SVI SU SRBI RATKOVI VOJNICI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
veKsla:
All-iance:
ma ne znam o cemu se radi u forumu i ne nameravam da citam 6 strana ali interesuje me pošto sam gledao kartu, da je Srebrenica u R.Srpskoj i to veoma blizu Srbije. Do pre neki dan (11.07) sam mislio da je negde u sred Bosne. Kakav je sada odnos srba i muslimana tamo??
SREBRENICU SADA MOZES PRONACI I NA GLOBUSU ZAHVALJUJUCI BEOGRADSKOJ GOLOGUZIJI

Zadivljena sam ovim komentarom.

Пази хасо СребренииЦИА, хвала мујо спасо си ми живот............Ишли хусо и хасо шумом кад оно налетише на ШКОРПИОНА :lol: :lol: :lol: :lol:

Свети краљ спречио скидање оловног крова са цркве

По заузећу Дечана у јесен 1915. године, аустријанци су све затечене калуђере интернирали у Мађарску, цркву закључали и кључ предали заповеднику војне страже у манастиру. У манастирским конацима разбашкарила се аустро-угарска војска. За сво време њиховог бављења у манастиру, од краја 1915. године до јесени 1918. године, у манастиру се није служило. То је једини случај у историји манастира када се у њему није служило.

Године 1916. Аустро-угарска влада је издала наредбу да се за ратне потребе (израду оружја и муниције) реквирирају сва црквена звона, метални предмети и оловни кровови са цркава и џамија. Према овој наредби командир војне посаде у Дечанима скинуо је са дечанске куле звонаре 9 звона и послао у Пећ. Потом је наредио војницима да скину оловни кров са цркве. Донесене су високе стубе и усправљене са јужне стране прозора Светог Георгија, на истом месту одакле се откинула фигура лава и убила турског верског старешину, који је хтео да дечанску цркву претвори у џамију. Уза стубе први се попео Фердинанд Кајзер, стао поред прозора и почео да скида оловну оплату са прозора. Један Арнаутин из Дечана, који се ту затекао, видевши шта се ради, рече: "Тешко томе кога Свети краљ удари штапом по глави!" Само што је он то рекао, а војник који је скидао оловну оплату са прозора заједно са скинутим комадом олова стрмоглави се доле и сав се разбије. Својом крвљу и просутим мозгом попрска мермерне плоче, као онај верски старешина тепихе. Сви присутни препали су се када су видели шта се догоди. А још већи страх уђе у војнике, када им је Арнаутин испричао шта се догодило приликом покушаја претварања цркве у џамију. После сахране погинулог војника, чији је гроб међу боровима више старе цркве Светог Николе, командир нареди војницима да продуже скидање олова са крова. Војници се међу собом погледаше и у мислима споразумеше, па изјавише: "За цара и домовину готови смо мрети у сваком часу, скакати у ватру и воду, али не можемо пружити наше руке против ове цркве, коју чува и брани нека виша сила." На ову изјаву официр се намршти, окрену и оде у свој стан. Тако кров оста сачуван.

Нека Благи Бог--Који је ради нас људи и нашег Спасења сишао с'Небеса и оваплотио се узевши обличје слуге и добровољно пострадао на Крсту да би сатро силу ђавољу и зле духове обезснажио и смрт победио и живот нам вечни даровао--обасја Васкршњом Светлошћу све оне који се (на овом форуму, и свуда у Православљу, а насупрот Њему) спрдају Светињом, и ''мењају Веру за вечеру'' у безумним налетима духовног самоубиства ''јер незнају шта чине (Лк. 23,34)...'' Амин, Боже дај.

Како рече Свети Отац наш Јустин Ћелијски: ''док они производе гомиле књига ми православни производимо светитеље...''

''... И премда има непријатеља Православља и одступника од промислитељског и спасоносног Откровења Господа нашег, ипак је Господ узео у обзир срамоћења слугу Својих, јер је Он оборио хулитеље и непријатеље Православља као подле и бегунце. С тога и благосиљамо и хвалимо оне који су приклонили ум свој у послушности Божанском Откровењу, и који су се борили за то, и тако, следујући Светом Писму и чувајући Предања древне Цркве, ми одбацујемо и проклињемо све који се противе Његовој Истини, ако они, док се чека на њихово обраћење и покајање, одбијају да се покају пред Господом (Молебан у Недељу Православља--за обраћење оних који су заблудели и отпали од Православне Цркве).''

Христос Воскресе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у гробовима живот дарова!

Слава Богу за све!

Бл:
Hana:
i dosta zločina pocinio.Kraj se vidi!

Досманлијка, које теби у глави злочин починијо. СОРОШ ИЛИ СМАРДИЋ БОРИС

Aj,ne lupetaj NEPISMENI,ko te šta pita :!:
Briga mene za TVOG borisa...
Moj je bio Josip Broz, koji bi sve takve kao sto si na tridesetogodišnji GOLI OTOK,pa da malo
tamo tucate,jadne BABE :!:
Zamišljate da ste BORCI,a sve bitke izgubili...još od Kosova.

Hana:
eremita:
Hana:
"Ili ćete opstati ili NESTATI"...

А како ћеш Ти опстати са оволико мржње у себи :oops:

Ne mrzim nikoga...samo CITIRAM vašeg mudrog VODJU,to su njegove "velike" misli ha,ha :!:

ОК Хахана, а које су Твоје "велике" мисли осим
љубави према диктатору и злочинцу Јосипу Брозу ???

Hana:
Бл:
Hana:

Moj je bio Josip Broz, koji bi sve takve kao sto si na tridesetogodišnji GOLI OTOK,pa da malo

Ја схватам да гајиш љубав према своме сународнику(ЈУДЕ левичар)али Хана ти си у СРБИЈИ и боље шути.
Борис је смрад као и Тито, а и ти очигледно.
НЕПИСМЕНА ТИ МАМА И ТАТА КОЈИ ТЕ ТАКО ВАСПИТАШЕ КО*О ЈЕДНА М*ТАВА.

Бл:
Ја схватам да гајиш љубав према своме сународнику(ЈУДЕ левичар)али Хана ти си у СРБИЈИ и боље шути.

Mihajlo, pa ti ponovo pricas ljudima iz Srbije sta da rade...
covece, preseli se ovde, zivi jedno vreme, pa onda mozda i budes imao pravo nesto da pricas...
gledaj ti svoja posla tamo u BL...

Nexus 6:
Бл:

Mihajlo, pa ti ponovo pricas ljudima iz Srbije sta da rade...
covece, preseli se ovde, zivi jedno vreme, pa onda mozda i budes imao pravo nesto da pricas...
gledaj ti svoja posla tamo u BL...

Слушај бре ограничени, ја сам пореклом по оцу са КиМ,Србија, Зубин Поток. Рођен сам у Сарајеву(нажалост)сада тренутно живим и радим у БЛ.Живео сам више у Србији него ли у Републици Србској. А само моје навционално порекло тј. да сам СРБИН даје ми за право да причам о СРБИЈИ. Више него некој националној мањини.

Nasa mera jeste Nebeska Srbija;
visina i uspon, podvig i borba.
Nasa mera jeste Pobeda!
Sve za Obraz, a Obraz ni za sta!
+NEBOJSA M. KRSTIC

Бл:
Hana:
Бл:
Hana:

E junachino pa zhensko je to daj budi malo dzentlmen ako nishta vishe
Hana izvinjenje za ovog neandrtalca i junacinu

Goblin:
Бл:
Hana:
Бл:
Hana:

E junachino pa zhensko je to daj budi malo dzentlmen ako nishta vishe
Hana izvinjenje za ovog neandrtalca i junacinu

Да ви турци сте у БРАТУНЦУ И СКЕЛАНИМА ПОКАЗАЛИ КАВИ СТЕ ЏЕНТЛМЕНИ

IGNORE IGNORE IGNORE IGNORE IGNORE IGNORE IGNORE
ТУРЧИН ТУРЧИН ТУРЧИН ТУРЧИН ТУРЧИН ТУРЧИН ТУРЧИН

Neki od ovih nacionalista će se uvrediti, ali neka:
ZLO I NEZNANJE IDE RUKU POD RUKU.
NEZNALICA NIKADA NE MOŽE DA POSTANE PAMETAN ZATO JER PRVO MORA DA POVERUJE DA JE NEZNALICA, A POŠTO ĆE TO TEŠKO DA SE DESI, OSTAĆE NEZNALICA...I CELI ŽIVOT MISLITI DA JE PAMETAN.
- MRŽNJA SAMO PROIZVODI JOŠ VIŠE MRŽNJE
Zato vi ultra, maxi, mega i ostali nacionalisti, knjige u ruku, još ima nade za vas. Jer ako vec niste vernici i pravoslavci (a niste, hrist je propopovedao ljubav, a sve što ostalo u istoriji što se poziva na veru je kvazi-religija, tzv. hrišćanstvo i nema veze sa verom ni pravoslavljem ), možda vas knjiga prosvetli.

puer:
Neki od ovih nacionalista će se uvrediti, ali neka:
ZLO I NEZNANJE IDE RUKU POD RUKU.
NEZNALICA NIKADA NE MOŽE DA POSTANE PAMETAN ZATO JER PRVO MORA DA POVERUJE DA JE NEZNALICA, A POŠTO ĆE TO TEŠKO DA SE DESI, OSTAĆE NEZNALICA...I CELI ŽIVOT MISLITI DA JE PAMETAN.
- MRŽNJA SAMO PROIZVODI JOŠ VIŠE MRŽNJE
Zato vi ultra, maxi, mega i ostali nacionalisti, knjige u ruku, još ima nade za vas. Jer ako vec niste vernici i pravoslavci (a niste, hrist je propopovedao ljubav, a sve što ostalo u istoriji što se poziva na veru je kvazi-religija, tzv. hrišćanstvo i nema veze sa verom ni pravoslavljem ), možda vas knjiga prosvetli.

IGNORE IDIOT IGNORE IDIOT IGNORE IDIOT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back