Кобилић и Кобиљевић је старија варијанта и у српским песмама и са тиме Хрвати и Муслимани немају везе.
И није погрдно. По легенди је да га је дојила кобила и да је одрастао на кобиљем млеку. То је јуначко својство и особина још неких великих јунака у другим народима и није погрдно. У она времена, коњ је племенита животиња, као и вук, соко, лав.
Баш то Кобилић су Албанци са Косова чули од Срба као Kopiliq (Копилић, са П), јер "копил" на албанском значи син, па се и данас трипују да је реч о Албанцу, а не Србину.
Ej Katolik pozdrav i sretan ti bozic ( e ovo je ta vrlina kod nas Srba sto je posedujemo)

Da se postuje druge vere ili religije, ne da mi je ti nameces ili primoravas NE to je samo moja dobra volja. Nego da ti samo odgovorim na ovo o Obilicu,Kobilicu,Kopilicu??? Kao prvo Milos Obilic,nije ni:: Dete od kobilie ni rodom ni da ga je kobila zadojila ne(to je samo legenda)
Kao Drugo:: Milos Obilic nije Kopilic i nije bio nicije kopile,
Kao trece :: ima tri varijante ko je bio Milos Obilic???
Prva varijanta:zasto Kobilic??? Kobilic je zato sto je bio jako dobar ukrotitelj,uzgajivac,jahac konja i opet kako price i legende kazu, da mu nije bilo ravnoga po tom pitanju, pa su mu iz milja dali ime tj NADIMAK Kobilic.
Druga varijanta je da je isti taj nas Milos Obilic ustvari Vratka Nemanjica najmladji sin Bosko Nemanjic,e sada koliko je istina o svemu ovome (a i ja licno neznam ko je zapravo najmladji sin od Vratka Nemanjica ili je Bosko ili je Stepan (NE nije stjepan po hrvatskom

nego je Stepan) koliko sam citao o njima znam da je ih je bilo devet sinova Sinovi:Bosko,Damjan,Mitar,Momir,Nenad,Nikola,Petar,Vojin,Stepan.
Ceri:Milica,Stefanija,i Andjelija u narodu znana kao Andja i najmladja cerka Vratka Nemanjica.Mada neki podaci kazu da je Milica najmladja,isto tako se kaze za Boska da je najmladji a u stvari se nezna ko je najmladji Bosko ili Stepan.
Milica udana za kneza Lazara
Andjelija udana za Banovic Strahinju
Stefanija n/n ???
e sada ako je sve ovo tacno po knjigama koje su prepravljanje vise puta(stvarno neznam).A to sto s prica rekao sam onoliko koliko znam o Obilicu, a ta pogrdna imena su mu prvi dali turci kobilic (kao kako je jedan obican covek,vitez mogao da usmrti slavnog murata posto se znalo da je i murat voleo sablju i boj,pa kada ga je Milos pobedio turci nisu mogli da veruju pa su mu odmah dali pogrdno ime kopile i kobilic(kobilce) isto tako(dugo se u turskim spisama krilo ime ko je usmrtio murata nego se samo navodi neki KAURIN nevernik) ima vise varijanti kako je Milos usmrtio murata.
Prva varijanta: to da se predao (kao sto je u filmu boj na Kosovu)
Druga varijanta: da je Milos legao medju mrtve i cekao da se murat i njegova vojska priblize njemu da bi on skocio i usmrtio murata.
Treca varijanta:da je Milos sa svojim odredom Zmaja(posto je Milos bio u takozvanom bratstvu zmaja.Pripadnici zmajevog reda: Srbija sa Milosem i Vukom Brankovicem,Litvanija,Rumunija itd. samo da kazem jos u Rumuniji taj se red zvao Drakulj = Zmaj ali je amerika i holivud to malo izmenio kao sto uvek izmenjuju Drakulj=Drakula sto nema nikakve povezanosti.Ali to je holivud
Cetvrta varijanta:Milos sa svojim redom zmaja jase (njih 12 otprilike kako kazu neki izvori) i probija cvrstu pesadiju turaka,sakrivaju se iza konja da bi izbegli strele-ce,razbijaju janicare gde gine 8 Milosevih zmajeva i Milos sa ostala svoja 3 zmaja preskace muratove kamile koje su bile povezane u krug oko muratovog satora i zapocinju borbu sa muratom licno i muratovom licnom gardom telohraniteljima,dalje znate sta se dogodilo

ajde uzdravlje