TADIĆ POMILOVAO MAKIJA

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je u utorak veče odluku o pomilovanju kojom se Bogoljub Arsenijević oslobađa krivičnog gonjenja, rečeno je Beti u kabinetu predsednika Srbije.

Slikar Bogoljub Arsenijević Maki (56) izašao je iz Okružnog zatvora u Valjevu oko 21 sat, potvrđeno je iz zatvorske uprave.

Arsenijeviću, koji je počeo štrajk glađu, juče je Vanraspravno krivično veće Višeg suda odredilo pritvor do dva meseca zbog neodazivanja sudskim pozivima za novo suđenje. On je uhapšen u noći između nedelje i ponedeljka na graničnom prelazu Kotroman, kod Mokre Gore, prilikom pokušaja ulaska u Srbiju iz BiH, po poternici Višeg suda u Valjevu.

Optužnica iz 1999. godine tereti Arsenijevića za sprečavanje službenih lica u obavljanju poslova bezbednosti. Ranije večeras, predsednik Tadić izjavio je novinarima u Beogradu da će čim stigne zahtev za pomilovanje iz Ministarstva pravde "učiniti sve što je u skladu sa zakonom". Tadić nije mogao da objasni kako se uopšte dogodilo da slučaj Arsenijević traje toliko dugo, navevši da to nije njegov posao.

"Ja obavljam posao predsednika Republike, a šta radi Ministarstvo pravde, MUP, šta rade sudovi... Ja ne mešam u njihov posao", rekao je Tadić. "Da li je neko usporio proces, nije usporio proces, ja to ne znam. Samo znam da kad sam došao iz Estonije da sam video da imamo nov problem. Ja ga rešavam čim dođe kod mene na sto", poručio je Tadić.

Arsenijević je 12. jula 1999. na Gradskom trgu u Valjevu organizovao "miting protiv vlasti" Slobodana Miloševića, na kojem je došlo do incidenata prilikom pokušaja zauzimanja zgrade Škupštine opštine Valjevo. Tadašnji Okružni sud u Valjevu izrekao mu je tri godine zatvora, ali je Vrhovni sud Srbije tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje sa rekonstrukcijom na licu mesta.

19195.jpg

Хомен: "Петооктобарци не могу да кривично одговарају"!

Државни секретар Министарства правде Слободан Хомен рекао је да је Министарство покренуло по службеној дужности поступак за ослобађање Арсенијевића од кривичне одговорности.

"Сматрамо да је ово прави пут, јер треба раздвојити носиоце борбе за демократске промене од класичних учинилаца кривичних дела", рекао је Хомен и напоменуо да ће предлог бити упућен председнику Републике Борису Тадићу, који сходно својим уставним и законским овлашећењима, доноси коначну одлуку о ослобађању од кривичне одговорности.

Хомен је оценио да су испуњени сви услови да Арсенијевић буде ослобођен и изразио очекивање да ће председник Републике о томе одлучити у најкраћем року.

"Арсенијевић је био носилац борбе за демократизацију Србије и један од хиљаде учесника протеста 1999. и 2000. који су се борили против недемократског режима Слободана Милошевића", рекао је Хомен.

Уколико би Арсенијевић одговарао за то кривично дело, онда би и многи други требало да буду позвани на одговорност, сматра Хомен и подсећа да се велики број тих људи данас налази у власти.

Нажалост, због спорости правосуђа тај поступак је трајао толико година - од 1999. године, напоменуо је државни секретар.

"Ми сматрамо да је ово најбољи начин да се пошаље јасна порука да се носиоци демократских промена не могу сматрати учиниоцима кривичних дела, јер смо се тада сви борили против нечега што је била недемократска држава и против недемократског режима који је злоупотребљавао полуге власти, а о томе говори веома оштра казна на коју је био осуђен Арсенијевић", нагласио је Хомен.

Бета
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ово је сумрак правне државе и демократије у Србији... Ово је превршило све границе. Они који су политички коректни, који су учествовали у петооктобарским променама, који су на Њиховој страни... они неће кривично одговарати. Овим је погажено основно начело једнакости грађана. Зло и неправда су сада огољени до крајњих граница, а власт још једном, сасвим отворено, показала какав олош је чини. Убице, разбојници, лопови... није битно шта радите, само да политички одговарате властодршцима.

Ево како су се Хомен и остали обогатили у Отпору:
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=2246

Државни секретар Министарства правде Слободан Хомен рекао је да је Министарство покренуло по службеној дужности поступак за ослобађање Арсенијевића од кривичне одговорности.

"Сматрамо да је ово прави пут, јер треба раздвојити носиоце борбе за демократске промене од класичних учинилаца кривичних дела", рекао је Хомен и напоменуо да ће предлог бити упућен председнику Републике Борису Тадићу, који сходно својим уставним и законским овлашећењима, доноси коначну одлуку о ослобађању од кривичне одговорности.

Хомен је оценио да су испуњени сви услови да Арсенијевић буде ослобођен и изразио очекивање да ће председник Републике о томе одлучити у најкраћем року.

"Арсенијевић је био носилац борбе за демократизацију Србије и један од хиљаде учесника протеста 1999. и 2000. који су се борили против недемократског режима Слободана Милошевића", рекао је Хомен.

Уколико би Арсенијевић одговарао за то кривично дело, онда би и многи други требало да буду позвани на одговорност, сматра Хомен и подсећа да се велики број тих људи данас налази у власти.

Нажалост, због спорости правосуђа тај поступак је трајао толико година - од 1999. године, напоменуо је државни секретар.

"Ми сматрамо да је ово најбољи начин да се пошаље јасна порука да се носиоци демократских промена не могу сматрати учиниоцима кривичних дела, јер смо се тада сви борили против нечега што је била недемократска држава и против недемократског режима који је злоупотребљавао полуге власти, а о томе говори веома оштра казна на коју је био осуђен Арсенијевић", нагласио је Хомен.

Бета

To je onaj Homen koji traži grob Draže Mihajlovića i grobnice žrtava komunizma....

Бета

OvajHomen je ona klasicna hladnokrvna lopuza koja bi bebi otela flasicu za rad svoje sitne koristi.
A Boris jeli pomilovao Makija ili ga je bas pomilovao...onako...:think:

Bogoljub Arsenijević Maki, 1955, slobodni umetnik. Oženjen, petoro dece. Poznaje engleski jezik. Ovo bi bila biografska jedinica o vođi Građanskog otpora u Valjevu.

Šira verzija je kudikamo zanimljivija, takoreći holivudska. Odrastao u radničkoj koloniji, što mu dođe kao socijalistički Harlem. Neredovno se školovao, redovno živeo. Rad udruživao kao NK radnik. Višestruki učesnik omladinskih radnih akcija, višestruki udarnik. Sredinom sedamdesetih frontmen rok grupe "Pik as". Slika uspešno. Poznati beogradski kolekcionar, pokojni Čeda Edrenić, nudio mu marke za seriju crteža. Nije hteo "da se proda". Poslednjih desetak godina slika ikone i freske u crkvama. Oslikao oko 5000 kvadrata fresaka i dva ikonostasa. Zato mu vladika šabačko-valjevski Lavrentije uručio arhipastirsku pohvalnicu. Posle incidenta na Petrovdanskom mitingu u Valjevu MUP saopštio da je vandale predvodio Bogoljub Arsenijević zvani Maki, besposličar i narkoman, odranije poznat organima. I ambasador SRJ u Moskvi Borisav Milošević iz Moskve saopštio da je Bogoljub slikar i narkoman. :think:

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je u utorak veče odluku o pomilovanju kojom se Bogoljub Arsenijević oslobađa krivičnog gonjenja, rečeno je Beti u kabinetu predsednika Srbije.

"Ja obavljam posao predsednika Republike, a šta radi Ministarstvo pravde, MUP, šta rade sudovi... Ja ne mešam u njihov posao", rekao je Tadić. "Da li je neko usporio proces, nije usporio proces, ja to ne znam. Samo znam da kad sam došao iz Estonije da sam video da imamo nov problem. Ja ga rešavam čim dođe kod mene na sto", poručio je Tadić.

А када траже да се "починиоци осуде на највећу могућу казну", и " да ти и ти морају што пре да се ухапсе и изведу пред лице правде", ни тада се не меша у туђ посао?:think:

Bogoljub Arsenijević Maki, 1955, slobodni umetnik. Oženjen, petoro dece. Poznaje engleski jezik. Ovo bi bila biografska jedinica o vođi Građanskog otpora u Valjevu.

Šira verzija je kudikamo zanimljivija, takoreći holivudska. Odrastao u radničkoj koloniji, što mu dođe kao socijalistički Harlem. Neredovno se školovao, redovno živeo. Rad udruživao kao NK radnik. Višestruki učesnik omladinskih radnih akcija, višestruki udarnik. Sredinom sedamdesetih frontmen rok grupe "Pik as". Slika uspešno. Poznati beogradski kolekcionar, pokojni Čeda Edrenić, nudio mu marke za seriju crteža. Nije hteo "da se proda". Poslednjih desetak godina slika ikone i freske u crkvama. Oslikao oko 5000 kvadrata fresaka i dva ikonostasa. Zato mu vladika šabačko-valjevski Lavrentije uručio arhipastirsku pohvalnicu. Posle incidenta na Petrovdanskom mitingu u Valjevu MUP saopštio da je vandale predvodio Bogoljub Arsenijević zvani Maki, besposličar i narkoman, odranije poznat organima. I ambasador SRJ u Moskvi Borisav Milošević iz Moskve saopštio da je Bogoljub slikar i narkoman. :think:

Па што га нападате онда, видите да је ваш комуниста, учествов'о у радним акцијама и трипут вид'о Тита.

Најимбецилнија изјава коју сам чуо у последње време !
Ваљда у држави постоји закон и квалификација кривичног дела.Није кривично дело оно што каже Хомен већ оно што је описано у кривичном закону и нема ту шта да се сматра.Одакле Хомену право да као државни секретар у министарству правде јавно пропагира безакоње.И шта значи то да се носиоци демократских промена не могу сматрати учиниоцима кривичних дела ? зар напад на зграду Скупштине општине Ваљево,паљење народне Скупштине,зграде РТС-а,линчовање човека није кривично дело ако су његови починиоци демократски орјентисани ?

Back