Tarot dnevnik

Ја сам Телемита. Као и једна моја другарица. Оно што обоје заступамо и истичемо је да на два сата духовног рада, мора уследити три до четири сата физичког рада, пражњења енергије која је акумулирана на основу духовног рада, јер је то огромна енергија која се мора каналисати кроз било какав вид физичког деловања, јер ако то остане неиспољено, настају проблеми.

Zavisi od prirode samog duhovnog rada. Na primer mnogi meditaciju ističu kao nešto što bi trebalo praktikovati u mraku i tišini gde se neprirodno i mehanički umiruje um. Sve te misli, koje moraju da stanu. To je pogrešno jer um/mozak radi kao što radi srce, pluća, jetra itd....Postoji daleko praktičnija i prostija metoda koja nezahteva nikakve neprirodnosti, a opet dovodi do suštine. Kada na primer šetaš prirodom, uživaš u pogledu na jezera, planine i druge forme života(najbolje, može bilo gde) tvoj um se dovodi u stanje u kom ne razmišlja. Fora je u posmatranju i divljenju. I to je najprostiji način da se ''isključi'' um i dođe se do poravnjavanja. Kasnije se takve metode mogu primeniti i na unutrašnji inženjering. Ne govorim ovde o trans-meditivnim formama.

Što se tiče telema i magiskih praktikovanja u eri Horusa, tu nisam kompetentan da govorim, niti ću biti... Stečem utisak da se dolazi do nekog vida ograničenja kada čovek uplovi u tog tipa svet. Prvo to donosi moć, koja će te pre ili posle pokidati i udaljiti od pravog sebe. Drugo, kao i sve sekte deli jednu zajedničku stvar, da je jedina ''prava'' stvar, jedina istina, jedini svet...klasična iluzija...Doduše istina je samo jedna i za fizički kao i za spiritualni svet. Ali da li je?

Duhovni rad koji ja praktikujem ne mora da se kaniše i ne nastaju nikakvi problemi. Živim u simbiozi sa prirodnim elementima, verujem u Tvorca, uživam/divim se u kreaciji, zahvalan sam na ovoj manifestaciji i mnogoooo sam lagan. :)

Duhovni rad koji ja praktikujem ne mora da se kaniše i ne nastaju nikakvi problemi. Živim u simbiozi sa prirodnim elementima, verujem u Tvorca, uživam/divim se u kreaciji, zahvalan sam na ovoj manifestaciji i mnogoooo sam lagan. :)
То је лепо и заиста ми је драго што сам ово прочитао, али, свака врста духовног рада, пре или касније се суочава са одређеним препрекама или продукује проблеме, што је и схватљиво - што си ближе светлости и савршенству, мрак и грехови те све више нападају, желе да те одвуку назад на дно. Христ који је био заговорник љубави, праштања, милосрђа, доброте је највише био изложен искушењима од Сотоне (то је најбоље илустровала епизода у Библији која се бавила његовим боравком у пустињи). Катихизис учи да постоји прелест, Ислам учи да постоји стрпљење у искушењу. Свако духовно учење вели да постоје одређене препреке, али исто тако вели да снага Вере помаже да се те препреке превазиђу.

Slazem sa apsolutno. Demoni te stavljaju na veca iskusenja, to sam licno osetio na svojoj kozi. I prave monahe u manastirima salecu iskusenja, ali opstaju u veri i ''prodje''...kao oblaci kada zaklone sunce. Mada oni posle udju u neke bozije modove, no nbt... :D Vadim Zeland u Trasurfing I govori o tome. To sta tvoja ''vera'' tebi predstavlja, vremenom kako jaca stvara susivni potencijal i krecu da deluju sile ravnoteze. Njh ne zanimas ti kao individa, nego balans. Univerzum je u perfektnom balansu, Yin-Yang, + & -, 1 i 0...da ne idem dalje udaljicu se od teme. Zato je fora da ostanes lagan, bez puno drame u glavi oko bilo cega/svega...

Nisam slucajno spomenuo rec Tvorac. To je jasno definisana rec, rekao bih da u kvantnoj fizici, cak i spiritualizmu se cesto mesa termin kreacije i kreatora. Znas ono, bog je sve ili svi smo bog...Ja se sa time ne slazem. Elemente zivota jako postujem, mada imam malo poteskoca sa vazduhom, sto natal potvrdjuje. Mogu da ga osetim ali ne mogu da se povezem. Zapalis vatru, postujes je, mazi te po licu, ocisti ti auru...okupas se u prelepom zelenom jezeru. Mnoge na primer zemljani element smara, kao ma zemlja, ali nije pogledaj kristale, pogledaj planine...Staklo mi je na primer divan proizvod vatre i zemlje, kao i celik. Zahvalnost mora biti prisutna jer odrzava spirit u tebi dok si istovremeno i dalje lagan. Nije dzabe onaj termin izadje zivot iz njih, kad nisi nizasta u nekom svom mraku...nezahvalan je jedan od pratecih ''manira''...Samo to treba raditi stvarno i iskreno, a ne zato sto tako treba.

Poenta price je da ta citirana recenica meni nije pala sa neba, nije mi dato...Nego sam prosao svoju lekciju i trazio nacin, balans...Ovo je comeback, a ne pokloncic. Sve sto si rekao si u pravu.:)

Danas sam radio otvaranje keltski krst. Pošto sam ljubitelj mehanike i privlači me to zanimalo me kakve su mi šanse u budućnosti za neki noviji automobil po mojoj meri. (trenutno imam 21god star auto i od kupovine novijeg na kredit sam odustao, bez nekih indikacija o prilivu veće količine novca, sve sam stvaram i ne mogu da priuštim). Ovo je tumačenje, na kompleksnije reči dodaću i prevod. Realno, zadovoljan sam. :mrgreen:

1. You / the situation in question
10 of Cups
-contentment(zadovoljstvo), pursuit of pleasure, desired outcome, success, peacemaking, generosity.

2. What crosses or complements you
Queen of Swords
-graceful, perceptive woman, a keen observer(oštar posmatrač), subtle intrepreter(suptilni tumač), an individualist. Confident and gracious.

3. The best that can be achieved in the circumstances
8 of Cups
-indolence(ravnodušnost), abandoned or temporary success, declining interest, instability, mistery, transience(prolaznost).

4. The foundation: The reason for the reading
The Priestess
-pure, exalted and gracious influence enters the matter, bringing change, alternation(smenjivanje), increase of decrease, fluctuation(talasanje, lelujanje). Exuberance should be tempered and careful balance maintained.

5. The past
7 of Cups
-delusion, illusory success, addiction, intoxication(trovanje), guilt, deceit, promises unfulfilled, lust, dissipation of love and freandship.

6. The near future
The Empress
-love, beauty, happiness, pleasure, success, fruitfulness, good fortune, graciousness, elegance, gentleness.

7. You
Queen of Wands
-adaptability, energy, calm authority, powers of attraction, generus but intolerant.

8. Your environment-external influences affecting you
The Star
-hope, unexpected help, clarity of vision, spiritual insight.

9. Hopes or fears
3 of Cups
-abundance(izobilje), spiritual fertility, plenty, hospitality, pleasure, sensuality, love, kindness, bounty, success.

10. The outcome
6 of Cups
-pleasure, satisfaction, ease, harmony, happiness, success, fulfillment of sexual will, improvements to come

20190512_162129-1.jpg

Trebao si 3 karte jer pitanje nije kompleksno, keltski vise prica pricu. Mislim tako bih ja.
Ovde ima mnogo pehara, mozda ti emocije mute um. Za prakticne stvari(tipa da li cu kupiti auto) bi gledala da li ima nekih povoljnih Pentakl karata.
as pentakla itd.
Generalno dobro otvaranje, ali mi se nesto ne uklapa u ovo sto si pitao, vise lici na neko generalno otvaranje, tipa sta me ceka u skorijem periodu.

Znas ono, bog je sve ili svi smo bog...Ja se sa time ne slazem. Elemente zivota jako postujem, mada imam malo poteskoca sa vazduhom, sto natal potvrdjuje..:)
Ја сам Ваздух. У реалу. Овде сам Вода. Изненадио би се када би са мном поразговарао уживо, колика је дијаметрална супротност у односу на форумски формат.

Ја сам Ваздух. У реалу. Овде сам Вода. Изненадио би се када би са мном поразговарао уживо, колика је дијаметрална супротност у односу на форумски формат.
i ja sam suprotnost
Samo obrnuto od tebe
U reali sam Vatra
Ovde sam Zemlja

Ja u reali sa strancima obicno podizem banalni zemljani zid i volim da ostavljam takav utisak. Samo oni posebni vide pravo kroz tu iluziju, vide da ima jos(i takve postujem najvise i zauvek)...Vatru koristim po potrebi iskljucivo, mada i dosta izbija iz mene zbog stelijuma u Lavu i cesto kvari planove mog vodenog jezgra...

Da, totalni si vazduh.

Truman mi je recimo skroz drugaciji live, mnogo vedriji.

Offujem, ali nesto pauziram od dnevne karte i tarota, nisam nesto u zadnje vreme "konektovana"

Offujem, ali nesto pauziram od dnevne karte i tarota, nisam nesto u zadnje vreme "konektovana"
Bogme i ja sam se poprilično istrošio... Naravno ne na ovim površnim tumačenjima iznad koja sam okačio isključivo za prave početnike, da mogu u nekoj opuštenoj varijanti da provale kako i šta, ako iko ikada udje i zainteresuje se.... Niti zbog mojih prikupljenih&zaključenih mudrosti koje u poslednjem periodu iz neshvatljivih razloga delim sa vama. Nego sam se upetljao na dosta polja nešto, a sve oko mene neki neprihvatljiv vibe. Tako da ljudi toliko od mene, imam neke bitnije bitke za voditi....doviđenja i poz.

Kind Regards, :bye:

Ja u reali sa strancima obicno podizem banalni zemljani zid i volim da ostavljam takav utisak. Samo oni posebni vide pravo kroz tu iluziju, vide da ima jos(i takve postujem najvise i zauvek)...Vatru koristim po potrebi iskljucivo, mada i dosta izbija iz mene zbog stelijuma u Lavu i cesto kvari planove mog vodenog jezgra...

Ja sam te doživela kao toplog Bika/Raka/Lava u rl. Kao nurturing, osobu koja će ti ispeći picu, kupiti omiljeno piće, osmehivati se, i cakliti očima (Venera u lavu), i biti zabava dok priča sa tobom... Učiniti sve da ti bude lepo i udobno... U isto vreme nekako bikovski hedonistički uživati u tvom društvu, u trenutku... Zadovoljno se smeškajući... Prijatna atmosfera, tako bih ja tebe nazvala... Vodene oči, izmešane sa cakljenjem i žarom... Ali emocija, toplota i prijatnost.

Ovde na forumu, si mi više Blizanac na vrhu tvoje dvanaeste (valjda tu počinje, a sistemom celih znakova počinje), dvanaesta smo uglavnom na netu, ili grupama... Takođe taj Mars u Devici... Deluješ kao radoznali dečak, koji nema sujete, a opet je više okrenut matematici, nego što pokušava da oseti stvari, mada taj Mesec vuče na neke spiritualne puteve... Pa se na kraju ipak vratiš sa nekim pričama o meditaciji i sl. ALi najpre je tu devičanska sumnjičavost i skepsa...

TArot karta objesenog covjeka me opisuje kao nekog ko zloupotrebljava ljubav drugih prema meni, i kao takva naklonost me navodi na tiraniju :sad2:
Imajuci u vidu da sam Jarac sa stelijumom Sunca, MArsa i Merkura u 1 polju, zaista sopstveni interes uvijek stavljam u 1 plan i rijetko sam spreman na bilo kakvu vrstu kompromisa na emotivnom planu.Veza radi reda, radi sazaljenja, zato sto neko ima " dobru dusu", sto imamo izvanrednu komunikaciju mi ne predstavlja nista ako to nije to, ako nema fizicke hemije, o cemu mozda vise govori moja Venera u Ribama.I uvijek je tu jedna zenska osoba koju idealiziram, oblijecem godinama, a pored mene prolaze razlicite zene koje i ne primjecujem, pa vjerovatno takvima djelujem kao tiranin.A samo sam iskren :)

Ne mora, to je samo da bi mozak utripovao da se tu kao dešava neka magija. Ne, jednako je sve random, i jednako je nebitno i bitno. Možeš čak i sam napraviti papiriće sa slikicama i izvlačiti, isto kao što možeš to raditi i sa bilo kojim drugim predmetima, jer poenta nije uopšte u kartama, već u tvom umu. Tarot karte se zasnivaju na asocijacijama, dakle ti vidiš neke slikice tu, i to u tvom mozgu pobuđuje nekakve asocijacije, i tvoj mozak lakše prokljuvi šta ga čeka, jer u suštini ionako već znamo u podsvesti šta nas čeka, jer smo mi ti koji kreiramo svoj put.

Dakle nema nikakve mistike niti vradžbina, sve je to igra asocijacija... Možeš i kamenčiće bacati ili šta god te više inspiriše i asocira...

Back