TASOS - u reči i slici

Pozdrav svim Tasovcima! Nova sam na forumu i puna pitanja! Pa, da pocnem polako! Imam u planu da leto 2010 provedem na Tasosu, ali jos uvek se dvoumim oko mesta tj. izmedju Potosa i Pefkarija! Po vasim opisima Pefkari je mirniji i ima lepsu plazu, ali za potrebstine moram u Potos, dok je on bucniji i ima losiju plazu, ali moze da se seta i razgleda i uvece izadje.
Mene konkretno interesuje smestaj blizu lepe i ciste plaze ( pogled na more sa balkona), cista soba sa kupatilom( da uvek ima tople vode),klimom, komarnicima,kablovskom(zbog deteta),samo mojom terasom, ne zajednickom,parkingom, da je smestaj na mirnom mestu(za popodnevni i nocni odmor).To je otprilike nesto sto mi je najbitnije za smestaj! Gledala sam u Potosu neke kuce i u razmatranju su mi par.Prva je Christin apartmani, oni mi se najvise dopadaju, imaju sve sto mi treba, samo je malo cena visa i to u odnosu na Sarti, gde sam letovala zadnjih godina u apartmanima koji takodje imaju sve sto meni treba.Druga je Ageri i Lotos apartmani.Ageri imaju dobru cenu i nisu losi na slikama, a Lotos izgledaju na slikama fenomenalno i cena im nije losa, ali im je okolina malo skucena ,da li je bucno i ne znam koliko je plaza udaljena od njih. To je za Potos, a u Pefkariju sam gledala Pefkari studios nekadasnja Elizabeth,ali jos mi nisu poslali cene.
Inace bih putovala kolima i to u periodu od kraja juna do pocetka jula.
Neka mi neko napise, ako zna nesto o svim ovim apartmanima ili je tamo boravio, kakvo je vreme u tom peridu i da li je more toplo od 23. juna, da li su tada vec guzve! Ako se jos neceg setim, pisacu!

Стаскана, добродошла на форум!
Надам се да ће ти неко одговорити на питања.
Искрено, мене су људи одавде упутили у Пефкари, и захвална сам им због тога. z:)

Staskana,
lepo je i jedno i drugo mesto. Bila sam 2004 u Pefkariju a 2007 u Potosu. Zavisi šta želiš, odn. šta ti više odgovara. Pefkari je mirniji, ima tavernica i kafića ali to je uvala i meni se lično nije dopalo da provedem ceo godišnji odmor. Svako veče smo išli u Potos. Mi smo bili smešteni u jednom hotelu koji je preko puta plaže. Što se same plaže tiče nije baš bolja jer ima deo na kom je dobar ulaz ali u većem delu nije. Čistija je voda nego u Potosu, ali za nijansu i hladnija.
Evo i jedna sličica plaže u Pefkariju.

30dfdp5.jpg

Potos je meni bolji, jedno malo slatko mesto. Jeste frekventnije, ali mislim da u tom periodu u kom ti ideš neće biti gužve. 2007 smo išli od 22.6. i bilo je sjajno, a i vreme je bilo odlično. Mi smo bili smešteni u vili Irini i fantastični su apartmani.
A ako idete kolima, onda možete dosta toga obići, pa ne morate biti sve vreme u tom mestu za koje se odlučite. Pokušaću sad da nađem i sliku Potosa.

Hvala vam svima na odgovorima i dobrodoslici!
Sto se mene tice ja bih ipak odabrala Potos, jer iako volim mir i tisinu kad odmaram, volim i da uvece negde prosetam gde se nesto desava i naravno da ne idem kilometar da bih kupila hleb i jogurt!
Niko mi nije nista napisao o vilama koje sam pomenula i oko kojih se dvoumim!Ako neko nesto zna ili je bio, molim da napise, jer do Bozica moram da rezervisem!:zjelka3:

Ja sam bila u Pefkariju letos...Meni je na Tasosu sve bilo predivno,ali kada bih birala između ta dva mesta sada bih svakako odabrala Potos,jer sam svaki trenutak kad nisam bila na plaži provodila tamo...U odnosu na Pefkari po meni Potos ima dušu...Drugačije mi izgledaju ulice i kuće,drugačija je atmosfera.
Jako su blizu kao što su ti svi rekli pa nećeš pogrešiti,ali eto..ja se ne bih dvoumila.

Ja sam bila u Potosu, a do Pefkarija sam samo svratila 1-2 na plažu jer smo non-stop obilazili plaže po celom Tasosu. Tasos je toliko mali da stvarno za celo letovanje mogu da se obiđu sve plaže i da se odlučite za najomiljeniju.
Potos ima više sadržaja i ako vam je to važno, onda se smestite tamo, a obavezno obiđite sve plaže.
Ne znam ništa o pomenutom smeštaju, nažalost! Po tvom opisu mi Christin apartmani najbolje zvuče, ja sam uvek za sigurniju iako malo skuplju varijantu jer imam malo dete. E sad, pitanje je koliko je tebi cena bitna...
Mada će vam sigurno biti prelepo bez obzira na smeštaj. Tasos je fantastičan!

Александра бич се налази између Потоса и Пефкарија. Нисам одсела у њему, али сам шетала туда... Лепо изгледа, али му плажа није богзна каква... Но, свуда у близини има лепих плажа...

Imam ponudu za hotel "Kapahi" u Pefkariju u terminu od 13.6.-23.6.2010. za 15 eura po danu/osobi, sa polupansionom i klimom. Da li je neko boravio u ovom hotelu po povoljnijoj ceni u ovom periodu, ili u nekom sličnom hotelu, sa identičnom uslugom, po povoljnijoj ceni? U obzir dolaze, znači, samo hoteli.

Pozdrav, ne znam da li je sada prekasno da bilo sta pisem o ovom hotelu, ali nisam svracala na forum izvesno vreme, a sada kada sam videla tvoj post prosto moram da se oglasim.
Poslednje letovanje muz i ja smo proveli u gore pomenutom hotelu, od 23.06- 2.07.2009. i sada mogu da kazem, koliko god malo da se plati tamo za smestaj bice puno (ako me razumes). Prvog dana kada smo stigli posle 16 sati putovanja, jer nas je pratila grozna kisa od NS do iza Soluna, cekali smo da udjemo u sobu 2.5 sata, iako smo stigli oko 14h. Zamisli moj ocaj kada ni posle toliko nadanja nisam mogla da se istusiram kao svet jer je tus, ili slavina ne secam se, bio pokvaren, i tu sam se vec prvog dana posvadjala sa vlasnikom hotela, ili vec sta je dosticni, primitivni Vasilis (Vasa smo ga iz miloste zvali).

Sobe su bile prljave, peskiri uzas(obavezno poneti svoje), na terasu je cistacica izasla tek 5-6og dana jer je tada po njima zvanicno pocinjala sezona. Jedan covek iz nase smene je u toku noci propao sa kreveta, a onda su jos neki ljudi primetili da su im duseci poduprti ciglama...
Hrana je ocaj! Za dorucak jos i mozes da biras, pa se najedes ili se bar zavaras da si sit, ali vecera je prava umetnost...
Sve u svemu, hotel bi mogao biti super kada bi imao prave ljude da ga vode. Koliko smo mi u grupi skontali to su Vas i njegova zena nasledili i nemaju pojma o poslu...

Da ne pomislis ti, a i ostali da je nama na Tasosu bilo lose, moram da kazem da smo se mi pored ovih losih secanja na hotel ODLICNO proveli. Obisli smo ostrvo "n" puta i presli 700km unaokolo, omiljena plaza nam je Paradise...Sve ostalo je bilo vise nego super, i ponovo bismo isli tamo, ali KA PA XI nikad vise, dok je Vasa tamo :)

:zpozdrav:

Hvala "nandzi" za ove informacije.Da budem iskren, ovo što si napisala, na sve ovo sam spreman i otprilike ovako nešto sam i očekivao, tako da me ništa ovo ne čudi.Jednostavno, hteli smo na Tasos, i to u nekoj jeftinijoj varijanti.Realno gledano za 15 eura dnevno sa noćenjem,doručkom,večerom, pa sve to još i u Grčkoj, stvarno je nerealno očekivati bolje od ovoga što si napisala.Meni lično ne smetaju ni razje...i kreveti,tuševi, sobe, "tanka" hrana itd. Nije prvi put da letujemo u Grčkoj, tako da znamo šta nas sve može snaći.Meni ne smetaju ni gole pločice u kupatilu bez tuš kade,zevese i ostalog.Prošle godine smo letovali sa suprugom na Skiatosu u hotelu Plaza sa 3* gde smo imali meni večeru, a jednu porciju predjela, salate i deserta, smo delili nas dvoje! Inače, porcije su bile normalne, znači količinski, samo za jednu osobu. Kao što rekoh, ništa me ne može iznenaditi. Ne ide mi u glavu samo kako se mogu Grci u turizmu ovako nisko spustiti.Mislim konkretno na ovo što sam naveo za kupatilo i ishranu. Zaista bi imali što-šta naučiti od turaka. U Grčku pre svega idemo zbog lepih i raznovrsnih plaža, lepog mora i ambijenta, a to Tasos sigurno ima, a sve ostalo mi je manje važno i zbog toga se ne sekiram, niti mi je to ikada smetalo.
Svim forumašima želim uspešnu 2010. i da im se sva planirana putovanja ostvare.

Од срца ти желим све најлепше на Тасосу и надам се да ћеш писати кад се вратиш.
Пефкари је прелеп, Тасос је цео леп, тако да је смештај најмање битан, заиста! z:)

...Mene konkretno interesuje smestaj blizu lepe i ciste plaze ( pogled na more sa balkona), cista soba sa kupatilom( da uvek ima tople vode),klimom, komarnicima,kablovskom(zbog deteta),samo mojom terasom, ne zajednickom,parkingom, da je smestaj na mirnom mestu(za popodnevni i nocni odmor).To je otprilike nesto sto mi je najbitnije za smestaj!...
Pa, ukoliko ti je sve ovo bitno, moja preporuka je da ipak u Pefkariju uzmeš studio Pefkari - nekadašnji hotel Elizabeth. Taj pre par godina renovirani smeštaj prodaje Perla, nije nimalo jeftin ali je jako dobar i na odličnoj poziciji - najboljoj mogućoj. Objekat je bukvalno na samoj plaži, uličica je sa druge strane zgrade tako da te noću neće buditi motorčići koji umeju da prduckaju tokom noći. Najbolji deo plaže u Pefkariju je upravo tu ispred tog objekta. Dovoljno veliki parking je uz samu zgradu, pa ako ti je teško da se prošetaš 700m do Potosa (10-12 minuta normalnog hoda) za potrepštine, sedneš u auto i tamo si za 2 minuta a kad se vratiš, uvek će biti mesta za parkirati svoj auto. Uveče ti, naravno, ne treba auto da bi otišla do Potosa, nego lagano peške.

Ja sam od 2004. stalni gost u Pefkariju, uvek u isto vreme, samo sam te prve godine bio u tadašnjem hotelu Elizabeth, nakon toga sam otišao u hotel Akti i tamo fiksirao sobu koju ni ove godine neću propustiti :) Samo, to je ipak hotelska soba a ti tražiš apartman ili studio. Pored toga, smeštaj u "studios Pefkari" je bolji.

Pored (opravdano) visoke cene, ukoliko ga želiš, taj smeštaj ćeš morati da rezervišeš čim se pojavi u ponudi jer se sve vrlo brzo rasproda.

Ја топло препоручујем кућу ,,Литса''. Неколико веома лепих студиа, близу прелепе плаже, газдарица љубазна, све је баш пристојно и веома пријатно.

Hvala "nandzi" za ove informacije..... U Grčku pre svega idemo zbog lepih i raznovrsnih plaža, lepog mora i ambijenta, a to Tasos sigurno ima, a sve ostalo mi je manje važno i zbog toga se ne sekiram, niti mi je to ikada smetalo.
Svim forumašima želim uspešnu 2010. i da im se sva planirana putovanja ostvare.

Pazi, mi smo prosle godine placali 32.5eura dnevno i nije mi bas bilo svejedno sta sam dobila u toj ceni...ali i pored svega, plaze, more, priroda...ne mogu se opisati. Ne budite lenji i ni slucajno ne dozvolite sebi da se zakucate na pefkarskoj plazi, koja i nije nesto. Mi smo svaki dan isli na drugo mesto, a na povratku u hotel obavezno svracali na "rajsku" sebi za dusu...

Iako me je dosta bilo po Grckoj obali, i ove godine nesto razmisljam o Tasosu (po treci put z;) )

Pozdravce!

p.s. i pozdravi mi Vasilisa, hehehe

Александра бич се налази између Потоса и Пефкарија. Нисам одсела у њему, али сам шетала туда... Лепо изгледа, али му плажа није богзна каква... Но, свуда у близини има лепих плажа...

aleksandra bic je, mozda, najluksuzniji hotel na ostrvu. i najprostraniji sigurno - ogroman plac, bastovani ga uredjuju

ja sam bio u potosu, ali mi je rodjak sa suprugim letovao u aleksandra bicu. inace putuju dosta po evropi, tynisu, egiptu, turskoj. mnogo im se svidelo, a i provodili su dobar deo vremena na hotelskoj plazi

Pazi, mi smo prosle godine placali 32.5eura dnevno i nije mi bas bilo svejedno sta sam dobila u toj ceni...ali i pored svega, plaze, more, priroda...ne mogu se opisati. Ne budite lenji i ni slucajno ne dozvolite sebi da se zakucate na pefkarskoj plazi, koja i nije nesto. Mi smo svaki dan isli na drugo mesto, a na povratku u hotel obavezno svracali na "rajsku" sebi za dusu...

Iako me je dosta bilo po Grckoj obali, i ove godine nesto razmisljam o Tasosu (po treci put z;) )

Pozdravce!

p.s. i pozdravi mi Vasilisa, hehehe

Imali ste isti ovaj hotel, u istom terminu, preko Perle za 293 eura. 10 polupansiona sa klimom + 10% popusta, ako je uplata bila u celosti i početkom godine (2009.). Još uvek imam njihov cenovnik od prošle godine skinut sa njihovog sajta. Sve u svemu, za 293 eura, ili još gore, za 325, onaj revolt je i opravdan.

Pa, ukoliko ti je sve ovo bitno, moja preporuka je da ipak u Pefkariju uzmeš studio Pefkari - nekadašnji hotel Elizabeth.... Pored toga, smeštaj u "studios Pefkari" je bolji....
Uh, moram sam sebe da citiram da bih ispravio grešku :( Naime, ovo što sam napisao da se zove studio Pefkari, agencija Perla naziva Vila Dimitra i pod tim imenom se može naći na njihovom sajtu. Izvinjavam se...

Kad smo već tu, da dodam još nešto: na Perlinom sajtu u opisu VIle Dimitra piše da je supermarket u neposrednoj blizini, što nije tačno, tu nema nikakvog supermarketa, najbliži je u Potosu.

Poslednja izmena:
Hvala svima jos jednom na odgovorima i sugestijama, mislim da cu ipak izabrati Potos, ali jos uvek nisam odlucila koji cu smestaj. U hotelu Marija sam dobila ponudu smestaj sa doruckom jun 45E, jul 60E, tj. 795E za 15 dana. Ne znam kakav je dorucak u pitanju i da li ima svrhe uzimati smestaj sa doruckom, da li dobijas nesto tim, a ne znam ni kakav je hotel ni plaza do nje, ni smestaj!z:(

Hvala svima jos jednom na odgovorima i sugestijama, mislim da cu ipak izabrati Potos, ali jos uvek nisam odlucila koji cu smestaj. U hotelu Marija sam dobila ponudu smestaj sa doruckom jun 45E, jul 60E, tj. 795E za 15 dana. Ne znam kakav je dorucak u pitanju i da li ima svrhe uzimati smestaj sa doruckom, da li dobijas nesto tim, a ne znam ni kakav je hotel ni plaza do nje, ni smestaj!z:(

Ja sam bio proslog leta sa porodicom u hotelu Maria, pored crkve u centru Potosa. Imam troje dece i izuzetno sam zadovoljan smestajem. Apartman je sa dve velike sobe, sa 5 kreveta, troje dece u tri kreveta u jednoj sobi a ja sa zenom u drugoj sobi u bracnom lezaju. Prosto neverovatno, ali zene u hotelu toliko ciste i svakodnevno menjaju peskire, da ti dosadi. Prvi put da je moja zena bila zadovoljna higijenom jer nije morala ni jednom da se dohvati krpe. Mi smo u julu placali oko 73 E dnevno za taj veliki apartman, bez dorucka. Sobe su klimatizovane, ima TV ali nema kablovske. Naravno, poucen iskustvom, sa sobom uvek nosim DVD sa gomilom crtaca da smirim decu. Ovde je link za hotel http://www.hotel-maria-thassos.com/thumbnails.shtml
Naravno ima i 2 bazena, jedan veci i jedan malecki za malu decu. Do najblize plaze ima minut hoda i izlazi se taman na Potosku plazu gde prestaje guzva.
Pozdrav
Zika

Nikad se ne bih dvoumila između Potosa i Pefkarija. Pefkari je malo mesto koje je lepo obići ali svakako mislim da je Potos bolji. Mali, pun sadržaja, prepun supermarketa. Odlično povezan gradskim (ostrvskim) prevozom, čime se Pefkari ne može pohvaliti. U svakom slučaju od celog ostrva mislim da je Potos najbolji kao baza.

Back