TASOS - u reči i slici

zorba2907:
Molba svim forumašima: sa suprugom i dvoje dece idem u drugoj polovini avgusta u Potos u vilu Anna a sestra sa svojim dragim ide u istom intervalu u hotel Io, navodno su 80 m jedna od druge.
Moram da priznam da nisam stigao da pregledam sve stranice ali mi se čini da niko nije spomenuo ova dva smeštaja u Potosu. Da li neko ima neka iskustva sa smeštajem u ovim objektima?

Ja sam isla u Vilu Ana ove godine, mogu ti reci da je ok, studio je standardne velicine kao i svuda, cisto i namestaj je noviji, mi smo imali sobu sa 2 terase. Wc nema tus kabinu pa se kupas na plocicama , sto je meni bilo lakse da tusiram klinkua ali mi se iskreno to bas i nije svidelo, orman nema police ali ga nije bilo ni u Vili Joani (koja je stvarno super) samo ofingeri a ja sa 2 kofera :) ali nema veze. Posteljina se menja jdenom, kao i peskiri. Vlasnici su ok. Vila nema smestaj u prizemlju, samo na spratu i to 5 soba. Blizu plaze u onoj takoreci glavnoj ulici kojom i stizes do Potosa. Treba ti 5 min do samog centra i mora. E sad nadam se da je to ta Vila Ana jer sam primetila u razgovoru sa nekim nasim ljudima da postoje jos neke Ane :) ovo je smestaj preko Kim agencije.

mimihumi:
Ja sam isla u Vilu Ana ove godine, mogu ti reci da je ok, studio je standardne velicine kao i svuda, cisto i namestaj je noviji, mi smo imali sobu sa 2 terase. Wc nema tus kabinu pa se kupas na plocicama , sto je meni bilo lakse da tusiram klinkua ali mi se iskreno to bas i nije svidelo, orman nema police ali ga nije bilo ni u Vili Joani (koja je stvarno super) samo ofingeri a ja sa 2 kofera :) ali nema veze. Posteljina se menja jdenom, kao i peskiri. Vlasnici su ok. Vila nema smestaj u prizemlju, samo na spratu i to 5 soba. Blizu plaze u onoj takoreci glavnoj ulici kojom i stizes do Potosa. Treba ti 5 min do samog centra i mora. E sad nadam se da je to ta Vila Ana jer sam primetila u razgovoru sa nekim nasim ljudima da postoje jos neke Ane :) ovo je smestaj preko Kim agencije.

Posto pominju IO i Annu mislim da se ipak odnosi na Magic agenciju.

Magic je cudo :p
Odoh da popijem kafu pa cu da skocim do tur. agencije da im skrenem paznju, ako ne budem zatekao apartman kao na slici sto su mi dali, istovaricu im kamion stajskog djubriva ispred vrata..... to sam vec uradio jednoj firmi u gradu.

skalapotamia10od0.jpg

To ti pricam, garantuju mi da je sve extra i novo kao na slici, a ja njima garantujem 2 meseca uzasnog smrada ako me prevare.
Inace, ako ce nekome trebati, kod seljaka iz okoline Bgd, puna traktorska prikolica sa prevozom i istovarom 200 ojra

GSM doctor:
Magic je cudo :p
Odoh da popijem kafu pa cu da skocim do tur. agencije da im skrenem paznju, ako ne budem zatekao apartman kao na slici sto su mi dali, istovaricu im kamion stajskog djubriva ispred vrata..... to sam vec uradio jednoj firmi u gradu.

AUUU doktore pa ja ovako nemam ni kuci, daj boze da je tako...
da nije fotografija sa nekog salona namestaja...bome, skreni im paznju i odnesi im jedna kolica istog...

Upoznala sam Tajcins i Nikanu. Veliki pozdravi za obe.[/QUOTE]
Cao Mimihumi!
Drago mi je da smo se upoznale,mada malo kasno,kad smo vec odlazile sa plaze.Usput,imam par fotografija tebe,tvoje i moje klinke u pesku,sasvim slucajno,dok jos nisam znala ko si.Pozdrav!Nadam se da cemo se jos koji put sresti na Tasosu... :)

Tasosovci moji, sto ste se uspavali?

Evo teme za razmisljanje. Mozda neko od vas ima dobru ideju.
U povratku sa Tasosa bismo "skoknuli" na 2, 3 dana u neko mesto na putu od Keramotija prema Solunu. Ako bas ima potrebe, skrenuli bismo sa puta levo ka Halkidikiju.

Sta mislite, koje mesto bi bilo dobro za taj produzetak letovanja (dobra plaza sa cistim morem je obavezna)?
Mozda Asprovalta (ona nam je bas usput), Jerisos, Uranopoli, Neos Marmaras, Sati...? A mozda cak i Kavala, pod uslovom da ima lepe plaze i da se moze naci pristojan i ne mnogo skup smestaj?

Pada kisa, svi spavaju... Ili rade...
Mirarbi, rado bih ti pomogla ali nisam bila u Grckoj sto godina (vodili me tata i mama kad sam bila mala pa se sad ne secam kako je to bilo). Ove godine idem nakon duzeg vremena i nemam pametne ideje. Jedino se pitam da li je izvodljivo naci pristojan a ne skup smestaj a da ge ne nadjes unapred. Ali, znam da ces se ti i za to snaci.

U svakom slucaju imas moju podrsku dok se ostali forumasi ne probude...

Pozdrav svima koji citaju i pisu o Tasosu u ovo kisno popodne. Sramota me je da priznam da sam prvi put sa vama, ali nadam se da mi oprastate jer od kako sam vas pronasla (jutros oko 9.30h) ne skidam oci sa komentara, utisaka, etc.
Odusevljena sam koliko su ljudi dobronamerni i predusretljivi. Hvala vam svima.
Ja cu na Tasos 1.8.2007. Izabrala sam Pefkari, hotel Esperia sa agencijom International line iz NS. Pa ako neko ima iskustva sa ovim hotelom ili agencijom, volela bih da ih podeli sa mnom. Bolje sad da znam, nego da me iznenade kad stignem tamo.
Unapred hvala

mirarbi:
Tasosovci moji, sto ste se uspavali?

Evo teme za razmisljanje. Mozda neko od vas ima dobru ideju.
U povratku sa Tasosa bismo "skoknuli" na 2, 3 dana u neko mesto na putu od Keramotija prema Solunu. Ako bas ima potrebe, skrenuli bismo sa puta levo ka Halkidikiju.

Sta mislite, koje mesto bi bilo dobro za taj produzetak letovanja (dobra plaza sa cistim morem je obavezna)?
Mozda Asprovalta (ona nam je bas usput), Jerisos, Uranopoli, Neos Marmaras, Sati...? A mozda cak i Kavala, pod uslovom da ima lepe plaze i da se moze naci pristojan i ne mnogo skup smestaj?

Mogli bi do Atosa da pomognete malo obnovu manastira, muzic moze da radi na mesalici a posto je zenama zabranjeno gore, ti idi na Sarti, da da definitivno Sarti

tanitatoja:
Pozdrav svima koji citaju i pisu o Tasosu u ovo kisno popodne. Sramota me je da priznam da sam prvi put sa vama, ali nadam se da mi oprastate jer od kako sam vas pronasla (jutros oko 9.30h) ne skidam oci sa komentara, utisaka, etc.
Odusevljena sam koliko su ljudi dobronamerni i predusretljivi. Hvala vam svima.
Ja cu na Tasos 1.8.2007. Izabrala sam Pefkari, hotel Esperia sa agencijom International line iz NS. Pa ako neko ima iskustva sa ovim hotelom ili agencijom, volela bih da ih podeli sa mnom. Bolje sad da znam, nego da me iznenade kad stignem tamo.
Unapred hvala

Bices zadovoljna, cak prezadovoljna, Pefkari je lepo mestasce, a Esperia najlepsi hotelcic tamo, imas i slike ovde, prelistaj malo.
A i upoznaces Nikanu tamo :lol:

Hvala doctore. Nadam se da si u pravu. Prvi put cu ove godine na Tasos, pa ne bih volela da se razocaram. Mada posle prethodnih opisa, tesko da je to moguce. Ali, nikad se ne zna. Procitala sam da je neko napisao da nije bio zadovoljan hranom u hotelu Esperia (Pefkari), pa me zanima da li je u pitanju jednolicna ili kolicinski nedovoljna? I naravno higijena u hotelu? Imaju li peskire, fen, na koliko se ciste sobe, ima li frizider u sobi, etc. Ako neko ima odgovore, bila bih zahvalna.

I naravno, jedva cekam da upoznam nesvakidasnju Nikanu

Hotel "Esperia" je odmah pored hotela "Akti", u kojem smo mi odseli prosle godine (vidi strane od 23 do 28 ove teme, tu sam negde pisala o Pefkariju). Lepo izgleda. Sama zgrada hotela je uvucena malo dublje u borovu sumu, nego hotel "Akti". Ispred ima lepo uredjenu bastu, u hladovini borova, na desetak metara od ulaza na plazu, sa pogledom na more. Uvece su pustali muziku - strani pop osamdesetih, sto je meni savrseno odgovaralo.

Hrana je verovatno, kao i u "Aktiju", količinski dovoljna, narocito za rucak ili veceru, ali jednolicna, jer biras od 5-6 istih jela svakog dana, pa ti po malo dosadi. Dorucak je, bar u "Aktiju", bio skroman, ali dovoljan.

Fen ne verujem da postoji u sobama. Mini frizider sigurno postoji, ukoliko je tako pisalo u brosuri agencije. Peskire i toalet papir sigurno dobijate, to je standard u hotelima.

jele:
Buduci da smo imali dva kisna dana, od kojih je jedan vise licio na potop, iskoristili smo ih za obilazak kafana, ha, ha. Evo slike baste bara hotela Esperia u Pefkariju. Gore u pozadini se vide terase soba sa pogledom na more.

esperiasi5.jpg

Ovo je natkrivena terasa bara hotela Esperia

esperia1yo2.jpg

i pogled na plazu sa iste

esperia2jc3.jpg

A ovo je slika plaze u Pefkariju po kisnom danu

pefkariug6.jpg

Evo vidis i sama kako sve to izgleda zahvaljujuci fotkama nase Jele.

Nikana,
Moj kum se naslusao od nas lepih stvari o Tasosu, a iscitao je i veci deo komentara, pa je resio da bi mogao i on sa porodicom da ode tamo na odmor u avgustu. Naravno, sad je ponuda agencija vrlo, vrlo suzena. Ono sto je nasao je Potos (sto smo mu odmah rekli da je dobro) vila Eleni, preko Delfina i vila Paris, preko Oktopoda. (Ja doduse nisam cula ni za jednu od ove dve agencije.) Zanima ga sta ti mislis o ovim vilama, a i da li nesto znas o agencijama. Narocito ga zanima, posto je jedna od ovih vila blizu luna parka u Potosu, koliko je to blizu i koliko je zbog toga bucno. Kaze da ne ispadne da bezi od buke kafica, pa ga doceka jos veca buka od igralista.
Naravno i svima ostali koji imaju odgovore na moja pitanja cemo i ja i moj kum biti vrlo zahvalni.
Pozdrav,
Mila

mirarbi:
Doktore, icicemo i do onog tvog otkrica, plaze 3,5km desno od rampe kod Makrijamosa. A, sad pomozi da utanacim gde se tacno nalaze divlje uvalice kod Skale Marion, pre ili posle S.M.-a.

Znaci, da li su te divlje plazice, levo i desno od usamljenog drveta, pre ili posle Skale Marion, kada se vozi iz pravca Limenarije?

Samo da spomenem nije 3,5 nego 4,4km. Da se ne uplasite na 3,5 km, a nema plaze. Premestili je grci, posto smo ih provalili. Mada je i 3,5km dovoljno, ali jbg isplati se

Back