T I T O - najveća misterija novije naše istorije

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tita bi klonirao ...

• da

• ne

• ne znam

• odbij !!!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijatelju, ja sam ziveo u vise zemalja, a jos vise sam u zivotu proputovao...

I TVRDIM danas, kada se sve sabere i oduzme, da se NAJKVALITETNIJE zivelo 1965 do 1985 u Jugi!

To je kada se glada UKUPAN kvalitet zivota najveceg dela populacije.!

Svi koji tvrde nesto drugo ili ne znaju, ili su zlonamerni ili sa njima nesto nije bilo u redu.

Ti si poznat kao neko ko je sklon preterivanju i izmišljanju stvari tako da tvoje ocene kvaliteta života na osnovu iskustva tvoje kaste nikako ne mogu da budu merilo.

Oma nesrećnica koju ste ubili kombajnom bi možda mogla da nam ispriča kako joj je bilo dok je tražila hladovine ispod kombajna, da je kojim slučajem preživela.

Poslednja izmena:
48909.png

Ja sam ti postavio pitanje GDE JE TA HIMNNA BILA INTONIRANA U INOSTRANSTVU izmedju 1972 i 1990 kao HRVATSKA HIMNA?

Da li je hrvatskim sportistima Parlovu, Benesu, Bjedov i ostalim slavnim sportistima intonirana na pobednickom postolju TA himna ili "Hej Sloveni"_

Замисли да ја теби дам право да ти поделиш 10 Ц1 неким корисницима по својој процени
Ти чак иако не искористиш то право оно је теби дато и ти си повлашћен
Хрватима је дато да у складу са тим уставом имају своју химну Лепа наша (у уставу јој пише име и да је химна) која је била химна НДХ

Очигледно је да се Југославија са сваким новим уставом све више разводњавала и то су највише желели Хрвати.

Тврдио си:
NIJE POSTOJALA NIKAKVA HRVATSKA HIMNA POSTO NIJE POSTOJALA NI DRZAVA HRVATSKA.

Ја сам доказао да јесте постојала али се ти сад вадиш како није интонирана

Prijatelju, ja sam ziveo u vise zemalja, a jos vise sam u zivotu proputovao...

I TVRDIM danas, kada se sve sabere i oduzme, da se NAJKVALITETNIJE zivelo 1965 do 1985 u Jugi!

To je kada se glada UKUPAN kvalitet zivota najveceg dela populacije.!

Svi koji tvrde nesto drugo ili ne znaju, ili su zlonamerni ili sa njima nesto nije bilo u redu.

Трошкови твог "квалитетног" живота су први пут стигли на наплату само 2 године након што се упокојио илузиониста захваљујући којем си имао привид таквог живота.

СФРЈ је тада избегла банкрот захваљујући улетању у огроман кредит код ММФ-а јер није била у могућности да отплати доспеле обавезе за све оне кредите које је овај из наслова широко узимао за живота како би просечним комунистичким ладолежима деценијама стварао илузију доброг живота. Он отишао на онај свет, вама оставио успомене, а свима нама дугове и пошаст

Totalno netačno prijatelju.Za vreme Tita moglo se ovdi zameniti dinar ili kupiti,bile su mnoge banke i primali su Švajcarsku valutu,bila je i škola za Jugoslovenske radnike i da ti ne nabrajam puno.
Sve to prijatelju imaš miz prve ruke iskreno rečeno.Sada je to sve ukinuto više Srbija neće ni Švajcarski franak da primi.Čak su mi rekli ukoliko pošaljem osobi koja je primaoc biće vraćeno.
Iskreno prijatelju ostajem bez teksta šta ispade posle Broza daleko bilo.To su činjenice šta da radimo kada je tako kako je.Tu čak ostaje Proka i Blajbi bez teksta na takve činjenice.

Извини, али ако ти са службеницима у Швајцарској комуницираш на подједнако неразумљив начин као и овде на форуму, уопште ме не би чудило да им је лакше да кажу да нешто није могуће или да не постоји када им постане јасно да ни сам не знаш шта хоћеш од њих.

Данас је трансфер новца могућ на више начина и у различитим валутама

Што се тиче динара, он није никада био на званичним курсним листама ни једне националне банке у Европи. Био је једино излистан на курсним листама индивидуалних мењача који су имали интерес да понуде откуп или продају динаре по 30-ак процената лошијем курсу од званичног, док су се у Југославији девизе продавале искључиво на црно по курсу који је био 10% већи од званичног.

Најзад је сасвим отворено изашло на видело шта лежи у основи жаљења за тим кога не ваља понињати, његовим режимом и његовим вренменом.
Не лежи ту ни идеологија , ни рационално , чињеницама фундирано опредељење, ни носталгија за временима када смо били млади, свега тога, наравно, има али те ствари бису суштинске. Суштина је у самоуправљачкој размажености и себичности. Пећински човек одговара на моје писање да им се ништа после промене није десило, да их нико није ни прогања, ни стављао на црне листе, чак ни помињао да би могли да да се прозову на одгворност, реченицом која ме је згрозила, али и отворила ми очи. Он каже, ау у истом тону и са истих позиција заправо и остали наши саговорници , апологети онога и његовог режима.
" довољно је да ти угасе радно место, избаце на улицу и ту је крај приче.Шта те брига пријатељу за хапшења и остало кад немаш леба да једеш ".
Они изглледа стварно мисле да је политички прогон гашење радних места у силним губиташким фирмама , оптерећеним вештачким запошљавањем као мером против незапослености. И ту је крај, Ни једног тренутка оно и не помишљају колико је у тој истој земљи проживело у борби за посао и егзистенцију који нису били осигурани и спадали у дарове који се у колевци добијају, у тој истој њиховој земљи чуда. Уопште немају праву представу да тако живи огроман део човечанства и да се допензијско запосење не добија рођењем и заслугом тате и маме као " свесних другова " и чланова.
Себичност, саможивост и непознавање ничега изван система скаски и опсена режима, који је на томе грађен и одржаван . Само им нико није рекао да то може да траје само на ограничено време и да сви ти кредити, мужење помоћи с једне и друге стране имају рок трајања.
Зато се они данас осећају тако страшно угроженим и унесрећеним и мрзе тај сурови будилник који их пробудио из тог дивног сна укоме су живели.

Трошкови твог "квалитетног" живота су први пут стигли на наплату само 2 године након што се упокојио илузиониста захваљујући којем си имао привид таквог живота.

СФРЈ је тада избегла банкрот захваљујући улетању у огроман кредит код ММФ-а јер није била у могућности да отплати доспеле обавезе за све оне кредите које је овај из наслова широко узимао за живота како би просечним комунистичким ладолежима деценијама стварао илузију доброг живота. Он отишао на онај свет, вама оставио успомене, а свима нама дугове и пошаст

.

Pa danas SAMO SRBIJA ima 300% veci dug od MMFa nego sto je imala CELA Jugoslavija 1980. godine!

Tebi je to poznato?:think:

Kako mislite sada da vratite?

Srbija je dug iz Titovog perioda preuzela kao zemlja naslednica SFRJ

KREDIT IZ VREMENA SFRJ Došlo vreme za naplatu Titovih dugova

Ove godine Srbija će morati da plati čak 276,9 miliona evra za kredite uzete u vreme SFRJ tokom sedamedesetih i osamdesetih godina

Zlobnici bi rekli da je došlo vreme da okajemo grehe roditelja i njihovog udobnog života za vreme vladavine Josipa Broza Tita. Istina jeste da će ove godine ionako tanka državna kasa biti smanjena za skoro 300 miliona evra, a zbog zajmova starih više od 40 godina koje je uzimao tadašnji premijer Veselin Đuranović. U pitanju je, inače, najveći kreditni namet koji ove godine Srbija mora da plati posle njenih obaveza po osnovu državnih hartija od 289,2 miliona evra
Tito lovac.jpg

Vladavina Josipa Broza Srbiju skupo košta

Reč je o kreditima iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka koje smo dobijali od Pariskog i Londonskog kluba, ali i Svetske banke i Evropske investicione banke. Ukupne obaveze prema njima iznosile su oko 8,8 milijardi evra, a ove godine na naplatu dospeva 276,9 miliona evra. Najviše treba da vratimo Pariskom klubu - 103,6 miliona evra, zatim Svetskoj banci 74,7 miliona, Londonskom klubu 53,8 miliona evra i EU 44,7 miliona evra
Koliko je izdatak od 276,9 miliona evra u ovoj godini teret za budžet Srbije, govori računica da se za toliki novac moglo sagraditi čak 110 obdaništa. Ovaj iznos jednak je i ukupnim uštedama koje je državna kasa ostvarila po osnovu uvođenja solidarnog poreza na plate lekara, profesora i državnih činovnika. Krediti iz vremena Tita pojeli su i smanjenje penzija kojim je ušteđeno oko 200 miliona evra, te je novčana žrtva najstarijih, čija su primanja smanjivana i do deset odsto, bila uzaludna.

http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/...doslo-vreme-za-naplatu-titovih-dugova/yn0zw4z

Poslednja izmena:
B]Srbija je dug iz Titovog perioda preuzela kao zemlja naslednica SFRJ [/B]

KREDIT IZ VREMENA SFRJ Došlo vreme za naplatu Titovih dugova

Ove godine Srbija će morati da plati čak 276,9 miliona evra za kredite uzete u vreme SFRJ tokom sedamedesetih i osamdesetih godina

Zlobnici bi rekli da je došlo vreme da okajemo grehe roditelja i njihovog udobnog života za vreme vladavine Josipa Broza Tita. Istina jeste da će ove godine ionako tanka državna kasa biti smanjena za skoro 300 miliona evra, a zbog zajmova starih više od 40 godina koje je uzimao tadašnji premijer Veselin Đuranović. U pitanju je, inače, najveći kreditni namet koji ove godine Srbija mora da plati posle njenih obaveza po osnovu državnih hartija od 289,2 miliona evra
Pogledajte prilog 432275
Vladavina Josipa Broza Srbiju skupo košta

Reč je o kreditima iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka koje smo dobijali od Pariskog i Londonskog kluba, ali i Svetske banke i Evropske investicione banke. Ukupne obaveze prema njima iznosile su oko 8,8 milijardi evra, a ove godine na naplatu dospeva 276,9 miliona evra. Najviše treba da vratimo Pariskom klubu - 103,6 miliona evra, zatim Svetskoj banci 74,7 miliona, Londonskom klubu 53,8 miliona evra i EU 44,7 miliona evra
Koliko je izdatak od 276,9 miliona evra u ovoj godini teret za budžet Srbije, govori računica da se za toliki novac moglo sagraditi čak 110 obdaništa. Ovaj iznos jednak je i ukupnim uštedama koje je državna kasa ostvarila po osnovu uvođenja solidarnog poreza na plate lekara, profesora i državnih činovnika. Krediti iz vremena Tita pojeli su i smanjenje penzija kojim je ušteđeno oko 200 miliona evra, te je novčana žrtva najstarijih, čija su primanja smanjivana i do deset odsto, bila uzaludna.

http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/...doslo-vreme-za-naplatu-titovih-dugova/yn0zw4z

Sve što je dobro to je i skupo.Uvek se dobra roba traži.Jel Vi mislili da je najvažnije ako je jevtino.

zar nisu prvo bili u Argentini?
mozda ti Vuciji posedujes raritetne spise od generala Djukica

Расули су се они Пећински Човече по целом свету, од Француске и Енглеске , до аутрсалије, јужне Амаерике , Сједињених држава и Канаде.
Неки су Како Браћа Бракус из личко - кордунашког корпуса били прво у енглеској полицији у Напуљу, па одатле отишли за Канаду и Америку. И данас им потомци тамо живе.

bxcTOJb.jpg

Али се зна да је највећа српска варош ван Србије -Чикаго.

Како не бих био оптуживан за злотребу теме због предходног поста и фотографије , хоћу да кажем да је то још један доказ лажи режима особе из наслова.
Ниме чак и наши данашњи саговорници њихове провинцијеције по зилион пута понављају како су СВИ четници побијени на Зеленгори, па како опет СВИ страдали у масакру у Словенији, па да су их савезници СВЕ предали партизанима, па да су их СВЕ савезници гледали као " слуге окупатора" итд.
Одакле онда оно по целом свету и како су доспели баш у то време када су побијени у енглеску војну полицију у Напуљу. на пример.

Pa danas SAMO SRBIJA ima 300% veci dug od MMFa nego sto je imala CELA Jugoslavija 1980. godine!

Tebi je to poznato?:think:

Kako mislite sada da vratite?

Да те подсетим да се реплика односила на твој коментар како си одлично живео током владавине оног из наслова теме.

Одлично су живели лелемуди. Радили су као ладолежи ефективно мање од 4 сата дневно, а по статистикама трошили 15% више него што су производили.

Разлику надокнађивали задуживањем и тако док све није пукло. Знаш како се каже: крчаг иде на воду док се не разбије, а разбили сте га баш ви који сте трошили више него што се били способни да створите.

И да одлично питање си поставио. Како мислимо да вратимо оно што сте ви потрошили.

Да те подсетим да се реплика односила на твој коментар како си одлично живео током владавине оног из наслова теме.

Одлично су живели лелемуди. Радили су као ладолежи ефективно мање од 4 сата дневно, а по статистикама трошили 15% више него што су производили.

Разлику надокнађивали задуживањем и тако док све није пукло. Знаш како се каже: крчаг иде на воду док се не разбије, а разбили сте га баш ви који сте трошили више него што се били способни да створите.

И да одлично питање си поставио. Како мислимо да вратимо оно што сте ви потрошили.

Bato, ja sam radio i 16 sati dnevno kada je trebalo!

Radili smo tako da je firma bila jedna od najuspesnijih u Banatu.

Dug CELE JUGE je bio relatino mali nasparam njene moci vracanja duga.

Vecina drzava je imala mnogo veci dug.

VI DANAS imate ogroman dug koji NE MOZETE VRATITI i zato cete sluziti zapadu ZA UVEK.

Medjutim, uvek vam je kriv drugi...Samo vi niste i vasa nesposobvnost...

I ratove i mirove ste pogubili....Najbolji ljudi su vas napustili....

I Albanci su vas obisli...

A naravno, za sve je kriv Tito koji je mrtav vec skoro pola veka...:hahaha1:

Блајби само за тебе

Обрати пажњу на појачани део и вредност дуга СФРЈ исказан у износу изједначеним са данашњом вредности, а након што се примене курсне разлике

Плачи Блајби

"Savezno izvršno veće (SIV) – zvaničan naziv jugoslovenske vlade, na čijem čelu je bio Veselin Đuranović, dalo je 1979. godine garancije za zaduživanja u visini od oko 8,43 milijarde tadašnjih dolara, iako je zemlja već krajem te godine dugovala 14,95 milijardi dolara. Naime, republike su nastavile da „preinvestiraju“ dobijene inostrane kredite, iako se veliki deo investicija pokazao kao nerentabilan ili krajnje promašen – „Jadral-Obrovac“ (u SR Hrvatskoj), „Feni“ (u SR Makedoniji) i drugi. Krediti su stvarali utisak prosperiteta, iako se živelo na nivou koji nije bio pokriven odgovarajućom produktivnošću.

Mi smo prošli kataklizmičnu seriju godina – od raspada Jugoslavije, života pod sankcijama, gubljenja tla pod nogama i bilo kakve perspektive, i to je stvorilo zaborav u kakvom smo mi to svetu živeli sedamdesetih godina prošlog veka, odnosno u poslednjoj dekadi Titove vladavine. Zaboravili smo okolnosti u kojima je bila ta zemlja već za Titovog života, što pokazuju serije dokumenata sa najpoverljivijih sednica Predsedništva SFRJ i Predsedništva Centralnog komiteta, gde savezni ministar finansija Petar Kostić (savezni sekretar za finansije 1978-1982, prim. Dejana Baraća) kaže da je SFRJ ,pojela‘ supstancu i da je bankrotirala. Jugoslavija je prešla ,crvenu liniju‘ i dugovala je 18,6 milijardi dolara, što je po kursevima Narodne banke današnjih (2012) 186 milijardi dolara. (…)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back