Tango vs Valcer

Ref.: Diplomirani ...

Lepo je sto ste odabrali sjajnu PATTI PAGE (1927-2013.), ciji je "Tennessee Waltz" 1950. godine, kao sto ste kazali, doziveo neverovatnu popularnost i tiraz od preko 100,000.000 ploca, posle cega je proglasen sluzbenom pesmom istoimene drzave. Bila je i uspesna filmska i TV zvezda (dobila Grammy za zivotno delo). Mnge njene pesme su godinama bile hitovi: All My Love, I Went to Your Wedding, Try to Remember, Doggie in the Window, ...:heart:
Hvala! :D :D :D

Već par dana planiram da vam nešto ovde napišem, ali nikako da stignem. Tiče se ova dva plesa, kako ih ja doživljavam. Možda sutra uveče. Nadam se da će vam se dopasti. Veliki pozdrav za sve, a posebno za Sagittarius, koja uvek pronađe način da me podseti da navratim ovde. :zag:

Tango To Evora :heart:

Kao da smo se malo umorili i posustali od onog zaista intenzivnog tempa....

Smenjuju se TANGO - igra strasti: ljubavi, zudnje, ljubomore, ...bliskog kontakta igraca koji se medjusobno osecaju celim telom, prate i dopunjavaju prema trenutnoj inspiraciji, i VALCER - igra elegancije, neznosti i prefinjenosti u apsolutnom skladu sa muzikom koja u talasima nadolazi - sve lepsa i tananija ....

Mnoge ljubavi su pocinjale upravo sa nekim od ovih plesova i ostajale za citav zivot, ili bar u najlepsem secanju :
:heart::heart:

Poslednja izmena:
Pre oko šest decenija u bioskopima se prikazivao meksički film "Jedan dan života". Gledalištem su tekli potoci suza. Uprkos tome, danas bi se malo ko sećao tog filma da u njemu nije i pesma "Mama Huanita" - mnogi je znaju i kao "Jedan dan života", po naslovu filma.
Evo je ovde:

Pesma se ne zove "Mama Huanita" nego "Las Mañanitas" i to su tradicionalne meksičke pesme koje se pevaju za rođendane i proslave a tekst se prilagođava prilici i slavljeniku,a prolazi i kao serenada mada je težak kliše ;). Igrom slučaja je bio u tom čuvenom filmu pa se kod nas zapatilo pod tim imenom i identifikovalo sa njim. Pesma uopšte nema tužnu tematiku inače,naprotiv.

Smenjuju se TANGO - igra strasti: ljubavi, zudnje, ljubomore, ...bliskog kontakta igraca koji se medjusobno osecaju celim telom, prate i dopunjavaju prema trenutnoj inspiraciji, i VALCER - igra elegancije, neznosti i prefinjenosti u apsolutnom skladu sa muzikom koja u talasima nadolazi - sve lepsa i tananija ....
Ovo je upravo ono o čemu sam htela pisati. Bravo! Ti to meni čitaš misli? :z;:

Tango zahteva strast, emocionalnu vezu, dok valcer odiše disciplinom. To je ta velika razlika između ova dva plesa. Za oba je potrebno jako puno vežbe i posvećenosti.

Ovo je upravo ono o čemu sam htela pisati. Bravo! Ti to meni čitaš misli? :z;:

Tango zahteva strast, emocionalnu vezu, dok valcer odiše disciplinom. To je ta velika razlika između ova dva plesa. Za oba je potrebno jako puno vežbe i posvećenosti. .................................................. .....

Hvala, draga Karen, za podrsku i ucesce na ovoj temi - i pored sve zauzetosti i obaveza. :D :hvala:

Htela bih samo jos jednom da se (kao "kuma" ove teme) zahvalim svim dragim forumasima koji su se odazvali i svojim muzickim prilozima doprineli da ova tema zazivi i ima za samo nekoliko dana blizu 2.000 pregleda, sto navodi na pomisao da smo u nekom (u ovim teskim vremenima), mozda, probudili neku lepu emociju, secanje na davnu simpatiju, lepo vece, prvi susret i igru sa njim/njom, .....:heart: .
Posebno bi mi bilo drago ako su ovu plemenitu muziku i lepu igru videli i culi mladi, koji u diskotekama, uglavnom (pretpostavljam), slusaju tehno-, turbo- i sl.

Izvinjavam se sto sam billa opsirna, ali to je moj oprostajni TEKST na ovoj temi, na kojoj cu ubuduce kaciti, kao i svi ostali, samo svoje muzicke postove - ponekad.

:heart:

Poslednja izmena:
Hvala, draga Karen, za podrsku i ucesce na ovoj temi - i pored sve zauzetosti i obaveza. :D :hvala:

Htela bih samo jos jednom da se (kao "kuma" ove teme) zahvalim svim dragim forumasima koji su se odazvali i svojim muzickim prilozima doprineli da ova tema zazivi i ima za samo nekoliko dana blizu 2.000 pregleda, sto navodi na pomisao da smo u nekom (u ovim teskim vremenima), mozda, probudili neku lepu emociju, secanje na davnu simpatiju, lepo vece, prvi susret i igru sa njim/njom, .....:heart: .
Posebno bi mi bilo drago ako su ovu plemenitu muziku i lepu igru videli i culi mladi, koji u diskotekama, uglavnom (pretpostavljam), slusaju tehno-, turbo- i sl.

Izvinjavam se sto sam billa opsirna, ali to je moj oprostajni TEKST na ovoj temi, na kojoj cu ubuduce kaciti, kao i svi ostali, samo svoje muzicke postove - ponekad.

eto...naljuti se i ode...a poshto je ovo nash "rastanak", mislim da bi bilo u redu da nashu Sagittarius1242 ispratimo sa jednom lepom pesmom...
Argentinci ne pleshu uz ovu pesmu,jer je nakon shto je otpevao, Carlos Gardel najveca legenda Tango muzike,dozhiveo avionsku nesrecu i poginuo,
kao da je predosecao svoj odlazak...Adios Muchachos!
(iako se nadam da se mi necemo,bar ne za sada,trajno rastajati! :) )

eto...naljuti se i ode...a poshto je ovo nash "rastanak", mislim da bi bilo u redu da nashu Sagittarius1242 ispratimo sa jednom lepom pesmom...

Dragi mmaher, gde ste Vi videli moju LJUTNJU i definitivni odlazak sa teme? Naprotiv, samo necu PISATI propratne tekstove, hvaliti vas, pozivati i sl.
To moze da bude i kontraproduktivno, smarajuce, pa je bolje da muzika i igra pricaju.

Hvala za pesmu. :heart: :hvala:

Poslednja izmena:

Back