Svi se ponasamo intuitivno?

Rising star

Primećen član
Poruka
509
Vrlo je moguce da cela ljudska vrsta reaguje intuitivno (instiktivno) cak i ljudi u razlicitim drzavama i razlicitim kulturama sto bi se reklo mogu da osete vasu frekvenciju i da odreaguju na odgovarajuci nacin. Kad kazem frekvencija mislim na boju glasa, ponasanje, gestikulacija, pogled... Na primer kad bi pitali nekog Amerikanca ,,Dobar dan, kako ste?" Isto bi vam odgovorio kao da nekog svog komsiju pitate. Da li svi radimo intuitivno a da toga nismo svesni tj ne obracamo paznju? 😁

Vrlo je moguce da cela ljudska vrsta reaguje intuitivno (instiktivno) cak i ljudi u razlicitim drzavama i razlicitim kulturama sto bi se reklo mogu da osete vasu frekvenciju i da odreaguju na odgovarajuci nacin. Kad kazem frekvencija mislim na boju glasa, ponasanje, gestikulacija, pogled... Na primer kad bi pitali nekog Amerikanca ,,Dobar dan, kako ste?" Isto bi vam odgovorio kao da nekog svog komsiju pitate. Da li svi radimo intuitivno a da toga nismo svesni tj ne obracamo paznju? 😁
Jezik tela i način ophođenja...
Malo se razlikuju u odnosu na poreklo ljudi.
Zato su i slične reakcije.

Zato imamo jezik uma i kulture. Po tome se razlikujemo.

Pa sigurno ne uvek isto,sad sam umoran ko drogiran,ne bih ni trepnuo za razliku kad sam skoncentrisan

Ukoliko prethodno ne naucimo sta je ispravno, a sta pogresno, koristimo intuiciju da pogodimo, sto moze dati ispravno, za razliku
od kompjutera koji to ne mogu. Intuicija je nasa veza sa Bogom, tj univerzumom odakle crpimo tacne odgovore.
U matematici se ne moze nauciti dokazivanje formula vise logike, to mora iskljucivo intuitivno pa se tako dokazuje
da se to ne moze unapred nauciti, pa otuda dokaz da je komjjuterski jak AI nemoguc...

Treba prvo znati šta je intuicija.
Video sam da mnogi pojedinci govore ili čak podučavaju šta je to intuicija a da uopšte ne znaju šta je i kako ona funkcioniše. Zato pogledajmo;
Mi smo pre svega duhovno Biće, Duša, a kao takvi imamo unutarnja i ovo spoljašno ili Fizičko telo. Valja naglasiti da mi nismo energetsko Biće već smo duhovno Biće. Energija u nižim svetovima je kreirana iz same suštine života, o kojoj će biti nekoliko reči niže a osnvne komponente ove suštine života su duhovna Svetlost i duhovni Zvuk iz koje je kao takve kreirano sve što je kreirano.
O intuiciji ne možemo imati mnogo znanja u ranijim stadijumima naše duhovne zrelosti - sa napomenom da mi, Duša, ovde inkarniramo jako dugo ili jako mnogo života, više stotina hiljada.
Kada postižemo viši stadijum duhovne zrelosti naša intuicija počne funkcionisati a to je unutarnji govor ili komunikacija.
Kako Radi?
Mi, Duša, možemo uspostaviti kontakt sa samom suštinom života koja je Reč Boga a koju znamo pod mnogim nazivima. Ovde poznatiji je Duh ili Sveti Duh, Melodija ili Muzika Sfera i drugim. Od Ove suštine života, koja je sveprisutna, svemoguća i sveznajuća, mi, Duša, možemo dobiti izvesno znanje Koje je za nas veoma bitno, ili čak, mi Duša, možemo posedovati izvesna znanja koja naša dneva svest ili naša ličnost ne poseduje. U tim prilikama mi kao Duša, pošaljemo to znanje nižem ili ego svesnom a to je naša budna svest (koja je zapravo samo program kojeg smo kreirali poslče rođenja. Tu pošiljku znanja možemo osetiti kao unutarnji osećaj ili kao unutarnje znanje da negde odemo ili ne odemo ako smo krenuli, nešto uradimo ili nekog posetimo ili ma šta što je za naše bitisanje. Ovaj osećaj ili znanje možemo osetiti u predeli stomaka gde i jeste jedna od čakri li osetimo u predelu grudi gde se takođe nalazi još jedna čakra.
Mnogi iz ne znanja veruju da je intuicija kada od uma dođe podsticaj da nekome čak naudimo ili nešto slično.
Zato, veoma je važno bitiu obazriv jer nas um može usmeriti da uradfimo više negativnbih nego pozitivnih stvari. Intuicija je duhovni govor pa zato intuiciju mnogi zovu Reč Boga, jer, kao što rekoh, dolazi od suštine života koja i jeste Reč Boga jer je Bog Njome kreirao sve što je kreirano pa se tako i naziva u Bibliji. Oni koji su čitali Bibliju znaju da ima par rečenica koje kažu da je (parafraziram) Reč beše sa Bogom ili Reč beše u Bogu i Bog je Njome kreirao sve što je kreirano..."
U današnje vreme prema intelektualističkim znanjima postpoje intuitivni programi, intuitivne mašine i još mnogo toga iakop od intuicije tu ne može biti ničeg prisutnog.
Ovo će biti dovoljno da sam prosudiš koliko je ono što si naveo stvarno intuitivni govor.
Intuicija može odvesti osobu iz jednog mesta u drugo mesto i dovesti osobu na tačno određena vrata da bi tu otkrila ili saznala ono štoi je za nju bitno. Ili voditi je do tačno određene knjige u biblioteci kojha joj je neophodno itd. itd.

Back