Tajno te ljubim, javno te kudim!

Eugene Simonet

Primećen član
Banovan
Poruka
534
Voleo bih da čujem vaše mišljenje o jednoj za mene zanimljivoj pojavi, o jednom stilu ponašanja prema osobi koja vam se navodno dopada, kada je tajno, kad ste nasamo obasipate neverovatnom naklonošću i pažnjom i jednakim intezitetom je zasipate besom i prezirom javno, kad vam nije nešto po volji.
Tu čudnovatu pojavu sam primetio i u realu ali i kada se radi o nekim interakcijama u virtuelnom svetu.

Šta to nagoni ljude da se tako dvolično i bezobrazno ponašaju, bez imalo straha da će onaj ko je na meti takve "ljubavi" i "mržnje" to raskrinkati?
Kakvu satisfakciju neko dobija na taj način i šta bi bio cilj takvog ponašanja?

Da li je neko kome je to upućeno i to posmatra sa velikom tugom ali bez želje da reaguje dok se to dešava ponosan ili glup?

Da li smatrate da treba ostati dostojanstven i iskulirati takvo zaprepašćujuće ponašanje ili klepiti par verbalnih vaspitnih dotičnoj/om?
Ko je tu lud a ko glup? Ko je tu ponosan a ko se ponižava zapravo?
Drugi nisu bitni, zanima me ova priča sa stanovišta osobe koja je na meti takve LJubavo-mržnje, Mržnjo-ljubavi i osobe koja to sve velikodušno pruža iznenadno menjajući svoje stavove.

they're terribly moody
then all of a sudden turn happy
but, oh, to get involved in the exchange
of human emotions is ever so satisfying

there's no map and
a compass
wouldn't help at all

human behaviour

Javno ljubim i javno kudim.

P.S. A sta to ima veze?

To je fer, javno ljubiti i javno kuditi, svakako nije normalno nekome tajno iskazivati ljubav a javno ga pljuvati.
Da li smo u tom slučaju nesigurni, zli ili nas zanima odanost druge strane, obzirom da jednim potezom ljubitelja-kuditelja može da raskrinka?

U čemu je poenta te igrarije?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatila temu:

Osoba ima razloga i da te voli i da te ne voli (nesto ti zamera)

dakle,nije cist odnos.

1. Discantirati se od takve osobe

2. Odrzavato kontakt uz obostranu zelju da odnos ipak opstane (ljubavni ili prijateljski), i ceniti pozitivne stvari, a negativne ignorisati,potiskivati itd.

3. Suociti osobu sa argumntima - Zasto mi se ulizujes u lice, a posle pricas svasta nesto o meni ?
I onda biti spreman da cujes kako te osoba - i prihvata i odbacuje , i zbog cega ^^

Hahaha, kako sam ga sada izanalizirala :zcepanje:
Daljih opcija nema :lol:

Pa u privatnom zivotu ne moze da nas "raskrinka" jer nas ocigledno voli bas takve ( i u tome nema niceg loseg), a u virtuelnom - ne znam, mozda da pitas neke koji idu za postovima druge osobe, takoreci skakucu.

Tema nije o nekome ko skakuće u realu ili virtualu za nekim, nego o odnosu gde neko menja svoje ponašanje u sekundama i izjavljuje dijametralno suprotne stvari.
Diskutabilno je da li neko može dugo da voli takve ljudi naročito u realnim odnosima, osim ako je nenormalan.
U virtuelnim bi čovek mogao duže da posmatra takvu predstavu a da ne mora da reaguje, zapravo može lakše da svoj ego stavi pod kontrolu i spozna dublje drugu stranu i njene motive, ili bar pokuša.
Zanima me sa tačke gledišta ljubitelja- kuditelja šta bi to on/a mogli da dobiju takvim sumanutim ponašanjem?

njaoow napusavanje:heart:
Da, posle koga opet padaš u zanos od ljubavi koja te obuzima, i tako u krug.
Svakako se ne radi ni o kakvoj ljubavi zaista, a tema je otvorena jer me prosto fasciniraju motivi takvog ponašanja.
Nekog voliš, nekog mrziš, prema nekome si ravnodušan, šta je u osnovi ove potrebe da uzdižeš i gaziš?
Kompleksi, bespomoćnost ili potreba za iživljavanjem?

Tipičan kukavičluk i ne stajanje iza onoga šta misliš i osećaš. Slabost karaktera i da se uhvatiš u koštac s nekim stvarima. Vetrometinu i jedenje go*vana je svakako zabavnije prepustiti drugima.

Što mislim ovako, mislila bih i javno, i tajno, ako tajno uopšte i postoji, pošto mi nije najjasniji termin, jer ja nemah problem da stanem iza onoga šta tu ili pišem ili se ponašam u realu, kao i da podnesem sve, što iz toga može da proistekne, od recimo konsekvenci pa do možda onoga, za šta treba imati herca, pa istupiti. Ja se isponizih maksimalno, verujući da ne može jedan nesporazum i sujeta tako prokleta velika u nekoga, sve to da izazove.

Prosto i jednostavno, nemanje doslednosti. Ako nešto misliš, osećaš, tako i radiš, time se vodiš i tako delaš, taman da se svet urušava. Ako ti je bitniji utisak, šta će publika reći, šta će masa reći, na šta će marva reagovati...onda je svakako da će to biti sve samo ono šta nije, dobrim izvrnuto, zabaškareno, predstavljeno poptpuno petim, s nemogućnošću da ikada i izađe na videlo, a da ti nemaš kasnije neprijatnosti zbog toga.

Lako je biti jak, jaka...ako imaš moć. Način da ućutkaš. Slažeš. Zamandaljiš. Kako nije, boli glava. Samo nema potrebe. Jer možeš da zabraniš Peri, Miki ili Aci, ali ne možeš da izbrišeš sve. Sve ljude koje si sretao, sve šta si recimo napisao/la, sve gde si dolazio/la, sve šta slikano je...u globalu, jadno je, da jadnije ne može biti. Prvo je očaj, tragikomedija, neverica, onda žal, pa opet neverica, tuga i na kraju, smao ostane prezir. Nađeš se u nebranom grožđu možda, gde nema ni kraja ni početka. Brljica, s tačkom, crna knjiga i "dosije" nepoželjna a u stvari taj ko laprda je sve zakuvao. I onda kao svi zaboravimo sve, pa posle nekog vremena sve ispočetka, da bi ispalo i podržalo tezu da je tako kako je, a u stvari džaba je, jer šta god mi radili, svi mi znamo i šta je šta, i ko je ko, i kako je sve šlo, ide ili će ići, tako da nema potrebe, jer postaje sdaa već jadno smešno. Nije samo više smešno.

Ne znam šta je cilj, takvima. Verujem da en može ništa biti dobro, čim je destrukcija.

Posmatram s velikom tugom i ispadam glupa. Šta bih drugo, pa ja radila. Neka sam ja "glupa". U mojoj je prirodi bilo da reagujem, ko se miri na laž, na klevetu. Onda digneš ruke, jer ja znam šta znam i nema potrebe da se bahćemo s tim.

Trebala sam da ne primećujem, trebalo je da me ne dotiče...ali sve ipak jeste, kako nije. Dušu mi pojelo. Nema tu vaspitnih, samo se povukoh. Nisam ja taj "fah i kapacitet" da u istom mogu da se merih s njima.

Ko? Ja. I "Luda i glupa". "Luda" da se žderem. "Luda" da me nervira. I sve to zajedno opet, da dignem ruke na vreme.

Ponos nema veze s tim, jer izeš ti sve na ovome svetu, ako ti nekoga "duhovno" smeteš tako, da ga više kasnije nema, u nekim stvarima. Ponosan čovek, ne radi takve stvari, samo sujetne osobe.

U jednom momentu..dok te sve to klepa tako fenomenalno slatko...jednog dana digneš ruke i ravno ti je, kao ludaku. Nemaš više ni snage, ni volje, ni želej. Vidiš da ne ide, da ne vredi, da ne možeš ni pokazati, ni dokazati, još manje stišati stvari, jer ej sve zakuvano dobrim ranije i dobrim na dve strane...i maneš se ćorava posla.

U momentu deluješ patetično, kao neko ko se maksimalno ponižava, ko nema svoje ja i dostojanstvo. I takvim i deluje, jer nemaš mogućnosti da kažeš sve, i tada bi sve dobilo drugačiji tok. Vremenom shvatiš, da što se mora nije teško, kao i da je sve to sastavni deo života.

Bitno iz svega toga je...kako će se ko i kakvim pogledmo gledati nakon toga doveka u jutarnje ogledalo.

Po tome ćemo znati, ko je ljubio bilo tajno bilo javno a ko je gazio sramno ili bajno.

Budi džek, pa radi sve to javno što radiš i tajno. Upravo što je pola - pola, je dokaz kakvog je to - kova. Pardon, "kova".
:bye:
Awwwe Jeco medice jedna sto lolis iluzije:heart:

Da, posle koga opet padaš u zanos od ljubavi koja te obuzima, i tako u krug.
Svakako se ne radi ni o kakvoj ljubavi zaista, a tema je otvorena jer me prosto fasciniraju motivi takvog ponašanja.
Nekog voliš, nekog mrziš, prema nekome si ravnodušan, šta je u osnovi ove potrebe da uzdižeš i gaziš?
Kompleksi, bespomoćnost ili potreba za iživljavanjem?
pa neki visi ciljevi kesh ,experiment, hrana ega vecinom su takvi odnosi jedno mislis drugo pricas trece radis

pa neki visi ciljevi kesh ,experiment, hrana ega vecinom su takvi odnosi jedno mislis drugo pricas trece radis
U ovom slučaju ne postoje motivi tog tipa, keš, seks i sl, polje odigravanja je neka emocionalna dobit.
Neko pokazuje izuzetnu nestabilnost ili se i radi o nekoj vrsti eksperimenta kako si rekao.

- - - - - - - - - -

bolestan odnos u kojem neko od "aktera" ispituje granice trpeljivosti onog drugog misleći da tako stavlja njegovu/njenu ljubav na probu,
u stvari neprestano manipuliše i emotivno zlostavlja, a pre svega ni za qurac ne poštuje.

Ispitivanje granica i potpuno nepoštovanje, slažem se.
Koja je dobit? Ja imam moć ili nešto drugo?

Ukratko, znaci da ne valjas ali da te iz nekog razloga i dalje voli, prihvata, pomirio/la se sa sudbinom, mozda "digla ruke od tebe".

I u tom slučaju, ljudi kude tajno, kad su nasamo, ne ponižavaju tog nekog koga vole javno.
Recimo da ti ja ovde u privatnim porukama izjavljujem naklonost i želju da budeš moja a javno te provociram i pljujem šta bi mislila o meni?
Ne u smislu simpatičnih provokacija nego pljuvanje i vredjanje, obično tačno na onim tačkama koje sam provalio ili samo istripovao da su zaista tvoje slabe tačke?

Da se zaista znamo, mislila bih da me volis (ako je to neko uobicajeno kudjenje, zadirkivanje).

opet zensko sve konta :lol: ovi muski pojma nemaju :roll:

ja recimo mogu da pljujem nekog koga volim ako me je povredio... i javno negodujem, naravno..
jer ako me je povredio znaci da ga volim jer da ga ne volim onda me nebi nista od njega ni doticalo a jos manje povredilo...:confused:

mislim mozda sam ja nenormalna al meni je to normalno :confused:

Mozda je jedna glupa a druga luda? :lol:

- - - - - - - - - -

Da se zaista znamo, mislila bih da me volis.

Mislim da tome posvecujes vecu paznju nego sto treba.

Mislila bi da te volim bez obzira na brutalnost tih reči?

Brutalnost ili ne, to je sad diskuabilno, kako za koga, ali ipak, zar to ne bi smatrala nekom vrstom izdaje i prezira?
I kako bi reagovala? Da li možeš sebe da vidiš kako ponosno kuliraš i ako ti se svaka moja reč zabada kao nož u srce ili bi konačno poludela i nešto mi javno odgovorila?

I u tom slučaju, ljudi kude tajno, kad su nasamo, ne ponižavaju tog nekog koga vole javno.
Recimo da ti ja ovde u privatnim porukama izjavljujem naklonost i želju da budeš moja a javno te provociram i pljujem šta bi mislila o meni?
Ne u smislu simpatičnih provokacija nego pljuvanje i vredjanje, obično tačno na onim tačkama koje sam provalio ili samo istripovao da su zaista tvoje slabe tačke?
Mene Pink.Pearl optuzila bas za to .
Bio sam shokirat !:huh:

ne treba da te zanima

Ne treba ali me zanima.

Kako bi ti reagovala u ovakvoj situaciji?

Da li je čovek koji to iskulira dostojanstven ili glup?
Mislim da upravo treba da iskulira, i da svaka reakcija u tom slučaju jeste pridruživanje i hvatanje u kolo sa kuditeljem, bez kraja i konca.
Na neki način osoba koja je dobijala i takvu "ljubav" i takvu "mržnju" je bila odana tom odnosu kakav god bio.

Back