- Poruka
- 534
Voleo bih da čujem vaše mišljenje o jednoj za mene zanimljivoj pojavi, o jednom stilu ponašanja prema osobi koja vam se navodno dopada, kada je tajno, kad ste nasamo obasipate neverovatnom naklonošću i pažnjom i jednakim intezitetom je zasipate besom i prezirom javno, kad vam nije nešto po volji.
Tu čudnovatu pojavu sam primetio i u realu ali i kada se radi o nekim interakcijama u virtuelnom svetu.
Šta to nagoni ljude da se tako dvolično i bezobrazno ponašaju, bez imalo straha da će onaj ko je na meti takve "ljubavi" i "mržnje" to raskrinkati?
Kakvu satisfakciju neko dobija na taj način i šta bi bio cilj takvog ponašanja?
Da li je neko kome je to upućeno i to posmatra sa velikom tugom ali bez želje da reaguje dok se to dešava ponosan ili glup?
Da li smatrate da treba ostati dostojanstven i iskulirati takvo zaprepašćujuće ponašanje ili klepiti par verbalnih vaspitnih dotičnoj/om?
Ko je tu lud a ko glup? Ko je tu ponosan a ko se ponižava zapravo?
Drugi nisu bitni, zanima me ova priča sa stanovišta osobe koja je na meti takve LJubavo-mržnje, Mržnjo-ljubavi i osobe koja to sve velikodušno pruža iznenadno menjajući svoje stavove.
they're terribly moody
then all of a sudden turn happy
but, oh, to get involved in the exchange
of human emotions is ever so satisfying
there's no map and
a compass
wouldn't help at all
human behaviour
Tu čudnovatu pojavu sam primetio i u realu ali i kada se radi o nekim interakcijama u virtuelnom svetu.
Šta to nagoni ljude da se tako dvolično i bezobrazno ponašaju, bez imalo straha da će onaj ko je na meti takve "ljubavi" i "mržnje" to raskrinkati?
Kakvu satisfakciju neko dobija na taj način i šta bi bio cilj takvog ponašanja?
Da li je neko kome je to upućeno i to posmatra sa velikom tugom ali bez želje da reaguje dok se to dešava ponosan ili glup?
Da li smatrate da treba ostati dostojanstven i iskulirati takvo zaprepašćujuće ponašanje ili klepiti par verbalnih vaspitnih dotičnoj/om?
Ko je tu lud a ko glup? Ko je tu ponosan a ko se ponižava zapravo?
Drugi nisu bitni, zanima me ova priča sa stanovišta osobe koja je na meti takve LJubavo-mržnje, Mržnjo-ljubavi i osobe koja to sve velikodušno pruža iznenadno menjajući svoje stavove.
they're terribly moody
then all of a sudden turn happy
but, oh, to get involved in the exchange
of human emotions is ever so satisfying
there's no map and
a compass
wouldn't help at all
human behaviour