Svi Vi koji sledite put srca...javite se

Zar taj isti ‚‚bedni‚‚ ego ne stvara želju i za pravim stvarima i iskustvima isto kao što stvara želju za kresanjem sa tri ribe odjednom?z;) Princip je isti. Ako si već stvorio želju, ona će biti ostvarena, pre ili kasnije. Prosto sam pratila to kroz svoje iskustvo. Možda nam je ego zbog toga i dat, da bi kroz tu neprestanu igru projektovanja želja i njihovog ispunjavanja konačno došli do stanja gde želja više nema. Tada zapravo dolazimo do ‚‚pravih stvari‚‚:heart::zper:

Ne, prave stvari nemaju veze sa egom. Prave stvari dolaze stidljivo iz dubine naseg pravog bica, zato je ljudima to tesko razaznati...ali ego i nasa prava priroda nisu isto, to bi morali da razlikujete.

Ne, prave stvari nemaju veze sa egom. Prave stvari dolaze stidljivo iz dubine naseg pravog bica, zato je ljudima to tesko razaznati...ali ego i nasa prava priroda nisu isto, to bi morali da razlikujete.

:ok:

Praksa je pokazala da je ego *cudoviste* koje nikad ne prestaje zeljeti ....
I sto dalje... zeljeti ce ( nazovimo ) *bolesnije* stvari….
Zelja ega je sjeme koje uopste nemora niknuti …. ako se svjesno
intervenira u taj zacarani krug.
Bojim se da je opis *neprestana igra projektovanja zelja i njihovog ispunjavanja*
preporuka za jos dublje zaplitanje u matrix....
Nadam se da smo se do sad uspjeli probuditi barem do te mjere da smo u stanju
procijeniti koja iskustva su nam zaista potrebna ….. (AKO nam je cilj sloboda , jel…. ) ;)

Poslednja izmena:
Ma ne pevam ja hvalospeve egu. Mislila sam da je to jasno. Ali isto tako ne bih rekla ni da je ego ‚‚čudovište‚‚, već prosto alat koji nam je dat da bi smo stigli do svoje prave prirode. Nikko, do sad sam uspela da spoznam da ego nema veze sa našom pravom prirodom.:) Htedoh samo da kažem da čovek mora najpre izgraditi jak ego. Samo čovek sa jakim egom može biti buntovnik, a buntovnici teže ka slobodi, bore se i traže. Tek jak, naduvan ego dobija šansu da se rasprsne i uvidi besmislenost ‚‚matriksa‚‚. U tom kontekstu treba egu dopustiti ispunjavanje želja.

Ma ne pevam ja hvalospeve egu. Mislila sam da je to jasno. Ali isto tako ne bih rekla ni da je ego ‚‚čudovište‚‚, već prosto alat koji nam je dat da bi smo stigli do svoje prave prirode. Nikko, do sad sam uspela da spoznam da ego nema veze sa našom pravom prirodom.:) Htedoh samo da kažem da čovek mora najpre izgraditi jak ego. Samo čovek sa jakim egom može biti buntovnik, a buntovnici teže ka slobodi, bore se i traže. Tek jak, naduvan ego dobija šansu da se rasprsne i uvidi besmislenost ‚‚matriksa‚‚. U tom kontekstu treba egu dopustiti ispunjavanje želja.

Pa ako se ne pripitomi, postaje cudoviste, to je sigurno. Drugo, ego ne mora da se "gradi", imas ga onoliko koliko ga imas, i onakvog kakav je. On je sam po sebi izgradjen sa svim svojim karakteristikama. To je urodjeno. Ljudi sa vecim egom prirodno imaju vise energije, i dobru sansu ako tu energiju transformisu i preusmere na pravu stvar...tako da je to ocigledno mac sa dve ostrice. U svakom slucaju, egu ne treba svesno dopustati i prepustati se "ispunjavanju zelja", jer ko ga je i u tolikoj meri svestan, treba svoju energiju da koristi na drugaciji nacin...To "prepustanje zeljama" treba da traje samo dok je prirodno, tj. dok osoba nema svest o tome sta to zapravo jeste...kod nekog je to ranije, kod nekog kasnije. Sto ranije, to bolje naravno.

Poslednja izmena:
...nazalost, osudjen sam da slijedim Put -srca ,- sve sam pokusao da krenem drugim putem i da taj Put obezvredjivanjem umanjim ali sve sam vise tonuo i evo me Putem nedolaska svoga...ne kajem se jer nemoze drugacije pa, kazem tako je bolje i nije uzaludu zaludno traziti a, trazenje je najaktivnije trajanje ...
Sumnjivo ali ,- moja Istina...

000203EB.gif

:)

Mene ne zanima da li je priča koju mi kazuješ istina.

Ja želim da znam možeš li razočarati druge da bi bila iskrena prema samoj sebi
možeš li podneti optužbu izdaje a ne izdati sopstvenu dušu.

Ja želim da znam možeš li videti lepotu čak i ako nije lepa svaki dan, i možeš li crpsti sopstveni zivot iz Božijeg prisustva.

Želim da znam možeš li živeti sa promašajem, sa promašajem svojim ili mojim,
i još uvek stajati na rubu jezera i srebrnastoj mesečini i uzvikivati DA!

Mene ne zanima gde živiš i koliko para imaš.

Ja želim da znam možeš li se dići posle noći bola i očaja, iscrpljena, satrta do srži, i uraditi ono što se mora uraditi za decu za sebe.

Mene ne zanima ko si ti i kako si se obrela ovde.

Ja želim da znam hoćeš li stati u središte ognja zajedno samnom i neustuknuti.

Mene ne zanima gde ili šta ili kod koga si učila.
Ja želim da znam šta je to što te drži iznutra, kad sve drugo otpadne.
Ja želim da znam možeš li biti sama sa sobom. I da li zaista voliš društvo u kome se nadješ u praznim trenucima.
Ja želim da znam možeš li biti sa mnom da bi postali MI !

Put svog srca je neminovno slediti.Pitanje je samo hoćemo li slušati ili ignorisati njegove pozive.
Lično,smatram da je taj poziv teško neposlušati jer nas on "proganja"kroz ceo život.
Herman Hese je u "Sidarti"napisao da smo slobodni samo kad ne želimo ništa drugo osim svoje sudbine.
Tu slobodu ne možemo postići ni meditacijom,ni postom,ni molitvom,nego jednostavno..živeći...
Tako i ja..živim...i prepuštam se da me :heart: vodi.:)

Poslednja izmena:
..Ratnici svetlosti čuvaju sjaj u očima.Oni su deo sveta,sudeluju u životu drugih ljudi i započinju svoje putovanje bez bisaga i bez sandala.Nebrojeno puta ispadaju kukavice.Ne postupaju uvek ispravno.Pate zbog beznačajnih sitnica,ponašaju se kao slabići i,ponekad,smatraju da su nesposobni da se razvijaju.Vrlo često veruju da su nedostojni bilo kakvog blagoslova ili čuda.Nisu baš uvek sigurni šta zapravo traže tu gde su se zadesili.Često provode besane noći,uvereni da njihov život nema smisla.Zato i jesu ratnici svetlosti.Zato što greše.Zato što se pitaju.I zato što traže neki razlog-sasvim je izvesno da će ga i naći..

Paulo Koeljo

Back