Svi Vi koji sledite put srca...javite se

Vazno je da svakoga dana posvetite izvesno vreme molitvi ili meditaciji ili kontemplaciji,ne samo da biste culi unutrasnje vodjstvo,vec i da bi ste svoje telo snabdeli vecom energijom i odrzali ga u vasem prstenu svetlosne vibracije.Sto je energija veca,to je vas sjaj jaci i verovatnije je da ce vase telo presti kao dobro nastelovani motor automobila.Energija je kljuc srecnog i prijatnog zivota.Energija je zdravlje.One kojima nedostaje energija,cesto muce najrazlicitije tegobe,bolesti i na kraju smrt.Jer,ukoliko su delovi tela zloupotrebljavani iznutra,uticajem negativnog nacina misljenja na celije propadanje postaje brze od priliva energije i dusa na kraju resava da napusti telo u kom je zivela.
To napustanje izvora energije je smrt za telo.Imajte na umu da "vi od duse" i "vi od Boga" niste time nista izgubili, jer se energija vraca visim sferama, ili nebeskom domu,radi novih iskustava.To je ciklus koji je isplaniran davno,kada su vasa duhovna tela dosla kao Cuvari Zemlje i napustila secanje na Boga radi zivota u fizickoj gustini vibracija smrti.
Dobro zapamtite da je vase pravo "Ja"neunistivo i da je pojava,koju na zemlji nazivate smrt,jednostavno oslobadjanje i vracanje zivotne energije sa privremenog puta u svoju visu postojbinu.Smrt je prelaz iz jednog stanja u drugo.Kada je jednom razjasnjen ovaj ciklus dolazaka i odlazaka,lakse je shvatiti smrt.Ukoliko ste ikada putovali od jedne do druge kuce,od jednog do drugog grada, mozete shvatiti smrt.Krecete iz jednog u drugo mesto,potom se vracate ili stalno idete dalje.Poput putovanja,zivot je samo poglavlje knjige ciji je naslov "vreme na Zemlji".To nije cela knjiga.Ona,medjutim,ima svog autora,tu sustinsku snagu koja pise knjigu,a to je vase ja ili vasa dusa.To je kao da ste napisali dramu,scenario za televizijsku seriju ili film,a zatim zaboravili da ste to ucinili i otisli u pozoriste da igrate glavnu ulogu u drami.
Oce,
Ti si moja unutarnja svest!
Sveta i mocna je tvoja vecna ljubav.Kroz svest tvoga Sina Isusa Hrista spoznajem tvoje sveto bice i tvoje osobine u sebi.Tvoje "Neka Bude" struji kroz moju dusu,da bih postao ono sto od prapocetka jesam.
Dopusti da postanem molitva,dopusti da budem potpuno Tvoj.Moja duso,uzdigni svoj glas u slavu onoga koji te je stvorio.Neka moja dusa slavi i hvali Gospoda,i neka zahvaljuje Njemu,mocnome,koji je sve i koji je u svemu.
Njegovo ime je sveto,njegovo ime slavim da bih postao Bozanski kroz njegovo ime Bog.

Let it be...

Rabindranat Tagore Čeznem da ti kažem najdublje riječi
Čeznem da ti kažem najdublje riječi koje ti imam reći
ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogla nasmijati.
Zato se smijem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali.
Olako uzimam svoj bol, strahujući da bi mogla ti učiniti.

Čeznem da upotrebim najdragocjenije riječi sto imam za te;
ali se ne usuđujem, strahujući da mi se neće vratiti istom mjerom.
Zato ti dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću.
Zadajem ti bol, bojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol.

Čeznem da sedim nemo pored tebe, ali bi mi inače srce iskočilo na usta.
Zato brbljam i ćaskam olako, i zatrpavam svoje srce riječima.
Grubo uzimam svoj bol, strahujući da bi mogla ti učiniti.

Čeznem da te ostavim zauvijek, ali se ne usuđujem,
strahujući da bi mogla otkriti moj kukavičluk.
Zato ponosno dižem glavu i dolazim veseo u tvoje u tvoje društvo.
Neprekidne strijele iz tvojih očiju čine da je moj bol vječito svjež.
...Bobana pozdrav,nedostajes mi....

Razmatranja o duši ( copy sa Iza Ogledala )
Zajedničke laži

Ljude češće vezuju zajedničke laži nego zajedničke istine. Na zajedničkim obmanama počivaju mnoga prijateljstva i mnoge ljubavi.

Mnogi obmanjuju sebe. I traže one koji će potvrditi njihove samoobmane. Ovo, sasvim pogrešno, smatraju podrškom i razumevanjem.

Mnnogi lažu sebe i zahtevaju da drugi podupru njihovu laž.

Kao najcrnje neprijatelje doživljavaju one koji dovode u pitanje njihova samozavaravanja. Ne podnose tuđu sumnju jer ne mogu da podnesu vlastitu.

Što je samoobmana veća, potreba za spoljnom potvrdom je izraženija. Ponekad poprima očajničke razmere.

Ovom vrstom potvrde se naveliko trguje. Spremno lažemo druge da su bolji nego što jesu, kako bi oni, zauzvrat, lagali nas. Čak se osećamo prevarenim ako se na našu laž odgovori istinom. Tada smo veoma ljuti što smo dali a da ništa nismo dobili.

Veoma često se, umesto ljudi, druže njihove obmane. Tako, zamazujući oči jedni drugima, jedni druge povlačimo sve niže i niže.

Zato se tako lako naizgled velika prijateljstva i ljubavi pretvaraju u neprijateljstvo i mržnju. Zato se tako lako iz ushićenja pada u razočaranje. Dovoljan je dašak istine pa da sruši kulu izgrađenju od zavaravanja i samozavaravanja. Kada pomislimo – ta osoba nije ono što smo mislili da jeste, to najčešće znači – ta osoba nije spremna da naše samoobmane podrži onako bezuslovno i sa onoliko žara koliko smo se tome od nje nadali.

Klonimo se zajedničkih laži. One su najgora usluga koju možemo da učinimo i koju mogu da nam učine

Krocite smireno kroz buku i frku i ne pozelite mir koji donosi vecna tisina.Trudite se ali bez potcinjavanja da budete u dobrim odnosima sa svim ljudima.Govorite svoju istinu tiho i jasno i slusajte sta vam drugi govore,jer cak i dosadni i neuki imaju svoju pricu.Izbegavajte glasne i agresivne osobe-one uznemiravaju dusu.Uporedjujuci sebe sa drugima mozete postati sujetni i ogorceni,jer uvek ce biti gorih i boljih ljudi od vas.Uzivajte u svojim dostignucima kao i u svojim planovima.Vodite racuna o svo zvanju ma koako skromno ono bilo,jer to je nesto stvarno sto posedujete u ovom nemirnom i promenjivom vremenu.Ucite se opreznosti u poslovnim odnosima jer svet je pun trikova.Ali,ne dozvolite da vas to zaslepi pa da ne vidite vrline kojih ima-mnogi ljudi se bore za visoke ideale i zivot je,svud oko nas ,pun heroizma
Budite svoji!Posebno ne iskazujte laznu naklonost niti budite cinicni u ljubavi.Uprkos svim prevarama i razocarenjima ljubav uvek ispocetka nice poput trave.Brizljivo postupajte s iskustvom koje vam donose godine i dostojanstveno im predajte mladost.Razvijajte snagu duha da vas zastiti od iznenadnih nedaca.Ne mucite sebe sumnjama i negativnim razmisljanjima-previse je strahova rodjeno u samoci i premorenosti zivotom.Ispod zdrave discipline budite nezni prema sebi.Vi ste dete svemira i jednako kao stabla i zvezde i vi imate pravo biti ovde.I bez obzira da li je to vama jasno ili ne,svemir se razvija i otkriva tacno onako kako treba..Zato,budite u miru Bozjem ma sta za vas on bio,i ma kakvi bili vasi zadaci u ovoj zivotnoj ludnici,sacuvajte mir u svojoj dusi.Sa svim svojim prevarama,svojom istrosenoscu,i promasenim snovima-ovo je jos uvek predivan svet!Cuvajte sebe.Ulozite sve sto imate i sto jeste i BUDITE SRETNI.

Radujte se...Setite se...

heartwithsandle7-1.jpg

``Obilazeći neko ostrvo, jedan španski misionar naidje na tri actečka sveštenika.
- Kako se vi obraćate Bogu? – upita ih fratar.
- Imamo samo jednu molitvu – odgovori jedan od Acteka.
- Mi kažemo: ’’Bože, Ti si Trojica, mi smo trojica. Smiluj se na nas.’’
- Lepa je – reče misionar. – Ali to nije prava molitva koju Bog može da čuje i usliši. Kazaću vam jednu mnogo bolju.
Redovnik ih nauči jednu katoličku molitvu i nastavi svoj put širenja hrišćanstva. Posle mnogo godina, kad se vraćao brodom za Španiju, trebalo je ponovo da prodje pored tog ostrva. Spazio je sa palube trojicu sveštenika na obali i mahnuo im.
U tom trenutku, sva trojica mu podjoše u susret, hodajući preko vode.
- Oče, oče! – povika jedan od njih, približivši se brodu. – Nauči nas ponovo onu molitvu koju Bog sluša, jer nismo uspeli da je upamtimo!
- Nije važno – odgovori misionar, videvši čudo. I zamoli Boga da mu oprosti što nije ranije shvato da On govori sve jezike.
... Retko kad zapažamo da nas Neobičnost okružuje. Čuda se dogadjaju oko nas, Božji znaci pokazuju nam put, andjeli nas preklinju da ih saslušamo – medjutim, mi se oglušujemo o sve to, jer smo naučili da postoje obrasci i pravila pomoću kojih se stiže do Boga. Ne shvatamo da je On tamo gde ga puštaju da udje.
Tradicionalni verski obredi imaju neosporan značaj: oni nam omogućavaju da podelimo sa drugima zajedničko iskustvo bogoljublja i molitve. Ali ne smemo nikad smetnuti s uma da je duhovno iskustvo pre svega primenjeno iskustvo Ljubavi. A u Ljubavi ne postoje pravila. Možemo pokušavati da se pridržavamo priručnika, da vladamo svojim srcem, da izgradimo strategiju ponašanja – ali sve su to koještarije. Srce odlučuje, i to što ono odluči, jedino i važi.
Svi smo mi to već iskusili u životu. Svi smo mi u jednom trenutku govorili kroz suze: ’’patim zbog jedne ljubavi koja ne zavredjuje moju patnju’’. Patimo zato što naša ljubav nije prepoznatljiva. Patimo jer ne uspevamo da nametnemo svoja pravila.
Patimo uludo: jer je ljubav klica našeg sazrevanja. Što više volimo to smo bliži duhovnom iskustvu. Pravi prosvećenici, oni čije je duše obasjao plamen Ljubavi, pobedjivali su sve predrasude svoga doba. Pevali su, smejali se, molili se na sav glas, igrali i delili sa drugima ono što je sveti Pavle nazivao ’’svetom ludošću’’. Bili su veseli, jer onaj ko voli, taj je pobedio svet i ne plaši se da će išta izgubiti. Istinska ljubav jeste čin potpunog predavanja.
...mnogobrojni sukobi nas prate u traganju za Drugom Stranom. Pre ili kasnije, moramo savladati svoje strahove, budući da duhovni put vodi kroz svakodnevno iskustvo ljubavi.
Monah Tomas Merton govorio je: ’’Duhovni život svodi se zapravo na ljubav. Čovek ne voli zato što želi da učini dobro, ili da pomogne, ili da zaštiti nekoga. Ako tako postupamo, posmatramo svog bližnjeg kao puki objekat, a sami sebe doživljavamo kao velikodušne i mudre osobe. To nema nikakve veze sa ljubavlju. Voleti znači ostvariti zajedništvo s drugim i otkriti u njemu božansku iskru.’’

KOELJO

Postoji jedan deo tebe,ja ga poznajem posto sam to ja,koji lezi slicno tankom sveznju izvesnosti,slicno zaboravljenom komadicu jednostavnosti,iza svih tvojih tuga i izvan domena sve tvoje zbrke.Budi miran.Neka se taj komadic prosiri i neka te ispuni sobom.Ti sve ove stvari poznajes u svom srcu. Probudite se!Dozvolite mi da se kroz vas izrazim.Obucite moju svesnost.Mi smo Jedno.Mi smo uveki i bili Jedno...

Galakticki charobnjak otvorenog uma i srca ide kroz zivot.U svojoj slobodi i osami on ponekad Ratnici-charobnici ponudi kljuceve svog srca i Ljubav svoju.Ne obazire se na sve svoje povrede,odbacivanja i promashaje iz kojih je jachi izashao.Chak i kada je Charobnjak odan,on za uzvrat ne ochekuje nista...Njega Nebo nagradjuje,on voli i daje sebe....Kada dodje tren da Ratnica na ponudjenu Ljubav ostaje hladna,on voli i ide dalje...on oprashta,ali srce svoje ne laze,jer postuje dar Slobodne Volje,jednako date svakom muskarcu i zeni-koji su Zvezda...I on nastavlja dalje,poshtuje,napreduje i Ljubavlju zrachi...Nikad ne osudjuje vec iz trena u tren moli za Ljubav i posvecenje....

Ti koji sve možeš, daj mi snage da zaboravim nežnost njegovih usana, ukus njegovih suza, snagu njegove nežnosti.
Ti koji sve praštaš, oprosti mi tugu u oku kada sam okružena radošću, bol u srcu kada me okružuju ljubavlju, buru u venama kada me njegov pogled pomiluje.
Ti koji oslobađaš od bola, oslobodi me od čežnje, oslobodi me od sete, oslobodi me od svega lepog što me vezuje za mladost, radost, sreću.

...Ljubav je uvek nova. Nije važno da li volimo jednom, dvaput, deset puta u životu - jer se stalno suočavamo sa situacijom koju ne poznajemo. Ljubav nas može odvesti u pakao ili u raj, ali nas uvek nekud odvede. Treba je prihvatiti, jer ona je osnovna hrana našeg postojanja. Ako je uskratimo sebi, umrećemo od gladi gledajući žudno u drvo života, a nećemo imati smelosti da pružimo ruku i uberemo plodove. Treba tražiti ljubav, ma gde ona bila, čak i onda kada to podrazumeva sate, dane, nedelje razočarenja i tuge.
Jer onog časa kada krenemo u potragu za ljubavlju, i ljubav takodje polazi nama u susret.
I spasava nas.

Koeljo -/ Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala/

pozdrav i tebi..... veliki i lep kao more......:-D:-D:-D

69370_prev_425.jpg

...treba da znaš da je ta žena - Boginja, Devica Marija, jevrejska Šešinah, Velika Majka, Izida, Sofija - sluškinja i gospodarica - prisutna u svim religijama Zemlje. Zaboravljali su je, zabranjivali, prećutkivali, ali njen kult se prenosio iz milenijuma u milenijum i održavao sve do današnjih dana.
Jedan od Božijih likova je lik žene.
O njoj se govori u prvoj knjizi Svetog pisma - kad duh Božji lebdi nad vodom i rastavlja vodu pod svodom od vode nad svodom. To je mistično venčanje Zemlje i Neba. Ona je prisutna i u poslednjoj knjizi Svetog pisma, kad ‚‚I Duh i nevesta govore: dođi. I koji čuje neka govori: dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života zabadava.‚‚
Voda je simbol ženskog lica Boga. Ona najčešće bira to sredstvo da bi se ukazala. Možda zato što je to izvor života; začeti smo u vodi, i devet meseci boravimo u njoj.
Voda je znamenje ženske Moći, moći koju ni jedan muškarac, ma koliko bio prosvetljen ili savršen, ne može nikada da dosegne...

Koeljo, Na obali reke....

;)

.... Ponekad nas obuzima osećanje neke tuge koje ne uspevamo da obuzdamo. Uviđamo da je čarobni trenutak toga dana prošao, a da nismo ništa učinili. Dakle, život skriva svoju čaroliju i umetnost.
Treba da slušamo ono dete koje smo nekada bili i koje i dalje postoji u nama. To dete se razume u čarobne trenutke. Možemo ugušiti njegov plač, ali ne možemo ućutkati njegov glas.
To dete koje smo nekada bili ostaje i dalje prisutno. Blaženi mališani, jer njihovo je Carstvo Nebesko.
Ako se ne rađamo iznova, ako nismo kadri da posmatramo svet sa onom istom bezazlenošću i oduševljenjem kao u detinjstvu, onda život gubi svaki smisao.
Ima mnogo načina da se izvrši samoubistvo. Oni koji pokušaju da ubiju svoje telo, krše Božji zakon. Oni koji se trude da ubiju svoju dušu, takođe krše Božji zakon, iako je, ljudskim očima, njihov zločin manje očigledan.
Obratimo pažnju na ono što nam govori dete koje smo sačuvali u svome srcu. Nemojmo se stideti zbog njega. Nemojmo dopustiti da to dete oseti strah, zato što je napušteno i zato što ga gotovo nikad ne slušamo.
Dozvolimo mu da makar i na kratko drži u rukama uzde naše sudbine. To dete zna da su svi dani različiti.
Učinimo sve da to dete ponovo oseti ljubav. Učinimo mu po volji - čak i ako to zahteva od nas da se ponašamo drugačije nego što smo navikli, čak iako drugima to bude izgledalo glupo.
Imajmo na umu da je ljudska mudrost samo ludost pred Bogom. Ako budemo slušali dete koje nosimo u duši, naše oči će povratiti sjaj. Ako ne izgubimo dodir sa tim detetom, nećemo izgubiti dodir sa životom.

Koeljo, Na obali reke...

Kada vas lubav pozove sledite je,iako su putevi njeni teski i strani,i kada vas krila njena obaviju-predajte joj se,iako vas mach sakriven medju perima njenim moze raniti.Jer,kao sto vas ljubav ovencava tako ce vas ona i razapeti.Kao sto se penje do vase visinei miluje najneznije grane sto trepere pod Suncem,tako ce ona sici i do kolena vasih,protresce ih iz zila kojima se sa zemljom drze.Sve ce ovo uciniti Ljubav sa vamada bi ste mogli saznati tajne svog srca,i kroz to saznanje postati deoSrca Zivota.Ljubav ne daje nista sem sebe,Ljubav ne poseduje,niti moze biti posedovana jer ljubav je dovoljna ljubavi.

Prilozi

• Angel.gif
    Angel.gif
    44,1 KB · Pregleda: 2

DUHOVNI PUTNIK

Putovah ja kroz Zemlju Ljudi,
Kroz Zemlju Ljudi i Žena k tom,
Strahote takve čuh i vidjeh
Ko nitko prije na putu svom.

S veseljem tu se Dijete rađa
Što s bolom začeto bje prije,
Kao što Žanjemo s veseljem