TASOS - u reči i slici

Pozdrav svima!
ove godine smo na brzinu odlucili da idemo na letovanje. Odlucili smo se za Tasos mesto Skala Potamia, apratmani Virgina od 21.07.-31.07. Zna li neko ista o toj vili, kakva je plaza, cene...?
Posto idemo kolima sa malim detetom od 2.5 godine, predlozite mi put kojim da krenemo zbog ove situacije sa strajkom Grka.
Hvala unapred!

doputovali sa tasosa pre 2 dana, smesteni u vili aneta dimitris na golden beach-u...50m od plaze koja je zaista fenomenalna, velika i nema guzve, more jako cisto, prepodne mirno a kasnije sa vetrom i talasima...ukoliko nekoga zanima kako je mogu postaviti slike i smestaja i plaze :) pozzz

omanji hotel koga drzi bakica polu-amerikanka. cisto i skromno. dorucak jednolican. plaza je na 10min, dragstor na 5. u hotelu nema dece, uglavnom dolaze parovi. nema komaraca, buke...iskustva su mi pozitivna. ako te zanima nesto konkretnije-pitaj ;-)

Hej mene zanima nesto vise o ovom hotelu. Kak kazes da je dorucak jednolican sta podrazumevas pod time :), mislim sta daju za dorucak? Kakve su plaze koje se nalaze blizu i koliko su udaljene? Takodje bi mi znacilo kada bi napisala kakve su cene ove godine tamo? Unapred hvala na odgovorima.

Mi smo bili u Raniji tako da ne znam za tu vilu.Mesto je prelepo.Malo,ali ima sve sto vam je potrebno.Plaza je fenomenalna za decu.Peskovita i dug plicak.Ako ste kolima preporucujem da kupujete u Limenasu ili u supermarketu koji se nalazi na skretanju za Makriamos.U Scali Potamii su malo jace cena,pogotovo voca.Isli smo putem koji preporucuju u emisiji Sat.Skoro ceo put,auto put.Najlepse plaze su na jugu.Ako koristite jos Pampers,ponesite.Tamo je uzasno skup.

@ jela 85
jednolican dorucak znaci da je svaki dan bio isti: kafa, sok od pomorandze, 2 parcica salame, 2 listica sira, 1 dzemic i 2 kriske hleba. neki gosti su imali primedbe, pa smo 2 puta umesto salame i sira dobili kajganu-sto je veci bljak, ako mene pitas.
plaza je na 10tak minuta hoda, na 3 minuta u pravcu plaze je i solidno snabdevena radnja sa normalnim cenama, nista skuplje nego kod nas. na plazi imas i skuplje restorane ali i one varijante giros/pica po vrlo pristupacnim cenama.
ulaz na plazu se , naravno, ne placa! postoje lezaljke duz veceg dela koje su u sastavu kafica i tu narucis 1 pice pa se uvalis na ceo dan. mi smo vise puta okupirali lezaljke bez porudzbine, niko se nije bunio, posto nije bila guzva. imas i deo plaze koji nema lezaljke, pored kampa, tamo lepo izbacis peskir i uzivas...imas iza i tus i WC. plaza ima plavu zastavicu, nema meduza i trave, ujutro plivaju ribice...sve ih vidis! mene su jedino galebovi prestravljivali, jer kad nije bila guzva na plazi znalo se desiti da lete jako nisko i skakucu oko tebe, ali to je cak simpaticno. iza plaze je park sa klupicama i velikim platanima...uzivacete, ne brini!

ps. kad se smoris od lokalne plaze - preporucujem makrijamos! savet je da idete brodicem jer pristajete direktno na plazu i tako ne placate ulaz na nju, ako idete busom/taksijem -placate i ulaz, pa to izadje vise. ta plaza je preterana, ali tacunajte da se tu placaju i lezaljke i suncobrani...

Ова тема се претворила у сервис за информације! :eek:
Управо се вратила са Тасоса, оно што се мени не допада, препун је Срба, пре две године их није било ни близу оволико!
Поставићу фотке ових дана. Били смо смештени у Потосу, вила ,,Балкан хаус'', одличан смештај, за 70 евра дневно, четворокреветни апартман.
Цене су много више него пре две године, месо је дупло скупље него у Калитеи у коју смо отишли последња два дана, иако је Калитеа била прошле год. много скупља од Тасоса. (Калитеа је на Касандри)
Иначе, кад неко прича о плажи у Пефкарију, онда прича само о делу код којем су плочасте стене. Иза ,,Албатроса'' плажа је феноменална! И улаз у воду одличан, без камења и траве. :)
Мени се ове год. допала плажа код кампа, а ни плажа у Потосу није лоша.
Ја лично волим кад на плажи има мало људи, и зато ми је Металија и даље лепа.

• Podržavam
Reactions: 27E
Zanima me da li neko od ljudi koji su skoro bili na Tasosu, znaju kako se krecu cene renta car-a? Zanimaju me manji automobili ili mozda skuteri.

Иако си нов, могао си бар ову страну погледати, први пост на њој говори о ценама! :rtfm:
Дајте, људи, бар мало форумске и људске културе покажите!
Ако не желиш да читаш тему, окрени број неке агенције, плати за информацију!
Баш сам се изнервирала сад!

Back