gost 105733
Domaćin
- Poruka
- 3.844
ko pricha o tradicionalnom oruzhju, bitna je efikasnost a ne poreklo...
eeeeee u najtezhim momentima smo se oslanjali na rudare a sad omalovazhavamo krap. CCC
mislim da bi ovo trebali da reshimo chasnim duelom, neka svaki od nas nadje neku bud... ovaj... svoga borca, i neka ga obuchava 6 meseci, a onda da napravimo turnir i zgrnemo lov... khmmm vidimo ko je u pravu![]()
[
Ono jeste da smo se nekad oslanjali i na rudare,ne osporavam.Kad smo vec kod rudara ni lopata nije losa!Sto me podseti na jednu vec zaboravljenu figuru iz nase herojske proslosti,coveka pod imenom Alija Sirotanovic,veliki rudar i udarnik.Zbog svojih radnih kvaliteta kada je svojevremeno bio upitan od strane tadasnje vlasti kako zeli da bude nagradjen,covek se pozalio da mu je lopata premala i da zeli vecu lopatu kako bi mogao produktivnije da radi.Uslisili su mu zelju i njegov lik ovekovecili na legendarnoj novcanici od 10 dinara.
.

Za 10 dinara si mogao da kupis jednu do dve boce piva(zavisno kako su se vremena menjala)
Sto se tice tvoje sugestije o MMA turniru u mesanom orudju/oruzju ja vec imam svoje orudje.Pre par nedelja je bio najbolji period godine u nasoj zemlji od miloste zvan "Svinjokolj".Kao sto i samo ime kaze kolju se svinje,ovce a boga mi i telad i susi se meso za zimu,prave se cvarci,slanina,krvavice,itd.Imam par mesarskih kuka znatne velicine.
Koriste se u paru,za svaku ruku po jedna.Tu novu Eklekticnu borilacku vestinu sam nazvao "Kukicanje".Oruzje imam samo mi hvali jos neki buduci shampion.8-) Turnir ce biti Vale Tudo tipa-sve je dozvoljeno.Nagrada je gore postavljena novcanica.
A ostali neka izaberu svoje oruzje.Kuku sam ja rezervisao.