Svi njihovi plagijati (diplome, doktorati)

Zatvoriti megatrend i ponistiti sve NS i BG diplome

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
http://mondo.rs/a697871/Info/Drustvo/Vucic-Nisam-cuo-gluplje-obrazlozenje-o-plagijatu.html

Ево шта каже друг АВ[/SIZE]

Vučić: Nisam čuo gluplje obrazloženje o plagijatu[/SIZE][/URL][/h] Autor: MONDO/Agencije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je obrazloženje tri naučnika da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat - najgluplje obrazloženje koje je on ikad čuo.
03.06.2014. | 11:23 > 11:29

A- A A+

vucic
Foto: Miloš Miškov, Beta
"Mene pitanje navodnog plagijata veoma zanima. Završio sam državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nisam čuo. Mislim da stručna javnost treba da oceni da li se radi plagijatu ili ne", rekao je Vučić na novinarima u Beogradu.On je dodao da niko ne zna na osnovu čega su ta trojica naučnika zaključila da je Stefanovićev rad plagijat.
Premijer je rekao da je taj napad, ako je već neko želeo da napadne Stefanovića, mogao da bude i mnogo pametniji, ali, dodao je, izgleda da je danas popularno napadati na ovaj način.
A na pitanje da li će ministar podneti ostavku ako se utvrdi da je Stefanovićeva disertacija ipak plagijat on podneti ostavku, Vučić je rekao:
"Nebojša će u tom slučaju sigurno znati šta treba da uradi".
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ustanovljeno da je sajt Peščanika bio "napadnut" sa dve adrese, ali da taj napad nema nikakve veze sa državom.
Vučić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je nakon svega što se dešavalo u poslednje vreme imao sumnji da je sajt Peščanika "napadnut i oboren", što se potvrdilo tačnim.
Ustanovljeno je, dodao je, i odakle su ti napadi došli, kao i da to nema nikakve veze sa državom.
Premijer je rekao da će država sve takve slučajeve ispitati i obelodaniti ko stoji iza njih.
Sajt Peščanika je napadnut sa dve adrese, rekao je premijer i dodao da u ovom trenutku ne može da kaže i koje su to adrese dok ne bude završena istraga.
Kada istraga bude završena javnost će dobiti kompletnu informaciju o tome, rekao je premijer.
Na sajtu Pešacnik u nedelju je objavljen tekst Uglješe Grušića (docent, Univerzitet u Notingemu), Branislava Radeljića (vanredni profesor Univerzitet Istočni London) i Slobodana Tomića (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih nauka) u kojem tvrde da postoje ozbiljne indicije da u Stefanovićevom doktorskom radu ima mnogo plagijata.
Povezane vesti

Nebojša Stefanović je juna 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu u Beogradu na temu "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)".
Stefanoviću je mentor na doktorskim studijama bio rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović.
U komisiji pred kojom je Stefanović branio doktorat bili su profesor Slobodnog univerziteta Berlin Sung Džo Park, direktor istraživanja u Francuskom nacionalnom centru za naučna istraživanja Žan Žak Šanaron, profesor Fakulteta za državnu upravu i administraciju Mijat Damjanović i profesorka Fakulteta političkih nauka Snežana Đorđević.

Хехехе....... па друг АВ је почео да пљује и по НАУЧНИЦИМА.......:hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Kada bi se u nekoj normalnoj zemlji neko ko se bavi poslom Premijera ovoliko mešau u SVE, ne bi se na tom mestu zadržao ni sekundu, da ne govorim o tome da bi zbog ovakvog ponašanja bio zatvoren u Ustanovu zatvorenog tipa. Ovo sve naravno hipotetički, ne mislim ja da AV zreo za sve ovo :mrgreen:

Најсмешније ми је што ОБЈАВЉЕНУ СТУДИЈУ О ПЛАГИЈАТУ нико нормалан не може да оповргне - једино ако је неко ИЗГУБИО ВЕЗУ С МОЗГОМ..... а изгледа да их има:

Verbić: Zakon ne definiše najasnije plagijat :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Autor: Tanjug

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio da je u nadležnosti univerziteta, odnosno mentora, članova komisije i etičkih odbora da donesu stav o tome da li je nešto plagijat ili ne.
03.06.2014. | 11:49

verbic.jpg
Foto: Beta, Nenad Petrović
Komentarišući informacije u vezi sa navodnim plagijatom doktorske disertacije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović, Verbić je rekao da stav Ministarva prosvete ne može da bude osuđivanje ili podržavanje bilo kog pojedinačnog slučaja, a naročito ne na osnovu nečega što se pojavilo samo u medijima."Znate da u našim zakonima nije jasno navedeno u kojim slučajevima se nešto smatra plagijatom, i to je svakako jedan od zadataka ovog ministarstva da ubuduće u zakonima i podzakonskim aktima to bude bolje definisano", rekao je Verbić Tanjugu.
On je precizirao da u ovom slučaju ne postoji nadležnost Republičke prosvetne inspekcije i dodao da o kvalitetu svakog pojedinačnog diplomskog, master ili doktorskog rada svedoči mišljenje komisije univerziteta na kome je taj rad odbranjen.
Verbić je napomenuo da ne postoji jedinstvena procedura i da se ona razlikuje od univerziteta od univerziteta.
"Ono što mi moramo da uradimo u ovom trenutku, a trenutak je pravi, jer baš sada radimo na Nacrtu zakona o visokom obarazovanju, jeste da insistiramo na tome da ubuduće sve doktorske disertacije koje budu odbranjene u našoj zemlji budu dostupne onlajn i da svi mogu da vide šta se u tim doktorskim disertacijama nalazi", rekao je Verbić.

On je istakao da je Nacrt veoma blizu javne rasprave, i da će u narednih desetak dana biti dostupan na uvid javnosti.
Ministar je pozvao stručnu javnost da se aktivno uključi i da svoje mišljnje o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju.
Posebno je napomenuo da je taj zakon itekako potreban, a koji će garantovati kvalitete onoga što izlazi kao produkt - diplomski,master i doktorski radovi.
"Najvažnija stvar i razlog zbog čega nam je jako stalo da što pre ovaj zakon bude usvojen to je promena načina priznavanja diploma", zaključio je Verbić.

Ja sam mislio da su Tasovac, Udovicki pa i ovaj Verbic ljudi od kakvog takvog integriteta i da se možda neće suprotstaviti Vučiću, ali da bar neće oni braniti neodbranjive stvari. Medjutim kada sam juče video Tasovca kako priča o slobodi medija u Srbiji shvatio sam da su to ljudi koji ili žive na nekoj svojoj planeti ili su zarad šake srbrnjaka spremni da prodaju sve :aha:

Cim je dirnuto u nacelnike MUP-a,koji nisu menjni po 12 godina,odmah napad na Ministra policije. Iz svih oruzja,i "naucnih" :lol:

У овом случају НЕ МИСЛИМ ДА ЈЕ ТО ПОВЕЗАНО, јер:

PLAGIJATOR: Nebojša Stefanović lažirao doktorsku disertaciju!
24 OBJAVLJENO: 01/06/2014 · POLITIKOVANJE

Peščanik je obavio detaljnu analiziju doktorske disertacije Nebojše Stefanovića za koju je utvrđeno da je plagijat. Mi izdvajamo ključne delove istraživanja koje dokazuju da sadašnji ministar unutrašnih poslova ne zaslužuje tituli doktora nauka!
http://i2.wp.com/www.***************/wp-content/uploads/2014/06/nebojsa-stefanovic-megatrend-2_660x330.jpg?resize=660%2C330FOTO: FoNet

Mi smo sramota od države!

Doktorat ministra Stefanovića obiluje plagijatima. Dok su pojedini delovi njegove disertacije doslovno kopirani iz tuđih radova, bez odgovarajućeg navođenja, drugi su “mozaičkog” tipa.Peščanik navodi samo nekoliko iz mnoštva primera:
– na strani 14 ministar Stefanović piše o samoupravi u Italiji i, između ostalog, kaže: “Nadzor nad radom lokalne samouprave, osnosno aktima opština i provincija, vrši nadzorni odbor regije, koji može imati svoje pododbore za određena upravna područja. Odbore čine eksperti…” – preuzeto bez navođenja iz knjige Decentralizacija kao polazište daljeg razvoja Srbije – priručnik, koju su Dejan Vučetić i Dejan Janićijević objavili 2006. godine, koji na strani 94 pišu: “Nadzor nad aktima provincije i opštine sprovodi nadzorni odbor regiona, koji može imati pododbore za različite upravne oblasti. Jedan takav odbor najčešće je sastavljen od eksperata…“;

– na strani 35 ministar Stefanović piše o Moldaviji – preuzeto sa strana 279 i 280 iz zbornika Jačanje lokalne vlasti, koji je uredila Emilia Kandeva 2002. godine, a koji se ovde ne navodi;

– na strani 48 ministar Stefanović piše o Austriji – parafrazirane strane 15 i 16 iz publikacije “Priručnik za uključivanje građana i civilnog društva u procese odlučivanja” autorke Snežane Đorđević iz 2011. godine, koja se ne spominje;

– na strani 57 ministar Stefanović je plagirao deo 16. strane publikacije Lokalna agenda 21: uvod u planiranje održivog razvoja, koju je Slobodan Milutinović objavio 2004. godine;

– na strani 59 ministar Stefanović piše sledeće: “Nerazvijene zemlje su osetljive na ograničenja u privrednom razvoju, jer su suočene sa nedostatkom potrebnih resursa, posebno kapitala i novih tehnologija”. Ovo je kopirano iz teksta Milane Mrkalj “Menadžment u funkciji održivog razvoja” iz 2012. godine, gde na strani 468 piše: “Nerazvijene zemlje i zemlje u razvoju su posebno osetljive na ograničenja koja njihovom privrednom razvoju postavlja ubrzani rast populacije i nedostatak potrebnih resursa, najčešće tehnologije i kapitala“;

– na strani 61 ministar Stefanović započinje novo poglavlje tako što kaže: “Osnovni uslov za efikasan menadžmenta (sic!) je demokratizacija upravljanja i angažovanje sposobnih kadrova za izvršavanje kompleksnih poslova i zadataka u lokalnim samoupravama”. Ovo je prepisano iz rezimea teksta Mehmeda Avdagića, Maje Radić i Dževade Avdagić “Demokratizacija menadžmenta u procesima promjena” iz 2012. godine u kojem stoji: “Jedan od osnovnih uslova za djelovanje menadžmenta promjena je demokratizacija upravljanja i okupljanje najsposobnijih kadrova za izvršavanje delegiranih poslova i zadataka“;

– na strani 77 rad ministra Stefanovića sadrži plagirane delove iz knjige Modeli lokalne organizacije lokalne samouprave: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Srbija, koju su uredili Zdravka Zlokapa i Dušan Damjanović 2008. godine;

– na strani 120 ministar Stefanović piše: “Najveće učešće javnih prihoda imaju Švedska (60%), Francuska (54%), i Danska (49%), dok najniže (ispod 20%) imaju Nemačka, Italija, Irska…” – svi ovi podaci su prepisani sa strane 27 iz zbornika Reforma sistema finansiranja lokalne samouprave, koji su uredili Antony Levitas i Gábor Péteri, a objavljen je 2004. godine, i ovde se ne navodi; takođe, ministar Stefanović na istoj strani dodaje “Učešće sopstvenih javnih prihoda u ukupnim lokalnim prihodima je ispod 25% u većini savremenih država (Mađarskoj – 32%, Poljska – 33%, Slovenija – 34%…” – svi ovi podaci su opet plagirani sa strane 28 iz gore navedenog zbornika;

– na strani 146 ministar Stefanović je plagirao uvodne delove sa strane 257 članka “Organizacione mogućnosti za poboljšanje procesa upravljanja ljudskim resursima u državnoj upravi” Srđana Isakovića i Lidije Marković iz 2012. godine; njegova čitava dalja diskusija o pobrojanim instrumentima je preuzeta iz ove publikacije;

– na strani 149 ministar Stefanović je preuzeo deo prvog pasusa sa strane 10 iz knjige Lokalni ekonomski razvoj – evropski putokaz ka modernoj lokalnoj samoupravi, koju su Vanesa Belkić i Milica Hrnjez objavile 2010. godine, a ovde se ne spominje;

– na strani 170 ministar Stefanović je plagirao tekst sa 74. strane knjige Efikasan opštinski menadžer, koju je izdao CeSID 2007. godine.

Što se tiče ostalih kriterijuma neophodnih za uspešnu doktorsku disertaciju, ostaje nejasno kako je ministar Stefanović stekao pravo da brani doktorat samo dve godine nakon sticanja zvanja mastera, pita se Peščanik.
Peščanik još navodi da ministrov rad ne ispunjava minimalne tehničke standarde.

- Ministrov rad ne ispunjava ni minimalne tehničke standarde. Doktorat sadrži nedopustivo mali broj fusnota u samom tekstu, samo 41, od kojih čak 29 upućuje na svega dva zbornika radova o uporednim iskustvima lokalnih samouprava koje je izdala Magna Agenda, naglašava peščanik.

Peščanik upozorava da je doktorski rad ministra Stefanovića daleko od doprinosa naučnoj zajednici.

- On ne nudi pregled stanja svoje naučne discipline, ne objašnjava ključne debate i dosadašnje empirijske nalaze, ne objašnjava glavne argumente i kako njegov rad pravi korak dalje u nauci, piše Peščanik.
Istraživači koji su radili na ovom projektu napominju da se naslov doktorskog rada “Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)” ne odnosi na kompletan rad.

- U naslovu disertacije grad Beograd je naveden kao studija slučaja. Međutim, sadržaj ukazuje da se samo jedno od 16 poglavlja konkretno bavi Beogradom, naovid se u istraživanju.
Peščanik istražuje i nedostatke po pitanju metodologije naučnog rada.

- Po pitanju metodologije, autor navodi na strani 11 da će primeniti “deduktivni, induktivni, komparativni, sintetički, i analitički metod”, bez objašnjavanja kako će svaki od njih biti korišćen, niti njihove prednosti i mane u datom kontekstu, piše Peščanik.

Peščanik još napominje da je ocena samog rada od strane rektora Megatrend Univerziteta upitna.

- Stoga zvuči neverovatno da Profesor Mića Jovanović, rektor Megatrenda, daje disertaciju ministra Stefanovića svojim doktorantima “kao primer izuzetno dobrog rada, posebno u oblasti metodologije naučnog istraživanja”, navodi se u istraživanju.

Ja sam mislio da su Tasovac, Udovicki pa i ovaj Verbic ljudi od kakvog takvog integriteta i da se možda neće suprotstaviti Vučiću, ali da bar neće oni braniti neodbranjive stvari. Medjutim kada sam juče video Tasovca kako priča o slobodi medija u Srbiji shvatio sam da su to ljudi koji ili žive na nekoj svojoj planeti ili su zarad šake srbrnjaka spremni da prodaju sve :aha:

Tasovac je najveće razočarenje. Mada trebao sam znati ranije, čim je ušao u vladu koju drži smrdljivi SNS. Ustvari u koju god vladu da je ušao sa obzirom na naše političare bio bi kompromitovan.

Другари, не спорим да му је теза на сегамегатренду тешко њесра али мозаичко цитирање је редовна појава у писању радова.

Мене много више брине цензура која све више узима маха, па и у овом случају.

Чaк и дa није плaгијaт, кaквa је употребнa вредност тог његовог рaдa? Кaквa је уопште употребнa вредност свих тих силних докторaтa, кaквим се то конкретним послом бaве сви ти доктори, и нa крaју, кaкве везе имa његов докторaт сa послом који је обaвљaо, и сa функцијом коју обaвљa дaнaс?

:rotf:
RAD SEMINARSKIH I DIPLOMSKIH RADOVA

Seminarski - 100,00/strana.

Diplomski - 120,00/strana.

Kvalitet radova proverite kod kolega/nica koji su dobili najviše ocene, jer su origininalni i zadovoljavaju sve kriterijume i norme u pisanju/izradi.

Takođe, nudim pomoć u literaturi pri samostalnoj izradi.

Kontakt: alimpic (tačka) slavica (et) gmail (tačka) com (bez razmaka)

Poslednja izmena od moderatora:

Back