Tajna rascepa licnosti

Negde se neuro-transmiteri pogube , ili sineapse koje ih vezuju počinju da pucaju , te se pred njima projektuje potpuno nestvaran svet , koji isključivo izaziva strah i paranoju .

Lepo napisano. Zasto ne bi bilo moguce da neuro-transmiteri koji prenose podatke: sliku realnog sveta negde na tom putu dozive transformaciju podataka. Druga mogucnost je da je izvrsno procesiranje tih podataka dodatno transformisano hemijskim supstancama generisanih ili interno (razliciti hormoni/hemijske supstance u neodgovarajucim kolicinama), ili unesenim spolja (heroin, LSD).

Da ne gresim dusu, postoji i treca mogucnost. Postoji mogucnost da se neuroni povezu drugacije, u specijalne mreze koje su brze i efikacnije, tako da se ti podaci dodatno analiziraju, i napravi se kompletnija/kompleksnija slika (ono nevidljivo u podrucju infracrvenih, ultraljubicastih frekvencija, kao i necujnih tonskih frekvencija koje takvim ljudima postanu dostupne, drugim recima "vidljive")... Kao i negativan pandam, da su neuroni povezani tako da se deo informacija izgubi!

Bipolarnost ličnosti je nešto potpuno drugo ..., ili multiplikacija ličnosti u jednoj osobi . Dakle to su potpuno odvojeni karakteri unutar jedne čaure (tela) , koji se u nastupu jednog karaktera , nakon povratka u drugi originalni , u potpunosti neseća ono predhodnog . Tu je uzrok , izgleda u potpunosti , u traumama iz ranog odrastanja , jer se psiha sama po sebi teži odvojiti od tih košmarnih sešanja , te kreira potpuno drugu osobu ...,

Kao sto sam objasnio u prethodnom postu. Postoji jos jedan vrlo interesantan podatak koji me zanima kod bipolaraca. Interesuje me potrosnja mentalne energije kod takvih licnosti... Da ne kazem da me ta ista potrosnja zanima kod osoba sa dijagnozom F20.

Nekako mi deluje logicno ova teorija: sto je veci kvocijent inteligencije, srazmerna potrosnja mentalne energije je manja. Hocu da kazem da se kod normalnih osoba (IQ 105) za X mentalnih operacija potrosi ista kolicina energije koja genijalnim ljudima (IQ 150) traje za Y mentalnih operacija, gde je Y >> X.

_nobody_

Boldovano je "normalna" reakcija na odredjenu zivotnu situaciju, dok Disocijativni poremećaj identiteta je patologija.

I ja sam tako razumeo i hvala ti na dobrim tekstovima. Bice od velike koristi ljudima koje to interesuje. Postoji velika razlika izmedju iznosenja svog misljenja o nekom problemu i raznih tumacenja ljudi koji sebi daju pravo da sve znaju, tako da ne smeta direktno prenosenje tekstova eksperata sa svojim komentarima na njih.

Poslednja izmena:
Metronome, mnogo si toga uputio (ocigledno) na moju adresu... Nazalost, nisam idealan, i dobro je da to ljudi primecuju... Ja se tebi i Syb zahvaljujem sto ste primetili da sam neobjektivan. Ja izdaleka ne znam sve, svakako, ali to me NE sprecava da pokusavam da na svoj nacin spoznam svet i procese u njemu.

Nekome moja istrazivanja izgledaju smesno, nekome laicka, ali ja ZNAM sta hocu i cemu stremim... Bezobzira na moje greske (ko radi, taj i gresi). :whistling:

_nobody_

Moram da procitam mnogo vise o svemu ovome, a posebno me interesuje multiplikacija licnosti. Da bih mogao da dokazem ove teorije koje pricam, moracu da nadjem odgovarajucu/detaljnu literaturu da proucim prvo arhitekturu mozga da bih razumeo sta je i gde se nalazi izvrsni deo mozga, sta je i gde se nalazi memorija, koji delovi mozga sluze za klasifikaciju i uskladistenje podataka, koji su delovi exekutivni, i za kakve sve razlicite operacije (logicke, intuitivne, emotivne) sluze. Moram da razumem kako radi Svest, gde se nalazi Podsvest, da bih mogao da napravim korelaciju. U svemu tome mora da postoje razliciti tipovi neurona, jer mi nekako nelogicno deluje da se jedan te isti tip neurona koristi za implementaciju/struktuiranje mozga, koji moze da izvrsava tako razlicite funkcije.

To moje ucenje ce potrajati... :sad2:

_nobody_

Veruj mi da tom učenju i nema kraja , jer da ga ima već bi gomila tih oboljenja bila izlečiva , kao od šale . Um , i procesi mišljenja , šulnosti , i njene obrade , svesti , nesvesti , podsvesti , pa i nadsvesti (koju neopsihijatrija i "astralna fizika" sve više pominju) , pamčenje , i metode skladištenja , i još mnogo toga , jesu sve misterije same po sebi , ako se uzme u obzir , da je mozak najvodenastiji (preko 70% je od vode)organ , u kom vladaju napon , frekvencije , koji i podrazavaju impulse ..., meni je stvarno mistika , i ezoterija .
U najnovije vreme , se gotovo sve egzaktne nauke , polako transformišu u sve manje egzaktne , i prelaze u domen metafičkog , nepojmljivog ... da će se jednog dana nauka i duhovnost , u jednom trenu sresti u tački u kojoj , će religija objašnjavati fizičke zakonitosti , koje utiču na nju , a fizičari će dokazivati oblasti koje su nam bile van - pojmljivog .
Pogledajte samo ruski dokumentarac VODA , lako se nađe , a ima se svašta i videti ..., čudo , kao na dlanu , i oduvek tako prisutno , barem u meni , sada i obznanjeno i sa naučnog stanovišta !
Naravno da će mnogi reći kako je i to neka propagandna budalaština , ali svako ima svoje domene , u koje može da zalazi , a da nebude svestan svojih bezsmislenosti !!!

Jedno od najtežih mentalnih poremećaja je umnožena ličnost. To znači da jedna osoba objedinjuje više potpuno različitih karaktera. Čak i danas, psihijatri imaju problema da objasne postojanje višestrukog 'ja'.
Ali, zar nije to ponekad izraženo i kod normalnih zdravih ljudi. Kada neki 'slabić' dođe u situaciju kada se pretvara u neustrašivog heroja i obrnuto, ili kada potpuno smirena osoba zbog nečeg počne da se ponaša kao razjareni bik. Da li svako od nas u stvari u sebi objedinjuje više ličnosti?

nastavi da citas

Pa evo ja npr., samo sto ja nisam normalna :aha:

Nobody , upravo si mi i uzeo neka razmišljanja iz usta . Ovo sam stavio na mom blogu ranije nepročitavši još to što si ti ispisao

Oko i uho su potpuno apstraktna čula ..., ona u različitih ljudi mogu jednu te istu pojavu , ili melodiju , da dožive na onoliko načina , koliko ih je i prisutno ! Al o ukusima treba raspravljati , te zato i postavljam ovaj blog , sve u toj nameri da se raspravlja ...
No , ajmo dalje o čulima . Tek dodir nemože biti predmet rasprave , kao i njuh ..., jer ako je nešto meko , toplo , ili ima jak intezivan miris , tj. smrdi ,ili miriše , to je kod svakoga , manje više identičan osećaj ..., ali ono što se ustima okusi , unese u sebe , to i postaje deo tebe , a i ti simbolički bivaš ono što jedeš .
Sa svakom devojkom , ma koliko ona bila lepa , tek kada je poljubiš , dobijaš celovitju sliku ..., dali ona bila bolja ili ne , to je stvar simbioze , i interakcije energije (mislim da je isto i u slučaju devojaka , žena , prema nama muškima , ali odnekud , znam da nije) !
Isto tako , i onoga koga nemožeš videti , hipotetički postavljeno ..., samo na osnovu reči koje izgovara , i način na koji to čini , te i glas sam po sebi , stvaraju vizuelnu imaginaciju u nama samima . Zavisi koliko je ko imaginarno obdaren , ili darovan , da bi ta vizuelizacija mogla da ide u beskraj ...
Eto tu se nadovezuje druga tema ovog bloga , Umetnost .
Dakle bez imaginarnog dara nema umetničkog kreiranja , i stvaralaštva .Ali i sa svim tim darovima , kao predispozicijom za nekakvo umeće , opet bez mukotrpnog rada , opet nema istinske umetnosti ..., možda umetničarenja , ali pravog dela ,nema !
A SEKSUALNOSTI , nema bez nas ljudi ..., iako naizgled , prve dve teme nemaju veze sa seksualnošću , po meni su vrlo bliske !
Jer , kakvo je to vođenje ljubavi , ili barem viđenje nečije lepote , ukoliko se nema dara za estetiku , i ako se u prostom , a bitnom poljubcu , ne oseti ni zrno strasti ! ...
Svaka percepcija je individualna , bez podsticanja raznim psiho-stimulansima , bez ikakvih oboljenj itd. Viđenje je opet posebna kategogorija , a gledanje je samo usmeravanje čulnosti u određenom pravcu dešavanja , pojma , ili objekta .
Dozivljajno je ono što je krajnji produkt , svega ovog predhodnog , jer ono zavisi od načina i ugla viđenja , a ono je opet proces koji nakon obrade onoga što u um stigne putem gledanja , biva filtrirano , svesno , nesvesnim , i podsvesnim obrazcima , na koja se još dodaju i ubeđenja i saznanja (o konkretnom , gledanom) , i poput refleksije sve ovo preobračeno stavlja u misaono (a time i u pamćenje) , i tek na kraju je to doživljaj onog viđenog .
Koliko je doživljaj snažan ( a ne sam događaj po sebi) , toliko je vizuelna slika u memorisanom jače utisnuta , i duže opstaje u sećanju .
Stoga su oči i uši , kao čula toliko apstraktno posredne alatke , za tek dalju mentalnu obradu !

Jedno od najtežih mentalnih poremećaja je umnožena ličnost. To znači da jedna osoba objedinjuje više potpuno različitih karaktera. Čak i danas, psihijatri imaju problema da objasne postojanje višestrukog 'ja'.
Ali, zar nije to ponekad izraženo i kod normalnih zdravih ljudi. Kada neki 'slabić' dođe u situaciju kada se pretvara u neustrašivog heroja i obrnuto, ili kada potpuno smirena osoba zbog nečeg počne da se ponaša kao razjareni bik. Da li svako od nas u stvari u sebi objedinjuje više ličnosti?

i onda cheka postelja meka...

mislim da si progutao jedno slovo :aha:
inace, nisam se hvalila, samo napisala cinjenicu
ne secam se da pise negde u pravilniku da se to ne sme
Nemam ništa protiv tvoje ne-normalnosti , možda je to i dobro za tebe , ali imam protiv isticanja iste , u svrhu pokazivanja svoje originalnosti !
Poput Dalija , koji je svojom autobiografskom knjigom , i nazivom " Ja sam Genije" , i svim kazivanjem u knjizi , hteo to i da dokaže , a u pitanju je samo neizmerni razmaženi Ego do nebesa ...
To što sam ja to isto prepoznao u tvojoj iskrenoj izjavi , je isto je isto što i Dalijeva namera , ali na suprotnom polaritetu !
Egocentrizam , je neminovnost , kod onih koji ga ne mogu obuzdati , ali ako se ne želi obuzdati , no se gaji i zaliva , onda se mora imati jak i čvrst razlog za to ...
Inače , desi mi se da gutam , slova , jer mi misli brže rade nego što moje daktilorafske mogućnosti mogu to da isprate , hehehe (evo ti sličnog primera)

Poslednja izmena:
ja ne znam nikog ko ima jednu licnost...
Treba jasno distancirati bipolarnost ličnosti , od karakternih promena unutar jedne te iste ličnosti , koje mogu biti uzrokovane stresom , nervozom , besom , pa se učini da je to nešto netipično za tu osobu ...
Bipolarnost , podrazumeva , dve ili više ličnosti , u jednom umu , koje pri tom nisu svesne ove druge , ili jesu ali nemogu ništa da preduzmu kada je određeni lik,
na delu !!
Tako da je ovo patologija , a to što ti misliš emocionalno-karakterna koloritnost ...

Poslednja izmena:

Back