TASOS - u reči i slici

Meni i mojim drugarima je Aliki plaza ,u periodu od 12 do 22 juna bila najbolja za ronjenje na dah.Preko 5 sati smo obilazili stari kamenolom.Moja zena je imala problem,jer je ostala sama sa decom 5 sati,ali tu su bile i ostale dve zene sa decom.
Metalia je lepa za ronjenje,nadam se da cu sledece godine ponovo na Tasos.

Aliki je predivna plaza, ali na nju treba doci rano ujutru kad nema guzve i kad je voda kristalno cista. vec oko podneva se stvar menja, tad je stvarno ludilo od ljudi tamo.
Sledeci put budite vredni (kao ja :) ) i idite na Aliki u * ujutru, necete se pokajati
Pozz

Tu smo, gledamo i preturamo po fotografijama :) !

IMG_4250wb-1-1.jpg
IMG_4256wb-1-1.jpg
IMG_4346wb-1-1.jpg
IMG_4359wb-1-1.jpg
IMG_4378wb-1-1.jpg
IMG_4390wb-1-1.jpg
IMG_4488wb-1-1.jpg
IMG_4495wb-1-1.jpg
IMG_4601wb-1-1.jpg
IMG_4636wb-1-1.jpg
IMG_4649wb-1-1.jpg
IMG_4664wb-1-1.jpg
IMG_4671wb-1-1.jpg
IMG_4687wb-1-1.jpg
IMG_4806wb-1-1.jpg
IMG_4847wb-1-1.jpg
IMG_4930wb-1-1.jpg

plovidba-1.jpg

Dragi moji Tasofili.Znate li da su već počele predrezervacije za leto 2010.Mi smo rezervisali za juni,hotel Kapahi u Pefkariju.Kažu da će biti do 200e za 10 dana,sa polupansionom, za termin oko 13. juna.Cena je bez prevoza.Ko želi tačno određeni smeštaj, nema spavanja, nego pravac u agencije pa rezervisati.Znate i sami,Tasos se traži.Inače gore navedeno se odnosi na Perlu.Ruku na srce, za ove pare teško da vredi razmišljati o apartmanima i nošenju hrane iz Srbije jer će i to izaći kao i gore navedeno, ili tek nešto malo jeftinije.A da ne računamo pripremanje jela, gubitak vremena za to, pa konzervirana hrana itd,itd.Mislim da ova varijanta sa Perlom stvarno vredi.

He, i mi se nešto razmišljamo da li da idemo u junu, na 15 dana ili da opet ostavimo za 10 dana u septembru. Nekako volimo taj septembar u Grčkoj, mnogo je lep. A najverovatnije će biti Tasos. Ako se i odlučimo za jun, biće neki aranžman na sajmu turizma.

Bojim se da je čekanje sajma turizma u Beogradu, a to je činimi se u februaru, već malo kasno, bar što se Grčke tiče.Jer kao što sam i naglasio, agencije već sada prave predrezervacije, a konkretne ponude i cene,zajedno sa eventualnim popustima, biće objavljene već u novembru ili decembru.Naravno, biće još mesta za Grčku i na sajmu turizma, ali ono najbolje, ili ako čovek želi tačno određeni smeštaj, za to nema čekanja.Jer Grčka se,kao što svi i znamo, daleko najviše traži.Što se popusta tiče,ako agencija odobri neki popust u samom startu prodaje aranžmana (novembar,decembar ili januar), taj popust ostaje najčešće i na sajmu turizma.

...Znate li da su već počele predrezervacije za leto 2010.Mi smo rezervisali za juni,hotel Kapahi u Pefkariju.Kažu da će biti do 200e za 10 dana,sa polupansionom, za termin oko 13. juna.Cena je bez prevoza.Ko želi tačno određeni smeštaj, nema spavanja, nego pravac u agencije pa rezervisati.Znate i sami,Tasos se traži...

:D

Kakve predrezervacije, ništa te ne razumem... je l ti to nama savetuješ da SADA, u oktobru, rezervišemo letovanje za sredinu sledeće godine??? Da izvadim pare, recimo 30% i da dam nekoj agenciji, jer eto, treba misliti na vreme i rezervisati mesto jer, inače, neće biti mesta pošto se Tasos traži i sve će biti rasprodato... :confused::(

Za proteklu sezonu 2009 je takođe počelo sa "loženjem" potencijalnih kupaca aranžmana još u decembru 2008, pa je početkom godine preko nekih medija saopštavano kako prodaja aranžmana odlično ide bez obzira na krizu.

Istina je bila drugačija - npr. Tasos je imao 20-30% manju posetu nego proteklih godina. Već nekoliko godina idem u isto vreme, prva polovina i sredina jula i ove godine je bilo primetno manje turista nego ranije. U hotelu Kapahi u Pefkariju je stalno bilo mesta (osim u prvoj polovini avgusta). Cene smeštaja su bile oko 10% niže nego 2008. godine - mislim na cene smeštaja bez agencijskog posredovanja, neposredno dogovaranje sa gazdama.

Neke agencije koje tamo imaju kapacitete su vrlo brzo reagovale, npr. Argus je spustio cene do 20%, Magic je stalno imao "akcije" i spuštao cene u pokušaju da proda ono što je ostalo neprodato. Istina, nisam pratio šta su radile novosadske agencije Perla i International Line koje takođe u Pefkariju imaju kapacitete - ali pričam o onom što sam video svojim očima - slobodnih ležajeva je bilo mnogo, osim početkom avgusta kada su Grci sa kopna popunili skoro sve.

Vidim samo jedan razlog da sledeća sezona bude bolja (za domaćine i agencije) - najavljena vizna liberalizacija - svi ostali faktori će uticati da poseta bude možda još slabija nego ove godine.

Zato nema žurbe, naročito ne treba davati pare unapred.

Sezona 2009. je,ruku na srce, bila posebna, krizna.Teško se i moglo predvideti početkom godine šta će se dešavati u sezoni, a pravi efekti krize su se videli kada je ona počela i bila u ponom jeku.Ali i kriza polako prolazi u svetu.Neće Grci snižavati cene zato što se kriza u Srbiji i dalje nastavlja i još će dugo potrajati.Sigurno se turizam u Grčkoj ne zasniva na gostima iz Srbije i njihovoj platežnoj moći.Popusti koje su ove sezone davale agencije su zapravo proizvod krize.Ne sećam se,nekih prošlih godina, da su ovako pljuštali popusti i sniženja, kao ove godine, i to usred sezone.Neće biti sigurno svaka sezona za Grke ovakva.Možda će i same agencije zakupljivati manje kapacitete, poučeni krizom, koja je u Srbiji još izraženija.Naravno, biće mesta u Grčkoj i pred samu sezonu.Neko me je ipak pogrešno razumeo.Ali, da li će biti mesta u tačno izabranom i željenom hotelu,apartmanu,studiju, pred samu sezonu, to će mo tek da vidimo kada počne sezona 2010.

Back