SalomooN
Ističe se
- Poruka
- 2.071
Ја сам Телемита. Као и једна моја другарица. Оно што обоје заступамо и истичемо је да на два сата духовног рада, мора уследити три до четири сата физичког рада, пражњења енергије која је акумулирана на основу духовног рада, јер је то огромна енергија која се мора каналисати кроз било какав вид физичког деловања, јер ако то остане неиспољено, настају проблеми.
Zavisi od prirode samog duhovnog rada. Na primer mnogi meditaciju ističu kao nešto što bi trebalo praktikovati u mraku i tišini gde se neprirodno i mehanički umiruje um. Sve te misli, koje moraju da stanu. To je pogrešno jer um/mozak radi kao što radi srce, pluća, jetra itd....Postoji daleko praktičnija i prostija metoda koja nezahteva nikakve neprirodnosti, a opet dovodi do suštine. Kada na primer šetaš prirodom, uživaš u pogledu na jezera, planine i druge forme života(najbolje, može bilo gde) tvoj um se dovodi u stanje u kom ne razmišlja. Fora je u posmatranju i divljenju. I to je najprostiji način da se ''isključi'' um i dođe se do poravnjavanja. Kasnije se takve metode mogu primeniti i na unutrašnji inženjering. Ne govorim ovde o trans-meditivnim formama.
Što se tiče telema i magiskih praktikovanja u eri Horusa, tu nisam kompetentan da govorim, niti ću biti... Stečem utisak da se dolazi do nekog vida ograničenja kada čovek uplovi u tog tipa svet. Prvo to donosi moć, koja će te pre ili posle pokidati i udaljiti od pravog sebe. Drugo, kao i sve sekte deli jednu zajedničku stvar, da je jedina ''prava'' stvar, jedina istina, jedini svet...klasična iluzija...Doduše istina je samo jedna i za fizički kao i za spiritualni svet. Ali da li je?
Duhovni rad koji ja praktikujem ne mora da se kaniše i ne nastaju nikakvi problemi. Živim u simbiozi sa prirodnim elementima, verujem u Tvorca, uživam/divim se u kreaciji, zahvalan sam na ovoj manifestaciji i mnogoooo sam lagan.

Nekako ja to dozivljavam kao odredjeni vid zabave. Ok odustajem, nije mi interesantno, hvala na informacijama.