Betty
Elita
- Poruka
- 21.481

KOJI SU SVE RAZLOZI UTICALI NA TO DA SE POSVADJATE SA DRUGARICOM ili, jos dalje, da skroz prekinete prijateljstvo?
Verujem da su vam mnogi od njih danas glupi, i meni su moji bezveze....al sta sad

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
- ne svadjam se sa drugaricama
- ne reagujem na nekorektnost, ali posle ako neću da učinim dotičnoj personi, ako mućne glavom, znaće zašto. Ako ne skonta svoj greh, njen problem.
- ja sa ljudima završavam tiho. bez svadja
- e sad, za svoja prava se borim glasno, pa nekome može da izgleda kao da se svadjam
Jbt ovo zvuči ko radikalska predizborna kampanja. Svi su grešni samo smo mi pošteni.- ne svadjam se sa drugaricama
- ne reagujem na nekorektnost, ali posle ako neću da učinim dotičnoj personi, ako mućne glavom, znaće zašto. Ako ne skonta svoj greh, njen problem.
- e sad, za svoja prava se borim glasno, pa nekome može da izgleda kao da se svadjam
Lexo, ja mogu sebi da dozvolim da se s nekim posvadjam, samo kad je nekorektan prema meni.
I to je tako bilo ranije. Sad više nije, ne trošim energiju na takve ljude. Zaista se mirno pokupim i odem.
Ali sve ostaje zabeleženo u mojoj arhivi. I naravno, odnos zahladni.
Npr. družila sam se sa jednom devojkom godinama, čak smo i rodbinski povezane. Ona je bila i ostala hirovita, bezobrazna, egocentrična. Ja sam sve to filtrirala lako, jer sam imala i druge drugarice, samim tim nisam bila osudjena na nju konstantno.
E, onda smo, pre par godina, otišle na letovanje zajedno, ali takodje u većem društvu.
Ja sam je 15 dana posmatrala i zgražavala se. N puta je ispala i prema meni bezobrazna, ali da se svadjam s njom na letovanju, pa jš u stranoj državi- eee, pametniji popušta.
Čim smo se vratili u BG, moje druženje s njom se okončlo. Jednostavno, prestala sam da joj uzvraćam na tel. pozive, da izlazim s njom, prosto i jednostavno, prestala sam da je konstatujem.
I tako sa svakim.
I ovih dana sam u sličnoj situaciji, samo je u pitanju osoba sa kojim se družim skoro 20 godina. Doduše, poslednjih 6-7 godina,ona se vratolomno menjala, na gore. Drženje s njom je dugo po inerciji.
Ali, polako i to prestaje.
A klešove sebi ne dozvoljavam.A onog ko hoće da se svadja, zaobidjem. Bukvalno, iskuliram.
Jer, ipak, za svadju je potrebno dvoje. Akoje neću da se svadjam, ne kontam kako će me neko naterati na to.
Trudim se da svakog, mirno, postavim na svoje mesto. ( razume se, u odnosu na mene)
A razmenu mišljenja, pa čak i žustriju, ne doživljavam kao svadjanje.
Inače, najgori tip ljudi vam je (a ovim se prebacujem na neke druge ljude iz prošlosti) osoba koja će vam se kleti kako vas obožava i kako nikada nije imala takvog prijatelja. Koja će vam gram po gram skidati energiju i koja nije vaš prijatelj koliko ste vi njen terapeut.
Iako možda i iskrena, svakako za vas nepoželjna pojava. Osim ako vam je život sređen, srećni ste i imate sve što poželite..... Gospode kako sam umorna od raznih frikova![]()
Jbt ovo zvuči ko radikalska predizborna kampanja. Svi su grešni samo smo mi pošteni.![]()
@tema
Ne verujem da je uvek jedna strana kriva za raspad, bilo prijateljstva bilo veze.
![]()
Dobro, možda je to prejak izraz..... nikad ti niko nije učinio neku glupost za svoje zadovoljstvo, a da tebi onako baš pošteno šteti? Mislim, koliko sreće moraš da imaš da ti se tako nešto baš nikad ne desi? Bilo od prijatelja, bilo od poznanika...meni niko nikad nije zabio nož u ledja.. ne znam ni kako bi mogao, baš ne mogu da smislim takvu situaciju..