Takmičenje u književnom stvaralaštvu članova foruma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Generalno, nisam zagovornik stroge regulacije u pogledu forme ili teme, ali vidjećemo šta ostali misle.

Shvatam da će mnogi imati osjećaj da je neki rad koji su ranije postavili idealan za takmičenje, ali, nažalost, ne možemo prihvatiti radove koji su već bili predstavljeni forumskoj javnosti. Prije svega, time bi bilo prekršeno pravilo anonimnosti, a drugi problem je u tome što publika drugačije sudi o nečemu što je ranije već pročitala. Pošteno je da svi kandidati budu bodovani prema prvim utiscima čitalaca.

Nastavite da dajete mišljenja. Molim vas i da predlažete konkretne teme.
Nadam se da će se sve dovoljno iskristalisati negdje do pred kraj vikenda, kako bih mogao zvanično raspisati konkurs.

Tema određena, dužina proizvoljna - odnosno do granice max. broja karaktera, rok 3 dana.
Anonimno.
Pobednik zadaje temu.
U nekim drugim okolnostima predložila bih slobodnu temu, ali ovako će biti više izazova.

Odlicno predlozeno. Ja se prijavljujem u svakom slucaju. Ako bi se slalo slalo bi se u wordu, samo ne znam ko bi preuzeo odgovornost za regularnost karaktera i teme?

Tema određena, dužina proizvoljna - odnosno do granice max. broja karaktera, rok 3 dana.
Anonimno.
Pobednik zadaje temu.
U nekim drugim okolnostima predložila bih slobodnu temu, ali ovako će biti više izazova.

Poezija za test.Duzi rok. Nisu svi profesionalni pisci. Duzi rok. Ljudi ne zive na forumu...
Mozda ipak slobodna. Sta ako sad nemam ideju za temu Pakao, ali mi padne na pamet kad prodje konkurs a bude sad pa tema Raj...

Poslednja izmena:
Poezija za test.Duzi rok. Nisu svi profesionalni pisci. Duzi rok. Ljudi ne zive na forumu...
Mozda ipak slobodna. Sta ako sad nemam ideju za temu Pakao, ali mi padne na pamet kad prodje konkurs a bude sad pa tema Raj...

Да будем искрен, увијек сам помало сматрао да је оно што називају инспирацијом, често само изговор лијених писаца (и оних који се тако осјећају). Ако си иоле вјешт са ријечима, а вјерујем да јеси иначе не би био овдје, значи да си у стању да напишеш нешто на било коју тему, у било ком облику, само можда до сад ниси покушао, тако да ово може бити сјајна прилика (писање "под притиском" има својих добрих страна). Одређена идеја се може обликовати на милион начина, и, као што сам споменуо у претходној поруци, имам осјећај да би то могла бити и највећа вриједност овог "такмичења", та множина сензибилитета и стилова ухваћених у коштац са истим "мукама".

Skoro sam čitao neke Kišove eseje gde piše o nadahnuću i pisanju, tu spominje odlomak iz Manove knjige "Tonio Kreger":
Loše se radi u proleće, to je istina, a iz kojeg razloga?
Jer se oseća. I jer nije nikakav majstor onaj koji misli da stvaralac sme osećati.
Svaki pravi iskreni umetnik samo se smeška kad čuje tu naivnu zabludu nadrimajstora, smeška se možda melanholično, ali se ipak smeška.
Ako vam je odviše stalo do onoga što imate da kažete, ako vam srce za to odviše toplo kuca, možete pouzdano računati na potpun fijasko.
Postajete patetični, postajete sentimentalni, kao delo vaših ruku javlja se nešto tromo, nezgrapno ozbiljno, nesavladano, neironično, nezačinjeno, dosadno, banalno – a kraj svemu je ravnodušnost kod sveta, a kod vas razočaranje i jad…

tako da, nadahnuće iliti inspiracija, kako bi se ćešće reklo danas, pod uticajem engleskog jezika, nije najvažnije niti najbitnije, to je samo jedan trenutak. Ja sam znam po svojim radovima. Nekad imam odličnu ideju koju u tom poletu sprovedem rđavo, a nekada ona odstoji pa je posle bolje realizujem. No, nema tu baš određenosti i zakona, verujem da se i kod mnogih to razlikuje.
ali eto, isto tako sam prisustvovao jednoj vežbi književnog društva gde smo neočekivano dobili zadatak da napišemo na zadatu temu u roku od 15 minuta. Neverovatno je koliko originalnih ideja je nastalo u tako kratkom roku. Pod pritiskom se isto valjano može odraditi nešto :)

Skoro sam čitao neke Kišove eseje gde piše o nadahnuću i pisanju, tu spominje odlomak iz Manove knjige "Tonio Kreger":
Loše se radi u proleće, to je istina, a iz kojeg razloga?

)

Uvek ti imas neko opravdanje:D
Aj da ti lepo ovde stavis neku svoju stariju pricicu, iz novembra recimo jer je tada inspiracija najbolja:)
I ne samo za pisanje. Ruzan mesec, mrak, kisa , a coveku glava puca od ideja, zelja, predstava.

Uvek ti imas neko opravdanje:D
Aj da ti lepo ovde stavis neku svoju stariju pricicu, iz novembra recimo jer je tada inspiracija najbolja:)
I ne samo za pisanje. Ruzan mesec, mrak, kisa , a coveku glava puca od ideja, zelja, predstava.

Mart je meni najgori mesec. Osećam se kao žena u PMS-u, ne znam šta ću sa sobom. Po dnevniku to vidim, nagli preokreti raspoloženja iz dana u dan. A u samom danu, haos u glavi. Kako sve raste i buja, tako i u meni :mrgreen:
Sad je ovaj april malo podnošljiviji. Što se pisanja tiče, uvek mi isklizne glavna ideja, ode svojim putem. Jesen je drukčija, sprovedem ideju, pa kakva bila, ali ostanem dosledan.

Mart je meni najgori mesec. Osećam se kao žena u PMS-u, ne znam šta ću sa sobom. Po dnevniku to vidim, nagli preokreti raspoloženja iz dana u dan. A u samom danu, haos u glavi. Kako sve raste i buja, tako i u meni :mrgreen:
Sad je ovaj april malo podnošljiviji. Što se pisanja tiče, uvek mi isklizne glavna ideja, ode svojim putem. Jesen je drukčija, sprovedem ideju, pa kakva bila, ali ostanem dosledan.

April is the cruelest month, breeding
Lilacs out of the dead land, mixing
Memory and desire
..................

Elem, počnite sa predlaganjem konkretnih tema.

I još jedna važna stvar: hoćete li da budu dopuštene i poezija i proza, ili da krenemo samo sa poezijom, za prvi put?

Poslednja izmena:
April is the cruelest month...
..................

Elem, počnite sa predlaganje konkretnih tema.

I još jedna važna stvar: hoćete li da budu dopuštene i poezija i proza, ili da krenemo samo sa poezijom, za prvi put?

Ja sam ovde samo da predlazem, da pisem ne umem, a i proslo me vreme za pisanje. prosli su vec svi martovi i aprili.

Eto teme za pisanje.

April, mart, maj, novembar:)
Ajde Nevski prospekt i Direkt:)

April is the cruelest month, breeding
Lilacs out of the dead land, mixing
Memory and desire
..................

Elem, počnite sa predlaganjem konkretnih tema.

Ne bih mesala ...odlucite se samo da se krene sa prozom ili poezijom...
Prvo takmicenje neka bude proza a sledece poezija, ili obrnuto i tako redom..:)

Да будем искрен, увијек сам помало сматрао да је оно што називају инспирацијом, често само изговор лијених писаца (и оних који се тако осјећају). Ако си иоле вјешт са ријечима, а вјерујем да јеси иначе не би био овдје, значи да си у стању да напишеш нешто на било коју тему, у било ком облику, само можда до сад ниси покушао, тако да ово може бити сјајна прилика (писање "под притиском" има својих добрих страна). Одређена идеја се може обликовати на милион начина, и, као што сам споменуо у претходној поруци, имам осјећај да би то могла бити и највећа вриједност овог "такмичења", та множина сензибилитета и стилова ухваћених у коштац са истим "мукама".

Lenj sam. A i hobista sam. Ne sednem svake nedelje i da kazem e norma mi je da imam jednu pesmu nedeljno, vec u godinu dana ih napisem 4 i posle dve godine tajac. I najverovatnije i da bude konkurs ako se tema poklopi a nemam inspiraciju, prepisacu neku pesmu iz svoje arhive pa da vidim kako se primila u narodu (doduse malom broju naroda)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back