Ja i clanove moje porodice koji su lekari stvarno mogu da prebijem odmah, jer bukvalno svako od njih to zasluzuje, a kamoli pa da mislim da su neki drugi lekari neki super-mega-giga ljudi i strucnjaci. Hajde pa cak i da me bude briga sto se 90% njih zaposlilo preko veze, bitno je kako rade. Ali oni rade usrano i ocajno. Izuzeci se bukvalno mere u jednocifrenim procentima. Hajde cak i da me bude briga sto su se zaposlili preko veze i sto namaju pojma o svom poslu, ali barem da primaju prosecnu platu. Ne bre, oni uvek ulaze u strajk. Hajde cak i da sve ostalo progledam kroz prste (ok je, nemas pojma o poslu, uzimas pare i bas te briga, meni je taj stav skroz ok), ali da su u pitanju normalni, neumisljenji, i ljudi cija je sujeta mala i blaga. Ne bre, to su sve vrednosne velicine ciji nosevi dodiruju nebo, a opste obrazovanje im je ne nula, nego minus deset. Opet, izuzeci se mere jednocifrenim procentima. Njih farmaceut iz apoteke ne sme da pozove da kaze da konkretnom pacijentu moze da da i zamenu, ne samo zato sto lekar prima pare od farmaceutske kuce da prepisuje pacijentima lek koji oni proizvode, a ne lek suprotne kuce, nego i zato sto smatraju da sta tu neki farmaceutski ficfiric ima da se mesa u to kada nihova velicina nekome prepisuje terapiju. Srpski lekar koji od hemije zna jedino da napise formulu za etil-alkohol, ce da se ljuti kada mu se neko mesa u prepisivanje terapije. Bolesni ego, neznanje, korupcija. Bolest.
A najjace je fora sto pa svako od njih nema pojma o bilo cemu sto nije vezano za njihovu uzu specijalnost, a celu medicinu predstavljaju kao neku kvantnu fiziku koju samo oni mogu da razumeju. Plus, sto zaista imaju pomahnitalu osobinu da kod njih ubedljivo najveci procenat ljudi misli da je njihov zanat najbitniji u jednom drustvu. Taj procenat je negde oko 95%+ lekara, dok je za neko sledece najumisljenije zanimanje taj procenat ispod 50% ljudi. Komotno jedino za njih mogu da generalizujem i uopstavam- Bagra. A cak sam ja i poznat po tome sto uvek pljujem obican narod kada se sukobi sa onima na polozaju, i sto uvek mislim da je lose sto se uopstava, i da je svaki covek posebno ljudsko bice.
Bagra.
Jedino sto mi je potrebno od njih je pistolj da pucam sebi u glavu na samrti, jer bi se ovako ugusio u najgorim mukama, kao vecina ljudi u Srbiji.
Bagra.