Tacke bola,paralize i smrti

ko pricha o tradicionalnom oruzhju, bitna je efikasnost a ne poreklo... ;)
eeeeee u najtezhim momentima smo se oslanjali na rudare a sad omalovazhavamo krap. CCC

mislim da bi ovo trebali da reshimo chasnim duelom, neka svaki od nas nadje neku bud... ovaj... svoga borca, i neka ga obuchava 6 meseci, a onda da napravimo turnir i zgrnemo lov... khmmm vidimo ko je u pravu :P

[

Ono jeste da smo se nekad oslanjali i na rudare,ne osporavam.Kad smo vec kod rudara ni lopata nije losa!Sto me podseti na jednu vec zaboravljenu figuru iz nase herojske proslosti,coveka pod imenom Alija Sirotanovic,veliki rudar i udarnik.Zbog svojih radnih kvaliteta kada je svojevremeno bio upitan od strane tadasnje vlasti kako zeli da bude nagradjen,covek se pozalio da mu je lopata premala i da zeli vecu lopatu kako bi mogao produktivnije da radi.Uslisili su mu zelju i njegov lik ovekovecili na legendarnoj novcanici od 10 dinara.
.

Za 10 dinara si mogao da kupis jednu do dve boce piva(zavisno kako su se vremena menjala)
Sto se tice tvoje sugestije o MMA turniru u mesanom orudju/oruzju ja vec imam svoje orudje.Pre par nedelja je bio najbolji period godine u nasoj zemlji od miloste zvan "Svinjokolj".Kao sto i samo ime kaze kolju se svinje,ovce a boga mi i telad i susi se meso za zimu,prave se cvarci,slanina,krvavice,itd.Imam par mesarskih kuka znatne velicine.
Koriste se u paru,za svaku ruku po jedna.Tu novu Eklekticnu borilacku vestinu sam nazvao "Kukicanje".Oruzje imam samo mi hvali jos neki buduci shampion.8-) Turnir ce biti Vale Tudo tipa-sve je dozvoljeno.Nagrada je gore postavljena novcanica.
A ostali neka izaberu svoje oruzje.Kuku sam ja rezervisao.

Naslov u novinama
"Ucenik tehnicke skole u Zelezniku napao druga sekirom"
O_o

Ko od vas to trenira decu da barataju sekirom i pushta ih da vezbaju na ortacima??? CCC

Kad sam ja svojevremeno bio teenager,Tehnicka skola u Zelezniku je bila poznatija pod imenom Texas.Samo ime dovoljno govori.Moja skola je bila prepuna "izbeglica" :-D iz Texasa.Momci su pobegli da ih neko iz te skole ne bi nasekirao ili nanozio ili ispistoljio.Vreme prolazi,ali kako vidim iz tvog pisma neke stvari se ne menjaju.

Ko od vas to trenira decu da barataju sekirom i pushta ih da vezbaju na ortacima??? CCC

Niko,deca spontano uce.Prirodni talenat + mnogo prakse i entuzijazma i to ti je to.8-)

P.S. Premda me ipak zbunjuje to sa sekirom.U moje doba su vise naginjali nozevima,narocito skakavcima,leptirima i ostalim insektima.Ne secam se da je neko koristio sekiru.Da li to oznacava prekretnicu i povratak staroj dobroj Srpskoj tradiciji?:lol:

meni deda pricao da za vreme kada je"muvao"baku imao je jaku konkurenciju pa su izasli na ferku.
onaj je nosio lanac a deda bikacu(ili bikovacu) od metar ipo
i naravno deda je pobedio8-)

zakljucak:znaci za muvanje se koristi bikovaca;)

Tvoj deda nije izasao na ferku.Koristiti bikacu od jedan i po metar protiv kukavnog lanca nije ferka.Nema tu ni F od ferke.

Poslednja izmena:
Ali kako kazu "U ratu i ljubavi,sve je dozvoljeno",tako da mogu da shvatim postupak tvog dede.
Danas se cesto govori o "kompromisnom dijalogu" i kako nasilje nista ne resava.Ipak moglo bi se reci da nasilje resava mnoge stvari.Eto tvom dedi je nasilje i odsustvo "kompromisnog dijaloga","fleksibilnijeg pogleda na svet",kao i odsustvo za "razumevanje potreba drugih" pomoglo da smuva tvoju babu.:-D

a koju prednost ima bikaca naspram lanca od preko metar ipo???

Nad bikacom "borac" ima vecu kontrolu nego nad lancem,pored toga tako dug lanac od preko metar i po je lako zarobiti jednom rukom,ako prvi udarac lancem nije pogodio cilj ili je udarac bio nedovoljno jak.A onda drugom mlatiti bikacom protivnika i drzeci taj isti lanac privlaciti protivnika ka sebi paralelno sa kontinuiranim koriscenjem bikace.Lanac je glupo oruzje i razvija manju silu u tacki udara od bikace.Ne pokusavaj da opravdas sramotni postupak svog dede.:lol: Klasican lanac je efikasan protiv bikace jedino ako se na kraju tog lanca nalazi neki poveliki drveni kolac koji se zabada u zemlju prilikom vezivanja goveda ili jos bolje ako se na kraju lanca nalazi metalna sipka za volovski jaram.Konkurent tvog dede bi imao vise sansi da je koristio kraci lanac od recimo 70 cm sa nekim drvenim kocem na kraju.To bi onda bila neka vrsta Srpske nunchake i tada bi tvoj deda bio u gadnoj buli.Dug lanac od preko metar i po bez icega na svom kraju je go k...c u odnosu na bikacu.Tvoj deda je imao srecu sto se borio sa amaterom koji slabo shavatio moc Srpske tradicije i samim tim je od svih staromodnih Srpskih oruzja izabrao jedno od najglupljih.

Na osnovu oruzja koja su koristila ta dva ratnika,pretpostavljam da je u pitanju neko pitomo ravnicarsko selo.Brdsko-planinski model ratnika je lukaviji i ne bi koristio ni bikacu ni lanac,nego efikasnija oruzja.Pored toga takav napredniji borbeni model Srpskog seljaka/drvosece ne naginje izlascima ne ferku .To su prljavi borci i oni obicno vrebaju konkurenta u zasedi,negde u nekoj sumi daleko od publike gde se krici zrtve ne bi ni culi.:

Poslednja izmena:
Lanac je glupo oruzje i razvija manju silu u tacki udara od bikace.

Lanac nije nimalo naivno oruzhje u rukama (i nogama) onoga ko zna da ga koristi. To shto je dugachak metar i po nije nimalo loshe jer onaj ko savlada tehniku lanca mozhe da bez problema kontrolishe i duzhinu od pet metara. Tachno je dodushe da je lanac najtezhe od svih oruzhja za savladjivanje i najopasnije po onoga ko ga uchi i naravno pozheljno je da taj lanac ima neshto na kraju kako bi udarac ( ili ubod ili sechenje) bio jachi...:grin: tu je bio u pravu 8)

S obzirom da je vreme ratovanja sekirama i sabljama, machevima kopljima itd. proshlo danas se ove tehnike uche sa kanapom (shto je po meni totalno sr***e ali nema veze) ove varijante se nazivaju meteor hammer i rope dart. Mislim, nisam siguran da lanac sa metalnom kupom na kraju nosi naziv tigarov rep... ali ko ovlada ovime mozhe se sluzhiti i ostalim pomagalima koja zamenjuju ovu vrstu oruzhja ka na primer Jet Li koji koristi protiv-pozharno crevo ne bi li pobedio loshe momke ;)

jel iko iz ns/a zna da li negde imaju da se treniraju "retke borilacke vestine"? Konkretno mislim na Shaolin, Kykonshai, Muay thai, capuera, itd... Ne bi imao nista ni protiv kendo-a, krav mage... Hvala. p.s. ako nema u ns-u da li ima u bg-u ili neke adrese, telefoni, linkovi... Fala... P.P.S. vremenom odustanes od fizickog nasilja i delujes vise mozgom, nego rukama...

JINTAI KYUSHO - tako se zove ono sto je potao onaj koji je zapoceo ovu temu. Postoji teorija, ali nema dokaza iz prakse. Ne postoji nikakva "vitalna" tacka, nista sto mozes da dodirnes i da se protivnik onsvesti, kamoli da padne mrtav. Inace bi se do sad oni na UFC "istackirali" uzduz i popreko.

Znam da vracam staru temu, ali me zanima gde se moze naci ili ako neko ima knjigu o tim akupresurnim tackama a ne mrzi ga da skenira i da mi posalje na mail (posto nisam iz bg-a) i jos nesto procitao sam sve odgovore od otvaranja teme do ovog mog komentara i video sam da je negde 2-3 strana nesecam se tacno bilo reci kako se stvara visak energije u predelu grudnog kosa, glave mene zanima da li neko moze da nam pojasni kako izbaciti tu energiju iz sebe?

Nadji curu... ili ako ne moras da trazis, onda vec znas resenje... ;)
Samo mi reci kakve to veze ima sa mojim pitanjem??? Ili samo spamujes redom???
Ako imas nesto konkretno reci u vezi teme u suprotnom je bezveze da punis temu nekim komentarima koji nemaju veze sa pitanjima? To da li ja pritiskam neku devojku ili ona mene ima malo veze sa akupresurom, ali nije moje pitanje bilo u tom smeru upuceno.... :mrgreen:

Hteo bih ako neko mozhe da mi nadje neki sajt o tackama bola i paraliza mozhje i smrti poshto ne znam sta i kako da kucam u guglu.E da i da budu fotografije da pokazuju gde se udari ili tako,Hvala.

'oces i na more da te vodimo?????

Mi sve da ti odradimo a???

Pa moze sine ako si mentalno hendikepiran onda mi je to i duznost,u protivnom tastatutu u sake i GOOGLE!!!!!!!!!!!

Malo istrazivackog duha nije na odmet (a pogotovo za coveka koji mlooogo cita i moze da doktorira iz raznih oblasti a naravno doktoriranje neke nauke najvise podrazumeva istrazivacki duh)

Back