Lesandar
Buduća legenda
- Poruka
- 27.930
idi, grickaj oraščiće......go, and nibble nuts.....off topic- upoznala sam zrtvu bombaskog napada u bioskopu u Bg, zena je fantasticna, ostvarena u zivotu bez obzira na hendikep![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
idi, grickaj oraščiće......go, and nibble nuts.....off topic- upoznala sam zrtvu bombaskog napada u bioskopu u Bg, zena je fantasticna, ostvarena u zivotu bez obzira na hendikep![]()
Svaki požar na Kozjaku, Mosoru i Biokovu je izveden od strane Ustaša, izvadi statistiku, prebroj žrtve, i one što su poginuli gaseći....i to ti je to, sećam se priča o stražama naoružanih civila kod Imotskog, 70 ih i 80ih za vreme turističke sezone i zaustavljanju automobila iz Srbije, da li ti imaš neki izvor o tome?
Nije ih bilo 30,000 , ali ih je bilo:aj pozuri sa ovim naoruzanim civilima u imotskom,detalje!
samo da ne bude nesto kao 30.000 kurda ratuje protiv jna
Nije ih bilo 30,000 , ali ih je bilo:
U vrhunske DOERNEROVE kontakte već se ubrajao Bruno Bušić, briljantna nova pojava na hrvatskoj nacionalnoj sceni, koji je kao hrvatski pledoajer za Veliku Hrvatsku izradio manifest: izmirenje svih hrvatskih snaga, bez obzira na njihovu političku boju i prošlost, ukoliko se rečene bore za neovisnu Hrvatsku. Bušić je već rano u svom djetinjstvu održavao kontakte s tajnim ustaškim organizacijama u Imotskom, zato je bio izbačen iz škole, ali je ipak uspio započeti studij ekonomije u Zagerebu. Kao poznati secesionista, ponekad je istina bio proganjan i prećen od UDBE, ali također, kao nacionalno svijestan Hrvat, od mnogih hrvatskih instanci uziman u zaštitu. On je putovao Europom uzduž i poprijeko i uspostavljao operativne kontakte s ustaškim organizacijama i udrugama. U Zagrebu je organizirao novine i nastupe i započeo, također, raditi za sovjetsku obavještajnu službu KGB.
samo dokaz sa papira u vezi kurda i bilo koga drugo,nadji spisak....da nebi opet prasnuo u smijeh
izmirenje svih hrvatskih snaga davno ucinjeno,sveopci oprost.
bruno busic kristalno jasan....ali kakve to veze ima sa zaustavljanjem u imotskom?
Sliši, prijatelju, nemam nameru tebi da odgovaram, za bilo šta, jednom sam ti odgovorio i pokopao te ispod sloja u kome su našli mamuta... kad budeš ozbiljniji onda možemo da pričamo, ovako, od mene možeš da čekuješ samo prijave za ban.....@Lesander
zahvaljujem na informacijama iz mog kraja (to se zove velicina domoljublja),ali su mi i vise nego poznate.(dobra stvar je da ti je sad vjerovatno jasno sta je čvrsnica)
vjerovatno se ovako ponasas kad ne znas sta da kazes,pa cemo lepo krenuti kronoloski:
sta je bilo sa tim zaustavljanjem srba u imotskom? (nemoj samo da ispadne ko paljenje guma po dubrovniku)
ako znas odgovor napisi ga,ako ne znas,onda napisi NE ZNAM. (copy/paste referati su i vise nego suvisni)
Sliši, prijatelju, nemam nameru tebi da odgovaram, za bilo šta, jednom sam ti odgovorio i pokopao te ispod sloja u kome su našli mamuta... kad budeš ozbiljniji onda možemo da pričamo, ovako, od mene možeš da čekuješ samo prijave za ban.....
ja sam lično osetio divljanje Ustaša još krajem sedamdesetih u Hrvatskoj i nemam potrebu tebi da ga obrazlažem....
Misliš na guslarsko hrvatsko ili obično hrvatsko?znaci NE ZNAS,fala
necu se spustat na taj nivo,da ti govorim kakvog sam gmaza nasao ispod sloja tvojih lazi o svemu sto je hrvatsko.
na ozbiljnost se cupas
adio zamisljeni
JUGOSLAVIJA
UNIŠTAVALI SVE ŠTO JE SRPSKO
Podsećajući na neke od zločina ustaške emigracije u Jugoslaviji, izdvajamo:
*1959. godina: Anto Šermet, pripadnik HNO iz Nemačke, zapalio poljoprivredno dobro “Bugar” kod Bihaća. Uhvaćen je i osuđen na osam godina zatvora.
*1963. godine, u leto, u Jugoslaviju su ubačeni Josip Oblak, Ilija Tolić, Branko Podrug, Rade Stojić, Vlado Leko, Krešimir Perković, Stanko Zdrilić, Mirko Fumić i Dražen Tapašnji koji su 20. jula podmetnuli eksploziv na pruzi Rijeka-Zagreb. Svi su otkiveni i osuđeni na zatvorske kazne od 7 do 14 godina.
*1967. godine: Krajem juna u SFRJ su ubačena petrica ustaša iz Francuske, koji su izvršili nekoliko terorističkih akcija. Ivan Cindrić, Jozo Vujović, Jozo Dedić i Luka Kraljević, svi pripadnici “Hrvatskog revolucionarnog bratstva”. Uhapšeni su i osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.
*1970. godina: U SFRJ je ilegalno ubačena 19-člana teroristička ustaška grupa iz Australije, SR Nemačke i Austrije, koja je u svojim diverzantskim akcijama ranila 15 i ubila 13 jugoslovenskih građana. Grupu su predvodila braća Andrić, Ambrozije i Adolf.
*1973.godina: Izvršena diverzija u garderobi glavne železničke stanice u Beogradu. U eksploziji poginulo jedno lice, dok je osam teže povređeno. Eksplozija izvršena po “ugledu” na onu u beogradskom bioskopu “20. oktobar” koju je, nekoliko godina ranije, podmetnuo ustaša Miljenko Hrkač.
*1975. godina: U junu te godine u SFRJ ubačeno dvoje ustaša iz Nemačke, koje je uputio Dane Šare sa zadatkom da izvrše nekoliko diverzantskih akcija u kojima je više ljudi poginulo ili je ranjeno. Terorista, Vinko Barišić i zapadnonemačka državljanka Barbara Plachetka su uhvaćeni i osuđeni na 20, odnosno 11 godina zatvora.
*1977. godina: Godina koja je ostala upamćena po zlu (brojne terorističke akcije ustaša u SFRJ i u inostranstvu), nazvana i godina ustaše Luburića,koji je bio jedan od glavnih nalogodavaca ustaške emigracije.
*1981. godine: U Imotskom su uhapšene ustaše Ante Kavlej, Nikola Malenica, Ivan Sočo i Tomo Pavlov, koji su iz nemačke u SFRJ stigli kako bi izvršili više diverzantskih akcija. Kod njih je, prilikom hapšenja, pronađena veća količina oružja i eksploziva.
*1982. godina: U nekoliko restorana na moru (“Smokva” na Pagu, “Galeb” u Rijeci, TO u Šibeniku i u Zadru) u kojima je ranjeno desetak gostiju, a nekoliko ih je smrtno stradalo. Organizatori akcije i izvršioci su ustaški emigranti iz Nemačke.
*1983. godina: Krajem decembra u Vinkovcima podmetnut eksploziv na železničkoj stanici, a samo nekoliko meseci ranije, eksplodirala je i benzinska pumpa u Slavonskom brodu. U eksplozijama, za koje je utvrđeno da su delo ustaških emigranata (koji su uspeli da pobegnu), srećom, osim veće štete na objektima, nije niko stradao.