- Poruka
- 10.370
Negde se neuro-transmiteri pogube , ili sineapse koje ih vezuju počinju da pucaju , te se pred njima projektuje potpuno nestvaran svet , koji isključivo izaziva strah i paranoju .
Lepo napisano. Zasto ne bi bilo moguce da neuro-transmiteri koji prenose podatke: sliku realnog sveta negde na tom putu dozive transformaciju podataka. Druga mogucnost je da je izvrsno procesiranje tih podataka dodatno transformisano hemijskim supstancama generisanih ili interno (razliciti hormoni/hemijske supstance u neodgovarajucim kolicinama), ili unesenim spolja (heroin, LSD).
Da ne gresim dusu, postoji i treca mogucnost. Postoji mogucnost da se neuroni povezu drugacije, u specijalne mreze koje su brze i efikacnije, tako da se ti podaci dodatno analiziraju, i napravi se kompletnija/kompleksnija slika (ono nevidljivo u podrucju infracrvenih, ultraljubicastih frekvencija, kao i necujnih tonskih frekvencija koje takvim ljudima postanu dostupne, drugim recima "vidljive")... Kao i negativan pandam, da su neuroni povezani tako da se deo informacija izgubi!
Bipolarnost ličnosti je nešto potpuno drugo ..., ili multiplikacija ličnosti u jednoj osobi . Dakle to su potpuno odvojeni karakteri unutar jedne čaure (tela) , koji se u nastupu jednog karaktera , nakon povratka u drugi originalni , u potpunosti neseća ono predhodnog . Tu je uzrok , izgleda u potpunosti , u traumama iz ranog odrastanja , jer se psiha sama po sebi teži odvojiti od tih košmarnih sešanja , te kreira potpuno drugu osobu ...,
Kao sto sam objasnio u prethodnom postu. Postoji jos jedan vrlo interesantan podatak koji me zanima kod bipolaraca. Interesuje me potrosnja mentalne energije kod takvih licnosti... Da ne kazem da me ta ista potrosnja zanima kod osoba sa dijagnozom F20.
Nekako mi deluje logicno ova teorija: sto je veci kvocijent inteligencije, srazmerna potrosnja mentalne energije je manja. Hocu da kazem da se kod normalnih osoba (IQ 105) za X mentalnih operacija potrosi ista kolicina energije koja genijalnim ljudima (IQ 150) traje za Y mentalnih operacija, gde je Y >> X.
_nobody_