Taktike rata sa vanzemaljcima

Koja glupa tema, ne mogu očima da verujem.

Prvo, da bi se odradila iole nekakva taktika, treba poznavati neprijatelja.
Lako je kada ljudi ratuju između sebe, svi znaju da čovek mora da diše, da jede i pije. Zatim, kakvo oružje uništava živu silu i kojom efikasnošću.

Onda znamo otprilike kojom silom neprijatelj raspolaže, koliko mu je vojska obučena i stručna da rukuje tom silom.

A šta znamo o vanzemaljcima? Da li mogu disati naš zrak ili ne? kakva su im tela i da li su sposobna za kretanje u našim uslovima gravitacije? Da li naše pešadijsko oružje može da im naškodi, ili bi bacać plamena bio ekikasniji?

Da li bi preuzeli primat u vazduhu i moru, i uopšte, kakva im je vojna doktrina i cilj ofanzive?

Ako je totalno istrebljenje rase u pitanju, onda još bolje. Borbeni elan ljudi raste vrtoglavo, mržnja tera u suicidne akcije i rezultati ne bi izostali. Mobilizacija svega živog od 14 do 65 godina, ostali u fabrike municije i hrane.

Suprostavljanje superiornijoj tehnologiji je jedino moguće partizanskim načinom. Doktrina JNA je bila idealna za tako nešto, mislim da kadra (barem za našu zemlju) ne bi falio.

E sada, tema može pod lok, jer su se moje, mnogo inteligentnije i pametnije od ove zaključavale po volji.

Sad je moja volja da se ovaj cirkus bez imalo naučne osnove ili saznanja zatvori. Da ne spomenem da ne zadrži ništa natprirodno ili misteriozno.

Lok!!!

Tema je sasvim ozbiljna, jer pri americkom Ministarstvu odbrane postoji veca grupa generala i vojnog osoblja koja se njome vec godinama bavi.

Pitam se na osnovu kojih premisa prave taktike?

Najverovatnije se igraju "ako ovako, onda ovako", jer iole ozbiljnu strategiju, pa i taktiku, se ne može napraviti bez određenih predispozicija i saznanja.

Tema je fakat za katanca.

Pre dva dana gledam na Discoveryu da pri Pentagonu u SAD postoji specijalna ekipa koja razradjuje taktike rata ako nas napadnu - vanzemaljci!

Nakon gledanja tog filma zaspao sam srecan, jer su me uverili da bi mi bili pobednici u sukobu sa nekom vanzemaljskom rasom koja je stigla sa neke planete udaljene 10.000 svetlosnih godina od nas.....:sad2:

Sta vi milsite o tome?

Ameri ko ameri samo se nesto tripuju i paranoisu...

I dalje smatram da tema nema ništa natprirodno i misteriJozno, tako da predlažem veliki LOCK!!!
Daleko je misterioznija od tvoje teme o knjizevnosti :lol: . Sta se onda ljutis sto ti drugi spamuju temu , kad ti spamujes sve zivo .
@ tema
U bbc-jevoj seriji doctro who , postoji tajna organizacija zvana torchwood (inace anagram od doctor who) , koja prikuplja vanzemaljsku tehnologiju , proucava je i koristi u odbrani zemlje , mada pravu ulogu zemljane anti-vanzemaljske vojske ima organizacija UNIT . To je samo serija , ali ne bi me cudilo da takva organizacija postoji i u stvarnom zivotu .
A ultimativno oruzije protiv vanzemaljskih osvajaca (u seriji) i ujedino pomoc covecanstvu ako "pretnja postane toliko velika i ljudi su u tolikoj patnji" je osterhagen kljuc , serija od nekoliko atomskih bombi postavljenih na kljucnim lokacijama ispod zemljine kore , kad se to upodrebi ode planeta u **** :D

Zato i volEm ovaj pdf- Sve naopako, sve uvrnuto, sve "ququ lele sve u 16". A naj mi je zbog likova :) neiscrpna inspiracija za moju pisaniju :) (Ako ti kažem da pišem pretežno Pračetovske i Adamsove cirkusijade jer obožavam podrugljivi i ironični humor, shvatićeš zašto crpim inspiraciju baš odavde i od prisutnih (24h) likova...

Tema spada u misteriozno , navodno vanzemaljci ne postoje , niti su ikad posetili zemlju a opet najveca sila sveta sprema odbranu od istih .

Poslednja izmena od moderatora:
Vanzemaljski oblik života postoji ili je postojao, pronađen je i to je dokazano.
Kada naučiš osnove, savladaš gradivo i stekneš malo elokvencije, kulture i pameti, možda ti dopustim da mi repliciraš. Dotle... :)

Borac je dala lep osvrt na moju knjigu, evo link :)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=18741343&viewfull=1#post18741343

Ma vec pre par godina je dokazano da postoje i to sve nauchno potvrdjeno...strashno koliko ovde zaglupljenih ima i plus lenchuga koje ni google ne znaju da upotrebe a engleski verovatno ni ne poznaju...i onda im je kao sve mistichno i kopipejstuju bulshit sa galaksije:roll:

Pa chestitam na knjizi konachno da neko iskochi iz uchmalosti,bdw i naziv je kul:ok:

Poslednja izmena od moderatora:
Kao što rekoh, dokazano je postojanje vanzemaljskog života.

Ovaj link ukazuje na to da se pojavljuje metan u atmosferi marsa. A zašto? Hmm, teško pitanje, a?
http://www.nasa.gov/mission_pages/mars/news/marsmethane.html

A ovi govore sami :)
http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/marslife.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Allan_Hills_84001

http://newswatch.nationalgeographic.com/2011/03/06/nasa_alien_fossils_found_meteorite/
ma ne vredi da im postavljash to su teshke lenchuge neobrazovane :whistling: bolje da im bacimo po koju mistichnu :mrgreen:

Nasa,ljudska rasa,je halapljiva,pohlepna i zlobna,nismo uopste odmakli od divljastva,jedino su nam alatke savremenije i opasnije.Samo kvarimo i unistavamo planetu,i logicno bi bilo da nam se ne dozvoli da unistavamo i druge planete po svemiru.Imali smo sansu ovde ,i nismo se pokazali da zasluzujemo ni to.

Ne slažem se. Ljudska rasa je u vrlo kratkom vremenu (u svemirskim razmerama) dosegla enorman tehnološki, moralni i socijalni stadijum.

Pre samo sto godina bilo je nezamislivo leteti ovim brzinama, lečiti se od skoro svih bolesti, a pre samo dvadeset godina, računari koje mi koristimo a koji koštaju nekih 300 evra su bili SF!

Vozila svake vrste su se usavršila a i dalje se usavršavaju enormnom brzinom. Pre deset godina ABS navigacija je bila luksuz za odabrane, a sada je standardna oprema.

U tom kontekstu, zamisli za recimo sto godina koje će medicina uspehe imati, koliko će računari biti brzi, aeronautika i tako... robotiku nisam ni spomenuo.
Ajde da skratim na deset godina... možeš li zamisliti tehnologiju deset godina unapred? Ja je samo nazirem...

Jeste da socijalni aspekt ne prati strahovito brz razvoj tehnologije, ali ipak nije čovek kriv za to, nego društveno uređenje koje je sada aktuelno a koje je zasnovano na industrijsko-potrošačkoj premisi.

Komunizam, krajnji stadijum socijalizma, bi bio idealno rešenje ali zasada neostvarivo.

Preporučujem ti da pročitaš Leva Ruka Tame od autorke Ursule Le Gvin (dobila nobelovu nagradu za to delo) u kojem je jasno definisana čovekova potreba za dominacijom, za trošenjem više nego što treba i na kraju kroz seksualno biće istoga.

Delo se bavi vanzemaljskom civilizacijom bezličnih humanoida i prvi kontakt našeg ambasadora sa njima; bespolni humanoidi u totalnom komunizmu bez vladara, koji po potrebi mogu da budu ili muško ili žensko. Sam taj odabir i menjanje pola ograničava čovekovu pohlepu, jer sve se ipak vrti oko one stvari; moć i bogatstvo su sigurna sredstva da se to dobije u izobilju.

Taj Ursulin svet funkcioniše savršeno, ali opet, to je fikcija. Fikcija koja pomaže da bolje sagledamo nas same i odnose sa "bližnjim svome"

Na kraju romana, ambasador Zemlje je postao (mentalno) kao oni, jer se postideo i sebe i svoje rase, uprkos tehnološkoj superiornosti zemljana.

Odo' ja naširoko, jeb' ga, al' crk'o bi da nisam replicirao :)

Ne slažem se. Ljudska rasa je u vrlo kratkom vremenu (u svemirskim razmerama) dosegla enorman tehnološki, moralni i socijalni stadijum.

Pre samo sto godina bilo je nezamislivo leteti ovim brzinama, lečiti se od skoro svih bolesti, a pre samo dvadeset godina, računari koje mi koristimo a koji koštaju nekih 300 evra su bili SF!

Vozila svake vrste su se usavršila a i dalje se usavršavaju enormnom brzinom. Pre deset godina ABS navigacija je bila luksuz za odabrane, a sada je standardna oprema.

U tom kontekstu, zamisli za recimo sto godina koje će medicina uspehe imati, koliko će računari biti brzi, aeronautika i tako... robotiku nisam ni spomenuo.
Ajde da skratim na deset godina... možeš li zamisliti tehnologiju deset godina unapred? Ja je samo nazirem...

Jeste da socijalni aspekt ne prati strahovito brz razvoj tehnologije, ali ipak nije čovek kriv za to, nego društveno uređenje koje je sada aktuelno a koje je zasnovano na industrijsko-potrošačkoj premisi.

Komunizam, krajnji stadijum socijalizma, bi bio idealno rešenje ali zasada neostvarivo.

Preporučujem ti da pročitaš Leva Ruka Tame od autorke Ursule Le Gvin (dobila nobelovu nagradu za to delo) u kojem je jasno definisana čovekova potreba za dominacijom, za trošenjem više nego što treba i na kraju kroz seksualno biće istoga.

Delo se bavi vanzemaljskom civilizacijom bezličnih humanoida i prvi kontakt našeg ambasadora sa njima; bespolni humanoidi u totalnom komunizmu bez vladara, koji po potrebi mogu da budu ili muško ili žensko. Sam taj odabir i menjanje pola ograničava čovekovu pohlepu, jer sve se ipak vrti oko one stvari; moć i bogatstvo su sigurna sredstva da se to dobije u izobilju.

Taj Ursulin svet funkcioniše savršeno, ali opet, to je fikcija. Fikcija koja pomaže da bolje sagledamo nas same i odnose sa "bližnjim svome"

Na kraju romana, ambasador Zemlje je postao (mentalno) kao oni, jer se postideo i sebe i svoje rase, uprkos tehnološkoj superiornosti zemljana.

Odo' ja naširoko, jeb' ga, al' crk'o bi da nisam replicirao :)

Mi upropascujemo planetu svakoga dana.A imamo toliko oruzja,koje sluzi iskljucivo da unistava,da mozemo kompletnu da je unistimo u nekoliko sati,da se bukvalno raspadne.
Svakom coveku,narodu,drzavi,regiji,paktu...je cilj da porobi i zavlada drugima,da ih koristi,da otima.I takvi smo kroz celu ljudsku istoriju,samo se sada ne bijemo toljagama nego atomskim bombama.
Od planete smo napravili staklenu bastu iskljucivo iz halapljivosti i profita,bitan je profit koga briga za sve ostalo.Takav je covek: Los,zao,bezobziran i zloban.Nazalost mi smo takvi,zemlju smo upropastili,ne verujem da cemo i dalje upropascavati,a sami nismo u svemiru sigurno.

Mi upropascujemo planetu svakoga dana.A imamo toliko oruzja,koje sluzi iskljucivo da unistava,da mozemo kompletnu da je unistimo u nekoliko sati,da se bukvalno raspadne.
Svakom coveku,narodu,drzavi,regiji,paktu...je cilj da porobi i zavlada drugima,da ih koristi,da otima.I takvi smo kroz celu ljudsku istoriju,samo se sada ne bijemo toljagama nego atomskim bombama.
Od planete smo napravili staklenu bastu iskljucivo iz halapljivosti i profita,bitan je profit koga briga za sve ostalo.Takav je covek: Los,zao,bezobziran i zloban.Nazalost mi smo takvi,zemlju smo upropastili,ne verujem da cemo i dalje upropascavati,a sami nismo u svemiru sigurno.

da i to je tako logichno
kad nemamo pojma ni kako smo nastali na ovoj planeti
normalno je da unishtavamo ono o chemu nemamo znanje...

ovde je tako in i kul biti destruktivni i ludi parazit,shto vishe ubijesh veca si legenda vidi jehvu biblijskog,pa ramzesa,hitlera itd itd to je sve kuuul.

Poslednja izmena:

Back