Ne uopšte , to što oni na vlasti, a više oni uz vlast koriste navedene "pogodnosti" je posledica a ne uzrok
Da ti pojasnim kako ovaj svet funkcioniše i zašto smo mi u jednom momentu dobili po nosu, ili bili predodređeni da dobijemo po nosu
Da počnemo od XX veka , kada su se rođaci pomlatili oko preraspodele kolonija, tj odakle ko može da izvlači realna prirodna bogatsva, proizvodi robe i na osnovu njih stvara neke papire koji mogućavaju kupovinu tih roba i usluga
To se završilo kako se završilo: jedan je rođak dobio kao po nosu, a nije u stvari, drugi se nisu baš nešto dobro izdogovarali , a onda su i opet krenuli da traži svako svoj deo , onadk je jednom rođi rečeno : vidi mi šta smo zajahali zajahali, ti vidi onaj tamo se na istoku osilo, a pun je kao brod svega , nema šta nema
I tako rođo se naouruža , ali dobije po zubima.. i onda dođe da se deli svet ... Pun kao brod kaže: ostavite mene na miru ,a vi tamo se organizujte i oni kažu mi se razumemo u te trange frange mi vodimo igru, a sem toga "dužan si nam" za oružje
I tako oni krenu, prvo kažu koji će nam vrag podloga u zlatu za pare , pa onda kažu ajde koliko nafte izvadimo toliko love štampamo, pa onda ni to, onda koliko nečega proizvedemo: robe, usuga, magle , pa onda koliko ćemo proizvesti tj napljačkati , pa onda ima onih koji se ubiše radeći ali nisu šta, nisu efikasni ... pa onda ni to nije dovoljno već ako nemaš demokratiju, a mi imamo nemaš pravo na deo kolača ( tj evo ja imam struju mogu da prodajem ..imaš ali nemaš demokratiju, pa ćemo ti mi određivati po kojoj ceni ćeš je prodavati za demokratiju) ... pa onda nemaš institucije imaš korupciju , pa evo sada je ekologija
Što više ekologije to više naštampanih para ... a pare ili ti novac odavno samo papir, ali do svesti ne stiže koji veruju u Diznilend i da mrtmot zavija čokoladu