fighter vs 9/11
Ističe se
- Poruka
- 2.239
Lopta, samo malo jajasta.![]()
U Bibliji pise na jednom mjesu da je zemlja ravna. Na drugom da je okrugla.
To su 2 greske...
U Kur'anu pise da je elipsoidnog oblika (jajasta).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lopta, samo malo jajasta.![]()
To su 2 greske...
U Kur'anu pise da je elipsoidnog oblika (jajasta).![]()
Nije ni jedno ni drugo.![]()
To da je Zemlja elipsoidna, rekoh Ti, lako se utvrdi posmatrajući Mesečeve mene, kada Zemlja baca svoju elipsoidnu senku na površinu meseca.![]()
па није баш. месечеве мене нису последица земљине сенке, већ је месец просто једном страном осветљен од сунца, другом не. кад је помрачење месеца, може са на њему приметити земљина сенка.
Nema to nikakve veze. Sam znas... Da je to tacno... Otkrili bi to oni filozofi... Muhammed s.a.w.s. je bio nepismen covjek. Nije mogao znati ni za jednu stvar koja je spomenuta u Kur'anu. Nije mogao znati da napise Knjigu koja nema greske. Nijedne. Procitajte Kur'an lako cete shvatiti da je Bozija rijec. Sama poruka od Boga.
@Fixa... Ja vjerujem toliko da ovo "nametanje" islama s moje strane moras shavtiti krajnje dobornamjerno. Kazna za nevjerstvo je velika. Posebno zato sto nisi ni prinudjen da vjerujes prisilno.
To su 2 greske...
U Kur'anu pise da je elipsoidnog oblika (jajasta).![]()

ти би као математичар морао сам да знаш о лопти и златном пресеку и које такче су на лопти значајне.
тражити златни пресек на лопти је бесмислено. говорити да је мека центар света зато што је на мапи она у златном пресеку је такође бесмислено, јер ми не живимо на тој мапи, ми живимо на лопти.
дакле да је каба центар света није, бар не овим аргументом. ако мислиш да јесте, дај неки смислен аргумент, а не ове приче у које може да поверује само неко ко нема ни оно мало знања што је као двојкаш понео из школе.
мапа је мапа, земља је земља и ту се завршава свака прича да је каба центар планете.
не знам зашто сте ви верници запели за та нека "чудеса" и анализе. коме је то потребно, ако не вама да вам ојача слабу веру? ако је твоја вера јака не треба ти никаква потврда златног пресека, дрвећа, сакаћења деце и слично.
дакле нема потребе да измишљате овакве "доказе" осим ако не желите да манипулишете другим људима, а на првом месту сами себе.
![]()
ево ти сличица да боље разумеш
мапа је мапа, земља је земља и ту се завршава свака прича да је каба центар планете.
не знам зашто сте ви верници запели за та нека "чудеса" и анализе. коме је то потребно, ако не вама да вам ојача слабу веру? ако је твоја вера јака не треба ти никаква потврда златног пресека, дрвећа, сакаћења деце и слично.
дакле нема потребе да измишљате овакве "доказе" осим ако не желите да манипулишете другим људима, а на првом месту сами себе.
Gde je Izvor svetlosti u celoj ovoj priči, dakle, Sunce?
Otkud potiče svetlost na svetloj Mesečevoj površini, a samim tim otkud potiče tama na svetloj strani Meseca?
Tama na svijetloj strani!?
Gde je Izvor svetlosti u celoj ovoj priči, dakle, Sunce?
Otkud potiče svetlost na svetloj Mesečevoj površini, a samim tim otkud potiče tama na svetloj strani Meseca?

Naravno. Jedna strana meseca zove se tamna strana Meseca, dok se druga strana Meseca zove svetla strana Meseca. Na svetloj strani Meseca Zemlja baca svoju senku, i to se sa Zemlje vidi kao Mesečeva mena.![]()

ako sam ja tebe sad nešto razumeo
jel sad jasnije?
kao što vidiš zemljina senka nema nikakve vezte sa mesečevim menama.
nije bre. ovo je trebalo da znaš od 4. osnovne iz prirode i društva
tamna strana meseca se tako zove, zato što mi tu jednu stranu nikada ne vidimo jer se mesečeva rotacija poklapa sa vremenom mesečeve revolucije i onda je nama mesec uvek istom stranom okrenut.
Pošto je bio slep, gluv i mutav i živeo u zatvorenom buretu.Muhammed s.a.w.s. je bio nepismen covjek. Nije mogao znati ni za jednu stvar koja je spomenuta u Kur'anu.

U pravu si, nije mogao znati, zato i ima grešaka.Nije mogao znati da napise Knjigu koja nema greske. Nijedne.
Čudno, za tebe je Galen bog. Za nas razumne, on je rimski lekar.Procitajte Kur'an lako cete shvatiti da je Bozija rijec. Sama poruka od Boga.

Ma da... sav si dobronameran, na 'leba možemo da te mažemo sa svom tom dobrom voljom.@Fixa... Ja vjerujem toliko da ovo "nametanje" islama s moje strane moras shavtiti krajnje dobornamjerno. Kazna za nevjerstvo je velika. Posebno zato sto nisi ni prinudjen da vjerujes prisilno.

Na lopti naravno da nema smisla. A da mislis da li je ono "prostiranje" zemlje slucajno?
![]()
Tačka ravnoteže elipsoida?!Kazu da je tu nekakva tacka ravnoteze.

Znaš kako radi kompas?Ona moja prica da kompas tamo ne radi nije ni zbog kakvog magneta vec zato sto kompas nema gdje pokazati. Iskreno, ja nisam isao u Mekku ali tako neki koji su bili.
Zaista? Evo ti mapa Zemlje, pa mi pokaži kako se to Meka nalazi u zlatnom preseku elipsoida.Gledajuci na mapu Zemlju kao na slici, Mekka je stvarno na zlatnom presjeku horizontalno, vertikalno i dijagonalno. I to vec ima skroz smisla.

Ma nije valjda... oduvek. Da li to možeš da dokažeš kroz navođenje religija koje su nastale pre islama, a koje su sadržale veći deo njegove doktrine?Ja znam da ima ljudi koji su svjesni svega u islamu i znaju (ne kazem vjeruju) da je islam jedina vjera koju Bog prima, vjera koji nije nastala prije 1400 godina vec je oduvijek.

Nema nikakve veze sa ubeđenjima, nego sa netačnim tvrdnjama koje iznosiš.Ali takodje znam da iz ljubavi prema Bogu ljudi nekada traze u svemu neki znak i vide stvari koje nekada ne postoje. Za tim potrebe stvarno nema. Ne kazem to u vezi ovog sa Kaabom... Meni ovo lici na skroz ok slucaj. To sto nekom to ne odgovara zbog toga sto ce to pobiti mozda neka njihova ubedjenja (ne vidim zasto jer ovo moze biti slucajnost), nije uopste vazno.
Šta je to što zaklanja Mesec, pa se sa Zemlje to vidi kao Mesečeva mena?

сад да ми уделиш репутацију за труд!