Svi Vi koji sledite put srca...javite se

sretan sam sto osjecam
da nisam kao drugi
ne zatupljuju me medijama
u podsmjehu sam prvi
smrdi mi iz ustiju
znoje mi se noge
oci su mi pivske boce
sacuvaj me boze
poljubi me ravno u duppe
strahovi su konjukturni
od njih se dobro zivi
ne primajte nikog u svoja kola
komunicirajte telefonom
ugradite duple brave u stan
konzumirajte diskretno sharm
nek vijecno zivi vasa ljubav

blind guardian:
Moja vera jeste velika...ali je tuga jaca od nje.I kada kazes-za one koji umru,da su potpuno rodjeni,ja znam sta zelis reci....ali gde smo tu mi? I gde su nasa uzasna i sebicna bica u svemu tome...Shvatih najzad,da kad neko zanaven usni....NECE DOCI-i gde sam tu ja?sta je samnom u celoj toj prici,sta ako je meni taj usnuli potrebniji od tog bednog vazuha koji pomiinjete,i potrebniji od svakog magnovenja srece,jer zapravo nema srece.Oni postaju blato ove zemlje,dobiju drugi oblik,a telo im se pretoci u prah....jer prah prahu mora doci...I pitam vas,ponizno jer smatram da ste daleko iznad mene ako znate odgovor...STA JE SA NAMA?GDE SMO MI?STA CE OSTATI OD NAS?kada odu svi koje volimo.....vredi li ista onda.......

Voljela bih i sama znati odgovore...Cemu vrijedi covjek sam?Sam poslije najvoljenijih..Nicemu..

Čista ljubav nije nešto što može da se nametne ili da se na silu otme od nekoga. Mora se manifestovati iznutra potpuno spontano. Ono što može da se postigne hrabrom odlukom, jeste eliminacija onih faktora koji sprečavaju da se ljubav manifestuje. Moglo bi se reći da je osvajanje altruizma istovremeno i lako i teško. Teško je za one koji nisu odlučili da izađu iz ograničenog sopstva i lako je za one koji su to odlučili. Bez čvrste odluke, vezanosti koje karakterišu ograničeno sopstvo previše su jake da bi mogle da se pobede, ali ako neka osoba odluči da eliminiše egoizam po svaku cenu, onda sa lakoćom ulazi u carstvo čiste ljubavi.

elendil:
Ono sto Umom ne mozes dosegnuti Majo u Tvome srcu je....Ljubav je svugde oko nas...Ljubav je izlazak Sunca,jutarnja rosa i kafa iz dzezve nasuta...Ljubav je jutarnji autobus pun bratskih dusa...Ljubav su Tvoja deca kada se smeju i brinu o zadacima iz fizike...Ljubav je Tvoj prijatelj kojeg nosic u srcu,ma kako da Ga dozivljavas...Ljubav je i Tvoja opsena da "zastitis"drugu bracu i sestre...Teznja ka ljubavlju je jaka,zato i pises sve ovo...Nocu ostajes sama sa neodredjenom Prazninom...I to je zudnja za Ljubavlju i Ti to u svome srcu znas...Ljubav je Molitva,Ljubav je Svepste Bratstvo,Ljubav je supstanca Tvoje duse i Tvoga bica...Plivaj,niz maticu,jer Ljubav je u Tebi i svugde okolo...Zelim Ti Bozji blagoslov i Srce puno radosti,Mira i veselja....Pozdrav.

Pronadjoh sebe u ovim redovima..
Ipak,i dalje stojim sama u gomili...
Pozdrav Tebi

Vredi pogledati film Misija...Covek je bice uvecitom traganju i njegov pogled je usmeren ka Zvezdama...put od homo sapiensa ka homu spiritualisu je dug i tezak...Medjutim,Put vecno ide nikad ne prestaje...(veli Bilbo Bagins).Ono sto mi na Tome putu mozemo a to je da postujemo Bozju volju,ali i sebe...jer bez samoposhtovanja nema napred-ka...Ma koliko da je coveku tesko,uvek mora da donese odluku da ide dalje i ne treba da udje u greh zapostavljanja sebe...cak i patnja postane obmana i samomucenje ako jednom ne donesemo odluku da se RADUJEMO...zato postoji post, oprost i molitva...A ponajpre covek treba da sebi oprosti...Istrajavati na putu ka Uzvisenom coveku,ali velim greh je ne dopustiti sebi radost i negirati svoje Bozansko svetlo...Nijedna Pustinja nije bez kraja...nijedan bunar nije bez dna...nijedna patnja nije neuteshna...Nijedan covek ne moze da pomogne drugome dok ovaj SAM ne odluci da sam sebi pomogne...I kako veli Perdurabo...Ne veruj u promenu,bices ono sto JESI,ne drugi...ali prava promena uvek dolazi iznutra iz coveka samoga...Postovanje i pozdrav!

elendil:
Ono sto je draga Ona rekla ti govori o srzi ali evo i ja da ti odgovorim.Naslovih ovaj odgovor moj put...put beliog oblaka.Da li ti to nesto govori.Odrediste (pod znakom navoda)nse putesestvije je takvo da poput zmije skidamo kozu.Bolno ili ne nevazno.Ona je divno objasnila ono o cemu ti govorim.Na ovo zemaljskoj putanji,nema vezivanja,treba odbaciti sve korene,dubinu,vlastite strahove,VEZANOST za druge i drugo.Odbaciti ideju da ti je neko potreban i da ti nekome trebas. Bez korena,bez sudbe,bez Zelja...znam kako je to prokleto tesko i kao je bolno...Ali mi nemamo pravo nista da IMAMO i ZELIMO...Pogotovu da se vezujemo za zelje i ciljeve nasega malog ovozemaljskog Ja.

za Pustinjakinju... :)

Ovo je noc koja kupa se u Svetlu,
na podlozi tamnoj blistaju nase oci
Ovo je noc koja mirise na Istinu
kada kazem kako sam bio naivan
Zabranjujem,sve one zamke vase podlosti
Zabranjujem da dodir zavisti i bolesti bude kraj
Ovo ne sme biti kraj
Cuje se zvuk koji podseca na huk
iz dubine shuma,rusi se stablo,
po stablo,po stablo...
Umire zid od placa,umire sad
umire bestija
Zabranjujem,da dodir zavisti i bolesti
bude kraj...
Ovo ne sme biti kraj...
Velicanstven je put Njegovog srca!EKV

Nezna Oluja:
Da bi sledio Put Svog Srca, trebao bi, za pocetak, da hodas bez daha, zadovoljan svojim zivotom i sa mirom u sebi.
Cim si na ovom mestu, 'gde jos niko nije imao srece', rekao bi pesnik, i gde se leci trenutna ili trajna usamljenost, daleko si od Puta Srca.
I sve sto mozes ovde naci je samo neko ko ce produbiti tvoju Zalutalost.

Ali...
Zivot se ne meri brojem udisaja, nego trenucima koji nam oduzimaju dah.

Ima toliko Cuda na ovom svetu zbog kojih vredi ziveti.
.....

- Rene Shvaler de Lubich-Hram choveka

JEDINSTVO

Jedna jedina istina:nerazdeljivo jedinstvo.
Jedana jedina stvarnost:rec i njena evolucija u svest.
Jedan jedini sveopsti moral:za choveka.
Sav kosmos je solidaran u svim ljudima,svako je odgovoran ili se koristi zlim ili dobrim delima svih ljudi;chovechanstvo je celina u svakom choveku.
Jedna jedina spoznaja:stvaranje.
Jedna jedina chista nauka:brojevi.
Jedan jedini izraz:simbol.
Jedno jedinosredstvo:harmonija;ona je njegov izvor usred nereda kada se razjedinjenji deloviponovo spajaju,prirodno i svaki sa svojim odgovarajucim parom,prema privlacnosti.
Duh je pocetak i kraj svih oblika.
Oblik je simbol odredjene funkcije.
Mudrost je savrseni sklad svih funkcija.

Ferdinand

“Beli su uvek
Borci
Oni teze da prosire vidik.”

“Crni su takodje
Borci
Oni teze da ogranice vidik.”

Mama krava je mudro poducavala Ferdinanda.

Ferdinand je za to vreme
Mirisao neko cvece.

Dok su fariseji vikali :
“ Zar ce Hrist doci iz Galileje ?!”
On je sedeo na proplanku
I posmatrao.

Beli I Crni su se borili.
Svaki na svoj nacin.

Menjali su fundamente Planete.

Ferdinand je za to vreme
Mirisao neko cvece
I divio se
Lepoti Vecne Igre.

"Tebi vise nisam potraban.Moras pronalaziti sebe,svaki dan po malo,istinskog,neogranicenog galeba Fletchera.On ce biti Tvoj instruktor.Treba da ga razumes i da njime ovladas.
Trenutak kasnije Dzonatanovo telo zaleprsa vazduhom,svetlucajuci,i skoro postane posve nevidljivo.
-Ne dopusti da sire glupe glasine o meni,niti da me proglase Bogom.Jasno,Fletchere?Ja sam galeb.Volim leteti,mozda...
-Dzonatane!
-Jadni Fletche.Ne veruj svojim ocima njihove su mogucnosti ogranicene.Gledaj s pomocu razumevanja,istrazi ono sto vec znas i tada ces shvatiti kako se leti."

o

Kroz smrt I blato
I ponovo uvaljan
u istu teglu
Pa ti vidi
Kakav sok pustas
U Turshiju ovog sveta
I chemu ces da se vratis
Kad mandolina mrtvog minstrela
Najavi novi carski rez
U lokalnom porodilistu

A na gitari
Vidim neku sobu
Izgleda kao moja
Ali okrenuta naopako
I neko drugi
Svira
Dok mu Vetar
Sapuce najvecu tajnu :

Ne pocinje I ne zavrsava

Gospodine, ja bih jos

Zasto si tako morbidan
Dragi moj
Cemu taj krvavi kapilar na tvom nosu
Da li je to simbol tvoje anestezije
Ili obelezje tamnih gospodara sveta
Koji se igraju tvojim telom

Pred kapijom si stajao
I cekao sa svojom zdelom
Na nekakvu porciju pravde

Smatras da je zasluzujes
Jer si trpeo I cutao
Kao sto su ti
Nadlezni nalozili

Mocni Andjeo je opet izasao
Sa istim krikom koji te je obelezio I prosli put :

“ Najbolje od tebe
Jednostavno nije dovoljno dobro “

Samo deluje tuzno

Ponekad
Desi se tako
Jedan
Trenutak
Da ga tako nazovem
U kom
Od Lepote
Zaboravim sve svoje reci
I ne mogu dalje
Majka mi kaze
“ Ti se gubis “
I ja znam
Da nestajem
I da konacno
Postajem

Hladni rat

Doktor Faust
Je u svojoj
Duhovnoj ordinaciji
Stvorio gomilu
Malih eklekticara
I poslao ih je u svet

Ovoga puta bili su
Jaci brzi prodorniji
Jednom recju
Savitljivi

Doktor Frankenstajn
Je na to odgovorio
Brzim pismom prekora
I sopstvenim eksperimentom
Dokazao je
Da I on moze
Ako hoce

Jedne od ovih noci

Kad pustis glas od sebe
Neka to bude
Krik
I neka pocepa
Nocno nebo
Na dvoje
Ne ogranicavaj se
Zbog tudje slabosti
I neka se sve zapali
Neka gori kao
Rodjendanska svecica
Oni koji se probude
Znace
Da Elvis
Zapravo nikad nije
napustio zgradu

Pozdrav Hekate...:)

Da te nema
ne bih znao da jesam.
Da te nemam
u grudima ne bih disao.
Da te nemam
u ocima ne bih gledao.
Da te nemam
na usnama ne bih ljubio...
Nekada zaboravim
da sam ja ja
i sanjam
da sam ti,
pa se volim,
pa se tako ludo volim
i smisljam citav jedan svet
sa svim morima,
svim planinama,
svim ljudima
i svim gradovima
i svi nose
tvoje ime.

Hekate:
Čista ljubav nije nešto što može da se nametne ili da se na silu otme od nekoga. Mora se manifestovati iznutra potpuno spontano. Ono što može da se postigne hrabrom odlukom, jeste eliminacija onih faktora koji sprečavaju da se ljubav manifestuje. Moglo bi se reći da je osvajanje altruizma istovremeno i lako i teško. Teško je za one koji nisu odlučili da izađu iz ograničenog sopstva i lako je za one koji su to odlučili. Bez čvrste odluke, vezanosti koje karakterišu ograničeno sopstvo previše su jake da bi mogle da se pobede, ali ako neka osoba odluči da eliminiše egoizam po svaku cenu, onda sa lakoćom ulazi u carstvo čiste ljubavi.
...........

Ako.jpg

Draga Mila Dušo,

hvala ti za divne duhovno vizuele momente na koje si me uputila..baš sam uživala,a i oduševila se jer je jedna od mojih omiljenih knjiga" Razgovori sa Bogom",koju bih svima od srca preporučila.Ja sam knjigu čitala u trenucima kad sam već bila u saglasju sama sa sobom i sa celim beskrajem, pa mi je knjiga opet neverovatno prijala i otvorila još neke duhovne vidike u meni.Svi koji žude za večnom istinom,za ljubavlju,za dubljom spoznajom života neka obavezno pročitaju ovu knjigu ili bar njen prvi deo,pošto ih ima tri.
A što se same teme tiče, ja se nikada u životu nisam pitala treba li da idem putem srca ili ne.Oduvek sam osećala da je put srca jedini pravi put i njime sam išla čak i kada se činilo da vodi u potpuni mrak,u beskrajnu bol. Mislim da uvek treba slediti svoje srce i da sve odgovore treba tražiti u dubinama i visinama sopstvene duše,koja je beskrajna i večna.Život treba živeti punim plućima,bez ikakvog straha,otvorenog uma i srca,sa beskrajnom ljubavlju koju nosimo u sebi i delimo sa svima...Jer,svi smo mi Jedno,potekli smo iz istog izvora,deo smo večnosti i uvek smo u saglasju sa svime,sa Univerzumom,sa energijom koja nas je stvorila,sa samima sobom,samo treba slediti stazu svetlosti u sopstvenoj duši i sve stvari dolaze same od sebe.Treba zaviriti duboko u sebe i spoznati beskonačnost sopstvene duše,lepotu i večnost života i neuništivu snagu i beskraj ljubavi...

Mit dunavskih rusalki:
Pošto očigledno nisi upućen na značenje pojma dogme, a nisi ni čitao predhodne moje postove, odnosno tekst Zorana Lukovića, evo ti objašnjenje, šta je DOGMA:

Догма је богооткривена истина, најпре пророкована, затим откривена кроз живот и дело Исуса Христа, а потом чувана и проповедана кроз симбол вере у Цркви Христовој. Догме су, дакле, једном дате и непроменљиве су. То су богословске категорије, а не научне и идеолошке дефиниције које временом могу бити превазиђене, мењане и слично. У њих, дакако, неко може веровати, али и не мора, али се, без обзира на то, оне не могу мењати или укидати. Онај који то чини из својих материјалистичких или других личних погледа на свет, и при томе по одређењу не верује у Бога, јесте атеиста, али онај који себе сматра верником, а не следи богооткривене истине, догме, јеретик је.

Dakle, moja tvrdnja o tome da si jeretik i sektaš zasnovana je na ovakvom učenju i pojmanju dogme.

--------------------------------------------------------------------------------

Mislim da si isuviše ograničio svoje duhovne vidike i spoznaje i da iz tebe izvire samo dogmatičan stav i uskogrudost,svojstvena svakom ko ne osluškuje sopstvenu dušu i glas Boga koji je u nama samima,već se povodi za bilo kojim spoljašnjim,svetovnim odrednicama.Ja sebe smatram najvećim mogućim vernikom, jer sam uvek živela u saglasju sa Bogom u sebi i sa čitavim božanskim beskrajem. Osećajući Boga kao neodvojivi deo sebe i svog najboljeg prijatelja,živim u duhovnoj svetlosti sopstvene duše i beskraju ljubavi koji delim sa svim živim bićima i svime što postoji.Da li me to što priznajem i poštujem slobodu izbora koju nam je Bog dao i ne sledim crkvenu,ovozemaljsku viziju Boga,već onu koju nosim u svojo duši,čini nevernikom ili manjim vernikom od tebe ili bilo koga drugog?
Na ovo pitanje ne očekujem odgovor, jer ga već nosim u beskrajnim prostranstvima sopstvenog uma i sopstvene duše.
--------------------------------------------------------------------------------

Hekate:
Ali pitanje je sasvim jednostavno...samo treba skinuti naocare.... :) :) :)

Lubav je Zakon...

Dragi Hekate,

hvala na lepim porukama koje pišeš, ja se u potpunosti slažem sa tobom,ali neverovatno mi je koliko ima onih koji su dozvolili sebi da ograniče svoja srca,svoj um i svoju dušu.
Dragi prijatelji, shvatite da ste svi beskrajna bića i da sve što vam treba za sreću i spokoj u životu je da to i sami spoznate.Nemojte slediti nikoga,sledite put svetlosti u sopsvenoj duši.I kad se osećate samima na svetu, nikada niste sami, jer svi smo mi Jedno i svi smo neodvojivi deo večnosti života i beskraja ljubavi...

Prihvati ovaj dan kao poseban dan,kao dan ponovnog rodjenja.To je moj dar za tebe.Ponovo si rodjen Duhu i Istini.To je najveca prevratna tacka u tvome zivotu od ovog dana sve je novo..
Zelim da postanes svestan toga i da to sada prihvatis kao cinjenicu.Bices svedok velikih promena u svom zivotu.One mogu biti postupne;no,prikupljace zamah i nista ih nece zaustaviti;one ce sigurno nastupiti.Rasces likom;staro ce nestati i sve ce postati novo.
Sada stupas u najvelicanstveniju fazu svog zivota,jer sada znas Istinu.Znas da JA JESAM Zivot,da JA JESAM Ljubav,da JA JESAM tvoja svest i da JA JESAM u tebi.
To je nesto sto ti niko ne moze oduzeti,sto nista ne moze izmeniti.To je Stvarnost.To je ono sto si trazio i sto si sada nasao.To je najvece blago,najveca Istina,jer ti donosi svesno Jedinstvo sa Mnom.Tada znas za sve sto JESAM da je tvoje i da je tvoje sve sto imam,a ti si Moj.
Neka ove istine postanu deo tebe;upij ih u sbe kao sto upijas dah.
One su dah zivota.

“…Otici su. Ostace ptice. Pevace :
I moj zeleni vrt ce ostati, vrt sa zelenim drvetom
I starim bunarom.
Bice jos popodneva sa nebom plavim I blagim
I zvona sa zvonika ce zvoniti
Kao sto zvone ovog popodneva.
Ljudi koje sam voleo otici ce
A grad ce se obnavljati svake godine.
Ali moj duh tuzan, lutace
U nekom tajnovitom uglu
Mog vrta cvetnog. “

Pozdrav svim iluzijama...

Eternity:
Dragi Hekate,

hvala na lepim porukama koje pišeš, ja se u potpunosti slažem sa tobom,ali neverovatno mi je koliko ima onih koji su dozvolili sebi da ograniče svoja srca,svoj um i svoju dušu.
Dragi prijatelji, shvatite da ste svi beskrajna bića i da sve što vam treba za sreću i spokoj u životu je da to i sami spoznate.Nemojte slediti nikoga,sledite put svetlosti u sopsvenoj duši.I kad se osećate samima na svetu, nikada niste sami, jer svi smo mi Jedno i svi smo neodvojivi deo večnosti života i beskraja ljubavi...

‚‚Polarizacija Straha još je u usponu, i ako želimo da je razrešimo i da krenemo dalje, svako od nas mora lično da učestvuje. Moramo da pratimo svoje misli i očekivanja vrlo pažljivo i da sebe uhvatimo svaki put kad sa drugim ljudskim bićem postupamo kao sa neprijateljem. Možemo da se odbranimo i obuzdamo odredjene ljude, ali ako ih dehumanizujemo, oni povećavaju Strah.
Svi smo mi duše u razvoju; svi imamo prvobitnu nameru koja je pozitivna; i svi možemo da se setimo. To je prava Interpersonalna etika; tako se dižemo u visinu, to je zaraza novom svesnošću koja se nadvija nad planetom. Ili se plašimo da se ljudska kultura raspada ili smo sposobni da zadržimo Viziju da se zaista budimo. Ovako ili onako, naša očekivanja su molitva koja izlazi kao sila koja teži da dovede do kraja koji smo predvideli. Svako od nas mora svesno da odabere izmedju ove dve budućnosti...‚‚

Džejms Redfild ‚‚Deseti uvid‚‚

Pozdrav i hvala Tebi Ratnice! :)

alles_gut:
“…Otici su. Ostace ptice. Pevace :
I moj zeleni vrt ce ostati, vrt sa zelenim drvetom
I starim bunarom.
Bice jos popodneva sa nebom plavim I blagim
I zvona sa zvonika ce zvoniti
Kao sto zvone ovog popodneva.
Ljudi koje sam voleo otici ce
A grad ce se obnavljati svake godine.
Ali moj duh tuzan, lutace
U nekom tajnovitom uglu
Mog vrta cvetnog. “

Pozdrav svim iluzijama...
‚‚Deseti Uvid odnosi se na naš optimizam i budnost. Učimo kako da bolje identifikujemo i verujemo u svoje intuicije, znajući da te mentalne slike predstavljaju kratkotrajna sećanja na našu prvobitnu nameru o tome kako smo želeli da nam se odvija život. Želeli smo da sledimo odredjenu putanju u životu, tako da bismo konačno mogli da se setimo istine koju životna iskustva pokušavaju da nam saopšte, i da to saznanje ponudimo svetu.

Mi sada vidimo svoj život iz više perspektive Drugog života. Poznato nam je da se naše pojedinačne avanture dešavaju u kontekstu duge istorije ljudskog budjenja. Sa tim sećanjem naš život je utemeljen, stavljen u kontekst; vidimo dugi proces kroz koji produhovljujemo fizičku dimenziju i ono što nam je preostalo da uradimo....Sada je na nama odgovornost da sačuvamo nameru, da obezbedimo budućnost.''

‚‚Uz sve ovo što se dešava‚'', rekoh,‚‚ nikada te nisam pitao o tom kretanju jarke svetlosti. Znaš li šta ona predstavlja?'' Vil se nasmeši i nežno dotače naša ramena. ‚‚ To su andjeli'' reče.,,Oni odgovaraju na našu veru i viziju i čine čuda. Izgleda da su misterija i za one u Drugom životu. Ja mislim da se od nas očekuje da sledeći put shvatimo andjele...''

Vil nas ćuteći zagrli, a onda se okrenu i ode. Najpre nisam bio raspoložen da ga pustim, ali sam ćutao. Deo mene shvatio je da je ovo putovanje tek počelo. Uskoro ćemo ga, znao sam to, ponovo videti.

Pozdrav Prijatelju dragi...Ratniče veličanstvene Volje!

Back