TASOS - u reči i slici

Najprije najiskrenije se izvinjavam za moj pre brzi zakljucak ,ali kada vidite ljude kao onaj Gallini mislim da ce te razumeti moju reakciju.Ja isto kao i vi mislim da smo mi Makedonci i Srbi braca
zbog toga sam jedan od onih koji je tokom nato agresije dolazio u Vranje iz Skopja da daje krv za vase nastradale.Mene i ne nervira grcka politika toliko koliko neki ljudi iz srbije koji ne gledaju svoju brigu vec kod komsije.Ipak ja volim Grcku kao i Srbiju(gde sam proveo dosta svoje mladosti)abio sam
i vojnik JNA 1985u Aleksincu.(racunaj kolko imam godina).Sada mnogo vise idem u Grcku cak i na pecanje.
Na kraju molim vas ima li neko neku fotografiju od Pahis plaze.Bicu tamo od16 augusta.
puno pozdrava posebno GSM doktoru.

Mislim da jeste. Upotrebi Pretgradu - Napredno pretrazivanje. Ako ne znas kako, reci, pa da ti pomognemo.
Izgleda da ta vila ima hladnjikav bazen i parking :) i to je sve o njoj.O Sonji jos manje,a o Fedri nema nista.
U principu smestaj mi i nije toliko bitan,samo da je cisto,ali posto idem sa lepsom polovinom voleo bi da budem spreman,da znam sta me ceka.Nansy je bila u Sonji,pa ako moze nek mi se javne.Hvala

Za Sladju, ostrvce preko puta, bocno od brda na kome je cuvena Palataki u Limenariji. Vidi se sa vrha brda i sa Metalia plaze.

Sladja kaze da lici na kornjacu (ja do sada to nisam primetila).

p8280631rg0.jpg

p8280685ob2.jpg

Nije to ostrvce. Bas je u obliku kornjace i kada smo isli na organizovani obilazak ostrva, tu u zaustavili autobus zbog slikanja. Na "oklopu" su 2 male kamene kornjacice. Neverovatno izgleda!

Au, kako to nisam primetila. Nacicu ga ovog puta Sladjo, samo zbog tebe.

Ja se jos cudim sto ti je ovo ostrvce kod Metalie toliko vazno, al' reko' 'ajde kad devojka trazi, da joj ispunim zelju.

mimihumi:
Pachis plaza meni je najlepsa na ostrvu , nekom je mana sto je voda plitka nekoliko metara po ulasku ali meni je odlicno zbog deteta. Ima prelep kafic, prirodan hlad na plazi, tavernu, lezaljke , suncobrane - ovo sve imaju i druge plaze ali je ova stvarno prelepa. :)

Hvala vam puo na informacijama a posto i ja imam malog sina od 19 meseci mislim da ce biti super jer on bi hteo da se brcka u vodi ceo dan.

GSM doctor:
Slusaj bre ti Bubemk, kako mozes ja osnovu jedne moje recenice da doneses takav zakljucak? Ja se ovde zayebavam pa sam tako i napisao ono BJRM sto te je vidim pogodilo. Zato procitaj ovu temu na ovom istom forumu http://forum.krstarica.com/threads/159946 i bice ti jasnije. Kladim se da nemas vise od 17 godina cim tako reagujes. Da pojasnim, moj stav je da su Grci debili sto zayebavaju moju bracu Makedonce, zatim Srbi, Makedonci, Hrvati, Bosnjaci i Crnogorci su JEDAN ISTI narod koji su rasturili cia, varikan i nevladine organizacije (namerno pisem malim slovima). Mi smo braca, razumes? Jel sad u redu, mozemo da nastavimo o Tasosu?

E sad doktore grci debili :confused:
Da ti pravo kazem moj stav je nesto drugaciji,i nedaj boze da smo isti narod pogotovo sa hrvatima(mozda se ti tako osecas ali vecina nas mislim da ne)Nemam nista protiv svih ovih koje si naveo pogotovu ne prema makedoncima za koje i ja mislim da su nasa braca ali tvoja konstatacija da su Grci debili........
Ako je neko slican nama SRBIMA onda su to braca GRCI.
Pogledaj u cetvrtak utakmicu Zrinjski-Partizan pa ces videti jesmo li isti narod ! !
A ti Bubemk polako sa zakljucima,glupo je da uopste pomislis da neko od nas srba lose misli o vama makedoncima (naravno da ima i izuzetaka)
A sada i ja malo da brojim 52.....Izgleda da ja poslednji idem na Tasos ove godine :)
Pozdrav Bubemk kao i tebi Doktore !

Zrdavo Kimi,
da smo slicni vidi se po tome da i ja navijam za Kimija.
Ja razumem doktorov stav da svi DOBRI (posto ima i losih "IZUZETCI" )ljudi sa ovih prostora su kao braca.
Prvo mi smo sloveni kao i vi,mi smo pravoslavci kao i vi,cak i moj sin od 19 meseci ce da vas
razume sto mu kazete,dok neko grce nikako.Vi ste sentimentalci kao i mi to grci nisu,i na kraju
ima li neko pravo na ovoj planeti da nekom brani kako da se zove????NEMA i ovaj nas spor koj traje
hiljadu godina trajace jos hiljadu i ja sam siguran da nemoze da se resi jer mi nemamo rezervno ime,
kao grci HELAS,GRECE,ELADA,ELINIKA itd.inace ja ne mrzim grke imam puno prijatelja , ja mrzim samo lose ljude i ne mogu da kazem nisto kako se vi osecate prema hrvatima to je vasa stvar,jer vi znate pravu istinu.Na kraju samo da vas informisem da tokom 2006 god.uradena je anketa u bivsoj SFRJ i zamislite ,na pitanje :"koja od bifsih republika bi hteli da je vas sused "na sva prva mesta bila je Makedonija. Tolko o politici nego
kao sto vidim niko izgleda nema neku lepu fotografiju od plaze Pahis.

pricas neistine,kako traje hiljadu godina,kad ste postali drzava 91,i ja bi voleo istocnni deo makedonije za susede,ali zapadni NE!!! i ovde su ziveli rimljani i ko zna ko jos pre njih pa nam se ne zove aerodrom gaj julije cezar,sloveni smo a ne starogrci ili rimljani

Izvinjavam se svima, ali moram da kazem da su Srbi i Hrvati jedan narod koji je podelila crkva, isto tako i takozvani Bosnjaci tj, muslimani odnosno Srbi islamske veroispovesti koji su prihvatili islam da ih Turci nebi pobili. Evo, ja od danas mogu da budem i Makedonac i Hrvat, svejedno mi je, a posto sam zakleti ateista, zabole me i za veru, to je za primitivne... Jednoga dana ljudi ce se deliti na globaliste i antiglobaliste, a ja cu i dalje uzivati na plazama Tasosa...

Ovo pisem Vladeksu!!!Zbog takvih kao tebe koji mnogo znaju istoriju(a ti pojma nemas)doslo je mnogo mrznje,a ja mnogo dobro znam sta je bio moj deda.Ja bih voleo da vidim srbiju i srbe kao pre 91 ali nemoze samo zbog takvih kao ti. Inace vise ne cu da komentarisem ovakve poruke.KTE.
Doktore cestitam !! car si.

a sto mislis da sam srbin,nisam ti ja rekao da si od juce ili prekjuce makedonac,nego jednostavno grci su toliko ponosni na svoju istoriju da ne daju na svoje,i po tom pitanju i stavu sam na njihovoj stvari,jos ispade da zbog mene ne mozete da napredujete na bolje,a u makedoniji sam bio bezbroj puta

Bravo za Doktora i Bubemka! Tako se resavaju nesporazumi kod pametnih ljudi! Pustimo politiku i istoriju (suvise cemo se upetljati), nego da mi uzivamo u nasem letovanju i Tasosu. Hvala Djoletu i Doktoru na (za moju zenu) vaznim informacijama o lepoj plazi - sigurno idemo tamo.Nama ostalo jos desetak dana do polaska.

GSM doctor:
Slusaj bre ti Bubemk, kako mozes ja osnovu jedne moje recenice da doneses takav zakljucak? Ja se ovde zayebavam pa sam tako i napisao ono BJRM sto te je vidim pogodilo. Zato procitaj ovu temu na ovom istom forumu http://forum.krstarica.com/threads/159946 i bice ti jasnije. Kladim se da nemas vise od 17 godina cim tako reagujes. Da pojasnim, moj stav je da su Grci debili sto zayebavaju moju bracu Makedonce, zatim Srbi, Makedonci, Hrvati, Bosnjaci i Crnogorci su JEDAN ISTI narod koji su rasturili cia, varikan i nevladine organizacije (namerno pisem malim slovima). Mi smo braca, razumes? Jel sad u redu, mozemo da nastavimo o Tasosu?
Cek,cek doktore,jesmo mi njima braca al nisu oni nama! mi ih oslobodili od turaka 1912 a oni se odcepise 91. I jos nesto 95-te sam bio u Grckoj sa sestrom koja je imala decji pasos kojo je dok smo bili na mooru istekao. i onda je brat makedonac rekao izadjite lepo iz autobusa i vratite se u Solun da produzite ispravu!!! a mi u tranzitu BRE!!!

Као што рече добри наш Галини, од мене могу бити названи само као Скопје.
Хвала али не желим да ми лопови буду пријатељи, суседи а камоли браћа, као што неки овде кажу...

Извињавам се због офтопика.

Pusti Galinija, on je opsednut Grckom kao da je tamo pocetak i kraj svega. I nemoj o lopovima molim te, pa Srbi su po tome poznati, pa djaci na ekskurziji svaki put haraju po Solunu. I da se vratim na temu o Tasosu, na trajektu uhapsen lopov koji je poharao zlataru u Limenasu, naravno Srbenda ha ha, evo Nikanica moze da potvrdi.

GSM doctor:
Izvinjavam se svima, ali moram da kazem da su Srbi i Hrvati jedan narod koji je podelila crkva, isto tako i takozvani Bosnjaci tj, muslimani odnosno Srbi islamske veroispovesti koji su prihvatili islam da ih Turci nebi pobili. Evo, ja od danas mogu da budem i Makedonac i Hrvat, svejedno mi je, a posto sam zakleti ateista, zabole me i za veru, to je za primitivne... Jednoga dana ljudi ce se deliti na globaliste i antiglobaliste, a ja cu i dalje uzivati na plazama Tasosa...

Sto bi rekao tvoj kolega Dr Nele Karajlic "Sad se vidi sad se vraca s kim ste hteli da budete braca" ili ti od istorijskog avnoja do izbeglickog konvoja........Za muslimane jos i mogu da se slozim da su nastali od nas SRBA ali bre za hrvate nikako.Slazem se da ce se jednog dana ljudi deliti na globaliste i antiglobaliste ali do tada mi cemo biti mi a oni oni.
A neznam sto ti sad englezi smetaju kad po tvojoj teoriji svi smo mi isti samo su nas vatikan i cia malo zavadili.......
Ali ako se ti i ja ipan nadjemo na dragom nam Tasosu siguran sam da cemo posle puno jagnjetine i jos vise mitosa raspraviti ko smo mi,vi,oni,ovi.svi.....
Pozdrav i tebi i montoyi kojoj cu tek da odgovorim !

Aloooo LJUDIIII....zbog vas sam promenio avatara, da vas podsetim o cemu je ovaj forum ili kao sto naslov kaze TASOS - u reci i slici.
Imao bi i ja nesto da kazem na ova silna prozivanja i provociranja, ali nova tema, pa UDRI BRAT NA BRATA DO MILE VOLJE. Da zavrsim sa onom poznatom "budimo ljudi iako smo srbi"...

Evo sad nesto lepse, neko je spominjao Pachis...
pachis01bp7.jpg

pachis02zf2.jpg

pachis03do1.jpg

pachis04pi6.jpg

Back