Tajči

Zar rasizam nije mržnja među rasama? :lol:
Koliko znam mi i Hrvati smo ista rasa :lol:
A nacionalizam je nešto drugo :mrgreen:

E nije ni nacionalizam nego šovinizam. Nacionalizam ima pozitivnu konotaciju po definiciji, a devojka je mislila na šovinizam.

A što se Tajči tiče, kad je počeo rat otišla je u Ameriku gde je prodala svoju tužnu životnu priču izbeglice(iako je zapalila na samom početku rata) nekoj američkoj televiziji, osnovala je neku humanitarnu fondaciju i danas u Americi snima duhovne katolicke pesme. Ima i svoj sajt i prilično je popularna na lokalnom nivou.

http://idobelieve.com/home.shtml
 
Amerikanci oduševljeni produhovljenom Tatjanom Matejaš

Tatjana Matejaš bila je na vrhu svijeta, imala je slavu i bogatstvo, no tištilo ju je okruženje i zbunjivala atmosfera hladnog rata, piše filadelfijski The Bulletin, donoseći priču o nekadašnjem jugoslavenskom pop-idolu, Tajči, koja je 1991. godine odselila u Sjedinjene države i tamo se posvetila glazbi, ali na sasvim drugačiji način od hopsanja u ritmu "Don Žuan i Smokvica, to su para dva".

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spe...Type/ArticleView/articleId/54476/Default.aspx

- Znala sam nastupati pred desecima tisuća obožavatelja, a potom se vratiti u praznu hotelsku sobu. Čak i kad bih povela društvo sa sobom, bila sam svjesna da su ti ljudi samnom samo zato što sam slavna, a ne zbog toga što im je stalo do mene. To mi je bilo previše emocionalno iscrpljujuće - povjerila se pjevačica te ustvrdila da se sada potpuno drugačije osijeća nakon nastupa jer napokon živi svoj život.

Teret slave i osjećaj da joj nešto nedostaje u životu nagnali su je da kiao 21-godišnjakinja napusti domovinu. Za The Bulletin je progovorila o trenutku kad je odlučila ostaviti sve iza sebe. Upravo je pjevala crkvenu pjesmu u jednoj kapelici, kada je shvatila da mora povući drastični potez.

- Marijino pristajanje da čuje Njegov glas i Petrova odluka da ostavi brod na žalu i prati Isusa jednostavno su mi upalili lampicu. Shvatila sam da moram ostaviti sve kako bih spoznala kako živjeti vjerujući u Boga - kazala je Tatjana dodajući kako bi, da je mala snage i vjere pop-karijeru pretvorila u ispunjen život bez da je se morala odreći.

Nakon 20 godina Tajči na povratničkoj turneji "Ludujmo s dušom"

Nekad najveća tinejdžerska zvijezda naše estrade, a danas majka troje djece, Tatiana Cameron Tajči nakon 20 godina u Americi vraća se u domovinu s novim albumom i serijom koncerata, piše Gloria.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spe...ype/ArticleView/articleId/129664/Default.aspx

Bilo joj je 19 godina kad je pobijedila na Jugoviziji u Zadru s pjesmom “Hajde da ludujemo”, prvi album prodala je u 300.000 primjeraka, djevojčice su tukle za lutkicu s njenim likom, a ona je na vrhuncu slave pobjegla sa scene i otišla u Ameriku studirati glazbu.

Pravu sreću i duhovni mir, kaže, otkrila je tek ondje. Nakon studija na Broadwayu i pet godina provedenih u New Yorku, preselila se u Los Angeles, gdje je upoznala supruga, svog vršnjaka Matthewa Came­rona. 



U vitkoj majci trojice dječaka - Dantea (10), Evana (8) i Blaias (5), Tatiani Cameron (40), tek rijetki prepoznali bivšu megazvijezdu hrvatske estrade, Zagrepčanku Tatjanu Matejaš Tajči.

Novu karijeru izgradila je na duhovnoj glazbi, putujući sa suprugom, djecom i skupinom glazbenika po Americi. Prije pet godina obitelj se skrasila u Cincinnatiju, gdje su njezini sinovi krenuli u školu, a Tajči lani postavila mjuzikl “My Perfectly Beautiful Life”, za koji je napisala glazbu i stihove, te sa suprugom pokrenula dječje kazalište Clifton Performance Theatre, u kojem glume i njezini sinovi.

No, nostalgiju za Hrvatskom osjećala je stalno, a nakon dva desetljeća u novom izdanju predstavit će se i domaćoj publici serijom koncerata te kompilacijskim albumom starih i novih pjesama.

U organizaciji Lupa promocije Tajči za jesen priprema produkcijski raskošan glazbeni događaj sastavljen od starih hitova, uz bogatu koreografiju i pratnju vrhunskih glazbenika. Održat će pet koncerata: u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Splitu i Beogradu, pod radnim nazivom Ludujmo s dušom.

Što vas je navelo da se nakon 20 godina vratite na hrvatsku estradu? 


- Lani u svibnju otišla sam na prvu mamografiju. Dok sam čekala rezultate pretraga, tih sam pet dana razmišljala o tome što bih napravila da mi u životu nije preostalo još mnogo vremena. Prvo mi je palo na pamet da bih otputovala u svoj Zagreb i održala veliki koncert pun veselja, na kojem bih publici pružila ljubav i pokazala sve svoje glazbeno iskustvo.

Kakvi su bili rezultati mamografije?

- Na kraju je sve ispalo dobro, ali sam se bila prepala. Ipak je moj tata obolio i preminuo od raka, stoga opreza nikad dosta.

Koliko se promijenila Tajči u ovih 20 godina?


- Koliko god sam i prije dvadeset godina bila glazbeno obrazovana, imala scensko iskustvo i znala što želim, ipak sam bila obična djevojčica koja je tek sazrijevala, tražila svoj identitet i nije bila dovoljno jaka da sama donosi kreativne odluke.

Tajči: Danas bi bila izgubljena da nisam otišla iz Hrvatske

http://dnevnik.hr/showbizz/glazba/t...rettyphoto&iframe=true&width=100%&height=100%

Nakon što je otišla na vrhuncu slave - prije 20 godina, jedna od najvećih zvijezda 90-ih vraća se turnejom po regiji. Razgovara se i o novom albumu, ali Tatjana Cameron Tajči ponajviše želi pokazati svojim sinovima tko je to njihova mama, kako je otkrila u intervjuu koji je dala za Scenu Dnevnika Nove TV.

Tajči , megazvijezda 90-ih provela je posljednjih 20 godina pjevajući sa svojim sinovima - Danteom, Evanom i Blazom kojeg od milja zove Blaž.

'Od kad još nisu znali niti hodati niti govoriti bi dopuzali bi do bine i na mikrofon bi pjevali i uvijek spavaju ili u futroli za klavijaturu ili u nekoj kutiji od razglasa', otkrila je Tajči Martini Podgorski, te se prisjetila i odlaska u SAD, gdje je otišla samo s dvije stvari - bundom i koferima.

Seve mi je bila draga, ali nisam tad imala vremena za druženje

http://www.24sata.hr/show/tajci-seve-mi-je-bila-draga-ali-tada-se-nisam-druzila-s-ljudima-210846

Tatjana Cameron Tajči (40) za InMagazin je izjavila da se odlučila za nagli preokret na vrhuncu slave jer je shvatila da će je njezin imidž Tajči ugušiti. Iako se šuškalo kako se povukla jer nije dobivala dovoljno novca, pjevačica kaže da to želi zaboraviti. Dodala je da joj se zato sviđa živjeti u Americi jer ondje imaš onoliko koliko zaradiš. Prisjetila se i Severine koju je upoznala 1988. godine. Bila joj je draga kao mlada djevojka iako se ona tijekom svoje slave nije imala vremena družiti s ljudima. Kada je morala čistiti plesni studio u zamjenu za satove plesa shvatila je kako je lijepo biti običan čovjek.

60419929.jpg


http://idobelieve.com


Hrvatska pevačica Tajči zakazala je koncert u Beogradu, u “Areni” ili "Sava centru", za 15. oktobar, a dan ranije pevaće u zagrebačkoj Areni.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/236346/Tajci-15-oktobra-u-Beogradu
 

Back
Top