Tajna siromastva

Umri_muski

Legenda
Poruka
74.085
Kad su posmatrali ko se izdigne iz siromastva a ko vecito pada i vraca se u njega, istrazivaci su dosli do dva pravila.

Prvo je za bogacenje treba bezobrazluk i muda, tj hrabrost.
Drugo , siromasi su oni koje svrbe pare.
Osobina koju nekako steknu , ugledom na starije ili psihologija gladnog , da cim se malo skupi para, gledaju da ih potrose, a samoobmanjuju se da je u svrhu potrebe ili investicije.

Naravno svi znamo da se od stednje niko nije obogatio, ali ovaj efekat da osobu svrbe pare je bukvalno odsecanje pozicije za male i lokalne investicije da bi se zadrzao nacin ponasanja i razmisljanja zaposlenog roba....tj onog ko ne razmislja radi i tako prihoduje i zivi, sto po prvom pravilu sigurno ne dovodi do bogacenja.

Ima tu nekih trikova bogatasa, kao mora da voli pare i da se stalno namesta dupetom tamo gde pare prolaze....pa ce u guzvi i statistici i njih da zapljusne koji talas u tom kretanju.

Sad primenimo ova pravila na sredinu , grupu , narod..
Opsti bezobrazluk dovodi do jacanja kriminalne scene i nasilja...to nije vise bezobrazluk osobe da sece uglove i hvata precice, zloupotrebljava i koristi ljude, to postaje sukob scene....samo najjaci opstaju i namecu drugima.

Vecina palih krimosa je imala bas u trenutku nevolje skracenje finansija, i neku od nevolja sa prilivom novca....oni koji to nisu imali su zaobisli pad i hvatanje...cak i kad su bili u vecim mukama...

Kad krene fenomen svraba para, odmah se stvara fenomen prestiza..prvo standard, pripadnost klasi , a onda i prestiz unutar klase...
Biti deo klase u Srbiji je jednostavno ....ili si po profesiji pripadnik neke klase, krimos, starleta, sudija, politicar diler, ili i po kulturnoj podeli deo neke klase, seljober, seljak, velegradjanin, varosanin, nacitani ili elokventni...
Prestiz unutar klase je ono sto pokrece sve....

Spolja jedno unutra drugo , privid, licemerje i slicno , deo predstave..
Kad se umesa oportunizam i dugovanje, onda predstava postaje osnova za sticanje novca....tj prodaja imena postaje izvor zarade...
Ne prodaja strucnosti nego prodaja imena..
Jer i kod svraba para ne gleda se planski nabavka, nego postoji potreba, doslo mi i ukazala se prilika i impulsivno se odradi onos to se iz prsta smatra najpogodnijim...

Skoro da je nemoguce naci ikoga ko planski donosi odluke, a da je van firme i obrazaca menadzerskog ili upravnog poslovanja...tj da i u zivotu ima smisao pre nego sto donosi odluke...
Ali su svi ubedjeni da su bas takvi...

Otud veliki uticaj i moc ima mahanje sveznjem novcanica ispred onog ko prodaje nesto ....efekat novca i prilike odmah menja percepciju...

Niko nikom nece dozvoliti slobodno naplacivanje 1 dolara, to je apsurd i navlaka od prica da je bill gates i slicni samo padanjem sa marsa i trikom uspeo da obezbedi finansije i zeleno svetlo...
Odmah se tu umesaju drzavne agencije...nema bez toga nista...

Niko nikom nece dozvoliti slobodno naplacivanje 1 dolara, to je apsurd i navlaka od prica da je bill gates i slicni samo padanjem sa marsa i trikom uspeo da obezbedi finansije i zeleno svetlo...
Odmah se tu umesaju drzavne agencije...nema bez toga nista...
Smatraš da je nemoguće da na rafu vidiš nešto što staje 100 dinara

5B3A80D3-B273-4039-911A-4170B9B547DF.jpeg

Samo te informišem da ne znaš ništa o ekonomiji, nemoj toliko to da shvataš kao činjenicu da si inferioran.
Samo te informisem da si totalno prolupala i luda, ali dzaba...
To sto ti ne vidis da ja uopste ne pisem o ekonomiji , ja i ekonomija smo se razisli posle 15 knjiga o ekonomiji...i posmatranja sta sve smatraju zakonima a tipicni su MLM sabloni , tu vise nije bilo govora o nekom dubljem ulazenju u ekonomiju..

Samo te informisem da si totalno prolupala i luda, ali dzaba...
To sto ti ne vidis da ja uopste ne pisem o ekonomiji , ja i ekonomija smo se razisli posle 15 knjiga o ekonomiji...i posmatranja sta sve smatraju zakonima a tipicni su MLM sabloni , tu vise nije bilo govora o nekom dubljem ulazenju u ekonomiju..
Pa često pričaš kako kapitalizam nije fantastičan

Tom lažju si zašao u ekonomiju

Pa često pričaš kako kapitalizam nije fantastičan

Tom lažju si zašao u ekonomiju
Nije laz, a nije ni ekonomija...Ti i slicni mi ne dajete da to ostane samo ekonomija.
Da je samo ekonomija kod Kapitalizma, a to bi bilo u slucaju da postoji izuzetna kontrola sprovodjenja zakona i kaznjavanje zloupotrebe, kao i propisivanje zakona da stite odnose...onda bi videla tek koliko kapitalizam nije samo ekonomsko sticanje novca ili sistem organizacije, sto opet nije ekonomija, ali se oprasta kapitalizmu...nego i nacin zivota, a to se ne oprasta...

Nije laz, a nije ni ekonomija...Ti i slicni mi ne dajete da to ostane samo ekonomija.
Da je samo ekonomija kod Kapitalizma, a to bi bilo u slucaju da postoji izuzetna kontrola sprovodjenja zakona i kaznjavanje zloupotrebe, kao i propisivanje zakona da stite odnose...onda bi videla tek koliko kapitalizam nije samo ekonomsko sticanje novca ili sistem organizacije, sto opet nije ekonomija, ali se oprasta kapitalizmu...nego i nacin zivota, a to se ne oprasta...
Da ali kad bi poznavao ekonomiju, onda bi Znao da je kapitalizam jako lep i koristan.

Dok je socijalizam balast i zlo

Ne znam kakve to ima veze, ja samo gledam savremene metode poslovanja i sklapanja dobrih , isplativih poslova...nigde tu nema stiskanja para pa za koju godinu da se otvoris lepo po projektu ....to su nebuloze, nego je sve sto brze sto pre, pametnije uci u dil sa djavolom nego vecito ostati rezervisan..
Pare , tj one velike, danas su djavolja stvar, tj jako su bliske mafijaskim krugovima..

Back