Tadić: Neće biti novih uslova!

Pa nisam hteo da objashnjavam, kapiram da je to bash onako ochigledno... Al' ako mora... :lol:

Prvi primer. Spor Hrvatske i Slovenije. Da li je Srbiju neko neshto pitao? Da li bi uopshte imalo smisla da Srbiju neko neshto pita?

Nije ni Austriju ni Italiju niko ništa pitao povodom tog spora, iako je spor bliži tim zemljama. Znači li to da jedna Italija, koja je član jednog G8, nije faktor po tvom tumačenju?

To je problem 2 zemlje koji nije toliko 'vreo' da bi se oko njega uključivala međunarodna zajednica. Arbitraža u tom slučaju je moguća samo uz pristanak obe zemlje.

A šta misliš da li bi neki trgovinski dogovor između Hrvatske i Bugarske imao smisla da u njemu ne učestvuje Srbija?

Koliko ja vidim ni tadić nije rekao dominantan, već nezaobilazan faktor.

Heh, mislim da je i to rekao u nekoj u ranijih izjava... :hahaha: Neshto kao... Srbija je kljuchni faktor stabilnosti Balkana... :hahaha:

Nije ni Austriju ni Italiju niko ništa pitao povodom tog spora, iako je spor bliži tim zemljama. Znači li to da jedna Italija, koja je član jednog G8, nije faktor po tvom tumačenju?

To je problem 2 zemlje koji nije toliko 'vreo' da bi se oko njega uključivala međunarodna zajednica. Arbitraža u tom slučaju je moguća samo uz pristanak obe zemlje.

A šta misliš da li bi neki trgovinski dogovor između Hrvatske i Bugarske imao smisla da u njemu ne učestvuje Srbija?

Jesi li siguran da Italijane niko nishta nije pitao? :think: Hm, ukoliko se radi o materijalnim dobrima, ne bi... Ali to je samo zbog geografije... Jedino smo u tom smislu faktor, to priznajem... Samo zbog polozaja, zbog toga shto smo " na raskrshcu puteva " ...

Heh, mislim da je i to rekao u nekoj u ranijih izjava... :hahaha: Neshto kao... Srbija je kljuchni faktor stabilnosti Balkana... :hahaha:

To je već druga stvar. Što misliš da EU želi Srbiju kao članicu?

Jesi li siguran da Italijane niko nishta nije pitao? :think: Hm, ukoliko se radi o materijalnim dobrima, ne bi... Ali to je samo zbog geografije... Jedino smo u tom smislu faktor, to priznajem... Samo zbog polozaja, zbog toga shto smo " na raskrshcu puteva " ...

'Samo' zbog geografije je SAD velesila, Rusija energetski džin, Holandija zemlja genijalnih inžinjera. I nije samo zbog položaja. Jednom su nas uspešno odsekli, mogli bi ponovo.

To je već druga stvar. Što misliš da EU želi Srbiju kao članicu?

'Samo' zbog geografije je SAD velesila, Rusija energetski džin, Holandija zemlja genijalnih inžinjera. I nije samo zbog položaja. Jednom su nas uspešno odsekli, mogli bi ponovo.

Iskreno, ne mislim da EU zeli Srbiju kao chlanicu vishe nego ostale " prinove " ... U interesu im je da se shire... Jeste, ali nije samo zbog geografije, nego shto su i znali taj potencijal da iskoriste... Za razliku od nas. Naravno da bi mogli... Al' ne razumem kakve sad' to veze ima sa bilo chime...

Iskreno, ne mislim da EU zeli Srbiju kao chlanicu vishe nego ostale " prinove " ... U interesu im je da se shire... Jeste, ali nije samo zbog geografije, nego shto su i znali taj potencijal da iskoriste... Za razliku od nas. Naravno da bi mogli... Al' ne razumem kakve sad' to veze ima sa bilo chime...

Radi stabilizacije konenta. Ne trebaju im ni teritorija, ni bedno tržište koje nema ni 8 miliona, niti srpska pamet i istorija.
Nervira mene što Tadić pokušava da glorifikuje te 'faktore'. Stabilna Srbija je po prirodi stvari ključan faktor stabilnosti regiona i nezaobilazan faktor u ekonomiji i politici Balkana, ali i Hrvatska i Rumunija i Grčka su takođe vrlo bitne. Taj status ne treba dovoditi u pitanje, ali ne treba ga ni dizati u nebesa kao neki Bog zna kakav uspeh.

To je otprilike ono što sam hteo da izjavim za Dnevnik :mrgreen:

zasto nebi imao smisla? :dontunderstand:
uvjeti transporta preko neke zemlje rijeseni su medunarodnim konvencijama i ugovorima i to je to...

Boris Tadic je nevidjeni retard.

Jasno mu je da je slagao gradjane sve sto je obecao da ce ispuniti - nista od Fiata , Boinga, Mercedesa, Lamborginija pa sad u nedostatku radnih mesta i razvoja - gradjanima nudi mantru o Srbiji kao "nezaobilaznom faktoru na Balkanu" :hahaha:

Koliki smo mi faktor najbolje se upravo vidi na primeru Agima Cekua, gde su do sada policije Slovenije, Madjarske i Bugarske odbile da postupe po poternici Interpola i da ga izruce pravosudnim organima Srbije. Jedna Hrvatska je 1000000000 puta veci faktor od nas, jer se jos nije desilo da neka zemlja odbije da izruci Srbina Hrvatskoj po njihovoj poternici ....

Nas bre ne yebe niko ni za suvu sljivu a ovaj RETARDIC izigrava nekog faktora , i prica nam slobine mantre o "garantu mira i stabilnosti"

On je mozda jedino faktor neki kod svojih dupelizaca i nigde drugde....

U Tadicevoj Srbiji - radna mesta u proizvodnji i industriji NE POSTOJE - sve firme koje su bile proizvodne i industrijske su UGASENE , jedina radna mesta su u opstini administraciji policiji.

Nezaposlenost u Srbiji je najveca u evropi i preko 50% stanovnistva ispod 30 godina starosti NEMA NIKAKAV POSAO

Naravno Tadic za to nema resenje, jer da bi mogla da krene proizvodnja i industrija morali bi prvo da se skresu doprinosi na plate sa 70% na 35% koliko su recimo u Rumuniji, i da se kurs dinara pusti da dodje do negde 160-200 din za jedan evro sto je njegov realan kurs.

Jedino tako moze da se pokrene proizvodnja i zaposle gradjani , ali to kvari posao Tadicevim gazdama bankarima i tajkunima uvoznicima pa od toga nema nista sve dok je Tadicev lopovski rezim na vlasti. U nedostatku zaposlenja , razvoja i proizvodnje, Tadic gradjanima nudi bezvizni rezim prema EU, gde ce Srbi i onako moci da idu ili kao turisti , ili kao "turisti" tj lopovi da kradu i saniraju - ni u kojem slucaju nece moci da se zaposljavaju u zemljama EU.

I da nudi im tapsanje po ramenu i nebulozu o Srbiji kao garantu mira i stabilnosti i nezaobliaznom faktoru :hahaha:

Pa na Tadica nema ko se nije posrao i ispisao u regionu i nema ko njeg ai njegovu vladu nije ponizio a on i dalje tripuje da je neki faktor a ne yebe ga niko ni 2%

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je dobio garancije da priznavanje nezavisnosti Kosova neće biti postavljano kao uslov za ulazak u EU.

U intervjuu za “Večernje novosti“, Tadić je rekao da je Srbija postala "nezaobilazan i ključni politički faktor na Balkanu" i da je tu potvrdu dobio od funkionera vodećih svetskih država. On je kazao da veruje američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju da se od Srbije neće tražiti da prizna nezavisno Kosovo kako bi postala članica EU.

"Nema nikakve dileme da ne delimo stav sa SAD i Francuskom oko statusa Kosova. Ali, dobio sam nedvosmisleno uveravanje da Srbiju niko neće ucenjivati priznavanjem Kosova. Kao što ni ulazak u NATO neće biti uslov za naše članstvo u EU", rekao je predsednik Srbije.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=28&nav_category=206&nav_id=368314

Dakle, priznavanje kosova nece biti uslov za ulazak u eu.
Sta vam jos smeta?:D

A sto Tadic ne rece,na osnovu cega to on njima veruje...mozda na osnovu njihove dokazane pravednosti,postenja,casti,mozda na osnovu nedvosmislene i bezbroj puta dokazane spremnosti da odrze rec i ispune ono sto su obecali razno-raznim srpskim kvazi i kobajagi politicarima i demokratama ili mozda na osnovu njihove dokazane ljubavi i postovanju prema Srbiji i srpskom narodu...dakle da li mozda neko od vas ima ideju i odgovor na to pitanje...na osnovu cega to Tadic njima moze da veruje ???

E, ovo su za mene neki novi momenti. :D Chekaj, je l' si sigurna da je to sa Srbijom resheno... I da bi roba mogla da prodje tek tako... Ja nisam...

pa dobro, ako bi htjeli da transportiraju neke otrove i sl. oni bi to morali najaviti...odnosno traziti posebnu dozvolu
p.s. koliko znam Srbija je potpisnica svih internacionalnih povelja koje se ticu transporta, s tim da naravno ima i svojih koji se moraju postivati...ali ona nemoze zabraniti transport robe osim u izuzetnim slucajevima (kao uostalom ni RH nemoze zabraniti transport srpske robe na zapad)

Back