog ostrva, tako da sami morate da racunate kada ce taj autobus proci kroz Limenariju i vi uci u njega.
gradska plaza u Limenariji
Usput smo uspeli da saznamo zasto je plaza ispred Hotela Ralitsa toliko losa, kao i plaze u njenoj okolini. Naime, u more, pored samog hotela, slivaju se potocici sa planinskih venaca iz centralnog dela ostrva, koji tu donose kisnicu pomesanu sa blatom, liscem i granjem. U susnom periodu, taj zemljani usek, sirine 10 metara, koji se nalazi uz bok hotela, presusi, ali kad na planinama u centru ostrva padaju kise, voda krene u bujicama da navire, tako da sa te prednje i bocne strane hotela ne mozete ni da prodjete, vec morate da koristite zadnji izlaz i da do centra gradica idete okolo, preko metalnog mostica.
Shvatili smo da to nece biti odmor kakav smo planirali (plivanje, citanje knjiga i dremuckanje na lezaljci na plazi ispred hotela) i kakav smo ljudima iz Agencije saopstili da zelimo, ali, sta je tu je, nismo hteli da dopustimo da nam letovanje propadne. Zato smo kupili kartu ostrva, nabavili raspored autobuskih polazaka i krenuli u istrazivanje.
Do blizih plaza (do 10 kilometara udaljenosti) isli smo peske, a na one dalje smo odlazili autobusom. Autobuske karte kostaju od 1 – 4 Eura. Autobusi su lepi, turisticki, sa klima uredjajima. Tacni su, ali retki. Red voznje je prilicno komplikovan, obzirom da pise samo vreme polaska iz npr. Limenasa ili nekog drugog mesta na ostrvu, a autobusi voze oko celog ostrva, tako da sami morate da racunate kada ce taj autobus proci kroz Limenariju i vi uci u njega.
ut je bio super.Luksuzni autobusi,u punom smislu reci,dosta mesta,znaci nije bio nakrcan.Gradic je lep,miran,ima puno taverni poslasticarnica i zabave ko to zeli.Gradska plaza je super,cista i nema puno ljudi,bar na kraju.Ima puno drveca tako da nije potreban suncobran i sto je najzanimljivije niko mi nije naplatio lezaljku.Bukvalno ni jednom nisam platio lezaljku ili suncobran i to ne sam oja nego niko iz drustva.U jednoj taverni smo jeli i svaki dan smo dobijali pice ili nesto slicno za cast,besplatno.Cene su kao i u Srbiji.najskuplji rucak je 7 evra i to neki "oktopod u sosu od belog vina".Ostale cene su u okviru 3-5 evra.Taverna se zvala "sirtaki",gazda prica srpski kao i svi u Limenasu i opsednuti su srpskim devojkama.One su bukvalo "kraljice" na ostrvu.Odnos prema srbima je neverovatan.Prosto ne mogu da verujem da tako neko moze da nas voli,sve mislim da je neka greska.Verujte da je tako.Jako lose se ponasaju prema englezima i holandjanima jer su stvarno olos.Nemci kako tako i nema poljaka.Meni nisu trazili medjunarodnu vozacku dozvolu za rent a car i uopste srbima to ne treba dok drugima van EU treba.Pivo 0.5 "Breda" holandsko u friziderima na ulici i u prodavnicama je 0,46 evra a ostala oko 0,5-1 evro.U kaficima od 1-1,5 je sok ili pivo,3-3,5 koktel,2 evra giros a ostalo u prodavnicam aisto kao i bilo koji supermarket u Srbiji.Posto sam iz Vojvodine,poneo sam hranu sa sobom ali posle 2 dana sam je manje koristio jer sam hteo da jedem njihovu hranu,a bilo je pristupacno.Toliko,ako neko zeli jos informacija slobodno moze da me kontaktira na