Taj cuveni strah od vezivanja

Nemam ja problem sa iskrenošću... Ni pred sobom, ni pred drugima. Kad god ih pitam šta su vam te emocije dobro donele, šta vam se to lepo desilo? To su uvek neki filozofski odgovori, ništa konkretno, sve lupanje gluposti. Od ljudi baš retko šta dobro možeš očekivati, dobiti, tako da me te priče zaista zamaraju više, jedino što me drži srećnog, opuštenog, zadovoljnog, to je novac i mogućnosti koje on nosi, ne novac kao novac.
To sto tebe ne mogu da usrece emocije ne znaci da ne mogu i druge. A posteno je sto si otvoren u vezi sa onim sto je istinito za tebe.

Po nekom mom iskustvu, u osnovi straha od vezivanja je misao:"Mogu ja da prođem i bolje". Sve ostalo je samo nadogradnja ili racionalizacija te misli. Neko se smatra, sa razlogom ili bez njega, boljim od onog s kim je. Na drugoj strani je "želja za vezivanjem" kad muškarac želi da bude sa nekim, makar i samo površno, nadajući se da će se nešto promeniti, da će partner "progledati", pa pristaje i na vezu "hajde da budemo samo prijatelji"

Bravo, bravo :)

Mislim da to ni ne postoji. Osoba hoće vezu, samo ne sa tobom, ako ti servira tu priču
Kad bi se meni neko ludački svideo, ma na glavu bih mu se popela :zcepanje:

Bravo, bravo :)

Mislim da to ni ne postoji. Osoba hoće vezu, samo ne sa tobom, ako ti servira tu priču
Kad bi se meni neko ludački svideo, ma na glavu bih mu se popela :zcepanje:

Hvala, hvala:hvala:
Iskreno, mislim da ne vredi trčati za nekim ko ne želi vezu sa tobom. Tu je dobro biti i otvoren , da dobiješ povratan odgovor i da vidiš kako se njegova reakcija poklapa sa tvojim potrebama. Najgore (opet iz iskustva) je neznanje i samoobmanjivanje. Kasnije se sve to vrati mnogo jače.

Hvala, hvala:hvala:
Iskreno, mislim da ne vredi trčati za nekim ko ne želi vezu sa tobom. Tu je dobro biti i otvoren , da dobiješ povratan odgovor i da vidiš kako se njegova reakcija poklapa sa tvojim potrebama. Najgore (opet iz iskustva) je neznanje i samoobmanjivanje. Kasnije se sve to vrati mnogo jače.

To-kad si došao u situaciju da se pitaš na čemu si, sve su prilike da nisi ni na čemu :mrgreen:

Odakle strah od vezivanja?

Citam evo, da neki ljudi previse biraju, previse kritikuju druge, previse kritikuju sebe (ili cak omalovazavaju) a sve to nesvesno rade jer se boje vezivanja.
Boje se da pokusaju i ne uspeju, boje se da se pokazu ranjivim, jer lakse je sedeti u svom malom usamljenom svetu nego rizikovati.

Sta mislite, ima li istine u tome i sta je uzrok straha od vezivanja?
Imate li vi strah od vezivanja za neku osobu i zasto? Kako se manifestuje taj vas strah?

Taj cuveni covek koji voli da o svemu mogucem otvori tema po 10 na dan i to obavezno o popularnim tematikama i je*i me usta ako cu citat tvoje tem

- - - - - - - - - -

Ja te molim da me je*s malo usta ako ikad na tvoju temu vise udjem u zivtu, ti bre ili ja bre neko od nas bre nije normalan a ja bre mislim da ti bre nisi normalan jer si bre otvorio bre hiljadu tema koje si procitao u Lepota i zdravlje casopis, jel tako da imas 50 onih primjeraka casopisa zapalio ti ih bog dabogda... Zapalio bih plamen da pepeo od tebe leluja na vetru u suhoj rosi pomracine i bacio te u akvarijum u koji staje samo glava ajkule a rep joj viri spolja jer je mali i jeo bi bifteke dok te gledam kako goris

Back