Svi Vi koji sledite put srca...javite se

elendil:
...veruj mi,najiskrenije namam prava da ti isuvise govorim...ali u dubini svog srca zelim da iznadjes smisao i sustinu...i da dosegnes ljubav...samo stvaranje zivota me je istinski ispunilo,sve ostalo su obmane...ali to ne znaci da sam u pravu...tvoja zrelost je ociglena,odagnaj setu i tugu i pokusaj da se radujes...od sca,najiskrenije ti to zelim...ono malo svetla sto sam ga nasao na Stazi,uvek sam voljan da podelimo...sa svom svojom bracom i uvek...Jedna poslovica kaze:sporost je svetost...veliki pozdrav. :D

O kakvoj ja ljubavi mogu da govorim,kada vise nemam vere...O cemu mogu pricati kada me je ostavio neko ko mi je znacio SVE....posle tolikih smrti...ko mi se zaklinjao vecnom ljubavlju i kome sam slepo verovala...Ne ne umemem vise voleti...bar cu se potruditi,ali iskreno potruditi da zauvek ostanem prazna-dosta je bilo povreda,dosta su mi iznova kopali rane,i svi ti prokleti prijatelji koji su umirali...ne zelim cak ni da se radujem,mnogo je tuge u meni,i samo to mogu da pruzim...zelis li zaista deliti bol?

Ono sto je draga Ona rekla ti govori o srzi ali evo i ja da ti odgovorim.Naslovih ovaj odgovor moj put...put beliog oblaka.Da li ti to nesto govori.Odrediste (pod znakom navoda)nse putesestvije je takvo da poput zmije skidamo kozu.Bolno ili ne nevazno.Ona je divno objasnila ono o cemu ti govorim.Na ovo zemaljskoj putanji,nema vezivanja,treba odbaciti nsve korene,dubinu,vlastite strahove,VEZANOST za druge i drugo.Odbaciti ideju da ti je neko potreban i da ti nekome trebas.Bez korena,bez sudbe,bez Zelja...znam kako je to prokleto tesko i kao je bolno...Ali mi nemamo pravo nista da IMAMO i ZELIMO...Pogotovu da se vezujemo za zelje i ciljeve nasega malog ovozemaljskog Ja.

ona:
elendil:
Svi Vi koji razmisljate o zivotu,koji osecate unutrasnji poziv da istrazujete,da sledite Stazu,koji volite Galeba Dzonatana Livingstona,koji ste procitali Sidartu,koji mozda meditirate,radite odredjene tehnike samorazvitka,meditaciju ili neradite nista ali imate neki impuls...Javite se...put srca je samo Vas i vama znan...da se druzimo i jedni drugima damo podrsku... :o
Dragi Elendile,
Kao sto se da iz prilozenog videti ljudi tesko razumeju sta je pesnik ovim hteo da kaze a i oni koji, ako i znaju nesto o tome tesko da ce ti pruziti odgovor koji bi imao dublje znacenje.....
No, ja licno nemam problem usamljenosti ali covek mora imati neku vrstu usamljenosti u kojoj ce slediti put srca i na tom putu pronaci cvet kosmicke a ne ljudske ljubavi. Sto se tice ove druge [ljubavi] ljudi su robovi svojih zabluda i nesvesnosti,kao po pravilu ljudska bica se vole iz potrebe, iz straha od usamljenosti, zato jer im je potrebna zadovoljstina ega. Ljudi samo iskoriscuju jedni druge iz licnih potreba i to nazivaju ljubav . Dugo sam radila na temu sta me ili sta je to sto me cini srecnom. Kad sam bila u studentskom dobu bila sam zavodnica , koristila sam druge za sopstveno zadovoljstvo,manipulisala njihovom zeljom da me imaju,uzivala sam u svim mogucim nacinima na koje su me pokusavali osvojiti i ja sam stvarno bila srecna i zaljubljena u sve njih i volela sam svakog od njih onoliko koliko je trajalo,nekad jednu noc, nekad mesec,godinu. Ali dogodilo se ono o cemu malo ljudi ima svest a to je da sam vremenom pocela da osecam u svemu tome prazninu i usamljenost,osetila sam duboko iznutra da mozemo zaista istinski doziveti iskustvo ljubavi i voleti druge i ovaj svet tek kad uspemo da zavolimo sebe i kada se bezuslovno oslobodimo zavisnosti od ego ljubavi. Vecini ce ove moje reci zvucati kao kineski jezik ali jedino kqada se oslobodimo od ego vezanosti ondasmo u ljubavi i harmoniji sa ljudima ,sa svetom,i sa univerzumom i tada je jedino moguce da nam se otvori put srca koji vodi ka konacnom cilju.
Pozdrav
ONA
Draga Ona,ja te potpuno razumem o cemu govoris i svaka tvoja rec ili objasnjenje (pojasnjenje),kako i komentar su mi posebno dragi jer potvrdjuju sve Istine do kojih sam i sam dosao.Nema me jer mi je racunar crkao,ovih dana.Veeeeliki pozdrav.

one:
Osloboditi se od sopstvene predstave sebe.
"Covek nije ono sto misli da jeste, nego ono sto drugi misle o njemu."Takodje je samo deo slike.
Sagledavanje sebe, svest o delima, pokretima, disanju i varenju...oslobodis se slike, licnosti koju si sebi izgradio/la, onda ljubav vise nije personalna i sebicna.Dajes i dobijas, gubis i stices.

Vesna Krmpotic Ono cemo biti u sta verujemo-onoliko biti koliko verujemo.

Nezna Oluja:
elendil:
vecavestica:
Ele da se nadjemo i popijemo kaficu?
Svakako,cim bude ostvarljivo. :D :D :D

Vestice, ti ovde dodjes k'o portir...ljubazna na ulazu, hladna na izlazu i svima nudis nesto...

Daj postavi neki kriterijum, makar dobrog glasa radi.

Ili, ako te usamljenost toliko ophrvala, javi mi se na mail.

Bolje pij kafu sa mnom nego sa anonimnim filozofima bez ideje...[/quo
Lepi,moj dobar glas nikada nije doveden u pitanje,a nisam ni usamljena.Sto se tice kafice ja sam uvek ZA .Samo kazi kada i gde.A sto se tice javljanja -u mom profilu postoji e-mail pa izvoli.Pozdrav i ja pijem slatku :D

ona:
elendil:
Svi Vi koji razmisljate o zivotu,koji osecate unutrasnji poziv da istrazujete,da sledite Stazu,koji volite Galeba Dzonatana Livingstona,koji ste procitali Sidartu,koji mozda meditirate,radite odredjene tehnike samorazvitka,meditaciju ili neradite nista ali imate neki impuls...Javite se...put srca je samo Vas i vama znan...da se druzimo i jedni drugima damo podrsku... :o
Dragi Elendile,
Kao sto se da iz prilozenog videti ljudi tesko razumeju sta je pesnik ovim hteo da kaze a i oni koji, ako i znaju nesto o tome tesko da ce ti pruziti odgovor koji bi imao dublje znacenje.....
No, ja licno nemam problem usamljenosti ali covek mora imati neku vrstu usamljenosti u kojoj ce slediti put srca i na tom putu pronaci cvet kosmicke a ne ljudske ljubavi. Sto se tice ove druge [ljubavi] ljudi su robovi svojih zabluda i nesvesnosti,kao po pravilu ljudska bica se vole iz potrebe, iz straha od usamljenosti, zato jer im je potrebna zadovoljstina ega. Ljudi samo iskoriscuju jedni druge iz licnih potreba i to nazivaju ljubav . Dugo sam radila na temu sta me ili sta je to sto me cini srecnom. Kad sam bila u studentskom dobu bila sam zavodnica , koristila sam druge za sopstveno zadovoljstvo,manipulisala njihovom zeljom da me imaju,uzivala sam u svim mogucim nacinima na koje su me pokusavali osvojiti i ja sam stvarno bila srecna i zaljubljena u sve njih i volela sam svakog od njih onoliko koliko je trajalo,nekad jednu noc, nekad mesec,godinu. Ali dogodilo se ono o cemu malo ljudi ima svest a to je da sam vremenom pocela da osecam u svemu tome prazninu i usamljenost,osetila sam duboko iznutra da mozemo zaista istinski doziveti iskustvo ljubavi i voleti druge i ovaj svet tek kad uspemo da zavolimo sebe i kada se bezuslovno oslobodimo zavisnosti od ego ljubavi. Vecini ce ove moje reci zvucati kao kineski jezik ali jedino kqada se oslobodimo od ego vezanosti ondasmo u ljubavi i harmoniji sa ljudima ,sa svetom,i sa univerzumom i tada je jedino moguce da nam se otvori put srca koji vodi ka konacnom cilju.
Pozdrav
ONA
A konacni cilj je sta?
Sve me ovo pomalo podseca na Kastanedu,mislim zivot u harmoniji sa prirodom i sa univerzumom....ali kao sto znate,vecina ljudi ne razmislja o takvim stvarima....znaci zive nesvesno,i cesto se zapitam dali su srecni?(ljudi sa kratkim vlaknima :lol: )
Inace ako vam je za utehu,ljudi kad su sami razvijaju svoje umne sposobnosti....

begunac:
ona:
elendil:
Dragi Elendile,
Pozdrav
ONA
A konacni cilj je sta?
Sve me ovo pomalo podseca na Kastanedu,mislim zivot u harmoniji sa prirodom i sa univerzumom....ali kao sto znate,vecina ljudi ne razmislja o takvim stvarima....znaci zive nesvesno,i cesto se zapitam dali su srecni?(ljudi sa kratkim vlaknima :lol: )
Inace ako vam je za utehu,ljudi kad su sami razvijaju svoje umne sposobnosti....
Lepo rečeno

Nezna Oluja:
elendil:
vecavestica:

Vestice, ti ovde dodjes k'o portir...ljubazna na ulazu, hladna na izlazu i svima nudis nesto...

Bolje pij kafu sa mnom nego sa anonimnim filozofima bez ideje...
VESTICU ZA MODERATORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

t.pedja:
Nezna Oluja:
elendil:
vecavestica:

Bolje pij kafu sa mnom nego sa anonimnim filozofima bez ideje...
VESTICU ZA MODERATORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D

Procitao sam sta je napisala ONA,procitao sam i druge tako reci ispovesti,i ONA jeste u pravu.
Gledam i ja samoga sebe kakav sam.Egoistican,narcisoidan,smatram sebe za kralja,za novog mesiju koji ce preobratiti svetsku umetnost,smatram sebe za genija,ali takodje znam i jednu istinu:Svako ko za sebe kaze da je genije,to jeu suprotnosti sa njegovim osecanjima.Jer genije nije srecan covek,on je sam.
Ja iako sam ozenjen,iako sam prosao u zivotu svojom voljom ono sto mnogi nisu prosli za ceo svoj zivotni vek,ja i dalje imam ispade,nerazumevanje.
Nekada sam imao prijatelje;izdali su me,iako su pretili da postanu savrseni umetnici,nisu pruzili nikakav otpor spoljnjem svetu i oberucke su prihvatili sve sto im se nudi bez ikakve zelje da sami stvaraju nesto totalno Svoje.
Griza savesti,zivot daleko od realnog,druzenje samo na dubokoj emotivnoj i intelektualnoj osnovi,to dosta predstavlja mene.Sukob koji sam imao sam sa sobom u vezi moje zene o kojoj sam toliko razmisljao jesmo li mi jedno za drugo ili ne,pa razgovor sa njom,ali sve se vratilo na staro,eto volim je!!!!!!I na nekim temama sam ovde izneo svoju trenutnu krizu i naravno da sam bio neshvacen od strane onih koji ne znaju nista,koji pricaju o nekoj temi a da pri tom nisu nimalo ni razmisljali o tome.
Neki kazu da sam bio neubedljiv,,,,da treba da kazem koji sam ja to umetnik,koje je to moje ime i prezime da mi mogli da procitaju moje knjige.I sta cu Ja imati na kraju od toga?Ne zelim da ovde na ovom forumu gde ubijam visak slobodnog vremena budem izlozen kritikama na racun mojih knjiga.Napisao sam svoju intimnu ispovest "Agoniju",i naravno,niko nije obratio paznju.
Elendile,ostatak sveta,ja nazivam "Them",znaci oni koji su se posvetili prosecnom zivotu,i ok,njihov izbor.Moj posao jeste da ospem paljbu po njima i njihovom nerazmisljanju u pogledu mnogih stvari,a kako ce oni da shvate Mene,,,,,nekako mi vise nije bitno.
Ali ono sto ja kao pisac osecam,ono sto je moja zakletva jeste da uvek govorim,da pricam,da kazem,bez obzira na posledice,jer moje je da kazem makar bio i fizicki napadnut posle toga.
I naravno da je tu taj vakum usamljenosti izmedju mene i ostalih.......nema prijatelja vise,......nema nikoga,ali nada postoji da ima jos neko ko zaista sledi samoga sebe i svoja pravila.Valjda ima jos neko ko nije deo ludila.Pisite mi usamljenici,pisite,mozemo i kafu popiti,mozemo se druziti.
ekkerot@yahoo.no

Od nasrtaja onih koji me ne razumeju i koji namerno pljuju po meni na nizak nacin,ja se borim protiv njih,i oni su mi smrtni neprijatelji,jer MRZNJA je jaka emocija koju ja gajim i uzivam u tome.
Da nije takvih koji mene napadaju nisko,ne bi ih mrzeo i sklanjao se od njih.A oprastanje-nikada.
Ja samo hocu ono sto je moje a borim se protiv svega sto meni ne pripada.

Dont_Break_The_Oath:
Od nasrtaja onih koji me ne razumeju i koji namerno pljuju po meni na nizak nacin,ja se borim protiv njih,i oni su mi smrtni neprijatelji,jer MRZNJA je jaka emocija koju ja gajim i uzivam u tome.
Da nije takvih koji mene napadaju nisko,ne bi ih mrzeo i sklanjao se od njih.A oprastanje-nikada.
Na samrti Rajneeshov (Osho)deda je govorio:zaustavite tocak.Mali Osho,tada nije shvatao sta je deda mislio.Kasnije je shvatio.Tocak samsare.Oprastanje je put ka Bozanskom.Ne oprostiti samo drugom,vec oprostiti sebi.I prekinuti lanac...Oprastam ti...bile su Gandijeve reci na samrti.A i Isusove...ima zasto,razmisli...

elendil:
Dont_Break_The_Oath:
Na samrti Rajneeshov (Osho)deda je govorio:zaustavite tocak.Mali Osho,tada nije shvatao sta je deda mislio.Kasnije je shvatio.Tocak samsare.Oprastanje je put ka Bozanskom.Ne oprostiti samo drugom,vec oprostiti sebi.I prekinuti lanac...Oprastam ti...bile su Gandijeve reci na samrti.A i Isusove...ima zasto,razmisli...
Lepo rečeno, samo sam ponekad u dilemi da li opraštati im onako ''ad hok'' ili pre nego što odem iz ovoga sveta. nekako je praktičnije da tada izbušim tu vreću u koju trpam tudju zavist, sujetu, mržnju, ljubomoru, pokusaje svakakvih smicalica, ali taj teret počne vrlo brzo da opterećuje sam život pa ga je bolje zato u hodu opraštati....... :wink:

Go placidly amid the noice&haste,&remember what peace there may be in silence.As far as possible without surrender be on good terms with all persons.Speak your trouthquitly&and listen to the others,even the dull&they too have their story.Avoid loud & aggressive persons,they are vexations to the spirit.If you compare yourself with others,you may become vain&for always there will be greater&lesser persons than yourself.Enjoy your achievements as well as your plans.Keep interested in own career,however humble;it is a real possession in the changing fortunes of time.Exercise caution in your business affairs;for the world is full of trickery.But let this not blind you to what virtue there is;many persons strive for high ideals;and everywhere life is full of heroism.Be yourself.Especially,do not feign affection.Neither be cynical about love;for in the face of all aridity&disenchantment it is perennial as the grass.Take kindly the counsel of the years,gracefully surrendering the things of youth.Nurture strength of spirit to shield you in sudden misfortune.But do not distress yourself with imaginings.Many fears are born of fatigue&loneliness.Beoynd a wholesome discipline,be gentle with yourself.You are a child of Universe,no lessthan the trees&the stars;you have a right to be here.And whether or not it is clear to you,no doubt the Universe is unfolding as it should.Therefore be at peace with God,whatever you conceive Him to be,and whatever your labors&aspirations,in the noisy confusion of life keep with yoursoul.With all its sham,drudgery&broken dreams,it is still a beautiful world.Be careful.Strive to be happy.

Back