T U R B O F O L K

Recimo da svi i jesmo i nismo u pravu. Svi imaju argumente i sve je relativno..
Ono sto ja mrzim kod TF-a je to sto su svim izvodjacima koji spadaju u taj zanr usta puna price kako je to sto su snimili nesto svetski, nesto do sada nevidjeno, nesto novo, a veliki broj njih bi svoju muziku svrstao pre u zabavnu..."nije to bas TF, to je nesto sto malo ulazi i u zabavnjake"-sto bi rekla moja omiljena likusa....
Meni tu najvise smeta sto su sve do jedne usle u tu pricu da bi dobro zaradile, da bi se dobro i bogato udale i da bi imale masu koja ce da im klice, pa da one misle da su sex bombe. Retko ko je poceo time da se bavi zato sto stvarno voooooooli muziku. To je po meni glavna razlika izmedju njih i, recimo, izvodjaca rock muzike. Ne kazem, ima svuda pozera, ali je TF pravi izvor istih, jednostavno zato sto se tu okrece najveca lova.

DeteSunca:
Evolucija druže. Protiv toga se ne može boriti.
50-ih se pojavio Rock, možeš zamisliti zaprepaštenje roditelja i društva koje se tad desilo. A danas taj isti Rock je jedna od najcenjenih i najzastupljenih muzičkih formi. Vremena se menjaju.
Sigurno da je evolucija, ne sporim. Al' put koji smo izabrali, kao sto rekoh, vodi nas ka ogromnoj provaliji, na cijoj ivici cemo se jednoga dana probuditi, al' tada ce sve vec biti kasno. Samo drustvo je uspjelo da evoluira tako sto je covjek postao kooperativan, pa su zajedno isli u lov, dijelili plijen, uzajamno se pomagali itd itd. Medjutim danas se ponovo vracamo na stadij individualizma, i vodjeni cinjenicama nase evolucije, razumna glava shvata da je taj put potpuno pogresan, recimo destruktivan.

Razumijemo se mi komsija, al' nas je malo ;)

Elizevin:
Recimo da svi i jesmo i nismo u pravu. Svi imaju argumente i sve je relativno..
Ono sto ja mrzim kod TF-a je to sto su svim izvodjacima koji spadaju u taj zanr usta puna price kako je to sto su snimili nesto svetski, nesto do sada nevidjeno, nesto novo, a veliki broj njih bi svoju muziku svrstao pre u zabavnu..."nije to bas TF, to je nesto sto malo ulazi i u zabavnjake"-sto bi rekla moja omiljena likusa....
Meni tu najvise smeta sto su sve do jedne usle u tu pricu da bi dobro zaradile, da bi se dobro i bogato udale i da bi imale masu koja ce da im klice, pa da one misle da su sex bombe. Retko ko je poceo time da se bavi zato sto stvarno voooooooli muziku. To je po meni glavna razlika izmedju njih i, recimo, izvodjaca rock muzike. Ne kazem, ima svuda pozera, ali je TF pravi izvor istih, jednostavno zato sto se tu okrece najveca lova.
Slazem se sa ovim.
Muzika je umjetnost, i kao svaka druga umjetnost, ukoliko se ljudi ne interesuju za nju zato sto im srce zudi, vec cisto iz komercijalnih razloga, od toga nema nista.
TF (Grand prije svega) je otisao predaleko. Dakle licno se grozim na sav taj javasluk na toj "estradi". Besmisleni tekstovi, cesto sa motivima pogresno vrednovanih stvari, iznesene bez trena emocija. Muzika u nekom *** fazonu. Dakle, sto se kaze, zakonom zabraniti.

Otupljujuce s*ranje, koje se ne moze nazvati muzikom. Oblace se grozno tj. fukse.. ovaj zene su skoro gole, a pede... muskarci ko dziberi. Ustvari oni jesu dziberi. Stavljaju one zlatne lance oko vrata, narukvica da ne moze da se izbroji(iskljucivo zlato) prstenja takodje. Nemam ja nista protiv lanaca, sta vise volim ih, ali oni metalni koji se kace na odecu, volim narukvice ali sa bodljama, prstenje vec manje volim, ali se i od toga nadje nesto, ali to nesto naravno nije dzibersko. Pesme su im na isti kalup, zatupljujuce, jednom recju: GLUPE!
Pre se muzika delila na tri pravca:
Ozbiljna(Klasicna:Chajkovski, Mocart, Betoven, Bah....)
Zabavna(rok)
Narodna(koja se pevala na svadbama, mada to se tada nije toliko slusalo i nije bilo bas ovoliko prostacki.)

Nerazumem ljude koji slusaju narodnjake. I mogu da kazem da se najcesce drogiraju mladi koji slusaju narodnjake.

Back