Tajno te ljubim, javno te kudim!

Nije tema o tome ko bi šta trpeo, nego mi nije jasno takvo ponašanje, ne mogu da dokučim da li se neko razbesni i nema kontrolu ili to radi namerno, testira, dresira kako već neko reče ili nešto treće.
Druga strana ne mora da bude ni glupa ni debil, prosto može da bude u čudu o kakvoj se zapravo predstavi radi.
Ili je jednostavno iskrena, i oseća naklonost i ne podnosi, ne znam da li je to moguće.

sve od navedenog je moguce, nego sam primetila da ljudi ponekad manipulisu na taj nacin a da toga zapravao nisu ni svesni

Nije tema o tome ko bi šta trpeo, nego mi nije jasno takvo ponašanje, ne mogu da dokučim da li se neko razbesni i nema kontrolu ili to radi namerno, testira, dresira kako već neko reče ili nešto treće.
Druga strana ne mora da bude ni glupa ni debil, prosto može da bude u čudu o kakvoj se zapravo predstavi radi.
Ili je jednostavno iskrena, i oseća naklonost i ne podnosi, ne znam da li je to moguće.

možda očekuje da druga strana skapira da je reč samo o igri (govorim o onom delu "za javnost") i da to prihvati kao deo neke zajedničke, šta znam, smicalice ili taktike manipulisanja drugima, dok privatno njihova priča teče bez ikakve drame i sasvim je ok.
on to ne predloži kao plan, nego možda podrazumeva da će druga strana prihvatiti kapirajući o čemu se radi i spontano pristati na taj igrokaz koji bi trebalo da bude zabavan..hm..trebalo bi da bude, ali nije svakome i nije uvek, jer u takvim situacijama nije baš svako voljan da glumata okolo neki hejt..ljudi sa određenim senzibilitetom ne vole da se poigravaju sa svojim osećanjima, da izigravaju neko ludilo ni u šali..nekome jednostavno, koliko god da je cool, neobičan, jedinstven, intrigantan..ne pašu takve detinjarije i onda tu dolazi do nesporazuma.

možda očekuje da druga strana skapira da je reč samo o igri (govorim o onom delu "za javnost") i da to prihvati kao deo neke zajedničke, šta znam, smicalice ili taktike manipulisanja drugima, dok privatno njihova priča teče bez ikakve drame i sasvim je ok.
on to ne predloži kao plan, nego možda podrazumeva da će druga strana prihvatiti kapirajući o čemu se radi i spontano pristati na taj igrokaz koji bi trebalo da bude zabavan..hm..trebalo bi da bude, ali nije svakome i nije uvek, jer u takvim situacijama nije baš svako voljan da glumata okolo neki hejt..ljudi sa određenim senzibilitetom ne vole da se poigravaju sa svojim osećanjima, da izigravaju neko ludilo ni u šali..nekome jednostavno, koliko god da je cool, neobičan, jedinstven, intrigantan..ne pašu takve detinjarije i onda tu dolazi do nesporazuma.
Mislim da nije u pitanju želja za zajedničkom igrom.

Poenta je da neki ljudi umeju da budu strašno otrovni i ako im možda nije to bila namera, prosto umeju da pogode tačno u ono šta najviše boli.
Nekad i smišljeno gadjaju tačno tu.
Ako ja javno tebe pljujem baš za ono šta sam isticao kao tvoje vrline dok sam ti iskazivao naklonost nasamo, onda je ili to bila foliraža ili namerno želim da te povredim upravo prekoretanjem svega kao u ogledalu.
Neko ko je koliko toliko svestan sebe i zna i svoje mane i vrline se neće uzdrmati previše ni kad ga hvale ni kad ga kude.
Ali kad im neko znači svakako boli do srži ovakvo ponašanje.
Upravo jer je prisustvo javnosti neka vrsta poziva na verbalni linč kad imaš publiku.
E sad zamisli kako se oseća ova druga strana dok pokušava da iskulira.

Poslednja izmena:
ako se pitas da li je jedno ili drugo,jos uvek nisi upoznao tu osobu kao licnost.da jesi,odgovor bi znao.
mozda to tema nije,ali je zanimljivo citati odgovore zena.pored toga,i dalje nisi odgovorio sta je dovelo do takvog ponasanja te osobe,ili i to ne znas.

ako se pitas da li je jedno ili drugo,jos uvek nisi upoznao tu osobu kao licnost.da jesi,odgovor bi znao.
mozda to tema nije,ali je zanimljivo citati odgovore zena.pored toga,i dalje nisi odgovorio sta je dovelo do takvog ponasanja te osobe,ili i to ne znas.

Nisam je dobro upoznao ali i jesam. Prilično je nejasan to odnos, onoliko koliko je znam ili mislim da je znam, moguće da je okidač bila izvesna distanca upravo jer mi nije bila jasna zbog tako naglih promena i iskazivanja ogromne naklonosti a onda ogromnog prezira.
Moguće da je to bio začaran krug, distanca jer se naglo menjaš, menjam se naglo jer postoji distanca.
Pod uslovom da je neko iskreno bio besan a nije se iživljao iz obesti, Mislim da nije u pitanju obest.Ili to želim da mislim jer mi tako odgovara.

tebe su kuci bas mazili? z:)

Šta tačno ovo znači? I kakve veze ima sa napisanim?
Svakako nije uobičajeno da nekog čas gotiviš, čas prezireš.
Ljudi bi morali da se dogovore prvo sa sobom šta misle.
Svakako je ovo jedna strana priče, u dilemi sam i zanima me mišljenje i drugih.
Lično ja ne bih i da sam iznerviran blatio sebe prvenstveno pred sobom samim i pljuvao javno nekog kome izjavljujem naklonost tajno.
Rekao bih šta imam da kažem nasamo i kad je ružno.
Ne bih tražio publiku. Zato me je zanimalo zašto je nekome potrebna publika da je ubedi da nekog preizre, kad ta ista publika nije ni znala ni da je gotivi navodno.
To bi trebalo da bude neka vrsta kazne ili iskren prezir, i to je ok kad se tako završi, ali kad se više puta ponove te različite faze, suprotnih emocija pa nije mi jasno iskreno.

Poslednja izmena:
pa roditelji te i vole,ali te i grde.tebe izgleda nisu puno grdili.kada osecas prema nekome nesto postoji citav spektar emocija,a u zavisnosti od raznih cinilaca odredjena emocija se aktivira.ako te neko grdi,ne znaci da te taj neko i ne voli.
javni prezir je postojao oduvek,od kada je sveta i veka.cilj mu je ponizenje.zena je ponizila muza time sto ga je prevarila,drustvo bi je zbog toga kamenovalo.razmisli koji tvoji postupci dovode do takve emocije.niko te nece poniziti bez razloga.
niko te nece obasipati ljubavlju 24/7. to je nerealno.

Back