Tajne Kaabe [Centar svijeta!]

Batali diskusiju o Hristosu koga ni ne poznaješ. Šta tačno u prevodu znači musliman, islam i Alah?

Znam o Isusu vise nego ti, vjeruj. Sto? Ne odgovara ti da predjemo na hriscanstvo. Stah od saznanja? Ne brini, necu navoditi neistine. Kad je Biblija u pitanju to nije potrebno.

Islam - apsolutno predavanje Bozijoj volji (zamisli i Isus je ovo govorio!)
musliman - onaj koji se predaje u potpunosti Bozijoj volji, koji vjeruje u Jednog i Jedinog Boga, sve poslanike, knjige, meleke, Sudnji dan.
Allah je jedno od 99 ima Jednog i Jedinog Boga. Allah je Onaj osim koga drugog boga nema.

E sada mi ti odgovori...

Kazes vezujem islam za embrione. Zar ne pise u Bibliji da zena ima spermatozoide!? (Levitski zakon, 12. poglavlje, 1. i 2. stih)
(ne slucajno... Ovo je ucenje starih Grka)

Znam o Isusu vise nego ti, vjeruj. Sto? Ne odgovara ti da predjemo na hriscanstvo. Stah od saznanja? Ne brini, necu navoditi neistine. Kad je Biblija u pitanju to nije potrebno.

Islam - apsolutno predavanje Bozijoj volji (zamisli i Isus je ovo govorio!)
musliman - onaj koji se predaje u potpunosti Bozijoj volji, koji vjeruje u Jednog i Jedinog Boga, sve poslanike, knjige, meleke, Sudnji dan.
Allah je jedno od 99 ima Jednog i Jedinog Boga. Allah je Onaj osim koga drugog boga nema.

E sada mi ti odgovori...

Kazes vezujem islam za embrione. Zar ne pise u Bibliji da zena ima spermatozoide!? (Levitski zakon, 12. poglavlje, 1. i 2. stih)
(ne slucajno... Ovo je ucenje starih Grka)

Ne, već zato što je ovo tema o kibli i onome što njoj pripada. Ti si je postavio, pa se toga i drži.

Isus to nije govorio, već je propovedao ljubav prema Bogu. Da li znaš dva osnovna zakona koja nam je Isus doneo i koji su temelji (ili bi bar trebali to da budu) hrišćanstva?

Da ne misliš da idem off topic: ovo te pitam samo da bi mi rekao šta je to, u odnosu na te zakone, Muhamed novo doneo.

Moje mišljenje je da Isus nije svoj život položio za sve naše grehe, već je Isus svoj život položio za one ljude koji su se iskreno u svom srcu pokajali za učinjene grehe. I njima je oprošteno. Oni pak, koji se u svom srcu iskreno nisu pokajali, njima nije oprošteno, niti će biti oprošteno i takvi žanju rđave plodove svojih dela, jer zlo je rđavo. U tom smislu se kaže da su takvi unapred osuđeni, jer ne mogu da žanju dobre plodove svojih dela, jer su sejali rđavo seme.

Jedan od vasih najvecih ucenjaka Dr. Roberta Douglasa ne misli tako. Vec samtra da je Isus zrtvovan za sve.

Evo pogledaj debatu izmedju islamskog ucenjaka Ahemda Deedata i hriscanskog ucenjaka Roberta Douglasa. Tema: Isusovo raspece, cinjenica ili fikcija?

Evo prvi dio. Ostalih 16 odmah nadovezanih na ovaj klip na YT mozes sam pronaci.

Ne, već zato što je ovo tema o kibli i onome što njoj pripada. Ti si je postavio, pa se toga i drži.

Isus to nije govorio, već je propovedao ljubav prema Bogu. Da li znaš dva osnovna zakona koja nam je Isus doneo i koji su temelji (ili bi bar trebali to da budu) hrišćanstva?

Da ne misliš da idem off topic: ovo te pitam samo da bi mi rekao šta je to, u odnosu na te zakone, Muhamed novo doneo.

Ja znam da hriscani govore samo o ljubavi... Ljubavi... Ljubavi... I nekakvom spasenju kroz Isusa ili Isusovu krv. Nevazno...

Nego za prvo receno... Zar ne pise u Bibliji:

„Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao.“ (Ivan 5, 30)

Razmisli o ovom stihu.

пет дневних молитви преузели сте од хришћана, ццц...
1.часови
2.јутрење
3.литургија
4.вечерње
5.полуноћница
као и увек, копирате ...:sad2:

Ako Tvoj komšija mnogo voli svoju ženu i pazi je i mazi, i Ti vidiš da je to dobro i po ugledu na njega počneš da voliš svoju devojku i paziš je i maziš, da li misliš da je loše ako kopiraš svog komšiju?

Ovo lici kao da vodis racuna da tema ne ide u off topic. (kako da ne)
OK.
Nisam htio da ti odgovaram jer ovo znaci da nisi procitao uvodni post i odgledao klipove.
Zbog toga... Ne bih da se ponavljam. Sve pise u prvoj poruci. Prvi klip je presudan. (eto klip se zove "Tajne Kaabe")
Izgleda da ni ti nisi pročitao uvodnu poruku inače bi umeo da mi odgovoriš.
Dakle, možeš li ukratko, po stavkama, da mi navedeš šta se tačno smatra tajnama Ka'abe? Da ili ne? :ceka:

Ovo je veoma interesantno samo ako nije u pitanju montaza?
INace ja sam hriscanin i verujem u boga kao hriscanin jer sam rodjen kao hriscanin i zato sto sam ja licno izabrao i ne pljujem muslimansku veru jer oni tako vide boga na malo drukciji nacin a od skoro sam video da ima daosta slicnosti.Ne nazivam muslimane nevernicima kao sto vecina tako nazivaju mene, ne mrzim muslimane i nemam nista protiv njihovu veru.Ja mislim da ti muslimani sto pale i ruse crkve nisu nista bolji od onih nasih sto lome sopstveni grad i kriju masovne grobnice...To su po meni nevernici jer su lakoverni i lako je u njima probuditi zlo i zao mih je njih sto padaju pod uticaj politike, politicara koji iskoriscavaju narod veru da bi ostvarili svoje ciljeve...

Ne bih da se ponavljam.
Šta da ponavljaš kada nisi napisao ni prvi put o čemu je reč? :dontunderstand:

Sve pise u prvoj poruci. Prvi klip je presudan. (eto klip se zove "Tajne Kaabe")
O, radosti... demoliranje YouTube snimka...:roll:
Dakle:
  • 01:09 "...hiljadama godina..." - dakle reč je svetom mestu koje je poštovano pre islama, a koje je islam samo uzurpirao
  • 01:43 hadron nije "posebni dizajn Univeruma", nego zajedničko ime za subatomske čestice, sastavljene od kvarkova (barioni imaju 3, a mezoni 2) i broj 1, 618 sa istima nema veze
  • 01:44 - 04:05 osnovne informacije o zlatnom preseku, koje služe da ne tako obrazovanu publiku dovedu u stanje u kojem je susceptibilna za podvale, jer se činjenice pokušavaju povezati sa nebulozoma koje slede, tj. klasična tehnika prodaje u kojoj se kupcu iznose tačna tvrđenja koje ovaj prihvata sve dok mu se ne ponudi sama roba, koju ovaj prihvata po inerciji.
  • 04:05 Zemlja nema tačku zlatnog preseka
  • 04:48 svakako zanimljivo, ali: 1) na Zemlji postoji bezbroj tačaka za koje važi isto, 2) Meka je bila naseljena mnogo pre islama
  • 05:09 Čudo? Koje čudo? :dontunderstand:
  • 05:16 zlatna sredina prema položaju svetskih jezika?! :eek: Očito svesni niste da se broj govornika različitih jezika, kao i sami jezici, neprekidno menja, a da jezici nastaju i da nestaju; da ne ulazimo u migracije stanovništva
  • 05:30 opet: 1) na Zemlji postoji bezbroj tačaka za koje važi isto, 2) Meka je bila naseljena mnogo pre islama
  • 06:00 još jednom, ne postoji tačka zlatnog preseka Zemlje, a samo u jednom od svih sistema mapiranja Meka ima zlatni presek po geografskoj dužini.
  • 06:47 ah, dražesno... a pomerimo li se sekundu na istko ili na zapad, Meka prestaje da bude tačka zlatnog preseka. Kao što sam već napisao:na Zemlji postoji bezbroj tačaka za koje važi isto
  • 07:43 ne znam arapski, pa da vam verujem na reč... i šta to tačno dokazuje?
    Na koji način se uklapa u sve ovo tvrdnja o avramskom bogu? :dontunderstand:

Znači tajna Ka'abe je to što njen položaj ima vrednost zlatnog preseka, kao i bezbroj drugih tačaka na Zemlji? :dontunderstand:
To je tajna?! :hahaha:

Šta da ponavljaš kada nisi napisao ni prvi put o čemu je reč? :dontunderstand:

O, radosti... demoliranje YouTube snimka...:roll:
Dakle:
  • 01:09 "...hiljadama godina..." - dakle reč je svetom mestu koje je poštovano pre islama, a koje je islam samo uzurpirao
  • 01:43 hadron nije "posebni dizajn Univeruma", nego zajedničko ime za subatomske čestice, sastavljene od kvarkova (barioni imaju 3, a mezoni 2) i broj 1, 618 sa istima nema veze
  • 01:44 - 04:05 osnovne informacije o zlatnom preseku, koje služe da ne tako obrazovanu publiku dovedu u stanje u kojem je susceptibilna za podvale, jer se činjenice pokušavaju povezati sa nebulozoma koje slede, tj. klasična tehnika prodaje u kojoj se kupcu iznose tačna tvrđenja koje ovaj prihvata sve dok mu se ne ponudi sama roba, koju ovaj prihvata po inerciji.
  • 04:05 Zemlja nema tačku zlatnog preseka
  • 04:48 svakako zanimljivo, ali: 1) na Zemlji postoji bezbroj tačaka za koje važi isto, 2) Meka je bila naseljena mnogo pre islama
  • 05:09 Čudo? Koje čudo? :dontunderstand:
  • 05:16 zlatna sredina prema položaju svetskih jezika?! :eek: Očito svesni niste da se broj govornika različitih jezika, kao i sami jezici, neprekidno menja, a da jezici nastaju i da nestaju; da ne ulazimo u migracije stanovništva
  • 05:30 opet: 1) na Zemlji postoji bezbroj tačaka za koje važi isto, 2) Meka je bila naseljena mnogo pre islama
  • 06:00 još jednom, ne postoji tačka zlatnog preseka Zemlje, a samo u jednom od svih sistema mapiranja Meka ima zlatni presek po geografskoj dužini.
  • 06:47 ah, dražesno... a pomerimo li se sekundu na istko ili na zapad, Meka prestaje da bude tačka zlatnog preseka. Kao što sam već napisao:na Zemlji postoji bezbroj tačaka za koje važi isto
  • 07:43 ne znam arapski, pa da vam verujem na reč... i šta to tačno dokazuje?
    Na koji način se uklapa u sve ovo tvrdnja o avramskom bogu? :dontunderstand:

Znači tajna Ka'abe je to što njen položaj ima vrednost zlatnog preseka, kao i bezbroj drugih tačaka na Zemlji? :dontunderstand:
To je tajna?! :hahaha:

Kako si samo ovo lijepo ispisao... :roll: Vjerovatno si ovo dugo pisao cim se postavio pitanje 15 puta! :lol:
Steta sto je apsolutno neargumenovano. Samo negiras, a to je prilicno (da ne napisem, izbrisace Barbara :lol:)
Ako nisi vidio, ne kaze sa da ne moze bi BEZBROJ tacaka, vec da postoji jedna po vertikali, dijagonali... Pa i u samoj Arabiji. Nisam ti ja kriv sto ti se ne svidja i sto ne razumijes.
Mekka jeste i bila naseljena mnogo prije Objave Muhammedu a.s.. Ali nije prije islama. Isus je sirio islam. Mojsije takodje. Tako sve do Adema a.s. A samu Kaabu su napravili Abraham i Isamail. Tako da ti sve to pada u vodu. Truth hurts, inace ne bi odgovorio ti ni na jednu moju poruku. Vozdra

Po tebi, trebao je da dozvoli da ga ubiju i da ti sada ovdje mene ne moras da trpis, a? Genijalno, nema sta.
Prorok treba da sprovede Božju volju.Prorok treba da vodi računa da prenosi Božje reči,a ne da vodi računa o sopstvenom životu.Koga Bog treba toga Bog i štiti.Kada prorok završi svoju svrhu na zemlji biva pozvan od Boga,i tu prorok nema pravo da se suprostavlja i da se otima Božjoj volji da bi sačuvao svoj život i po ceni da svoju dušu preda šejtanu čineći zla,nasilja i ubistva. Zar Isus trebao da se preda šejtanu i da čini zla kako bi sačuvao svoj život? Zar Isus nije imao prava da se brani oružjem,silom i nasiljem?Zar Isus nije dopustio da ga ubiju kako bi ostao veran Bogu jedinome i da ono što je propovedao pokaže i delima? Ko veruje u Boga,ne boji se smrti,ne suprostavlja se Bogu gubeći veru u Boga i plašeći se svog života. Lepo reče Isus,ko želi sačuvati svoj život,izgubit će ga,a ko želi da izgubi svoj život radi Boga,sačuvaće ga. Muhamed u primeru pokazao upravo suprotno,da je njemu važniji svoj život od vere u Boga,i da bi sačuvao svoj život sklopio pakt sa šejtanom da bi činio zla,nasilja i ubijanja i da vodi osvajačke ratove.To sigurno nije Bog dopuštao ili podsticao kod njego.Pa ti vidi...

Ti cinis dobra djela. Zbog koga? Boga? NE! TI BOGU NE TREBAS! Ako hoces da cinis dobro, radi i dobices nagradu. Ako ne, goreces. SVE STO RADIS ZBOG SEBE RADIS, OSIM NEKE STVARI! ALI SVE STO RADIS RADIS U IME BOGA! U IME ALLAHA JEDINOG! Nadam se da je ti je odgovor ok. poz

Dobra dela činim kako bi spasio svoju dušu,jer na velikom sudu po delima će nam se suditi. Takođe naša vera u Boga bez dobra dela,ne vrede ništa.A i u Kuranu stoji da će nam se suditi po delima.Stoga je sve jasno.

NIje jedini prorok koji je to radio....

A koji je to prorok koji dok je bio prorok činio zla,nasilja i ubijanja u Bibliji?
Ako misliš na apostola Pavla,treba da znaš da posle spoznaje Boga i pokajanja,posvetio se potpuno Bogu i u njegovom životu više nije bilo nasilja i zla.To je primer da i najveći grešnik kao Rimski vojnik posle iskrenog pokajanja i ne činnjenje zla može zaslužiti carstvo nebesko.
A dali se Muhamed pokajao kada spoznao Boga? Narvno da ne. Kao navodni prorok za vreme proročkog života činio nasilja,ubijanja,zla i pljačkanja do kraja života i pokazao kako ne valja činiti iskrenom i pravom verniku Božjem.

Kako si samo ovo lijepo ispisao... :roll: Vjerovatno si ovo dugo pisao cim se postavio pitanje 15 puta! :lol:
Steta sto je apsolutno neargumenovano. Samo negiras, a to je prilicno (da ne napisem, izbrisace Barbara :lol:)
Ako nisi vidio, ne kaze sa da ne moze bi BEZBROJ tacaka, vec da postoji jedna po vertikali, dijagonali... Pa i u samoj Arabiji. Nisam ti ja kriv sto ti se ne svidja i sto ne razumijes.
Mekka jeste i bila naseljena mnogo prije Objave Muhammedu a.s.. Ali nije prije islama. Isus je sirio islam. Mojsije takodje. Tako sve do Adema a.s. A samu Kaabu su napravili Abraham i Isamail. Tako da ti sve to pada u vodu. Truth hurts, inace ne bi odgovorio ti ni na jednu moju poruku. Vozdra
Ma po tebi je i krivi Stojko širio islam i to neobrezan... :roll:
Nego, hoćeš li objasniti na koji način je tajna Ka'abe to što ima zlatni presek jednako kao i bezbroj drugih tačaka n Zemlji? :dontunderstand:

Zar ti stvarno misliš da Isus činio ono što vi mulsimani danas činite?

Ne. Allah mu nije naredio iste stvari. Razlicita vremena, razlicita iskusenja. Issa a.s. je rodjen bez oca (ko ne vjeruje u ovo nije musliman!) Lijecio je gluve, slijepe... Dizao iz mrtvih! Sve je to ok! Ali je samo poslanik i nije razapet na krst. (o ovome postoje jasni dokazi... Uskoro nova tema. :) :) )

Prorok treba da sprovede Božju volju.Prorok treba da vodi računa da prenosi Božje reči,a ne da vodi računa o sopstvenom životu.Koga Bog treba toga Bog i štiti.Kada prorok završi svoju svrhu na zemlji biva pozvan od Boga,i tu prorok nema pravo da se suprostavlja i da se otima Božjoj volji da bi sačuvao svoj život i po ceni da svoju dušu preda šejtanu čineći zla,nasilja i ubistva. Zar Isus trebao da se preda šejtanu i da čini zla kako bi sačuvao svoj život? Zar Isus nije imao prava da se brani oružjem,silom i nasiljem?Zar Isus nije dopustio da ga ubiju kako bi ostao veran Bogu jedinome i da ono što je propovedao pokaže i delima? Ko veruje u Boga,ne boji se smrti,ne suprostavlja se Bogu gubeći veru u Boga i plašeći se svog života. Lepo reče Isus,ko želi sačuvati svoj život,izgubit će ga,a ko želi da izgubi svoj život radi Boga,sačuvaće ga. Muhamed u primeru pokazao upravo suprotno,da je njemu važniji svoj život od vere u Boga,i da bi sačuvao svoj život sklopio pakt sa šejtanom da bi činio zla,nasilja i ubijanja i da vodi osvajačke ratove.To sigurno nije Bog dopuštao ili podsticao kod njego.Pa ti vidi...

Dobra dela činim kako bi spasio svoju dušu,jer na velikom sudu po delima će nam se suditi. Takođe naša vera u Boga bez dobra dela,ne vrede ništa.A i u Kuranu stoji da će nam se suditi po delima.Stoga je sve jasno.

Tebi nije dobro... :hahaha: Aj na hladjenje!

P.S.
Koliko znam Isus je zabranjivao predrasude. Dakle, nisi dobar hriscanin! Sram te bilo!

Ovo da je Isus sirio islam je totalna nebuloza i strasno manipulisanje cinjenicama.Odmah se pozivate na znacenje reci i slicno,sto nema veze sa zivotom,islam je postao kad je Muhamedu (navodno) objevljen Kuran i to je to.isus nije sirio islam,Mojsije nije sirio islam.Avram nije sirio islam.To sto su oni propovedali ima slicnosti sa islamom(pokoravanje jednom Bogu,cist monoteizam i slicno) ali to NIJE islam i tacka.

Back