Stroncijum
Elita
- Poruka
- 15.164
I da se Srbija Izvini unapred...
Za svaki slucaj, da se izvini i unazad
Od viska glava ne boli
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I da se Srbija Izvini unapred...
Naravno da je tema stupidna, jer civilizacija koja bi prevalila put od nekoliko stotina svetlosnih godina vec ima tehnologiju prema kojoj smo mi u praistoriji
Onda su oni "stupidni" , ipak su oni ameriTema je sasvim ozbiljna, jer pri americkom Ministarstvu odbrane postoji veca grupa generala i vojnog osoblja koja se njome vec godinama bavi.
Tema je sasvim ozbiljna, jer pri americkom Ministarstvu odbrane postoji veca grupa generala i vojnog osoblja koja se njome vec godinama bavi.
Kad nešto ne razumeš onda se skloniš i pustiš da razgovaraju oni koji imaju šta da kažu.
Evo jednog dobrog filma sa teme o šupljoj zemlji koji je očigledno prošao neprimećen od strane naših kolega forumaša.
Pre dva dana gledam na Discoveryu da pri Pentagonu u SAD postoji specijalna ekipa koja razradjuje taktike rata ako nas napadnu - vanzemaljci!
Nakon gledanja tog filma zaspao sam srecan, jer su me uverili da bi mi bili pobednici u sukobu sa nekom vanzemaljskom rasom koja je stigla sa neke planete udaljene 10.000 svetlosnih godina od nas.....
Sta vi milsite o tome?
Daleko je misterioznija od tvoje teme o knjizevnostiI dalje smatram da tema nema ništa natprirodno i misteriJozno, tako da predlažem veliki LOCK!!!
Zato i volEm ovaj pdf- Sve naopako, sve uvrnuto, sve "ququ lele sve u 16". A naj mi je zbog likovaneiscrpna inspiracija za moju pisaniju
(Ako ti kažem da pišem pretežno Pračetovske i Adamsove cirkusijade jer obožavam podrugljivi i ironični humor, shvatićeš zašto crpim inspiraciju baš odavde i od prisutnih (24h) likova...
gde mogu da prochitam tvoja dela,sem u tvom blogu,l jel imash neko objavljeno delo ili samo ovo....
Vanzemaljski oblik života postoji ili je postojao, pronađen je i to je dokazano.
Kada naučiš osnove, savladaš gradivo i stekneš malo elokvencije, kulture i pameti, možda ti dopustim da mi repliciraš. Dotle...
Borac je dala lep osvrt na moju knjigu, evo link
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=18741343&viewfull=1#post18741343
ma ne vredi da im postavljash to su teshke lenchuge neobrazovaneKao što rekoh, dokazano je postojanje vanzemaljskog života.
Ovaj link ukazuje na to da se pojavljuje metan u atmosferi marsa. A zašto? Hmm, teško pitanje, a?
http://www.nasa.gov/mission_pages/mars/news/marsmethane.html
A ovi govore sami
http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/marslife.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Allan_Hills_84001
http://newswatch.nationalgeographic.com/2011/03/06/nasa_alien_fossils_found_meteorite/
Ne slažem se. Ljudska rasa je u vrlo kratkom vremenu (u svemirskim razmerama) dosegla enorman tehnološki, moralni i socijalni stadijum.
Pre samo sto godina bilo je nezamislivo leteti ovim brzinama, lečiti se od skoro svih bolesti, a pre samo dvadeset godina, računari koje mi koristimo a koji koštaju nekih 300 evra su bili SF!
Vozila svake vrste su se usavršila a i dalje se usavršavaju enormnom brzinom. Pre deset godina ABS navigacija je bila luksuz za odabrane, a sada je standardna oprema.
U tom kontekstu, zamisli za recimo sto godina koje će medicina uspehe imati, koliko će računari biti brzi, aeronautika i tako... robotiku nisam ni spomenuo.
Ajde da skratim na deset godina... možeš li zamisliti tehnologiju deset godina unapred? Ja je samo nazirem...
Jeste da socijalni aspekt ne prati strahovito brz razvoj tehnologije, ali ipak nije čovek kriv za to, nego društveno uređenje koje je sada aktuelno a koje je zasnovano na industrijsko-potrošačkoj premisi.
Komunizam, krajnji stadijum socijalizma, bi bio idealno rešenje ali zasada neostvarivo.
Preporučujem ti da pročitaš Leva Ruka Tame od autorke Ursule Le Gvin (dobila nobelovu nagradu za to delo) u kojem je jasno definisana čovekova potreba za dominacijom, za trošenjem više nego što treba i na kraju kroz seksualno biće istoga.
Delo se bavi vanzemaljskom civilizacijom bezličnih humanoida i prvi kontakt našeg ambasadora sa njima; bespolni humanoidi u totalnom komunizmu bez vladara, koji po potrebi mogu da budu ili muško ili žensko. Sam taj odabir i menjanje pola ograničava čovekovu pohlepu, jer sve se ipak vrti oko one stvari; moć i bogatstvo su sigurna sredstva da se to dobije u izobilju.
Taj Ursulin svet funkcioniše savršeno, ali opet, to je fikcija. Fikcija koja pomaže da bolje sagledamo nas same i odnose sa "bližnjim svome"
Na kraju romana, ambasador Zemlje je postao (mentalno) kao oni, jer se postideo i sebe i svoje rase, uprkos tehnološkoj superiornosti zemljana.
Odo' ja naširoko, jeb' ga, al' crk'o bi da nisam replicirao![]()
Mi upropascujemo planetu svakoga dana.A imamo toliko oruzja,koje sluzi iskljucivo da unistava,da mozemo kompletnu da je unistimo u nekoliko sati,da se bukvalno raspadne.
Svakom coveku,narodu,drzavi,regiji,paktu...je cilj da porobi i zavlada drugima,da ih koristi,da otima.I takvi smo kroz celu ljudsku istoriju,samo se sada ne bijemo toljagama nego atomskim bombama.
Od planete smo napravili staklenu bastu iskljucivo iz halapljivosti i profita,bitan je profit koga briga za sve ostalo.Takav je covek: Los,zao,bezobziran i zloban.Nazalost mi smo takvi,zemlju smo upropastili,ne verujem da cemo i dalje upropascavati,a sami nismo u svemiru sigurno.