Krabi, Ao Nang- Provincija Krabi i njen istoimeni glavni grad smešteni su u južnom delu Tajlanda na Andamanskom moru,na kopnenom delu tačno negde u visini ostrva Phuket pa možemo uslovno reći da su "preko puta" iako između njih postoji mnogo malih ostrva od kojih je naravno Phi Phi najpoznatije.Vazdušnom linijom ima nekih 60km. Između dva grada postoji i kopnena veza jer na najsevernijem delu ostrvo Phuket je povezano mostom sa kopnom pa ukupan zaobilazni put je oko 160km(2-2,5 sata vožnje taxijem), tako da do Krabi možete stići iako ste prethodno bili na ostrvu Phuket. Naravno tu je i trajekt. Cena od aerodroma Krabi do Phuketa je 2500-3500 thb-a za taxi u zavisnosti gde se ide. Pa koga interesuje.
Naravno kada se ide iz Bangkoka direktno leti se do aerodroma na Krabiju. Let traje oko 1,5 sat. Ja sam koristio Air Asia koja je letela kao i ostale niskobudžetne kompanije sa Don Mueang aerodroma,cena povratnog leta sa naravno prtljagom i osiguranjem je bila oko 3100 thb-a odnosno oko 80€. Naravno kao i kod svih ostalih lowcost avio kompanija cene variraju,pa ko baš čeka akciju može i jeftinije da nađe a može i skuplje da vam izađe. Inače sve lowcost kompanije sa Don Mueang-a lete na aerodrom krabi ali Air Asia ima ubedljivo najviše polazaka pa samim tim i veći izbor letova, tj vremena kada se kreće iz Bangkoka što meni odgovara jer nemam ambiciju da letim rano ujutro niti noću,a s obzirom da je skoro kod svih hotela check-out rok do podne ja uvek izaberem da letim u ranijim popodnevnim satima,da bih imao najmanji prazni hod. Naravno idealno bi bilo da se ode na neki od jutarnjih letova,pa da se ima celi dan na plaži (a i najjeftiniji su rano ujutro) ali pošto sam u Bangkoku bio na layoveru praktično i naravno znao da postoji velika šansa da zaglavim uveče kao što se naravno i desilo

, odabrao sam ovu opciju. Taxi po taximetru od Sukhumvita do DM aerodroma košta oko 300thb-a sa putarinom na autoputu(70thb-a). I opet kao i u onom prvom putopisu napomena da uvek naglasite da hoćete upaljen taximetar kada uđete u taxi. Prvo recepciji hotela kada vam zove taxi a onda i taxistu "proverite" da se ne napravi lud. Ko hoće sa BKK aerodroma i Airlinkom da ide, Thai Airways leti na Krabi odatle ali cena je solidno veća(najjeftinija opcija oko 120 € kada sam ja gledao).
Aerodrom na Krabi-ju je mali. Brzo će te doći do štandova za taxi i minibus vozila koji vas odatle voze do željene destinacije. Fixno do Ao nanga je 600thb-a tačnije 599 (~15€)
Ja sam koristio unapred preko net-a zakupljen taxi preko ovih:
http://www.krabishuttle.com/
Dočekao me vozač sa mojim imenom na izlasku sa terminala,uzeo stvari odveo do taxi-ja,koji je bio neki toyota SUV jako prostran i udoban sa wi-fi unutra i za nekih 35 minuta me odbacio do hotela direktno u Ao Nangu. U povratku isto obrnuto. Plaća se taxisti direktno a ko hoće može i online pre vožnje. U svakom slučaju preporučujem ih,korektni su bili. Proverite cene na sajtu za druga mesta.