Svi najvise vole pozoriste..ali u tudjoj kuci...

Bre, ko da su ti poslovni partneri od kojih ti lebac zavisi, a ne prijatelji, sa kojima je po definiciji uspostavljena neka normalna komunikacija....valjda.
"Ljudi, ajde da pomerimo sedeljku za petak, mrtva sam umorna"
"Ljudi, ajde da se razilazimo za večeras, sutra se rano ustaje"

Šta tu ima nekog da povredi? Pa još da ti odgovori teškim rečima?

Ovo bi tribalo biti ovako kako kazes ali ipak se ljudi nadju uvridjeni
Moj muz nema problem reci ovo gore sto si napisala..mada nema vise ni potrebu jer svi koji nam dolaze u kucu znaju da on ne sjedi duze od 23h radnim danom
Opet ja ne bih rekla za ne znam koje novce, makar crkla sutila bi i trpila, bas kao sto sam prije nekoliko sutila i slusala trabunjanje jedne zene do 2 ujutro:eek:, a bila sam uzasno pospana, bolila me glava uz to prica me nije interesirala kao ni lanjski snjeg:roll:

Najviše volim kad se sretnemo negde na "neutralnoj" teritoriji, u kafiću, zajedno se prošetamo, odemo na izlet ... jer kućne posete koje dugo traju (a kod nas Srba uglavnom jako dugo traju) me strašno iscrpe, posebno kad imam puno obaveza. Malo je lakša varijanta kad ja gostujem, jer makar mogu da "kontrolišem vreme", pa da odem kada želim (a ne volim da se dugo zadržavam ni kod koga). Porodična okupljanja sam davno batalila, nisu mi imala smisla (pošto nije neka harmonična familija). Tako da, sve u svemu, u zadnje vreme moj stav je poprilično asocijalan :lol: . Nit' sam za neko ugošćavanje, nit' sam ja za to da sedim kod drugog, nego "zlatna sredina" je najbolja, ili susret na neutralnom terenu.

Najviše volim kad se sretnemo negde na "neutralnoj" teritoriji, u kafiću, zajedno se prošetamo, odemo na izlet ... jer kućne posete koje dugo traju (a kod nas Srba uglavnom jako dugo traju) me strašno iscrpe, posebno kad imam puno obaveza. Malo je lakša varijanta kad ja gostujem, jer makar mogu da "kontrolišem vreme", pa da odem kada želim (a ne volim da se dugo zadržavam ni kod koga). Porodična okupljanja sam davno batalila, nisu mi imala smisla (pošto nije neka harmonična familija). Tako da, sve u svemu, u zadnje vreme moj stav je poprilično asocijalan :lol: . Nit' sam za neko ugošćavanje, nit' sam ja za to da sedim kod drugog, nego "zlatna sredina" je najbolja, ili susret na neutralnom terenu.

Ovakva sam i ja poslednjih par godina - retko zovem drustvo a i to samo nekoliko osoba.
Lepse mi je da izadjemo bilo gde nego da se nalazimo po stanovima. Onda niko ne meri dal' smo sad bili kod nas pa posle oni treba da zovu i slicno.

Ovo bi tribalo biti ovako kako kazes ali ipak se ljudi nadju uvridjeni
Moj muz nema problem reci ovo gore sto si napisala..mada nema vise ni potrebu jer svi koji nam dolaze u kucu znaju da on ne sjedi duze od 23h radnim danom
Opet ja ne bih rekla za ne znam koje novce, makar crkla sutila bi i trpila, bas kao sto sam prije nekoliko sutila i slusala trabunjanje jedne zene do 2 ujutro:eek:, a bila sam uzasno pospana, bolila me glava uz to prica me nije interesirala kao ni lanjski snjeg:roll:

Moram priznati da do sada nisam doživela neprijatne reakcije na to, čak me prilično zbunjuje što očigledno više forumaša jeste.

Mada, meni u kuću dolaze ljudi sa kojima sam opuštena, znači ne mislim samo na najbolje prijatelje, nego prosto rečeno ljudi sa kojima već imam takav odnos da ne moram da se silim na bilo šta. Drugo, to su ljudi koji i imaju to osnovno vaspitanje da ukapiraju da je vreme za fajront čim vide da se domaćinu gubi pogled u daljini, ne mora ni da zevne. U principu reći onako direktno je za one koji ne shvate prve suptilne poruke "Opa, kad pre pola dvanaest!" i slično :D

A poenta jeste u ovom boldovanom. Da bi ljudi ukapirali tvoj ritam, nekad im to treba nacrtati. Jel' se neko ozbiljno ljutio na tvog muža u tim situacijama?

Secam se perioda, kad je izgradnja mg potkrovlja toliko jako dugo trajala, da nisam imala gde da primam prijatelje. Vise od godinu dana sam iskljucivo ja odlazila u posete i na kraju, nazvavsi samu sebe "darka-pokucarka", prestala da odlazim.
Velika je bila radost, kad je moj prostor konacno bio gotov, pozivati sve te ljude raznim povodima, i bez ikakvih povoda, i uzvracati gostoprimstvo, sipati im kafu u svoje case.

Back