Tarot dnevnik

Nista strasno. Meni je ovo karta stagnacije, ali sa nekim uvidima, novim uglom gledanja na stvari.
To je i Odin, koji se voljno obesio za noge na sveti jasen Ygdarasil i tako visio dok nije spoznao tajnu Runa
Obeseni je uvek voljna ili neophodna žrtva
Kad je negativan onda predstavlja krutost duha koji ne moze da se prosiri izvan zacrtanih granica

Ne mora, to je samo da bi mozak utripovao da se tu kao dešava neka magija. Ne, jednako je sve random, i jednako je nebitno i bitno. Možeš čak i sam napraviti papiriće sa slikicama i izvlačiti, isto kao što možeš to raditi i sa bilo kojim drugim predmetima, jer poenta nije uopšte u kartama, već u tvom umu. Tarot karte se zasnivaju na asocijacijama, dakle ti vidiš neke slikice tu, i to u tvom mozgu pobuđuje nekakve asocijacije, i tvoj mozak lakše prokljuvi šta ga čeka, jer u suštini ionako već znamo u podsvesti šta nas čeka, jer smo mi ti koji kreiramo svoj put.

Dakle nema nikakve mistike niti vradžbina, sve je to igra asocijacija... Možeš i kamenčiće bacati ili šta god te više inspiriše i asocira...
U stvari hoces da kazes da karte jacaju nasu autosugestiju, i nesto sto vec od ranije znamo o sebi,a svaka slika ce vec da " probudi" neki segment naseg zivota :)? DA , i ja tako mislim :)

TArot karta objesenog covjeka me opisuje kao nekog ko zloupotrebljava ljubav drugih prema meni, i kao takva naklonost me navodi na tiraniju :sad2:
Imajuci u vidu da sam Jarac sa stelijumom Sunca, MArsa i Merkura u 1 polju, zaista sopstveni interes uvijek stavljam u 1 plan i rijetko sam spreman na bilo kakvu vrstu kompromisa na emotivnom planu.Veza radi reda, radi sazaljenja, zato sto neko ima " dobru dusu", sto imamo izvanrednu komunikaciju mi ne predstavlja nista ako to nije to, ako nema fizicke hemije, o cemu mozda vise govori moja Venera u Ribama.I uvijek je tu jedna zenska osoba koju idealiziram, oblijecem godinama, a pored mene prolaze razlicite zene koje i ne primjecujem, pa vjerovatno takvima djelujem kao tiranin.A samo sam iskren :)

Ovo ovde što si opisao je Ovan totalno, tj. taj stelijum u prvoj.

Tu kartu koju si izvukao ja a i mnogi tumače kao Neptun, kao meditaciju, kao potrebu da sačekaš, jer postoje neke stvari koje ne znaš, koje će se vremenom otkriti, a koje mogu da ti zakomplikuju planove. Dakle ne srljati.

Pošto si rekao da imaš Veneru u Ribama, verovatno te je tu zakačila karta, jer ovo je riblja karta... Nije uopšte loša karta, već ima simboliku rada na svom spiritualnom, a ne telesnom kretanju (noge tj. noga je vezana)... Na nogama je crvena boja (strast, Ovan, pokret, vatra), dakle zauzdaj strasti, i sačekaj malo, bićeš mudriji, zbog stvari koje ti neće doći svesno, već možda kroz snove ili muziku, umetnost... Ljubav (Venera u Ribama)...

U stvari hoces da kazes da karte jacaju nasu autosugestiju, i nesto sto vec od ranije znamo o sebi,a svaka slika ce vec da " probudi" neki segment naseg zivota :)? DA , i ja tako mislim :)
Apsolutno. Čak sam slušala predavanje nekog poznatog okultiste na tu temu, koji upravo to govori. Ovaj metod se koristi uveliko u marketingu, gde recimo treba da se smisli nova kampanja za nešto... Koriste se karte asocijacija... U tarot kartama imamo razne životne situacije nacrtane... I mi vidimo ono što je naša stvarnost. Niko neće u karti videti isto, jer se mi projektujemo uvek na sve oko sebe.
Zato čak mnogi savetuju da se ne uči neka ukalupljena simbolika karata, već da se pusti slobodi svog uma da vidimo šta nama lično govori ta karta, jer je to autentičnija naša istina nego neki naučeni simboli koji važe za većinu.
Iako postoje simboli koji naravno važe za nas kolektivno, našu kolektivnu podsvest, pa zbog toga radi i taj metod, ali mislim da je slabiji nego ovaj personalni.

Ovo ovde što si opisao je Ovan totalno, tj. taj stelijum u prvoj.

Tu kartu koju si izvukao ja a i mnogi tumače kao Neptun, kao meditaciju, kao potrebu da sačekaš, jer postoje neke stvari koje ne znaš, koje će se vremenom otkriti, a koje mogu da ti zakomplikuju planove. Dakle ne srljati.

Pošto si rekao da imaš Veneru u Ribama, verovatno te je tu zakačila karta, jer ovo je riblja karta... Nije uopšte loša karta, već ima simboliku rada na svom spiritualnom, a ne telesnom kretanju (noge tj. noga je vezana)... Na nogama je crvena boja (strast, Ovan, pokret, vatra), dakle zauzdaj strasti, i sačekaj malo, bićeš mudriji, zbog stvari koje ti neće doći svesno, već možda kroz snove ili muziku, umetnost... Ljubav (Venera u Ribama)...
Nadam se da je simbolika ove karte kratkorocna, tim prije sto sam u nekim zrelim godinama i sto nemam bas mnogo strpljenja da radim dalje na svojoj duhovnoj razini, iako se naravno covjek uci dok je ziv, ali tipicnog Jarca poput mene je tesko nagnati na promjenu zacrtanog, ili sve ili nista :) Snova se zaista rijetko sjetim, filmofil nikakav nisam ( preveliki sam realista, ne mogu da se nalozim na imaginaciju, na nesto sto nije stvarno, to sam mogao dok sam bio dijete, ko bi rekao sa Neptunom u 12 polju), pa je muzika nesto sto me jedino duhovno uzdize, osim politike naravno :D Pl tacno na MCu, SA i Mo u LAvu u 8.Hvala ti mnogo na analizi :)

Jbg, Neptun je spora planeta, ne verujem da se radi o brzoj stvari... Ali se radi o tome da moraš da zaroniš u more svoje podsvesti, i da ti odgovori nisu u akciji, već u plutanju neptunovskom, ono da se prepustiš, d ane činiš ti ništa. Što je verujem arhetipu Ovna jako teško.

Olympea, pa kada mi znamo šta nam se dešava, većinu karata koje izvučemo bismo protumačili kao tačan odgovor. Jer na svakoj karti ima trenutne istine... U svakoj se može naći deo slagalice trenutne istine, i pronaći put ka rešenju. Jer u svakom trenutku nam se dešavaju skoro sve te stvari koje su tu nacrtane... A naravno ima i slučajnosti, koje deluju namerno, naravno, ima tu i uticaja naše energije... ALi mislim da ona deluje na svaki način, ne samo kada mešaš klasičan špil... Ako znaš odogovor, on će se pojaviti, mešao ti kupljeni špil, ili pasulj. Jer je odgovor u nama.

Ovo što oni spominju da mora biti pravi špil ovo ono...

To su sve priče o ritualima, kako bi um što ozbiljnije shvatio to što se dešava. To ti je kao hipnoza, zablesiš se onim klatnom, i lakše dođeš do podsvesti. Tako i ovo, mešaš karte, to je autohipnoza, jer ti kao misliš da ti nešto specijalno radiš, i jeste, radiš nešto specijalno, ali to nema veze sa kartama, već sa prodiranjem u dubinu svog uma, a mešanje karata je samo sredstvo koje te ubacuje u to poluhipnotisano stanje. To se koristi i u crkvama i svuda. Rituali služe za zamlaćivanje svesti, kako bi se lakše došlo do podsvesti. Kao nešto se mlati ovim i onim, msm neke besmislene gluposti, a kao misliš da nešto bitno radiš... Ne, ali je dobro kad ljudi poveruju da se tu dešava neka magija, jer ih to ubacuje u taj trans, i podložni su sugestijama, kao u crkvi naravno (ponavljam jer znamo kad su oni rituali, pa se šeta u krug, mlati onim tamjanima, i zaranja u vodu, to inače nije crkva ni smislila, već je to staro koliko i mi)... U transu nam sve ulazi direktno u um, i odmah postaje istina...

Zato ako uspeš da poveruješ da se u tom ritualu dešava kojekakva magija, to je dobro, jer je to onda otvaranje tvog uma... Znači da upadaš u trans...

Olympea, pa kada mi znamo šta nam se dešava, većinu karata koje izvučemo bismo protumačili kao tačan odgovor. Jer na svakoj karti ima trenutne istine... U svakoj se može naći deo slagalice trenutne istine, i pronaći put ka rešenju. Jer u svakom trenutku nam se dešavaju skoro sve te stvari koje su tu nacrtane... A naravno ima i slučajnosti, koje deluju namerno, naravno, ima tu i uticaja naše energije... ALi mislim da ona deluje na svaki način, ne samo kada mešaš klasičan špil... Ako znaš odogovor, on će se pojaviti, mešao ti kupljeni špil, ili pasulj. Jer je odgovor u nama.

To je tacno, tarot nekad dobro izvlaci stvari iz podsvesti.
ali sta sa onim prvim delom, tj. nije bas svaka izvucena karta analogna trenutnom raspolozenju, recimo trenutno sam daleko bas od 9 maceva

Pa ne znam, zavisi od koncentracije. Koliko si upala u trans. Koliko stvarno osećaš sebe...
Mi nismo uopšte tako jednostavna bića, naše energetsko polje bar po mom shvatanju je mnogo veće od onog očiglednog. Tako da, se dosta stvari dešava iza kulisa, tj. nije objašnjivo klasičnim fizičkim pristupima. Postoje stvari koje još uvek ne razumemo o sebi, i zašto neke stvari se oko nas dešavaju ovako ili onako. Mi smo u mnogo većoj interakciji sa svime oko nas, i to ne na nekom makro, nama vidljivom nivou... Tako da, takva neka pitanja ostaju u sferi "verovanja", dok se bar neka od njih ne budu mogla naučno objasniti.
Nismo nekad razumeli ni mnoge druge stvari koje danas razumemo, pa smo im isto pripisivali osobine... Osobine na osnovu naše projekcije... Kako mi to osećamo i vidimo. To je najtačniji merni instrument koji imamo, i dok ne budemo mogli da objasnimo svom nižem umu to, moraćemo jednostavno da verujemo svom višem umu...
Ali ako verujemo, tj. razumemo da mi nekako utičemo, onda možemo razumeti da utičemo nebitno kojom metodom pristupili.

Poslednja izmena:
Veceras otvorih kartu, u glavi mi jedna osoba, dobih kartu Svijeta i 100 % tacno objasnjenje "
Svijet
DA
Ako dozvolite da svjetlo zasija na vašem problemu, postaće jasno šta je pogrešno. Vidjevši stvari jasno možete pronaći direktnije načine da ga riješite. Kada je problem zasjenčen, vi stvarno pecate u mraku i nadajući se da ćete se riješiti.

SA tom djevojkom se vec dugo igram macke i misa, ali ne putem komunikacije, nego putem pogleda, osjecaja, intuicije, cudnih okolonosti u kojima se srecemo, gdje ja bjezim od moguce realizacije, zbog straha od gubljenja ideala( prokleta Ve u Ribama, zanimljivo je samo ono sto je u masti).

Kakve sad veze karta " CAra" ima sa mojom emotivnom situacijom, ne kontam :D

Car

Ne uključujte se u bilo kakve poslove sa mnogo starijim i tvrdoglavim pojedincima; ako to učinite, nećete ostati u miru. Imperator je kartica nesalomljive moći i vi biste to trebali učiniti sami, umjesto da dopustite poznaniku da vam se obrati. Na taj način možete donositi odluke koje su najbolje za vas.

Не видим како можемо да се повежемо са алгоритмом програма и добијемо адекватну информацију на тај начин.
Кад мешаш карту својом руком и концентришеш се то је директна веза.

Back