T I T O - najveća misterija novije naše istorije

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tita bi klonirao ...

• da

• ne

• ne znam

• odbij !!!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi odgovorio na dva osnovna pitanja iz mog komentara: KADA je Srbija bila "moderna drzava" i sta je to "nacionalni korpus"?

Ajde mi objasni, kao da sam dete od 5 godina....

Jest, Titova Jugoslavija je nestala bez stranog mesanja, kao i Gadafijeva Libija...:rotf:

Прво Блајби читај написано пажљиво. Ја нисам говорио о мешању, него о конфликту или рату са било којом страном силом.
Себија је почела свој пут модерне државе од тренутка поновног успоствљања сопствене државности после турског ропства и у том се смислу континуирано развијала , а круна је била Краљевина Србија са дистанијом Карађорђевића и и уставом због кога је Краљу Петру Првом Ослободиоцу пребацивано са стране других европских држава да је и превише демократски. Ишао си у школу, па би то требало да знаш.z:mrgreen:

Прво Блајби читај написано пажљиво. Ја нисам говорио о мешању, него о конфликту или рату са било којом страном силом.
Себија је почела свој пут модерне државе од тренутка поновног успоствљања сопствене државности после турског ропства и у том се смислу континуирано развијала , а круна је била Краљевина Србија са дистанијом Карађорђевића и и уставом због кога је Краљу Петру Првом Ослободиоцу пребацивано са стране других европских држава да је и превише демократски. Ишао си у школу, па би то требало да знаш.z:mrgreen:

Srbija je, od kosovskog boja do DANAS, jedva 80 godina bila nekakva drzava...

I nikada moderna...

Ako mislis da gresim - saberi.

Kraljevina Srbija obuhvata istorijski period od 1882. do 1918. znaci samo 36 godina....:zima:

Poslednja izmena:

:hahaha::hahaha::hahaha:

Мислиш ишао је у кумровачку партијску школу??:rotf:

Ко зна шта се тамо ''изучавало''?...(ја мислим тапшање ''највећем сину'',југословенском фараону брозу)...

Ко би у школи кад сам ја у њу ишао(а можда и Блајби) смео да каже да је Краљевина Србија са династијом Карађорђевића имала најнапреднији и најдемократскији Устав онога времена.И да су тај Устав преписивале неке земље попут Француске или Белгије?

Такав учитељ би још туцао камен на Голом....књига у којој би тако нешто писало била би спаљена...

Не демантује Блајби ништа, а ти дај неки контра аргумент поткрепљен чињеницма које су проверљиве, па ћемо да полемишемо.
То што се код вас звало " борба против велико српске хегемоније" је само ваша етикета за антисрпску политичку агенду те партије од титовог доласка до распада државе и те партије.
Слободно стави неки документ који то пориче.

Gospodine Vučji Vi tražite činjenice i neki dokumenat.Evo ja Vam dajem ako hoćete broj telefona Srpske ambasade a i adresu u Bernu da se više ne izdaje pasoš u diplomatskom predstavnišvu
već je prebačeno u nekoj "birokratiji" pa kako Vam Bog da ili "veza".To Vam tvrdim i garantujem da za vreme Tita nije bilo tog problema.

Ко зна шта се тамо ''изучавало''?...(ја мислим тапшање ''највећем сину'',југословенском фараону брозу)...

Ко би у школи кад сам ја у њу ишао(а можда и Блајби) смео да каже да је Краљевина Србија са династијом Карађорђевића имала најнапреднији и најдемократскији Устав онога времена.И да су тај Устав преписивале неке земље попут Француске или Белгије?

Такав учитељ би још туцао камен на Голом....књига у којој би тако нешто писало била би спаљена...

Наравно нико.То је тачно Антоанко, али се у школи учило и читање.А кад знаш да читаш то се не односи само на партијски дозвољено штивоz;)

Блајби остадох ти дужан одговор за национални корпус. Национални корпус је оно против чега је ратовао непоменик и пре него што је дошао до власти и после , а као што видимо и ви настављате. То је оно Блајби против чега безуспешно покушавају да ратују твоји миљеници мајдановски Укри, само је њима мета руски национални корпус , а вама српски.

Poslednja izmena:

Ukoliko sam dobro čuo Djordje Karadjordjević nije tucao kamen ali je "krckao" nezarađenu penziju.

Ukoliko sam dobro čuo Djordje Karadjordjević nije tucao kamen ali je "krckao" nezarađenu penziju.

Jedino je njega Tito postovao, za ostale ne garantujem.

sa wiki ....

Život posle Drugog svetskog rata[uredi - уреди | uredi izvor]
Posle Drugog svetskog rata nova komunistička vlast sve članove dinastije Karađorđević (koji su bili u izgnanstvu) proglasila je državnim neprijateljima, oduzela im državljanstvo i konfiskovala imovinu. Jedino je princ Đorđe ostao u Beogradu i živeo mirno u slobodi kao penzioner. Čini se da je komunistička vlast imala više razumevanja za njega od rođenog brata. U poznim godinama oženio se Radmilom Radonjić. Nisu imali dece.

Umro je u Beogradu, u dubokoj starosti, 17. oktobra 1972. Sahranjen je u zadužbini svoga oca, crkvi sv. Đorđa na Oplencu kod Topole. Pored njega je sahranjena i njegova žena Radmila.

Da nisu bili pohlepni i bezobrazno bahati i oni bi ziveli lepo u komunizmu ... ali ebiga... sada onaj Aleksandar , ne zna ni da prica Srpski, gotovo na svakom skupu gde se poojavi ljudi mu dobacuju " nauci Srpski " :zcepanje:

Komunizam je imao za svakoga resenje , samo nije trebalo da se siri nacionalizam i sovinizam, ima brdo cetnika i ustasa koji su se preporodili u komunizmu , a neki su se vesto maskirali... jbg na zalost.

Poslednja izmena:
Nisu smeli, zato sto bi ih taj isti narod itekako kaznio :) zato su i ja-jare cekale povoljan trenutak i eto uzasa 90ih ... sada prosipaju nekakve teorije o demokratiji ... jhhahahahahah ustase i cetnici o demokratiji ... :zblesav:

О ком то народу Деки & комп. ви причате ? Да ли о овом народу који је колективно и по наређењу ишао на поклоњење ?

BZcW910.jpg

или о овом народу који који без команде предмет поклоњења скида ?

pXTBtWA.jpg

О ком то народу Деки & комп. ви причате ? Да ли о овом народу који је колективно и по наређењу ишао на поклоњење ?

BZcW910.jpg

или о овом народу који који без команде предмет поклоњења скида ?

pXTBtWA.jpg

Nesto mi ova prva slika izgleda kao da je bar 20 puta veca reka ljudi, a tek ne izgleda da je prisila, naprotiv.

Блајби остадох ти дужан одговор за национални корпус. Национални корпус је оно против чега је ратовао непоменик и пре него што је дошао до власти и после , а као што видимо и ви настављате. То је оно Блајби против чега безуспешно покушавају да ратују твоји миљеници мајдановски Укри, сао је њима мета руски национални корпус , а вама српски.

Jos uvek mi nije jasno sta je to SRPKI NACIONALNI KORPUS.

Trazio sam na netu, ali su objasnjenja veoma ralicita, cesto dijametralno suprotna.

dakle Vucji sta ti podrazumevas pod tako straobalnom frazom: SRPSKI NACIONALNBI KORPUS!?

Nesto mi ova prva slika izgleda kao da je bar 20 puta veca reka ljudi, a tek ne izgleda da je prisila, naprotiv.

Свакако да је, не само 20 него и више пута, та река људи већа, када су колективно, по наређењу одвођени са посла.z:mrgreen:

Poslednja izmena:
Свакако да је, не само 20 него и више, та река људи већа, када су колективно, по наређењу одвођени са посла.z:mrgreen:

Nije istina Vucji.

I ti to dobro znas.

Narod je OBOZAVAO Tita i svuda je isao da ga pozdravlja....

Kada je putovao po svetu porodice su se sakupljale da gledaju "Dnevnik" i Titove sastanke sa stranim drzavnicima koji su se takodje utrkivali da se poklone Titu.

Neverovatno mi je kakvi su ljudi, kada citam kakve sve lazi ovde pisu, a ZNAJU da je to sto pisu laz!

Nije istina Vucji.

I ti to dobro znas.

Kada je putovao po svetu porodice su se sakupljale da gledaju "Dnevnik" i Titove sastanke sa stranim drzavnicima koji su se takodje utrkivali da se poklone Titu.

Neverovatno mi je kakvi su ljudi, kada citam kakve sve lazi ovde pisu, a ZNAJU da je to sto pisu laz!

Истиина је Блајби , а то ти фотографија јасно показује. Колективни одласци на поклоњење, су били обавезни за све од предшколског узраста па надаље. Строго се пазило да неко не шмугне из колоне или изостане, јер су били део радне обавезе. Одласци запослених су били плаћени као радни дан, а деци школског узраста се рачунало као да су била на настави.
И престани Блајби са тим оптужбама за лаж, а без трунке аргумената или доказа, и то је Блајби недозвољено Правилником на коме стално инсистираш:zelenko:

Nije istina Vucji.

I ti to dobro znas.

100 izgovorena laz postaje istina ili bar to treba postati. Fenomen je da ga kritikuju oni kojima ne smeta da zive u stanovima koji su sagradjeni u njegovo vreme, da se dice diplomama iz tog vremena, da druga polovina zivi od penzija roditelja, deda i baba, plata firmi tog vremena koje cudom jos postoje... Odrektnite se svega toga pa zakerajte kolko vam valja, ali budite dase.

Свакако да је, не само 20 него и више пута, та река људи већа, када су колективно, по наређењу одвођени са посла.z:mrgreen:

Zašto volite neistine da iznosite Gospodine.Mene niko i nikakvo naređenje nije moglo da odvede sa posla jer sam u to vreme živeo ovdi.Moj zet je živeo tamo svejedno hteli smo da posetimo
ja bio na odmor i nikakav problem nije bio.Da mogu da dođem i sada bi posetio mesto.Znam čak i Švajcarca prilikom posete Beogradu hteo i to da vidi.O kakvom odvođenju pričate?

Zašto volite neistine da iznosite Gospodine.Mene niko i nikakvo naređenje nije moglo da odvede sa posla jer sam u to vreme živeo ovdi.Moj zet je živeo tamo svejedno hteli smo da posetimo
ja bio na odmor i nikakav problem nije bio.Da mogu da dođem i sada bi posetio mesto.Znam čak i Švajcarca prilikom posete Beogradu hteo i to da vidi.O kakvom odvođenju pričate?

O prisilnom odvođenju svake ekskuzije, i odraslih i dece koja su jedva čekala da pregrme to matretiranje pa da idu u zoološki vrt da gledaju Samija.

Nisu to nikakve neistine već sušta istina.

- - - - - - - - - -

100 izgovorena laz postaje istina ili bar to treba postati. Fenomen je da ga kritikuju oni kojima ne smeta da zive u stanovima koji su sagradjeni u njegovo vreme, da se dice diplomama iz tog vremena, da druga polovina zivi od penzija roditelja, deda i baba, plata firmi tog vremena koje cudom jos postoje... Odrektnite se svega toga pa zakerajte kolko vam valja, ali budite dase.

Ti baš lupetaš za medalju.

Zašto bi se bilo ko odrekao nečega što je sa mukom stekao uprkos progonima i maltretiranju od strane te spodobe i njegove kriminalne zločinačke organizacije?

Svašta.

А чега, по теби, треба да одрекне онај ко од свега што си навео није добио ништа ?z:)z:poz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back